-
Πρωτόγονες λύσεις για ανόητους ιθαγενείς που πείθονται από τα ψεύτικα άλογα και τις χαμηλές τιμές.
Ολες οι Κινεζιές έχουν έναν 1,5 δεν ξέρω αν είναι και ο ίδιος που υποφέρει, μαζί με τα αυτιά των επιβατών, ενώ δεν συμπαθεί τις ανηφόρες...
εγω παντως tiggo 7 και jaecoo 7 phev που οδηγησα κανενα δεν μουγκριζε τωρα τα απλά υβριδικα με τα 100 αλογα καποια και χωρις τουρμπο μουγκριζουν σαν σκουπακια τα εχουμε ακουσει σε βιντεο δεν ειναι νεο...
-
-
-
Πρωτόγονες λύσεις για ανόητους ιθαγενείς που πείθονται από τα ψεύτικα άλογα και τις χαμηλές τιμές.
Ολες οι Κινεζιές έχουν έναν 1,5 δεν ξέρω αν είναι και ο ίδιος που υποφέρει, μαζί με τα αυτιά των επιβατών, ενώ δεν συμπαθεί τις ανηφόρες...
εγω παντως tiggo 7 και jaecoo 7 phev που οδηγησα κανενα δεν μουγκριζε τωρα τα απλά υβριδικα με τα 100 αλογα καποια και χωρις τουρμπο μουγκριζουν σαν σκουπακια τα εχουμε ακουσει σε βιντεο δεν ειναι νεο...
Όντως.
Αλλά από την άλλη εγώ που οδήγησα δύο τρία, οκ ήμουν εγώ και ο πωλητής, οπότε βάρος δεν είχε....δεν είναι και τόσο τραγικά.
Σαν ένα 1,2 τρικύλινδροturbo μου θύμιζε
-
-
Α...οκ.
Αυτό μάλλον έχει δύναμη.
Στα πιο μικρά μοτέρ πάντως και δη τρι κύλινδρα θες το κατέβασμα σου παρά τα turbo
-
Αυτοκινητο με βαρος 2 τονους μαζι με τους επιβατες να κανει ανηφορικη διαδρομη με εναν κινητηρα 1.5 ατμοσφαιρικο ,τι περιμενε?
Οταν τελειωσει η μπαταρια θα σερνεται σαν σαλιγκαρι. -
Δεν είναι έτσι. Πάνε οδήγησε τα.
-
Τι θα πει δεν ειναι ετσι?
Ανακαλυψες το αεικινητο? -
Θα πει πως η εσωτερική τους γεννήτρια είναι έως 50+ kWh που σημαίνει πως μέσω του split που κάνει το inverter στην παραγόμενη ενέργεια από τον θερμικό κινητήρα (μεταξύ της φόρτισης και της εν παραλληλω συνδρομής στο ηλεκτρικό traction motor) διατηρεί σταθερό ένα κατώτατο επίπεδο στο soc της μπαταρίας παρά του γεγονότος πως ταυτόχρονα το ηλεκτρικό traction motor ζητά ρεύμα από την μπαταρία!
Παλαιότερα στο MG όντως υπήρχε θέμα αλλά με την αναβάθμιση του λογισμικού λύθηκε κατά σχεδόν απόλυτο βαθμό
Δεν ξέρω εάν θα πάρεις το 100% της δύναμης όπως σε μια ευθεία αλλά γενικά δεν ξελιγώνεται η μπαταρία!
Δεν μένεις μονάχα με τον θερμικό κινητήρα!Λογικά το ηλεκτρικό traction motor θα τραβάει <= από 50 kWh που μπορεί να προσφέρει το σύστημα ως φόρτιση!
Αυτό επαρκεί για αναβάσεις!
Εγώ αυτό έχω αντιληφθεί
-
-
Θα πει πως η εσωτερική τους γεννήτρια είναι έως 50+ kWh που σημαίνει πως μέσω του split που κάνει το inverter στην παραγόμενη ενέργεια από τον θερμικό κινητήρα (μεταξύ της φόρτισης και της εν παραλληλω συνδρομής στο ηλεκτρικό traction motor) διατηρεί σταθερό ένα κατώτατο επίπεδο στο soc της μπαταρίας παρά του γεγονότος πως ταυτόχρονα το ηλεκτρικό traction motor ζητά ρεύμα από την μπαταρία!
