-
Stefan παρεξηγείσαι εύκολα!
Δεν σε ζηλεύουμε αλλά σε επαινούμε για την επιλογή σου! Είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και δεκάδες φορές από όσο λες και σε πιστεύω καλύτερο από την Corolla!
Καμία αντίρρηση σε όλα αυτά!
Εγω όμως δεν αναλύω αυτό! Δεν έχει να κάνει με εσένα και κακώς το εκλαμβάνεις ως κολλήματα
Αναφέρω ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα που είναι αληθινό στα στενά της πόλης σε εμάς λιγότερο διότι έχουμε πολλά μικρά 20 έτιας που δεν είναι πλατιά! Αλλα καθώς προχωρούν τα έτη θα το βλέπουμε συχνά!
Σκέψου πως ένα απλό Sanderο με καθρέφτες είναι 2 μέτρα και 1,84 χωρίς!!!!!!
Αυτό δεν αναιρεί ούτε υποβιβάζει το Tesla!
Και για να δεις, ότι δεν έχω κόλλημα με το αυτοκίνητο, άλλωστε το έχω στην λίστα μου εφόσον γίνουν κάποια άλλ που θέλω, είχα αυτοκίνητο σε στενό και απέναντι είχε ένα πικ απ τεράστιο! Πέρασε φορτηγό της αβγά που λένε και μου διέλυσε όλο το αυτοκίνητο! Το έκανε καλοκαιρινό! Το πλαίσιο από το κουτί του ψυγείου το ξέσκισε κόντεψε να το σηκώσει!
Το πρόβλημα του οδηγού ήταν το πικ απ που ήταν και τεράστιο και το πάρκαρε και κάπως άγαρμπα!
Σκέψου τώρα αυτό στο μέλλον να ναι σύνηθες σε κάθε δρόμο και να υπάρχουν αναβάτες!!!
Δεν χωράμε με τους δρόμους που έχουν πολλά σημεία στη πόλη
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Οποτε αφού εχεις βγαλει το πόρισμα γιατι ρωτάς? Σου λεμε εμεις που κάνουμε το 60% των μετακινήσεων μας γύρω απ την Ομονοια (κυριολεκτω) οτι δεν εχουμε θεμα, αντιθέτως. Και επιμένεις. Οποτε αφού εχεις καταλήξει οτι δε βολεύει, μην το πάρεις. Ή όποιο αλλο αντίστοιχα φαρδύ.
Τώρα τα υπολοιπα περι ασφαλειας κτλ ας τα αναλάβουν οι ειδικοί. Δε με αφορούν.
Πότε το είπες ρε φίλε αυτό; Διάβασε λίγο τι έγραψες ως πρώτη απάντηση...για αυτό ρώτησα για την εμπειρία χρήσης και εσύ απάντησες για να τα αγοράζουμε κάτι θα ξέρουμε...λες και σου έβαλε κανένας το μαχαίρι στο λαιμό να απαντήσεις...
-
@scotch said in TESLA FORUM:
@tkin73 said in TESLA FORUM:
@scotch said in TESLA FORUM:
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Αν επιτρέπεται έχεις δικό σου πάρκινγκ μιας θέσης, χωρίς πυλωτες και άλλα παρκαρισμένα γύρω του; Μένεις επαρχία;
Αθήνα μένω. Σε γκαράζ πολυκατοικίας το παρκάρω, εντός των ορίων της θέσης μου (φάρδος της θέσης 2,40, αν θυμάμαι καλά).
Και πως βγαίνεις από το αμάξι; Με κλειστούς καθρέφτες δεν είναι κάνα 2.10μ τουλάχιστον; Με 20-25 εκ αέρα για να ανοίξει πόρτα;
Σπάνια δυσκολεύομαι --> αν δεν έχει παρκάρει σωστά ο διπλανός (που ευτυχώς έχει μικρότερο αυτοκίνητο). Για τις δύσκολες περιπτώσεις, υπάρχει και το dumb summon.
εγω παντως θυμαμαι να γεμιζει πληρως την θεση της πυλωτης και κατι κωνους να εχεις βαλει μπας και ξεστραβωθει ο τυπος με την Α-class

Το dumb summon ειναι φοβερη μαγκια παντως, κριμα που δεν το δινει δωρεαν. -
επισης, στο Υ τουλαχιστον, δεν αλλαζει καθολου το φαρδος λογω των καθρεφτων.
-
-
Τα διάφορα βανακια διανομών που κινούνται μέσα στις πόλεις και έχουν συνήθως 2μ φάρδος και 5μ μήκος πως τα καταφέρνουν;
-
Διότι οι υπόλοιποι είναι μικρότεροι από αυτήν την διάσταση! Εάν και τα ιχ γίνουν σαν αυτά τότε θα έχουμε προβλήματα!
Αυτό το τόσο απλό λέω!
-
Το να ποδηλατείς σε δρόμο μαζί με αυτοκίνητα-λεωφορεία-φορτηγά είναι η πιο χαζή ιδέα που υπάρχει. Φτάνει πια με τις χιπστεριές.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Διότι οι υπόλοιποι είναι μικρότεροι από αυτήν την διάσταση! Εάν και τα ιχ γίνουν σαν αυτά τότε θα έχουμε προβλήματα!
Αυτό το τόσο απλό λέω!
Τα προβλήματα που δημιουργούνται, οφείλονται σε τεράστιο βαθμό στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα
-
Είναι νόμιμο δικαίωμα μετακίνησης τους!
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Αυτό το τόσο απλό λέω!
Τα προβλήματα που δημιουργούνται, οφείλονται σε τεράστιο βαθμό στα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα
Σύμφωνοι! Αλλα σκεφτείτε μιλάμε για πάνω από μισό μέτρο παραπάνω χωρίς του καθρέφτες!
Δηλαδή τρία αυτοκίνητα με +20 εκ
-
Αυτό το τόσο απλό λέω!
Σύμφωνοι! Αλλα σκεφτείτε μιλάμε για πάνω από μισό μέτρο παραπάνω χωρίς του καθρέφτες!
Δηλαδή τρία αυτοκίνητα με +20 εκ
Σε σχέση με ποιο όχημα το συγκρίνεις; Επίσης, όπως είπα, οι καθρέφτες δεν προσθέτουν πλάτος.
-
-
Εδώ λέει 2.13 με καθρέφτες

