-
@a-ctive said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
@stefan147 said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Εν τάχει...Kuga vs CC
-
Kuga μεγάλο πλεονέκτημα σε: χώρους, ησυχία, υλικά και εμφάνιση εσωτερικού (όχι μεγάλο αλλά υπερτερεί)
-
CC: καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ανάρτηση, καλύτερη συναρμογή αλλά με τραγικά μίζερη ποιότητα υλικών και εμφάνιση εσωτερικού
Ως κάτοχος Kuga ST-Line X PHEV και CC 2lt AWD Lounge έχω εστιάσει σε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα δύο οχήματα ανεξαρτήτως έκδοσης. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διαφορές.
Μεταξύ των δύο προς συζήτηση εκδόσεων θα επέλεγα το Kuga μόνο και μόνο για την ησυχία στο ταξίδι και της σημαντικά μεγαλύτερης δυναμης.
Οταν λες καλυτερη αναρτηση εννοεις πως περναει απο λακουβες και αν κτυπαει περισσοτερο απο το cc
Γενικα θελω ανετο αυτοκινητο που να μην κουραζει στους δρομουςΚαι τα δυο που κοιτάς εχουν ημιάκαμπτο που σημαίνει οτι όσο και άνεση να θες, αυτομάτως θα κανεις συμβιβασμούς. Το μεγαλο θεμα του Kuga ειναι οτι πρέπει να φοράει οτι πιο φτηνιάρικο μπορει να υπάρχει σε αμορτισέρ με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει τελικα να εχει προσανατολισμό. Εγω τουλαχιστον δε μπορώ να το χαρακτηρίσω ουτε ανετο/μαλακό ουτε σπορ. Το μονο σίγουρο ειναι οτι στα 35.000χλμ που εχω, πλέον κοπανάει και δίνει την αίσθηση οτι εχουν τελειώσει τα αμορτισέρ χωρις να του εχει γινει καμια σκληρή χρηση.
Εχεις οδηγησει focus active ; Και αν ναι , διαφορα με το kuga;
Δεν έχω άποψη για το Focus active αλλά θα πόνταρα ότι είναι καλύτερο από το Kuga σε θέματα ανάρτησης.
Επίσης σε ότι αφορά το Kuga, εγώ αναφέρομαι σε μοντέλο 2023, δηλαδή pre-facelift. Δε γνωρίζω εάν κάνανε κάποιες βελτιώσεις στο νέο. Δεδομένου ότι κράτησαν τον ημιάκαμπτο όμως και δεν απανέφεραν την πολλαπλών επίσης δε θα πόνταρα σε αυτό.
-
-
Δεν μπορώ να μιλήσω για το Kuga σαν αυτοκίνητο, αλλά για την (διπλή) εμπειρία μου από την μια αντιπροσωπεία τους.
Την πρώτη φορά πήγαμε με τη σύζυγο και ο υπάλληλος κοιμόταν στο γραφείο του! Κοιμόταν κανονικά. Εμείς ασχοληθήκαμε με το αυτοκίνητο για κάποια λεπτά, μέχρι που ξύπνησε, μας είδε και ξανακοιμήθηκε!
Φύγαμε χωρίς να μας μιλήσει κανένας!
Τη δεύτερη φορά πήγαμε γιατί είχε βγει σε προσφορά στα 35k η βασική έκδοση και είπαμε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία. Δεν είχαν test drive, μου είπαν ότι σε λίγες μέρες θα φέρουν και θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά. Προφανώς δε με πήραν ποτέ.
Μου είπε ότι μπορώ να μπω σε ένα phev που το είχαν για παράδοση, το οποίο δεν έκανα, δεν ήθελα να μπω στο αυτοκίνητο κάποιου άλλου.
Δεν ξανασχολήθηκα φυσικά.
-
Δεν ειχα κανενα θεμα με την αντιπροσωπεία. Οδηγησα το kuga και τελικα το εκλεισα. Το titanium με εξτρα το driver assist και μεταλλικο και δωρο την Πριμιουμ εγγυηση στα 33700 . Οσο θυμαμαι οταν οδηγησα το cc ισως ηταν λιγο πιο ανετη η αναρτηση στις λακουβες αλλα ειχε πολυ θορυβο στην καμπινα ισως λογο πανοραμικης. Ειναι και πιο ακριβο με την εκδοση style να βγαινει 92 ευρω παραπανω η δοση τον μηνα ! Σχεδον 6000 ευρω πιο ακριβα με τον 1.8 απο το kuga
-
Δε φταίει η πανοραμική για το θορυβο στο CC. Έτσι ειναι τα Τουοτα γενικώς. Δεν ενδιαφέρονται για NVH γιατι δεν ενδιαφέρονται και οι πελάτες τους. Στα 120+ εγω ασυναίσθητα έπαιζα με τα κουμπιά των παραθύρων για να σιγουρευτώ οτι δεν ειναι καποιο ανοιχτο.
-
Ένα από τα πράγματα που βελτιώθηκαν στο φατσοσηκωμένο ψψ είναι ο θόρυβος. Έχει κάποιος γνώση;
-
Έχω την εντύπωση πως οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τις πιο πλούσιες εκδόσεις το CC.
Καλορίζικο και καλοτάξιδο a-ctive. Με το καλό να παραλάβετε!
-
Δεν ειχα κανενα θεμα με την αντιπροσωπεία. Οδηγησα το kuga και τελικα το εκλεισα. Το titanium με εξτρα το driver assist και μεταλλικο και δωρο την Πριμιουμ εγγυηση στα 33700 . Οσο θυμαμαι οταν οδηγησα το cc ισως ηταν λιγο πιο ανετη η αναρτηση στις λακουβες αλλα ειχε πολυ θορυβο στην καμπινα ισως λογο πανοραμικης. Ειναι και πιο ακριβο με την εκδοση style να βγαινει 92 ευρω παραπανω η δοση τον μηνα ! Σχεδον 6000 ευρω πιο ακριβα με τον 1.8 απο το kuga
Καλως να το παραλαβεις.