Καταρχην ο θερμικος κινητηρας παραγει εργο και οχι ενεργεια ,επιπλεον δεν καταλαβαινω πως ενας κινητηρας 1.5 ατμοσφαιρικος με 12 κιλα ροπη θα ανεβαζει στο βουνο 2 τονους καρο και ταυτοχρονα θα περισσευει να δινει και για την φορτιση της μπαταριας.
Πος γκενεν αυτο? -
Ο κινητήρας αποδίδει και προσφέρει ενέργεια υπό τη μορφή παραγόμενου έργου.
Δεν θα κολλήσουμε σε φιλολογικές συζητήσεις
Για να κάνεις ανάβαση με 2 τόνους σε κλίση 7% και να διατηρήσεις μια ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα θες 85-90 άλογα σε ισχύ υπολογίζοντας τις απώλειες και την φόρτιση της μπαταρίας (θερμικές, μηχανικές, inverter, ηλεκτρικού μοτέρ κτλ) δηλαδή 5500 σαλ σε αυτούς τους κινητήρες.
Σε πραγματικές συνθήκες σε μια ανάβαση βουνού οι περισσότεροι κάνουν ανάβαση σε κλίση 7% με 50-60χλμ/ώρα πριν έρθει η στροφή όπου θα φρενάρουν και θα μειώσουν ταχύτητα. Ενώ πολλές φορές είναι και ελαφρύτεροι από 2 τόνους!
Υπό αυτές τις συνθήκες ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 100 αλόγων χρειάζεται μονάχα 47-50 άλογα ή και λιγότερα σε περίπτωση μικρότερου βάρους. Αναλόγως και την ροπή του κινητήρα και το σε ποιες σαλ αυτή εμφανίζεται χρειάζεται να γυρίζει πολύ χοντρικά στις 3600-4000 με μέγιστη ισχύ στις 5500 σαλ.
Κάτι που πολλές φορές βλέπουμε στην πράξη. Το κλασικό φαινόμενο πατιναρισματος του ecvt
Πάνε οδήγησε τα, θα δεις δεν είναι τόσο αδύνατα, δεν είναι όμως και τόσο δυνατά όσο διαφημίζουν.
-
Δεν είπε κανείς ότι είναι αδύνατο, είπαν ότι ακούγεται πολυ έντονα όταν ανεβάζει στροφές.
-
Ε καλά, κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις.
Κερδίζεις ποιότητα ev μετακίνησης σε πολλές συνθήκες συγκριτικά με τα turbo θερμικά ενώ χάνεις σε db κατά τις αναβάσεις.
Εάν κάθε ημέρα ανεβαίνεις βουνά, δεν σε εξυπηρετεί.
Εάν κινείσαι αστικά και πέριξ αυτών, τότε οποιοδήποτε θερμικό με turbo φαίνεται και αφήνει αίσθηση σαν αυτοκίνητο παλαιότερης γενιάς.
Η ποιότητα λειτουργίας ενός ηλεκτρικού traction motor είναι εκατό φορές πιο ποιοτική. Χωρίς υπερβολή. 100 φορές.
Οδηγήστε τα αυτοκίνητα με μεγάλο traction motor και όχι απλώς επικουρικό και μετά οποιοδήποτε δικό σας θα σας φαίνεται παμπάλαιο.
Το μέλλον φαίνεται να είναι τα rev ακριβώς για αυτήν την δυνατότητα και ποιότητα λειτουργίας που ούτε η καλύτερη και πιο ακριβή με θερμικό κινητήρα λιμουζίνα του πλανήτη δεν μπορεί να ανταγωνιστεί
-
Εδώ αυτός λέει πως έκανε μια ανάβαση και δεν είχε πουθενά «άδειασμα» της μπαταρίας!
