-
Οπτασία
-
-
@red_monster said in Suzuki Swift A2L (2017):
@k20_grim-reaper said in Suzuki Swift A2L (2017):
@lap said in Suzuki Swift A2L (2017):
Επιστροφή....
Τα τελευταία 6-7 χιλιόμετρα, πρώτη δευτερα νεκρά. Δηλαδή μποτιλιάρισμα
Γενικά όλοι έξω είναι.
Θέλει τρόπο οδήγησης, το μυστικό είναι speed limiter και νεκρά σε κατηφόρες, όπως και ρολάρισμα στο φανάρι ώστε να φορτίζει η μπαταρια και να διατηρεί κλειστό τον θερμικό για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς περιμένεις στο φανάρια.
Στα ψεκασμού ( όλα ) ειναι λάθος η νεκρά σε κατηφόρες , βάζεις το μοτέρ να καίει βενζίνη .....
https://www.youtube.com/watch?
Ο 1.2 της Suzuki ειναι διαμάντι όπως και στο καινούργιο Swift , η τάση της αγοράς ειναι
να δίνουν περισσότερα λεφτά χωρίς κανένα κέρδος.Πραγματικά κρίμα που δεν ειναι στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά.
Γενικά το σουιφτακι είναι διαμαντάκι !
Για 12-16Κ που κόστιζε ναι. Για 18-19 που κοστίζει….,χμμμμ έχω αμφιβολίες
-
@red_monster said in Suzuki Swift A2L (2017):
@k20_grim-reaper said in Suzuki Swift A2L (2017):
Επιστροφή....
Τα τελευταία 6-7 χιλιόμετρα, πρώτη δευτερα νεκρά. Δηλαδή μποτιλιάρισμα
Γενικά όλοι έξω είναι.
Θέλει τρόπο οδήγησης, το μυστικό είναι speed limiter και νεκρά σε κατηφόρες, όπως και ρολάρισμα στο φανάρι ώστε να φορτίζει η μπαταρια και να διατηρεί κλειστό τον θερμικό για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς περιμένεις στο φανάρια.
Στα ψεκασμού ( όλα ) ειναι λάθος η νεκρά σε κατηφόρες , βάζεις το μοτέρ να καίει βενζίνη .....
https://www.youtube.com/watch?
Ο 1.2 της Suzuki ειναι διαμάντι όπως και στο καινούργιο Swift , η τάση της αγοράς ειναι
να δίνουν περισσότερα λεφτά χωρίς κανένα κέρδος.Πραγματικά κρίμα που δεν ειναι στην κορυφή των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά.
Γενικά το σουιφτακι είναι διαμαντάκι !
Για 12-16Κ που κόστιζε ναι. Για 18-19 που κοστίζει….,χμμμμ έχω αμφιβολίες
Το Swift νομίζω ξεκινάει λίγο κάτω από 17 και για να αγοράσεις κάτι καλύτερο σε full hybrid
πρέπει να δώσεις 4500 παραπάνω . Τα χρήματα αυτά δεν τα κάνεις ποτέ απόσβεση γιατί οι διαφορές ειναι ελάχιστες και για να σου αποδώσουν θα πρέπει να έχεις γράψει τουλάχιστον 400000 χιλιόμετρα για να πάρεις 1 ευρώ πίσω , αν δε έχεις χώσει και δόσεις εκεί όλα γέρνουν προς το Swift.
Και κάτι που δεν είχα προσέξει σε ορεινές διαδρομές ειναι 1 λίτρο κάτω από τα Full οπότε να χαίρεσαι που έχεις τέτοιο εργαλείο <και ταχύτητα πάντα κουμπωμένη στα κατεβάσματα> -
Μια διόρθωση.
Το Swift + χειροκίνητο, ξεκινάει από τα 17.500 (χρώμα + προετοιμασία) η 1η του έκδοση (που αν θυμάμαι καλά, δε ρυθμίζεται το κάθισμα οδηγού πάνω-κατω). Η επόμενη (αξιοπρεπής) έκδοση βγαίνει 18.500.
Μια χαρά πρόταση είναι, αλλά δεν το λες vfm, oταν με 1χιλ παραπάνω παίρνεις το full hybrid aygo (αυτόματο και με μια 30αρα άλογα παραπάνω) -
@v_a said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μια διόρθωση.
Το Swift, ξεκινάει από τα 17.500 (χρώμα + προετοιμασία) η 1η του έκδοση (που αν θυμάμαι καλά, δε ρυθμίζεται το κάθισμα οδηγού πάνω-κατω). Η επόμενη (αξιοπρεπής) έκδοση βγαίνει 18.500.
Μια χαρά πρόταση είναι, αλλά δεν το λες vfm, oταν με 1χιλ παραπάνω παίρνεις το full hybrid aygoΚαι τώρα ετοιμαστείτε να σας αναλύσει πόσο άνετο αυτοκίνητο είναι το swift 🤭

