-
@a-d-p said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@a-d-p said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Γενικά, τώρα που το σκέφτομαι, μπαταρία
μόνο στο Astra gtc και στο Saxo, θυμάμαι να αλλάζω. Αααα και στη stelvio, όταν χάλασε το δυναμό.Ειχες ποτε Alfa Romeo Stelvio ?
Είχα Moto Guzzi Stelvio, πριν μας κλέψει η Alfa Romeo το όνομα

Mην μας μπερδευεις με 2τροχα. Ειμαστε 4Τ

Δεν εχω ιδεα απο μοτοσικλέτες
-
@sarantism said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Θυμάμαι να έχω βάλει πριν 25 χρόνια Fiam και να έχει κρατήσει καμιά 6ετία. Είναι ακόμη τόσο καλές; Παλιά λέγανε για τις Bosch πως ειναι καλές αλλά μετά έπεσε η ποιότητα λόγω παραγωγής τους και από εργοστάσια σε άλλες χώρες. Το δανείστηκαν lol
Πριν 9 χρονια που την εβαλα , καλη βγηκε . Τωρα δεν ξερω αν αλλαξε κατι
-
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Για μενα μεγαλο ρολο στις μπαταριες παιζει η χρηση . Αν κανεις συχνα αποστασεις 5λεπτου, δεν προλαβαινει να φορτιζει . Αν παιζεις και με τα παραθυρα και φωτα με σβηστο αμαξι, ακομα χειροτερα
Mε αυτό ακριβώς το μοτίβο χρήσης μια Banner σε Mazda 2 κράτησε 8 χρόνια και την άλλαξα προληπτικά με μιά Hankook, που ήδη διανύει τον 3ο χρόνο ζωής της.
Φαντάσου την Banner την εβαλα στην αποθήκη αφού την φόρτισα εντελώς με φορτιστή...και μετά απο 2 μήνες βραχυκύκλωσε από μόνη της. -
Γειά σου φίλε και φίλη της αυτοκίνησης!
Σε αυτό το απόσπασμα κάνουμε μια συζήτηση τα συστήματα 🛞διεύθυνσης "by wire" ηλεκτρικά και για τα συστήματα ασφαλείας που χρειάζονται για το σύστημα αυτό.Μαζί μας ο Δρ. Γεώργιος Διαλυνάς
-
Σίγουρα η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Οι περισσότερες έρχονται από Κίνα. Στις μηχανές πχ η ίδια yuasha: από Taiwan 65e, από Japan 120-130e.
Επίσης παίζουν ρόλο και συναγερμοί κ.α. που την σκίζουν ελαφρώς. -
@xenos said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Σίγουρα η ποιότητα έχει πέσει κατακόρυφα. Οι περισσότερες έρχονται από Κίνα. Στις μηχανές πχ η ίδια yuasha: από Taiwan 65e, από Japan 120-130e.
Επίσης παίζουν ρόλο και συναγερμοί κ.α. που την σκίζουν ελαφρώς.Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Από την Κίνα γιατί να είναι κατώτερης ποιότητας; Αν η π.χ. Bosch έχει κάνει ένα καλό εργοστάσιο και ποιοτικό έλεγχο γιατί να είναι υποδυέστερη από την Bosch της Japan;
-
Εμ... πες εσύ.
Φαίνεται ότι όσο αυστηρά στάνταρ και να βάλουν, πάντα θα ναι ποιοτικά χειρότερα τα κινέζικα προϊόντα.
Και Φαίνεται και απο το αποτέλεσμα δλδ... -
Εμ... πες εσύ.
Φαίνεται ότι όσο αυστηρά στάνταρ και να βάλουν, πάντα θα ναι ποιοτικά χειρότερα τα κινέζικα προϊόντα.
Και Φαίνεται και απο το αποτέλεσμα δλδ...Ιιιιιι τι ειπεεεεε
Θα σε φανε τωρα οι φαν των μπαταριοκινητων Κινεζικων

Και ρωταω εγω τωρα. Αφου δεν φτιαχνουν μια 12βολτη της προκοπης, φτιαχνουν καλες των 400 και 800V ??

