-
Άνετα μπροστά οι Merc.
Η ακύρωση των δύο αγώνων τον Απρίλιο στην Αραπιά ίσως δώσει την ευκαιρία στην Ferrari να δουλέψει ώστε να φέρει κάτι καλύτερο. -
Εκ των πραγμάτων οι Mercedes αποδεικνύονται συνολικά ταχύτερες.
Όμως δεν δέχομαι ότι το πήγαιναν «μαλακωσιά» στην αρχή στην Αυστραλία για να μην καρφωθούν. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι στην εκκίνηση δεν είχαν μπαταρία (που πάλι είναι δικό τους πρόβλημα), οι Ferrari ήταν μπροστά στους πρώτους περίπου 20 γύρους. Ο Russel είπε ότι με καλύτερη στρατηγική από την Ferrari ίσως να ήταν αλλιώς τα πράγματα. Εγώ δεν θα το πάω τόσο μακριά, θα πω ότι οι Merc είναι ανώτερες συνολικά στους δύο πρώτους αγώνες (να δούμε και σήμερα στην Κίνα, αν και δε νομίζω να αλλάξει κάτι). Όχι όμως ότι οι Mercedes όποτε θέλουν εξαφανίζονται.Κάτι περίεργο (για εμάς τους αδαείς) βλέπουμε στους αγώνες. Προφανώς οι Ferrari έχουν βελτιστοποιήσει τις εκκινήσεις, όπου αφήνουν τους πάντες πίσω, αλλά το ανεξήγητο (ξαναλέω, για εμάς τους αδαείς) είναι γιατί παραμένουν ανταγωνιστικές ή και πιο γρήγορες για τους πρώτους 10-20 γύρους και μετά μένουν πίσω από τις Mercedes. Οι δύο εκδοχές που μπορώ να σκεφτώ είναι: α) διαχείριση ελαστικών και β) θεωρία συνομωσίας: οι Mercedes το πάνε μαλαακωσιά στην αρχή, για να μην φανεί η μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Καμία εκδοχή δεν μου φαίνεται πολύ πειστική, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Στα αλλά νέα, ο τραγέλαφος της Honda συνεχίζεται. Ένας κακός κινητήρας συνήθως είτε πάσχει σε απόδοση είτε σε αξιοπιστίας. Ο κινητήρας της Honda πάσχει και στα δύο κι επιπλέον είναι επικίνδυνος για τους οδηγούς της. Πρωτοφανής η εγκατάλειψη του Alonso επειδή έχασε την αίσθηση στα χέρια του από τους κραδασμούς! Νομίζω ότι αυτή η ιστορία θα τελειώσει με αγωγή για πολλά εκατομμύρια από την Aston Martin προς τη Honda. Γιατί δεν είναι μόνο το αποτυχημένο προϊόν, αλλά και η εξαπάτηση από πλευράς Honda, καθώς το τμήμα κινητήρων της F1 είχε στην ουσία διαλυθεί (πράγμα το οποίο είχαν αποκρύψει από την Aston Martin) και επιπλέον δεν ανασυστάθηκε όπως έπρεπε. Best motorist, my ass!
-
@harisma23 said in F1 2026:
διαχείριση ελαστικών
Ξεκάθαρα αυτό είναι. Φαίνεται από το πόσο καλύτερα είναι τα λάστιχά τους στο τέλος του κάθε stint σε σχέση με τους άλλους. Αλλά είναι και συνολικά ταχύτερες οι Merc.
Η Honda όντως υπέπεσε σε σκανδαλώδη αποτυχία!
-
Αποτυχια ειναι ολο αυτο που βλεπουμε τους 2 πρωτους αγωνες!! ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ
-
F1 – GP Κίνας: Κερδισμένοι και χαμένοι
https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-gp-kinas-kerdismenoi-kai-chamenoi/
-
Αυτό το λες γιατί επί της ουσίας δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την πρώτη θέση ή γιατί ένα μεγάλο μέρος του αγώνα είναι η διαχείριση της ενέργειας αντί για την απόλυτη ταχύτητα;
Για το πρώτο, δεν ταιριάζει ο χαρακτηρισμός ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ, γιατί αυτή είναι η φύση της F1 και έχουμε ζήσει πολλές φορές την κυριαρχία μιας ομάδας.