-
-
Ο κινητήρας αποδίδει και προσφέρει ενέργεια υπό τη μορφή παραγόμενου έργου.
Δεν θα κολλήσουμε σε φιλολογικές συζητήσεις
Για να κάνεις ανάβαση με 2 τόνους σε κλίση 7% και να διατηρήσεις μια ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα θες 85-90 άλογα σε ισχύ υπολογίζοντας τις απώλειες και την φόρτιση της μπαταρίας (θερμικές, μηχανικές, inverter, ηλεκτρικού μοτέρ κτλ) δηλαδή 5500 σαλ σε αυτούς τους κινητήρες.
Σε πραγματικές συνθήκες σε μια ανάβαση βουνού οι περισσότεροι κάνουν ανάβαση σε κλίση 7% με 50-60χλμ/ώρα πριν έρθει η στροφή όπου θα φρενάρουν και θα μειώσουν ταχύτητα. Ενώ πολλές φορές είναι και ελαφρύτεροι από 2 τόνους!
Υπό αυτές τις συνθήκες ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 100 αλόγων χρειάζεται μονάχα 47-50 άλογα ή και λιγότερα σε περίπτωση μικρότερου βάρους. Αναλόγως και την ροπή του κινητήρα και το σε ποιες σαλ αυτή εμφανίζεται χρειάζεται να γυρίζει πολύ χοντρικά στις 3600-4000 με μέγιστη ισχύ στις 5500 σαλ.
Κάτι που πολλές φορές βλέπουμε στην πράξη. Το κλασικό φαινόμενο πατιναρισματος του ecvt
Πάνε οδήγησε τα, θα δεις δεν είναι τόσο αδύνατα, δεν είναι όμως και τόσο δυνατά όσο διαφημίζουν.
Μιλας με σιγουρια για πραγματα που δεν εχεις κατανοησει (ουτε καν τα βασικα) και φοβαμαι οτι παιρνεις ανθρωπους στον λαιμο σου.
-
Ωραία εξήγησε μας από εδώ και πέρα εσύ!
Δίδαξε με εφόσον εντοπίζεις τέτοια αδυναμία!
Σου παρέθεσα βίντεο ανάβασης σε ένα τυπικό βουνό, σου παραθέτω αυτά που γράφω
Το αυτοκίνητο δεν εμφάνισε πουθενά έλλειψη δύναμης (στα μέτρα του εφικτού μιας τυπικής ανάβασης σε ένα βουνό- δεν μιλώ για κυνήγι χρονόμετρου) ούτε και άδειασμα της μπαταρίας παρά τον ατμοσφαιρικό του κινητήρα!
Αντιθέτως εμφάνισε κάπως υψηλές σαλ στον θερμικό αλλά και ψιλό σταθερή στάθμη της μπαταρίας χωρίς να την αδειάζει ενώ ταυτόχρονα συνέβαλε και το ηλεκτρικό traction motor
Δεν τα δέχεσαι….
Πες μας ΕΣΥ λοιπόν για ποιον λόγο θα μείνεις από μπαταρία!
Ανέλυσε το!
Εάν δεν αναλύσεις, τεκμηριώσεις την ένσταση σου και αρκεστείς σε γενικόλογες διαπιστώσεις, τότε και εγώ μπορώ να πω πως θα έχεις πάρει «ανθρώπους στο λαιμό σου» διότι και αυτά που έγραψες πιο πίσω δείχνουν μια κάπως αδυναμία κατανόησης βασικών αρχών λειτουργίας των υβριδικών!
-
Βαριεμαι να κατσω να σου γραψω ενα ολοκληρο σεντονι για την λειτουργια του Hybrid ισως το Σαββατο το βραδυ που θα εχω χρονο.
Γιατι πιστευεις οτι ολοι οι σοβαροι κατασκευαστες βαζουν ειτε μεγαλους ατμοσφαιρικους κινητηρες ειτε κινητηρες τουρμπο στα HEV οχηματα με μεγαλο βαρος και δεν κανουν οτι η MG?
MG ZS