-
@wantone said in OMODA & JAECOO forum:
@katafractos17 said in OMODA & JAECOO forum:
Full hybrid C-SUV με πλήρη εξοπλισμό και 224 άλογα στα 25Κ.
Και μετά αναρωτιόμαστε ποιοι θα τα αγοράσουν.
είδα ένα τέτοιο στην γειτονιά και από μακριά νόμιζα ότι είναι λείους, αν δουλέψει για 20 χρόνια καλή αγορά θα είναι.
λιγο λεξους , λιγο κασκαι, λιγο chr , λιγο τουσον απο το πλαι...αντιγραφουν ολους δεν κανουν διακρισεις...
-
@tkin73 said in OMODA & JAECOO forum:
@wantone said in OMODA & JAECOO forum:
@katafractos17 said in OMODA & JAECOO forum:
Full hybrid C-SUV με πλήρη εξοπλισμό και 224 άλογα στα 25Κ.
Και μετά αναρωτιόμαστε ποιοι θα τα αγοράσουν.
είδα ένα τέτοιο στην γειτονιά και από μακριά νόμιζα ότι είναι λείους, αν δουλέψει για 20 χρόνια καλή αγορά θα είναι.
λιγο λεξους , λιγο κασκαι, λιγο chr , λιγο τουσον απο το πλαι...αντιγραφουν ολους δεν κανουν διακρισεις...
....και μια ιδέα από Juke, θα προσθέσω

-
Ενώ η πρώτη έκδοση έχει κυριολεκτικά τα πάντα, μεγάλο ατόπημα οτι δεν έχει θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες.
-
Αυτό έχει τον ίδιο κινητήρα και υβριδικό σύστημα με το Tiggo 4 ή δεν έχει καμία σχέση;
Εδώ τώρα και σε αυτή την τιμή αλλάζουν τα πράγματα ως προς τον δισταγμό αγοράς κινεζικού.
Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά από το μοναδικό μέχρι στιγμής σούπερ δυνατό επίσης HEV και εξίσου VFM Tiggo 4 , καλύτερο μάλλον ως προς την υβριδική υλοποίηση από το MG ZS.
Τώρα ως προς την αξία μεταπώλησης εγώ θα στοιχηματιζα πως σε αυτό το εύρος τιμής HEV με 200 άλογα και τέτοιο εξοπλισμό θα είναι ανάρπαστα τα επόμενα χρόνια ως μεταχειρισμένα, θα τολμούσα να πω πως θα ξεπεράσουν και τα Toyota σε χαμηλά ποσοστά απομείωσης της αξίας τους.
-
@vagkirk said in OMODA & JAECOO forum:
Αυτό έχει τον ίδιο κινητήρα και υβριδικό σύστημα με το Tiggo 4 ή δεν έχει καμία σχέση;
Εδώ τώρα και σε αυτή την τιμή αλλάζουν τα πράγματα ως προς τον δισταγμό αγοράς κινεζικού.
Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά από το μοναδικό μέχρι στιγμής σούπερ δυνατό επίσης HEV και εξίσου VFM Tiggo 4 , καλύτερο μάλλον ως προς την υβριδική υλοποίηση από το MG ZS.
Τώρα ως προς την αξία μεταπώλησης εγώ θα στοιχηματιζα πως σε αυτό το εύρος τιμής HEV με 200 άλογα και τέτοιο εξοπλισμό θα είναι ανάρπαστα τα επόμενα χρόνια ως μεταχειρισμένα, θα τολμούσα να πω πως θα ξεπεράσουν και τα Toyota σε χαμηλά ποσοστά απομείωσης της αξίας τους.
Το Tiggo 4 εχει ατμοσφαιρικο κινητηρα ενω αυτο εχει τουρμπατο ,υπαρχουν πολλα καλα βιντεο στο youtube απο την πολωνια (με αγγλικο σπικαζ) για αυτο το μοντελο.
Αν δεν πουλησει τρελα στην ελλαδα αυτο το μοντελο σημαινει οτι ειμαστε ανωμαλοι
-
Δεν είναι τόσο καλό όσο λέγεται.
Στα 140 χλμ/ωρα ο θερμικός κινητήρας ανεβάζει πολύ τις στροφές του διότι σε αυτά τα χιλιόμετρα το ηλεκτρικό μοτέρ είναι και το traction μοτέρ, με αποτέλεσμα ο θερμικός να παίζει τον ρόλο της γεννήτριας, να λειτουργεί σε υψηλές Σ.Α.Λ ώστε να παράγει τις απαραίτητες KWh και να είναι θορυβώδης.Για μέχρι τα 120-130 όπου το traction μοτέρ είναι ένας συνδυασμός θερμικού και ηλεκτρικού, το powertrain του ικανοποιεί. Για υψηλές ταχύτητες ταξιδιού θες το επόμενο που προσφέρει η εταιρία με τις τρεις ταχύτητες (αυτό έχει μονάχα μια) και τον turbo κινητήρα
-
@lap said in OMODA & JAECOO forum:
Δεν είναι τόσο καλό όσο λέγεται.....
εναλλακτικά μπορείς να πηγαίνεις με 120
-
Άντε καλέ ….ποιος πάει με 120?
-
Άντε καλέ ….ποιος πάει με 120?
εδω αλλοι πανε 100 το πολυ...μην την ψαχνεις στον βωμο της καταναλωσης βλεπουμε πολλα...
-
Το αυτοκίνητο είναι VFM, στην "ακριβή" έκδοση βγαίνει πιο φθηνό από το MG ZS hybrid και έχει και κανονική πίσω ανάρτηση, δυστυχώς δεν βλέπεται.
-
Τι εννοείς κανονική πίσω ανάρτηση;
-
-
Εχει
-
Εχει
Γιατί μου το χαλάς;

στο φυλλάδιο άλλα λέει: https://www.omodajaecoo.gr/wp-content/uploads/2026/01/OMODA-5-SHS-H_Brochure.pdf
Μπροστινή ανάρτηση(McPherson type)
Πίσω ανάρτηση(πολλαπλών συνδέσμων) -
Για το Tiggo 4 δεν λέγαμε;
-
Τώρα ξαναδιαβάζω. Εγω μιλώ για το Tiggo 4
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ…….
To omoda 5 είναι πολύ ανώτερο
-
Για το Tiggo 4 δεν λέγαμε;
Αυτό οτι κάνει φασαρία στα 140 για το tiggo 4 το έγραψες;
Οκ, επανέρχομαι στο omoda 5, στα 27500 έχει τα πάντα όλα σε τιμή aygo hev.
-
Οχι δεν έχουν το ίδιο powertrain με το Tiggo 4. Μάλιστα στο eco mode ότι και να κάνεις μα ότι και να κάνεις, ακόμα και αν το σανιδώσεις οι σαλ του θερμικού παραμένουν μεταξύ των 2500-3000 και αυτό αλλάζει τις σχέσεις στο κιβώτιο
Είχα δει ένα βιντεάκι που είχε συνδέσει obd και το ανέφερε. -
Τώρα ξαναδιαβάζω. Εγω μιλώ για το Tiggo 4
ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ…….
To omoda 5 είναι πολύ ανώτερο
Τι πιο λογικό από το να μιλάς για άλλο αυτοκίνητο

-

OMODA & JAECOO forum