Για το δεύτερο, νομίζω ότι τα πράγματα βελτιώνονται και θα βελτιωθούν ακόμη παραπάνω. Εξάλλου πάντα δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο με τη διαχείριση της φθοράς των ελαστικών; -
Αυτό το λες γιατί επί της ουσίας δεν υπάρχει ανταγωνισμός για την πρώτη θέση ή γιατί ένα μεγάλο μέρος του αγώνα είναι η διαχείριση της ενέργειας αντί για την απόλυτη ταχύτητα;
Για το πρώτο, δεν ταιριάζει ο χαρακτηρισμός ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ, γιατί αυτή είναι η φύση της F1 και έχουμε ζήσει πολλές φορές την κυριαρχία μιας ομάδας.
Για το δεύτερο, νομίζω ότι τα πράγματα βελτιώνονται και θα βελτιωθούν ακόμη παραπάνω. Εξάλλου πάντα δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο με τη διαχείριση της φθοράς των ελαστικών;Την έχω κόψει εδώ και 20 χρόνια. Τι να δω; Ένα μονοθέσιο που έχει αφήσει 10 δευτ τον δεύτερο και μετά από αυτόν το χάος; Ποιος συναγωνισμός; Για την 4 και 5 θέση; Αυτό είναι το θέαμα;
Ας αφήναν τους ανεφοδιασμούς να βλέπαμε στρατηγικές με 2 ή 3 ή αλλαγή από 2 σε 3. Πόσα πρωταθλήματα κέρδισε με τον Ρος Μπράουν (μεγάλη γάτα) με τέτοιες αλλαγές. Έδινε λίγο θέαμα.
Όσο αυξάνεται η ασφάλεια στα μονοθέσια τόσο πέφτει το θέαμα. Πάλι καλά που επανέφεραν τα σλικ.
Καλύτερα Moto GP. -
Για το δεύτερο, νομίζω ότι τα πράγματα βελτιώνονται και θα βελτιωθούν ακόμη παραπάνω. Εξάλλου πάντα δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο με τη διαχείριση της φθοράς των ελαστικών;Για το 2ο φυσικα. Απο κυριαρχιες εχουμε χορτασει,παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν (με ελαχιστες εξαιρεσεις)
Εγω δεν ξερω πως θα βελτιωθει αυτο το πραγμα. Δεν ειναι δυνατον στα μεσα μιας ευθειας να βλεπεις να πεφτει η ταχυτητα 40-50 χλμ και απλα να φρεναρει ο οδηγος. Οριο κανενα. Και σαν να μην εφτανε αυτο στους αγωνες, το ιδιο συμβαινει και στα qualify.
Δεν μου φαινεται σωστο ολο αυτο. Περναει οποιος σωσει μπαταρια τον αλλον σαν σταματημενο. -
F1 – Ferrari: Στο GP του Μαϊάμι οι πρώτες αναβαθμίσεις
https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-ferrari-sto-gp-toy-maiami-oi-protes-anavathmiseis/
-
F1 – Racing Bulls: Νέα εμφάνιση για το GP Ιαπωνίας

https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-racing-bulls-nea-emfanisi-gia-to-gp-iaponias/
-
Η F1 στη Suzuka μέσα σε διεθνή αμηχανία
https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/i-f1-sti-suzuka-mesa-se-diethni-amichania/
-
F1-GP Ιαπωνίας: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Antonelli
https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/f1-gp-iaponias-deyteri-synechomeni-niki-gia-ton-antonelli/
-
Η F1 στη Suzuka μέσα σε διεθνή αμηχανία
https://www.4troxoi.gr/agones/formula-1/i-f1-sti-suzuka-mesa-se-diethni-amichania/
Η Suzuka για εμένα είναι ιστορική γιατί εκεί ο Σέννα λίγο μετά την εκκίνηση έπεσε στον Προστ και αν θυμάμαι του στέρησε το πρωτάθλημα.
Ήτανε εκείνα τα χρόνια που είχε θέαμα όμως εις βάρος της ασφάλειας των οδηγών και στη συγκεριμένη όπως και σε όλες αλλά στη συγκεκριμένη με τις πολλές στροφές, ο πιλότος έπρεπε να παίρνει κλειστές στροφές (θέλουν και δύο χέρια κάποιες στο τιμόνι) και να αλλάζει ταχύτητες όχι από το τιμόνι, αλλά όπως εμείς στα αυτοκίνητά μας.
