-
@criuser said in VW T-ROC 2026:
@a-d-p said in VW T-ROC 2026:
Εγώ ανέβασα το τέστ χωρίς σχόλιο.
.Θα βγουν και άλλα συγκριτικά.
Δεν είπε κανείς ότι είναι κακό αμάξι.
.Μας κοροϊδεύεις τώρα;
Δικό σου δεν είναι αυτό το σχόλιο;

Δικό μου είναι το σχόλιο και λέει ακριβώς αυτό.
Οτι το συγκεκριμένο αμάξι κάνει 45000 στην Γαλλία και μάλιστα στην έκδοση δοκιμής πλησιάζει τα 50000, ενώ το Συμπιόζ στην αντίστοιχου εξοπλισμού έκδοση σε φουλ υβριδικό κάνει 37000.
Προφανώς αν έκανε 35000 ως απλό θερμικό, θα ήταν ένα καλό αμάξι.
Στα 45000 είναι ένα κακό αμάξι.
Δεν είναι καλή αγορά
όχι καλό "αμάξι"
Ξεχνάς ότι στη Γαλλία και την Γερμανία το παίρνουν για 48 μήνες με 4-5 κατοσταρικα το μήνα, δεν χρειάζεται να δώσουν 50000€
-
Το T-roc είναι πολύ καλό αλλά ακριβό όχημα, όπως κάθε VAG. Το Symbioz είναι μέτριο όχημα και συγκριτικά σαφώς υποδεέστερο από το T-roc σχεδόν σε κάθε κατηγορία, πόσο μάλλον ως σύνολο.
Τα οποία επιχειρήματα υπέρ του Symbioz είναι ανυπόστατα με σαφή συνδυασμό κλάψας των γνωστών χέιτερς του VAG. "Είναι φθηνότερο και οικονομικότερο." Ναι ΆΛΛΑ. Το hev της Renault είναι αποδεδειγμένα αναξιόπιστο. Και όσο υφίσταται CHR η κατηγορία των HEV έχει μπαμπάκα. Και αν θέμα είναι η τιμή αγοράζεις CHR enter. Άψογο σε οικονομία αξιοπιστία after sales μεταπώληση κλπ κλπ. Δεν μου αρέσουν τα ημίμετρα. CHR (όχι τόσο το CC γιατί φοράει ιμιάκαμπτο στο 1.8 είναι κατώτερη ποιοτικά κατασκευή από το CHR και αντικειμενικά άσχημο). ή θάνατος λοιπόν αν το θέμα είναι οικονομοτεχνικό!
ΥΓ: Γιατί τον φίλο που είπε ότι έχει VAG 12 έτη και όπου βρεθεί κράζει τον όμιλο, δεν μου λεει κάτι. Ξέρω πολύ καλά , λόγω επαγγέλματος, ότι υπάρχει πολύς κόσμος μαζοχας. Κακοποιημένες γυναίκες που δεν χωρίζουν τους άνδρες τους κλπ κλπ. Πρόβλημα σας. Αν δεν σας αρέσουν τα VAG πουλήστε τα να ησυχάσουμε. Σόρυ κιόλας....
-
Αρα ας πουλάει και το Πόλο με τα 90 άλογα 27000, αφού θύματα υπάρχουν...

Περί ορέξεως ουδείς λόγος που λένε, πως θέλει ο καθένας να καίει τα λεφτά του.
-
Αρα ας πουλάει και το Πόλο με τα 90 άλογα 27000, αφού θύματα υπάρχουν...