-
@a-d-p said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μια διόρθωση.
Το Swift, ξεκινάει από τα 17.500 (χρώμα + προετοιμασία) η 1η του έκδοση (που αν θυμάμαι καλά, δε ρυθμίζεται το κάθισμα οδηγού πάνω-κατω). Η επόμενη (αξιοπρεπής) έκδοση βγαίνει 18.500.
Μια χαρά πρόταση είναι, αλλά δεν το λες vfm, oταν με 1χιλ παραπάνω παίρνεις το full hybrid aygoΚαι τώρα ετοιμαστείτε να σας αναλύσει πόσο άνετο αυτοκίνητο είναι το swift 🤭

Εννοείται ότι και πιο άνετο είναι και Japan made.
Εστιάζω τι μπορεί να φρενάρει έναν υποψήφιο αγοραστή του swift (βαζω και τον εαυτό μου μέσα..)
1ον τιμή και 2ον εμφάνιση -
Μια διόρθωση.

Εστιάζω τι μπορεί να φρενάρει έναν υποψήφιο αγοραστή του swift (βαζω και τον εαυτό μου μέσα..)
1ον τιμή και 2ον εμφάνιση3o η παθητική (αν)ασφάλεια

-
Για εύσωμους. Η βαθμολογία αυτή ήταν λόγω του γεγονότος πως δεν προσφέρει κατα αυτούς ίδια προστασία για όλους τους σωματότυπους οδηγών.
Όχι ότι δεν είναι ασφαλές.
Στο ιαπωνικό n cap που δεν έχει μαλλον τέτοιο κριτήριο, εάν θυμάμαι σωστά, 90% το βαθμολόγησαν
Υπόψιν και το t cross 3 αστεράκια έχει
-
Για εύσωμους. Η βαθμολογία αυτή ήταν λόγω του γεγονότος πως δεν προσφέρει κατα αυτούς ίδια προστασία για όλους τους σωματότυπους οδηγών.
Όχι ότι δεν είναι ασφαλές.
Στο ιαπωνικό n cap που δεν έχει μαλλον τέτοιο κριτήριο, εάν θυμάμαι σωστά, 90% το βαθμολόγησαν
Υπόψιν και το t cross 3 αστεράκια έχει
Είχα την εντύπωση ότι συζητάμε για τα swift και aygo X
https://www.euroncap.com/en/results/toyota/aygo+x/59040Το t-cross που κολλάει;

-
Μέτρο σύγκρισης
-
Μέτρο σύγκρισης
Επειδή ήταν το χειρότερο της κλάσης του 2025 και το swift το χειρότερο αυτής του 2024?

Να συγκρίνουμε με τα καλύτερα που είναι κοντά στην κατηγορία του

Firefly
Byd surf

Hyundai Inster
MG3
Aygo X
Yaris
Clio -
Μια διόρθωση.