Τα εκείνα μονοθέσια ήταν πολύ γρήγορα και ξεπερνούσαν τις δυνατότητες των πιλότων. Μου φαίνεται ήταν με τουρμπο κινητήρες και μεγάλου κυβισμού. Πύραυλοι.
Δε θυμάμαι πολλά γιατί ήμουν πιτσιρικάς. Δυστυχώς δεν έχει μείνει αρχείο με ολόκληρους αγώνες. -
@sarantism said in F1 2026:
Τα εκείνα μονοθέσια ήταν πολύ γρήγορα και ξεπερνούσαν τις δυνατότητες των πιλότων. Μου φαίνεται ήταν με τουρμπο κινητήρες και μεγάλου κυβισμού. Πύραυλοι.
Απο οτι θυμαμαι οι κινητηρες τουρμπο ηταν 1500-1600 κυβικα, οι ατμοσφαιρικοι εκεινης της εποχης 3500.
-
Πολύ λίγος ο Max , όλα εδώ πληρώνονται.
Δεν έχει καλό αυτοκίνητο, δεν έχει πέσει όλη η Redbull πάνω στο δικό του μόνο, δεν μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα ούτε από τον Hadjar.
Ας του γίνει μάθημα να φτιάξει πραγματικό χαρακτήρα πρωταθλητή, αλλιώς ας παραμείνει κωλοπαιδο, να αποχωρήσει και να παίζει άλλου και στο simracing που τόσο του αρέσει.Λεκλερκαρος, για μένα πάλι απέδειξε σήμερα πως είναι ο καλύτερος οδηγός όλων.
Αν όντως η Ferrari φέρει όπως λένε πιο δυνατό κινητήρα θα στοιχηματιζα πως θα παίξει θρίλερ μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα.Piastri πολύ συνεπής και σταθερός, πρέπει το παλικάρι αυτό να έχει ατσάλινα νεύρα γενικά.
Ο αγαπημένος μου Λούης δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω στις λεπτομέρειες, δεν μπορεί να οδηγεί στο όριο όπως ξέρει καλά γιατί τα νέα μονοθέσια δεν τον αφήνουν λόγω της πολύπλοκης διαχείρισης που κάνουν με τις μπαταρίες.
Ανέφερε πως η υπερστροφή που είναι απαραίτητη σε κάποιες στροφές μπερδεύει το λογισμικό που τους ρίχνει ταχύτητα στις ευθείες μετά.Εντυπωσιακος ο Kimi , φαίνεται σαν οδηγός να έχει εξαιρετικό μέταλλο στις μάχες και να βρίσκει το κατάλληλο κενό χωρίς μαγκιες και εκβιασμούς τύπου Verstapen.
Και τώρα που τον ανέφερα ξανά τον ακατανομαστο, σκέφτομαι πόσο γλιτωσαμε από τα καραγκιοζιλικια του , αν είχε καλό αυτοκίνητο φέτος με όλα αυτά τα προσπερασματα ή θα έστελνε κόσμο στο νοσοκομείο ή θα έτρωγε συνέχεια μπουνιδια από τους άλλους οδηγούς, και πάλι δηλαδή το αποτέλεσμα ίδιο θα ήταν , θα έπρεπε να εγκαταλείψει το σπορ όπως μάλλον θα κάνει και τώρα.
-
Δε γίνεται από τη μια να εξαλείφεις τον Φερστάπεν για την κακή εμφάνιση και από την αλλη να δικαιολογείς τον Χαμιλτον για την επίσης κακή εμφάνιση λόγω κανονισμών και μονοθέσιων, κάπου δεν κολλάει
Πουθεναδες και οι δύο όταν δεν έχουν διαστημόπλοια αλλά τουλάχιστον ο Χαμιλτον μάχεται και είναι ανταγωνιστικός με σωστό τρόπο
Ο άλλος ούτε τον Γκασλυ δε μπόρεσε να περάσειΌλοι στην πρώτη εξάδα εξαιρετικοί, βάζω τον Λεκλερκ σαν πιο ολοκληρωμένο ο οποίο ακόμα δε μπορεί να ξεδιπλώσει στο απόλυτο τις ικανότητες του . Μου θυμίζει Αλονσο και Ραικκονεν που πάλευαν με νύχια και με δόντια να φέρουν σε όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση το ιταλικό τριμπ…..ρδελο
F1 2026