Περί ορέξεως ουδείς λόγος που λένε, πως θέλει ο καθένας να καίει τα λεφτά του.
Ο καθένας πουλάει όσο θέλει, για όσο βρίσκει αγοραστές

Και προφανώς τα "θύματα" που αγόρασαν VW, είναι 10πλασια από τους "αετονυχηδες" που αγόρασαν Citroen το 2025
🤭. Ακριβώς σαν αυτούς που πηγαίνουν και αγοράζουν τα μαπα σπίτια, που είναι λίγο φθηνότερα από τα δικά σου και νομίζουν ότι φέρθηκαν έξυπνα και έκαναν την αγορά του αιώνα (δικά σου λόγια
)

-
Ποιό polo, το topic δεν είναι για vag γενικά αλλά για το t-roc 2026 το οποίο κάτι μου λέει οτι, έχοντας οδηγήσει το απερχόμενο με τους 150hp, πρέπει να είναι εξαιρετικό.
-
Τα δικά μου λόγια είναι αντικειμενικά γιατί έχουν κοινά κριτήρια για όλα.
Για παράδειγμα τα 3 αιρκρος και φροντέρα είναι φτηνιάρικα μέσα. Σκληρά πλαστικά με καλή συναρμογή.
Αλλά άμα παίρνεις την πιο πλούσια έκδοση ψιλουβριδικό, αυτόματο με 145 άλογα στα 25-26000, είναι θέμα δικής σου επιλογής, αν θα δεχτείς αυτόν τον συμβιβασμό.
Από την άλλη αν δώσεις 35000 για ένα Τ-ροκ θερμικό, για την μεσαία έκδοση, απλά θα έχεις κάνει το κέφι σου.
Και τα κέφια πληρώνονται.
-
Είναι μερικά χαρακτηριστικά καρφωμένα στο μυαλό των καταναλωτών και είναι αδύνατο σχεδόν να βγουν….πχ Toyota ίσον αξιοπιστία, Citroen ίσον άνεση, bmw πολυτέλεια κοκ. Έτσι έχει μείνει στο μυαλό των περισσότερων πως vag ίσον ποιότητα. Οι περισσότεροι δεν κάθονται να το ψάξουν, αγοράζουν ότι τους αρέσει. Ευτυχώς η vag βελτίωσε μετά από δεκαετίες κάπως την αξιοπιστία της, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι μια εταιρεία απατεώνων για μένα. Αν τα 12 χρόνια εμπειρίας του συμφορουμίτη δεν σας φτάνουν, υπάρχουν και τα 34 της οικογένειας μου ώστε να έχουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη για τους απατεώνες. Έχω πελάτη που δουλεύει στο rd της vw και μου έλεγε προ εβδομάδας πως αν δεν πουλούσαν τόσα λουκάνικα θα είχαν σοβαρό θέμα σαν εταιρεία γιατί στα τεχνικά τα έχουν κάνει σκ@τ@.
-
Για παράδειγμα τα 3 αιρκρος και φροντέρα είναι φτηνιάρικα μέσα. Σκληρά πλαστικά με καλή συναρμογή.
Αλλά άμα παίρνεις την πιο πλούσια έκδοση ψιλουβριδικό, αυτόματο με 145 άλογα στα 25-26000, είναι θέμα δικής σου επιλογής, αν θα δεχτείς αυτόν τον συμβιβασμό.
Από την άλλη αν δώσεις 35000 για ένα Τ-ροκ θερμικό, για την μεσαία έκδοση, απλά θα έχεις κάνει το κέφι σου.
@criuser κανένα αμάξι δεν αξίζει τα λεφτά του, απλά διαλέγεις την πολυτέλεια σου. Οικονομοτεχνικά το σαπακι είναι το πιο οικονομικό και τα καινούργια είναι σπατάλη. Ωστοσο θυμιζω οτι YOLO