-
Με το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης
αν το συγκρινεις με smart θα δεις ακομα μεγαλυτερη διαφορα

Δεν θα το συγκρινεις με vitara, αλλα με αντιστοιχο οχημα, πχ tiguan. Εκει θα δεις οτι αν υπολογισεις και τους καθρεφτες, το τιγκ ειναι οριακα πιο φαρδυ.
https://www.carsized.com/en/cars/compare/tesla-model-y-2021-suv-vs-volkswagen-tiguan-2024-suv/front/
edit: οι καθρεφτες, οντως προσθετουν φαρδος, αλλα ειναι πολυ λιγοτερο σε σχεση με αλλα οχηματα. Προσωπικα, ειχα την εντυπωση οτι δεν προσθετουν καθολου και οτι "καλυπτονται" απο τους θολους του οχηματος.
-
Μα εγώ μιλώ για την πόλη! Δηλαδή όχημα πόλης!
Δεν κολλάω στα τεσλαΚαι τα κινέζικα πολύ φαρδιά είναι και αυτά!
Αφορμή ήταν η συζήτηση με το Tesla
Πλέον θα γεμίσουμε μεγάλα suv και δεν θα χωράμε!
Να πάρεις suv και αμερικανικο RAM. Αλλα όχι για τα στενά! Αυτό το απλό και λογικό λέω
Ναι δεν του φαίνεται αλλά προσθέτουν!
Εάν υπάρχουν τρία παράλληλα τέτοια οχήματα πλέον δεν χωράνε! Θέλουν έξτρα 60 εκ δρόμου! Αν κάποιος αφήσει και ανοιχτούς τους καθρέφτες θέλουμε 70-80 εκ παραπάνω!!!!
-
Νόμιμο δικαίωμα είναι και να οδηγεί ο άλλος αυτοκίνητο πλάτους 2 μέτρων. για να μη μιλήσουμε για τα φορτηγά. Το θέμα είναι να βάζουμε και λίγο το μυαλό μας να σκέφτεται τι είναι σώφρον και τι είναι επικίνδυνο, πριν αποφασίσουμε να το παίξουμε εναλλακτικοί.
-
Να πάρεις suv και αμερικανικο RAM. Αλλα όχι για τα στενά! Αυτό το απλό και λογικό λέω
αντικειμενικα, τα pick up ξεφευγουν παρα πολυ σε διαστασεις, αλλα βλεπω ομως καθημερινα στην πατησιων. Οσο για το πιο οχημα χωραει που, ο καθενας κρινει απο την δικη του περιπτωση. Υπαρχουν κωλοστενα στο χαλανδρι, υπαρχουν φαρδιοι δρομοι στο μεταξουργειο. Σιγουρα με ενα μεγαλυτερο αμαξι, ανεξαρτητου μαρκας/μοντελου, χρειαζεται να γινει προσεκτικη επιλογη της διαδρομης και των δρομων στους οποιους στριβουμε. Οποιος νομιζει οτι, ακομα και με 4.5μ οχημα παει παντου, τοτε απλα δεν εχει δει πραγματικα δυσκολα περασματα.
-
αντικειμενικα, τα pick up ξεφευγουν παρα πολυ σε διαστασεις, αλλα βλεπω ομως καθημερινα στην πατησιων. Οσο για το πιο οχημα χωραει που, ο καθενας κρινει απο την δικη του περιπτωση. Υπαρχουν κωλοστενα στο χαλανδρι, υπαρχουν φαρδιοι δρομοι στο μεταξουργειο. Σιγουρα με ενα μεγαλυτερο αμαξι, ανεξαρτητου μαρκας/μοντελου, χρειαζεται να γινει προσεκτικη επιλογη της διαδρομης και των δρομων στους οποιους στριβουμε. Οποιος νομιζει οτι, ακομα και με 4.5μ οχημα παει παντου, τοτε απλα δεν εχει δει πραγματικα δυσκολα περασματα.
ακριβώς!
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Νόμιμο δικαίωμα είναι και να οδηγεί ο άλλος αυτοκίνητο πλάτους 2 μέτρων. για να μη μιλήσουμε για τα φορτηγά. Το θέμα είναι να βάζουμε και λίγο το μυαλό μας να σκέφτεται τι είναι σώφρον και τι είναι επικίνδυνο, πριν αποφασίσουμε να το παίξουμε εναλλακτικοί.
Για αυτό και υπάρχουν συζητήσεις στη Ευρώπη όπου θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν και των δύο τα δικαιώματα! Έτσι ίσως προτείνουν συγκεκριμένο πλάτος σε αστικά κέντρα ώστε να μπορούν να κινούνται και πεζοί και αναβάτες σε κοινούς δρόμους με τα αυτοκίνητα
TESLA FORUM