-
Δεν είχε πάει εκεί το μυαλό μου, με παγίδεψαν!
-
Ας το αλλάξω μήπως δεν έγινα αντιληπτός. Το έχω ζήσει αυτό: Addidas από Κίνα δεν είναι καλό. Addidas από Ινδονησία 2 χρόνια και ακόμη αντέχει.
Η Addidas τι κάνει στην Κίνα λιγότερο από ότι στην Ινδονησία και δεν αντέχουν τόσο όσο της Ινδονησίας;
Ή με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Της Ιαπωνίας ήταν καλύτερα από αυτά που κατασκευαζόταν σε Τουρκία, Αγγλία, ΕΕ κλπ. Γιατί; -
Ας το αλλάξω μήπως δεν έγινα αντιληπτός. Το έχω ζήσει αυτό: Addidas από Κίνα δεν είναι καλό. Addidas από Ινδονησία 2 χρόνια και ακόμη αντέχει.
Η Addidas τι κάνει στην Κίνα λιγότερο από ότι στην Ινδονησία και δεν αντέχουν τόσο όσο της Ινδονησίας;
Ή με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Της Ιαπωνίας ήταν καλύτερα από αυτά που κατασκευαζόταν σε Τουρκία, Αγγλία, ΕΕ κλπ. Γιατί;1998 ή 1999 η Bridgestone εδινε εγγυηση στα ελαστικα της, οταν καποιο εβγαζε προβλημα εστελνε ενα καινουριο στον λαστιχα για αντικατασταση του προβληματικου, οσα ηταν κατασκευης εκτος Ιαπωνιας ελεγε στον λαστιχα να το σχισει στο πλι και να το πεταξει, οσα ηταν Ιαπωνεζικης κασκευης τα επαιρνε πισω και τα εστελνε Ιαπωνια για ελεγχο για να εντοπισουν απο που προεκυψε η αστοχια.
-
@ilias-a said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ή με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Της Ιαπωνίας ήταν καλύτερα από αυτά που κατασκευαζόταν σε Τουρκία, Αγγλία, ΕΕ κλπ. Γιατί;1998 ή 1999 η Bridgestone εδινε εγγυηση στα ελαστικα της, οταν καποιο εβγαζε προβλημα εστελνε ενα καινουριο στον λαστιχα για αντικατασταση του προβληματικου, οσα ηταν κατασκευης εκτος Ιαπωνιας ελεγε στον λαστιχα να το σχισει στο πλι και να το πεταξει, οσα ηταν Ιαπωνεζικης κασκευης τα επαιρνε πισω και τα εστελνε Ιαπωνια για ελεγχο για να εντοπισουν απο που προεκυψε η αστοχια.
Έχω βάλει Bridgestone αυτής της χρονολογίας. Τα Potenza είχα βάλει που μου φαίνεται ήταν τα σημερινά Turanza, ενώ για σπορ οδήγηση έβγαζε S01 κάτι τέτοιο. Σε 195/50/15 τα φορούσα και ήτανε φοβερό ελαστικό ειδικά στο βρεγμένο που πήγαινε λες και ήταν στεγνός. Θυμάμαι για εγγύηση. Δε θυμάμαι πόσα ελαστικά.
-
Ή με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Της Ιαπωνίας ήταν καλύτερα από αυτά που κατασκευαζόταν σε Τουρκία, Αγγλία, ΕΕ κλπ. Γιατί;Συνάδελφος δούλευε παλιά σε ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ρούχων. Μου έλεγε ότι έδινε πχ η ναϊκ τις προδιαγραφές, τα έφτιαχναν και η συμφωνία έλεγε οτι αν τα δείγματα που τους έστελναν δεν ηταν σωστά, ήταν υποχρεωμένοι να τα καταστρέψουν.

-
Ή με τα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα. Της Ιαπωνίας ήταν καλύτερα από αυτά που κατασκευαζόταν σε Τουρκία, Αγγλία, ΕΕ κλπ. Γιατί;Συνάδελφος δούλευε παλιά σε ελληνικό εργοστάσιο παραγωγής ρούχων. Μου έλεγε ότι έδινε πχ η ναϊκ τις προδιαγραφές, τα έφτιαχναν και η συμφωνία έλεγε οτι αν τα δείγματα που τους έστελναν δεν ηταν σωστά, ήταν υποχρεωμένοι να τα καταστρέψουν.

Δεν είναι απίθανο.
Κάτι άλλο. Διαβάζω στο Sktoutz κριτικές για αθλητικά. Σε πολλούς χαλάνε στο μήνα. Το ένα είναι η χρήση που το κάνεις αν και γράφουν πως δεν τα ζόρισαν.
Το άλλο μήπως είναι πως τα πήραν από μαγαζιά που φέρνουν "μαιμού";
Δλδ είναι ένα αθλητικό Addidas, Nike, αναφέρομαι σε εταιρίες με καλό επίσημο Ελληνικό site. Κάνει 100 ευρώ στο επίσημο. Γιατί για να γλυτώσεις τα 20 ευρώ το ρισκάρεις και το αγοράζεις από άλλο κατάστημα διαδικτυακά πάντα;
Όποτε αγόρασα από τα επίσημα Sites για αυτές τις δύο μάρκες δεν ήμουν δυσσαρεστημένος με εξαίρεση στη Nike και μια ραφή που μου έστειλαν καινούργιο ζευγάρι και μου είπαν να κρατήσω και το παλιό που εύκολα διορθωνόταν (στην εβδομάδα βγήκε η ραφή).
Το επόμενο ίδιο ζευγάρι το έχω 4 χρόνια και δεν καταλαβαίνει τπτ. Και το άλλο το έχω 4 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα και τα δύο με εντατική χρήση.
Στο Skroutz τότε το είχαν άλλοι με καλές και άλλοι με κακές κριτικές.... -