@kkostask said in VW T-ROC 2026:
Είναι μερικά χαρακτηριστικά καρφωμένα στο μυαλό των καταναλωτών και είναι αδύνατο σχεδόν να βγουν….πχ Toyota ίσον αξιοπιστία, Citroen ίσον άνεση, bmw πολυτέλεια κοκ. Έτσι έχει μείνει στο μυαλό των περισσότερων πως vag ίσον ποιότητα. Οι περισσότεροι δεν κάθονται να το ψάξουν, αγοράζουν ότι τους αρέσει. Ευτυχώς η vag βελτίωσε μετά από δεκαετίες κάπως την αξιοπιστία της, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έπαψε να είναι μια εταιρεία απατεώνων για μένα. Αν τα 12 χρόνια εμπειρίας του συμφορουμίτη δεν σας φτάνουν, υπάρχουν και τα 34 της οικογένειας μου ώστε να έχουμε αποκρυσταλλωμένη άποψη για τους απατεώνες. Έχω πελάτη που δουλεύει στο rd της vw και μου έλεγε προ εβδομάδας πως αν δεν πουλούσαν τόσα λουκάνικα θα είχαν σοβαρό θέμα σαν εταιρεία γιατί στα τεχνικά τα έχουν κάνει σκ@τ@.
Προσωπικά βρήκα το προηγούμενο t-roc εξαιρετικό σε ποιότητα κυλισης και κινητήρα. Για αξιοπιστία και value for money υπαρχούν τα Toyota ειδικά αν σκεφτεσαι να γεράσεις με το αμάξι σου.
-
@jamesd said in VW T-ROC 2026:
@criuser κανένα αμάξι δεν αξίζει τα λεφτά του, απλά διαλέγεις την πολυτέλεια σου. Οικονομοτεχνικά το σαπακι είναι το πιο οικονομικό και τα καινούργια είναι σπατάλη. Ωστοσο θυμιζω οτι YOLO

Προσωπικά βρήκα το προηγούμενο t-roc εξαιρετικό σε ποιότητα κυλισης και κινητήρα. Για αξιοπιστία και value for money υπαρχούν τα Toyota ειδικά αν σκεφτεσαι να γεράσεις με το αμάξι σου.
Δεν είναι θέμα να γεράσεις με το αμάξι σου. Θέλεις απλά όσο πιο απροβλημάτιστη διαβίωση μαζί του όσο και να το κρατήσεις. Είπαμε να σου αρέσει αυτό που οδηγείς αλλά μπαίνουν και άλλα κριτήρια στην εξίσωση περισσότερο χρηματοοικονομικά παρά συναισθηματικά.
-
Και σένα τιμές νοιάζει, εσύ τα πληρώνεις;🤭

Αντικειμενικά θα είναι τα λόγια σου, όταν τα οδηγήσεις Μπακ 2 Μπακ και αναρωτηθείς αν αξίζει τα επιπλέον 6 χιλιάρικα
-
Δεν είναι θέμα να γεράσεις με το αμάξι σου. Θέλεις απλά όσο πιο απροβλημάτιστη διαβίωση μαζί του όσο και να το κρατήσεις. Είπαμε να σου αρέσει αυτό που οδηγείς αλλά μπαίνουν και άλλα κριτήρια στην εξίσωση περισσότερο χρηματοοικονομικά παρά συναισθηματικά.
Το σου πει καποιος, το πουλάς στο 5ο έτος, θα έχεις και καλή αξία μεταπώλησης, δεν υπάρχουν σταθερές σε αυτά, παίρνεις οτι τικάρει τα δικά σου κουτάκια, το πρόβλημα ξεκινάει όταν λέμε οτι πρέπει να έχουμε όλοι τα ίδια κουτάκια και πόσο πρέπει να πληρώνουμε κάθε κουτάκι.
-
Τα στερεότυπα στο μυαλό του καταναλωτή δεν είναι τυχαία εντυπωμένα.
-

Αντικειμενικά θα είναι τα λόγια σου, όταν τα οδηγήσεις Μπακ 2 Μπακ και αναρωτηθείς αν αξίζει τα επιπλέον 6 χιλιάρικα
Οχι βέβαια δεν θα μπω σε τέτοια σύγκριση, γιατί είναι λανθασμένη.
Συγκρίνουμε συνολικά κάθε προϊόν.
Δηλαδή αν σου φτιάξω ένα εξαιρετικής ποιότητας και τιμής υλικών διαμέρισμα επιπέδου παραλίας Γλυφάδας στο Πέραμα και στο πουλάω σε τιμή Γλυφάδας, θα το αγόραζες ?
Και μάλιστα θα το έβαζες σε σύγκριση με αντίστοιχο της Γλυφάδας ?
Η διαφορετικά αν σου πούλαγα ένα διαμέρισμα στην Γλυφάδα που τα υλικά στο εσωτερικό, ήταν μεσαίας ποιότητας και τιμής και η τιμή ήταν 10-15 % φτηνότερη από τα άλλα με τα ακριβά εσωτερικά υλικά θα το αγόραζες ?
Επιστρέφοντας στα αμάξια, όταν ο άλλος αγόρασε στα 35000 το 5 αιρκρος ΜΑΧ και με ηλιοροφή, θα το βάλεις σε σύγκριση με το Τ - ροκ ?
-