1ον τιμή και 2ον εμφάνισηΈχεις πέσει σε παγίδα δες το βίντεο στην πλούσια έκδοση Gr ............ με τα γυμνά μέταλλα και εσωτερικό της πλάκας για χώρους δεν λέμε γιατί ούτε το Yaris δεν έχει.
Αν εσύ δικαιολογείς την τιμή για αυτό που βλέπεις καλοτάξιδο. -
Τώρα το είδα δεν έχει παράθυρα πίσω μιλάμε για εποχές Swift 3θυρου του 90
ε τώρα δεν υπάρχει καμιά σύγκριση λυπάμαι ............ -
Πάντως ένα GL+ αυτόματο που είχα για δύο μέρες στη Δυτική Μακεδονία και του έγραψα γύρω στα 800χλμ, ήταν αρκετά αξιόλογο γι' αυτό που είναι. Νοικιάρικο με 9.000χλμ και ήταν κλάσεις ανώτερο από τον υπερτατο τενεκέ Baleno που είχα νοικιάσει το καλοκαίρι στη Λήμνο.
Οκ αναιμικός ο κινητήρας και ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι το φόρτε του αλλά γενικά μου φάνηκε αρκετά ήσυχο, καλοστημένο με ωραία φρένα και αρκούντως οικονομικό (5.6λτ γενική μέση με αρκετή Εγνατία). Φυσικά το χαντακώνει το άθλιο cvt όπως και κάθε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετείται αυτή η παπαριά. Αξιόλογοι χώροι επίσης για το μεγεθός του και συμπαθητικός εξοπλισμός.
Σίγουρα δε θα το έβαζα στη σύγκριση με το Aygo ενώ και με το Yaris δεν είμαι σίγουρος ότι "χάνει", κυρίως λόγω διαφοράς τιμής.
-
Τα φρένα πάντως ειναι κλασσικό παράπονο ότι δεν είναι καλά στο Swift.
-
Μου φάνηκαν μια χαρά. Κανένα παράπονο. Οκ ταμπούρα πίσω αλλά σε τέτοιο βάρος δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο πέραν του ψυχολογικού και αισθητικού.
Δε γνωρίζω σε πιο απαιτητική χρήση τι αντοχές έχουν.
-
Μέτρο σύγκρισης
Επειδή ήταν το χειρότερο της κλάσης του 2025 και το swift το χειρότερο αυτής του 2024?

Να συγκρίνουμε με τα καλύτερα που είναι κοντά στην κατηγορία του

Firefly
Byd surf

Hyundai Inster
MG3
Aygo X
Yaris
ClioΕιπαμε πήρε αυτήν την βαθμολογία διότι δεν ανταποκρίνεται η ασφάλεια σε όλους τους σωματότυπους. Εν ολίγοις μας λέει να χάσετε κιλά ή πάρτε πιο μεγάλο όχημα.
Στο ιαπωνικό n cap που μάλλον εστιάζει άλλου, πήρε 4/5 αστέρια
Τα άλλα που βάζεις είναι ηλεκτρικά και έχουν άλλη δομή στο αμάξωμα τους.
Εδώ η φοβερή πλατφόρμα της vw που ειναι βαρβατη και στιβαρή και έχει μεγάλες ζώνες αποροφησης της ενέργειας και κουραφεξαλα

Τρία αστεράκια και άντε γεια
-
@stefan147 said in Suzuki Swift A2L (2017):
Μου φάνηκαν μια χαρά. Κανένα παράπονο. Οκ ταμπούρα πίσω αλλά σε τέτοιο βάρος δε νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο πέραν του ψυχολογικού και αισθητικού.
Δε γνωρίζω σε πιο απαιτητική χρήση τι αντοχές έχουν.
Το προηγούμενο έγραφε 37 μέτρα στα 100 χλμ αλλά με 4 δισκόφρενα.
Στο νέο δεν γνωρίζω.
-
@stefan147 said in Suzuki Swift A2L (2017):
Πάντως ένα GL+ αυτόματο που είχα για δύο μέρες στη Δυτική Μακεδονία και του έγραψα γύρω στα 800χλμ, ήταν αρκετά αξιόλογο γι' αυτό που είναι. Νοικιάρικο με 9.000χλμ και ήταν κλάσεις ανώτερο από τον υπερτατο τενεκέ Baleno που είχα νοικιάσει το καλοκαίρι στη Λήμνο.
Οκ αναιμικός ο κινητήρας και ο αυτοκινητόδρομος δεν είναι το φόρτε του αλλά γενικά μου φάνηκε αρκετά ήσυχο, καλοστημένο με ωραία φρένα και αρκούντως οικονομικό (5.6λτ γενική μέση με αρκετή Εγνατία). Φυσικά το χαντακώνει το άθλιο cvt όπως και κάθε αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετείται αυτή η παπαριά. Αξιόλογοι χώροι επίσης για το μεγεθός του και συμπαθητικός εξοπλισμός.
Σίγουρα δε θα το έβαζα στη σύγκριση με το Aygo ενώ και με το Yaris δεν είμαι σίγουρος ότι "χάνει", κυρίως λόγω διαφοράς τιμής.
Το νέο ή το προηγούμενο οδηγησες;
Suzuki Swift (2024)