-
αν δε σε ενδιαφέρει πρώτα η κατανάλωση,ορθώς έπραξες....καλοριζικο
-
@supergeorge said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Δεν μπορώ να μιλήσω για το Kuga σαν αυτοκίνητο, αλλά για την (διπλή) εμπειρία μου από την μια αντιπροσωπεία τους.
Την πρώτη φορά πήγαμε με τη σύζυγο και ο υπάλληλος κοιμόταν στο γραφείο του! Κοιμόταν κανονικά. Εμείς ασχοληθήκαμε με το αυτοκίνητο για κάποια λεπτά, μέχρι που ξύπνησε, μας είδε και ξανακοιμήθηκε!
Φύγαμε χωρίς να μας μιλήσει κανένας!
Τη δεύτερη φορά πήγαμε γιατί είχε βγει σε προσφορά στα 35k η βασική έκδοση και είπαμε να του δώσουμε άλλη μια ευκαιρία. Δεν είχαν test drive, μου είπαν ότι σε λίγες μέρες θα φέρουν και θα με ειδοποιήσουν τηλεφωνικά. Προφανώς δε με πήραν ποτέ.
Μου είπε ότι μπορώ να μπω σε ένα phev που το είχαν για παράδοση, το οποίο δεν έκανα, δεν ήθελα να μπω στο αυτοκίνητο κάποιου άλλου.
Δεν ξανασχολήθηκα φυσικά.
κρίμα να απορρίψεις αυτοκίνητο που μπορεί να αγοράζες από τεμπέλη πωλητή
-
Εν τάχει...Kuga vs CC
-
Kuga μεγάλο πλεονέκτημα σε: χώρους, ησυχία, υλικά και εμφάνιση εσωτερικού (όχι μεγάλο αλλά υπερτερεί)
-
CC: καλύτερη οδική συμπεριφορά, καλύτερη ανάρτηση, καλύτερη συναρμογή αλλά με τραγικά μίζερη ποιότητα υλικών και εμφάνιση εσωτερικού
Ως κάτοχος Kuga ST-Line X PHEV και CC 2lt AWD Lounge έχω εστιάσει σε χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα δύο οχήματα ανεξαρτήτως έκδοσης. Αλλιώς υπάρχουν κι άλλες επιμέρους διαφορές.
Μεταξύ των δύο προς συζήτηση εκδόσεων θα επέλεγα το Kuga μόνο και μόνο για την ησυχία στο ταξίδι και της σημαντικά μεγαλύτερης δυναμης.
Με εχεις ανησυχήσει με το θεμα αναρτησης στο kuga. Ειναι τοσο χαλια που θα με κουρασει στις λακουβες; Μου φαινεται θα ξαναπαω για τεστ μεγαλύτερης διάρκειας. Απο την αλλη δεν θελω και τον θορυβο απο το cc.
-
-
Εν τάχει...Kuga vs CC
-
-
Με εχεις ανησυχήσει με το θεμα αναρτησης στο kuga. Ειναι τοσο χαλια που θα με κουρασει στις λακουβες; Μου φαινεται θα ξαναπαω για τεστ μεγαλύτερης διάρκειας. Απο την αλλη δεν θελω και τον θορυβο απο το cc.
Κάνε test drive την ιδια μέρα σε παρόμοιες συνθηκες και τα δύο
-
-
Γιατί δεν κοιτάς και BYD Sealion 5 και Geely Starray; Plug in D-SUV αμφότερα, στα χρήματα που θες να δώσεις.
-
@dimsabas said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Γιατί δεν κοιτάς και BYD Sealion 5 και Geely Starray; Plug in D-SUV αμφότερα, στα χρήματα που θες να δώσεις.
Υποθετω οτι ο φιλος και πολλοι πολλοι αλλοι ειναι επιφυλακτικοι σε κινεζικες μαρκες εν αντιθεση με καποιους από μας που δεν ειμαστε.
-
Αυτή τη στιγμή είμαι στην επίσημη παρουσίαση του Starray στη Νεμέα. Αύριο θα υπάρχει αναλυτικό άρθρο.
-
@dimsabas said in Ford kuga FHEV vs corolla cross:
Ειναι καλυτερα απο το kuga σε θεμα αναρτησης και θορυβου;
-
Εν τάχει...Kuga vs CC
-
-
Κοίτα να δεις...η ανάρτηση ενός οχήματος είναι και λίγο υποκειμενικό θέμα. Αυτό που μπορώ να πω για το Kuga είναι οτι μου έχουν εκφράσει σχετικά σχόλια και επιβάτες που κατά βάση είναι αδαείς. Λόγω του μωρού η γυναίκα μου έχει κάτσει αρκετά στο πίσω κάθισμα τον τελευταίο χρόνο και δεν το προτιμά. Απ' την άλλη ξαναλέω ότι μιλάω για αυτοκίνητο του 2023 με 35.000χλμ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Αν ανατρέξει κανείς 2.5 χρόνια πίσω στο νήμα του αυτοκινήτου νομίζω θα βρει τα τότε γραπτά μου που το αμάξι ήταν ακόμα καινούριο.
Όπως και να χει στα χρήματα που ζητάει δύσκολα να βρεθεί κάτι πολύ καλύτερο. Ίσως κάνα κινέζικο μόνο που προς τιμήν τους σε όλα βάζουν ανεξάρτητη πίσω και όχι τη γυφτιά τον ημιάκαμπτο.
-
Ford kuga FHEV vs corolla cross