Οχι βέβαια δεν θα μπω σε τέτοια σύγκριση, γιατί είναι λανθασμένη.
Συγκρίνουμε συνολικά κάθε προϊόν.
Δηλαδή αν σου φτιάξω ένα εξαιρετικής ποιότητας και τιμής υλικών διαμέρισμα επιπέδου παραλίας Γλυφάδας στο Πέραμα και στο πουλάω σε τιμή Γλυφάδας, θα το αγόραζες ?
Και μάλιστα θα το έβαζες σε σύγκριση με αντίστοιχο της Γλυφάδας ?
Η διαφορετικά αν σου πούλαγα ένα διαμέρισμα στην Γλυφάδα που τα υλικά στο εσωτερικό, ήταν μεσαίας ποιότητας και τιμής και η τιμή ήταν 10-15 % φτηνότερη από τα άλλα με τα ακριβά εσωτερικά υλικά θα το αγόραζες ?
Επιστρέφοντας στα αμάξια, όταν ο άλλος αγόρασε στα 35000 το 5 αιρκρος ΜΑΧ και με ηλιοροφή, θα το βάλεις σε σύγκριση με το Τ - ροκ ?
Στα διαμερίσματα σε έχασα

Στα αυτοκίνητα, θα δοκιμάσω το T-Roc και το c5 και θα αποφασίσω σε ποιο θα δώσω τα 35000€ (λογικά στο C5, για προσωπικούς χωροταξικους λόγους
), κάποιος που δεν έχει ανάγκη χώρων μπορεί να προτιμήσει το T-Roc.
Αυτή είναι η σύγκριση με βάσει την τιμή, δλδ τι καλύτερο αγοράζω με τα λεφτά μου. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση, που ανέφερα παραπάνω, δλδ ίδια κατηγορία μεγέθους, αλλά ανοιχτή τιμή. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσει ο αγοραστής αν αξίζει τα επιπλέον χρήματα
.
Δλδ το ίδιο ακριβώς σπίτι, σε Γλυφάδα (VW) και Πέραμα (Citroen)🤭
. Αξίζει τα επιπλέον χρήματα το σπίτι στη Γλυφάδα;; -
Στο ακίνητο υπάρχει και η αξία του οικοπέδου. Οπότε μία κατασκευή αντίστοιχης ποιότητας σε Πέραμα και Γλυφάδα, επιβάλλεται στο Πέραμα να είναι φτηνότερη αλλιώς θα μείνει στα αζήτητα. Δε γίνεται να απεμπλακεί η τιμή από την τοποθεσία οπότε και το παράδειγμα δε στέκει. Γι' αυτό γελούσα με κάποιους μεσίτες που προσπαθούσαν να πουλήσουν κάτι στο Μενίδι με το επιχείρημα "η ίδια κατασκευή θα κόστιζε τα διπλά στο Χαλάνδρι". "Νο shit Sherlock". Στο Χαλάνδρι οι γύφτοι είναι "επισκέπτες", όχι γείτονες.
-
@shumakos said in VW T-ROC 2026:
Στο ακίνητο υπάρχει και η αξία του οικοπέδου. Οπότε μία κατασκευή αντίστοιχης ποιότητας σε Πέραμα και Γλυφάδα, επιβάλλεται στο Πέραμα να είναι φτηνότερη αλλιώς θα μείνει στα αζήτητα. Δε γίνεται να απεμπλακεί η τιμή από την τοποθεσία οπότε και το παράδειγμα δε στέκει. Γι' αυτό γελούσα με κάποιους μεσίτες που προσπαθούσαν να πουλήσουν κάτι στο Μενίδι με το επιχείρημα "η ίδια κατασκευή θα κόστιζε τα διπλά στο Χαλάνδρι". "Νο shit Sherlock". Στο Χαλάνδρι οι γύφτοι είναι "επισκέπτες", όχι γείτονες.
Στον @criuser πες τα αυτά, που είναι και 40 χρόνια κατασκευαστής 🤭