Δεν είναι απίθανο.
Κάτι άλλο. Διαβάζω στο Sktoutz κριτικές για αθλητικά. Σε πολλούς χαλάνε στο μήνα. Το ένα είναι η χρήση που το κάνεις αν και γράφουν πως δεν τα ζόρισαν.
Το άλλο μήπως είναι πως τα πήραν από μαγαζιά που φέρνουν "μαιμού";
Δλδ είναι ένα αθλητικό Addidas, Nike, αναφέρομαι σε εταιρίες με καλό επίσημο Ελληνικό site. Κάνει 100 ευρώ στο επίσημο. Γιατί για να γλυτώσεις τα 20 ευρώ το ρισκάρεις και το αγοράζεις από άλλο κατάστημα διαδικτυακά πάντα;
Όποτε αγόρασα από τα επίσημα Sites για αυτές τις δύο μάρκες δεν ήμουν δυσσαρεστημένος με εξαίρεση στη Nike και μια ραφή που μου έστειλαν καινούργιο ζευγάρι και μου είπαν να κρατήσω και το παλιό που εύκολα διορθωνόταν (στην εβδομάδα βγήκε η ραφή).
Το επόμενο ίδιο ζευγάρι το έχω 4 χρόνια και δεν καταλαβαίνει τπτ. Και το άλλο το έχω 4 χρόνια και δεν έπαθε τίποτα και τα δύο με εντατική χρήση.
Στο Skroutz τότε το είχαν άλλοι με καλές και άλλοι με κακές κριτικές....Το 20ευρω παρακάτω από τα γνωστά καταστήματα σε προϊόντα 100+€ δεν δείχνει μαϊμού προϊόν. Μπορεί να είναι ένα τελευταίο και να θέλει να το διώξει!
Αλλά πχ δεν θα πάρω all star με 30€ αν παντού παίζουν στα 50€!
Αλλά συνήθως η διαφορά γύρω στα 30€, ναι!
Και αν παρατηρήσεις υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις στο Σκρουτζ.
Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που κάνουν κακές κριτικές σε προϊόντα, δεν κάνουν κακές κριτικές στα μαγαζιά από τα οποία αγόρασαν τα προϊόντα αυτά!
Ποιοτικός έλεγχος γενικά υπάρχει!
Αλλά όπως αναφέρθηκε πιο πιθανό αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω για υποχρεωτική καταστροφή δεν ξέρω αν τηρείται!
Πχ τα προϊόντα που θα έπρεπε να καταστραφούν μπορεί να προωθηθούν στην αγορά με πλάγιο τρόπο! -
Δε μπορείς να κάνεις κριτική στο μαγαζί για τη γνησιότητα γιατί μπορεί να έχεις νομικές συνέπειες. Βλέπω όμως κάτι "ευκαιρίες" που οι άλλοι το πουλάνε το x αθλητικό στα 80 και ένας το πουλάει στα 50. Εκεί προβληματίζομαι. Να είναι κράχτης η τιμή για να προσεγγίσει κόσμο; Δεν ξέρω.
Από διαδικτυακά για αθλητικά, ένα μαγαζί εδώ και χρόνια εμπιστεύομαι σαν έσχατη λύση για αθλητικά παπούτσια. Φόρμες δεν παίρνω της addidas ή της Nike (αν και τις addidas είναι ποιο καλές σε τιμή) γιατί είναι φωτιά. Αν πετύχω προσφορά σε addidas τότε θα πάρω. Και υπάρχουν προσφερές καλές, αρκεί να το παρακολουθείς συνέχεια και να έχεις υπομονή. Περίμενα 3 μήνες για ένα Addidas παπούτσι που βρήκε μετά 40 ευρώ ποιο κάτω και το πήρα.
Αν έχω άμεση ανάγκη, το πληρώνω όσο κάνει. -
Έχω κοντά μου adidas (μόνο). Πήρα 2 πανομοιότυπες φόρμες, μια μαύρη, μια γκρι.
Η μαύρη σε 2 πλυσίματα έγινε λες και την έχω 10 χρόνια. Η γκρι μια χαρά. Τα έχουν κάνει σκατά με την ποιότητα. -
Έχω κοντά μου adidas (μόνο). Πήρα 2 πανομοιότυπες φόρμες, μια μαύρη, μια γκρι.
Η μαύρη σε 2 πλυσίματα έγινε λες και την έχω 10 χρόνια. Η γκρι μια χαρά. Τα έχουν κάνει σκατά με την ποιότητα.Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός, οι σεζόν τους, τόσο χαμηλώνει η ποιότητα. Δεν ξέρω σε άλλες μάρκες όπως η Unber Armour τι γίνεται.
-
Δίσκος-πλατό: Πότε θα καταλάβεις ότι χρειάζεται αλλαγή και πόσο κοστίζει
-
Εγκυρότατη άρθρο….204,3k το 208 και 225 το c4 με τους μαμά συμπλέκτες….
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........