-
Έχασα επεισόδια.
Αν παραγγείλεις το καινούργιο T-Roc παίρνεις και ένα διαμέρισμα;
-
Τελικά πρέπει να σας τα γράφω πολύ αναλυτικά για να καταλάβετε.
Ακριβώς είπα ότι δεν είναι λογικό ένα καλής ποιότητας σπίτι στο Πέραμα, να κοστίζει όσο ένα στην Γλυφάδα, επειδή είναι καλής κατασκευής, γιατί η αξία της Γης δεν είναι ίδια.
Ετσι ένα Τ-ροκ καλής ποιότητας υλικών είναι το Πέραμα. Μικρό, στενάχωρο, με απλό βενζίνης κινητήρα.
Δεν μπορεί να πουληθεί όσο ένα μεγαλύτερο αμάξι που έχει επίσης ποιότητα εσωτερικά όπως το 5 αιρκρος που είναι η Γλυφάδα. Μεγάλο, ευρύχωρο, υβριδικό, με μεγαλύτερη εγγύηση.
Ενα κανονικό σπίτι στο Πέραμα, με τα σωστά για την περιοχή υλικά και με την σωστή τιμή είναι το 3 αιρκρος.
Αρα ο αγοραστής αν έχει να αγοράσει ένα σπίτι στο Πέραμα με συνήθη ποιότητα υλικών σε σωστή τιμή Περάματος (3 αιρκρος) και ένα σπίτι στο Πέραμα με υψηλή ποιότητα υλικών σε τιμή Γλυφάδας (Τ-ροκ), γιατί να μην αγοράσει ένα σπίτι στην Γλυφάδα με καλή ποιότητα υλικών που έχει και επιπλέον αβάντες, όπως περισσότερα τμ και πισίνα (5 αιρκρος), στα ίδια χρήματα ?
-
Τελικά πρέπει να σας τα γράφω πολύ αναλυτικά για να καταλάβετε.
Ακριβώς είπα ότι δεν είναι λογικό ένα καλής ποιότητας σπίτι στο Πέραμα, να κοστίζει όσο ένα στην Γλυφάδα, επειδή είναι καλής κατασκευής, γιατί η αξία της Γης δεν είναι ίδια.
Ετσι ένα Τ-ροκ καλής ποιότητας υλικών είναι το Πέραμα. Μικρό, στενάχωρο, με απλό βενζίνης κινητήρα.
Δεν μπορεί να πουληθεί όσο ένα μεγαλύτερο αμάξι που έχει επίσης ποιότητα εσωτερικά όπως το 5 αιρκρος που είναι η Γλυφάδα. Μεγάλο, ευρύχωρο, υβριδικό, με μεγαλύτερη εγγύηση.
Ενα κανονικό σπίτι στο Πέραμα, με τα σωστά για την περιοχή υλικά και με την σωστή τιμή είναι το 3 αιρκρος.
Αρα ο αγοραστής αν έχει να αγοράσει ένα σπίτι στο Πέραμα με συνήθη ποιότητα υλικών σε σωστή τιμή Περάματος (3 αιρκρος) και ένα σπίτι στο Πέραμα με υψηλή ποιότητα υλικών σε τιμή Γλυφάδας (Τ-ροκ), γιατί να μην αγοράσει ένα σπίτι στην Γλυφάδα με καλή ποιότητα υλικών που έχει και επιπλέον αβάντες, όπως περισσότερα τμ και πισίνα (5 αιρκρος), στα ίδια χρήματα ?

-
Εύλογο και δίκαιο το ερώτημα αν στα 35k αγοράζεις καλουτσικα εξοπλισμένο T-Roc με 150ps ή C5 AC max. Λογικά θα επικρατήσει το κριτήριο του αναγκών σε χώρους.
VW T-ROC 2026