Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...
    • 1
    • 2
    • 496
    • 497
    • 498
    • 499
    • 500
    • 501
    • 498 / 501
    Αντίλογος
    24
    10015
    35225
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap last edited by lap

Παράδειγμα αγόρασα πριν έτη πανάκριβο επαγγελματικό ταμπλέτ για δουλειά. Έλεγε 12gb ram και μάλιστα με υψηλή ταχύτητα… Τότε ήταν κορυφή.

Το OS όμως δεν επέτρεπε την χρήση πάνω από 5 gb για κάποια έτη….

Επι πόσα έτη είχα δώσει χιλιάρικα και δεν αξιοποιούσα το μηχάνημα που πλήρωσα.

Μου πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες

Οι περισσότεροι δεν το αντιλαμβάνονται διότι η χρήση τους είναι απλοϊκή οπότε το όντως πάρα πολύ καλό hardware της εταιρίας το χρησιμοοοιουν στο 30-60% των δυνατοτήτων του.

Η πραγματικότητα όμως ήταν πως χρέωναν ακριβά για κάτι που δεν ήταν εφαρμόσιμο

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A d P
        A d P moderator @lap last edited by

@lap said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:

Δηλαδή δεν είναι φυκια;;;;

Έχω δώσει χιλιάρικα στην εταιρία αυτή και ναι δεν τα άξιζε …..αλλα τα δίνω διότι με βολεύουν κάποιες εφαρμογές της.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και η μοναδική αλήθεια.

Σε βολεύει;;;; Το παίρνεις, αν και ακριβό. Δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από κάποια προγράμματα ή το λογισμικό;;;;;…..δεν το παίρνεις.

Αξίζουν τα χιλιάρικα που κοστίζουν;;
        Αντικειμενικά και συγκριτικά με την αγορά …όχι.

Είχαμε τους alfisti τώρα έχουμε τα apple fanboys που θίγονται.

Ενηλικιωθείτε ρε αιώνιοι έφηβοι.

Φυσικά και δεν είναι φύκια....όταν το απλό iPhone 17 (δεν συζητάμε καν για κάποιο Pro μοντέλο) έχει:

-62% better performance in AnTuTu Benchmark (2300K versus 1421K)
        -Newer Bluetooth version (v6.0)
        -Compatible with the latest Wi-Fi 7 wireless networks
        -2.8x faster in single-core GeekBench 6 test: 3730 and 1343 points

Ενώ παράλληλα στοιχίζει 63% επιπλέον, σε επίσημες τιμές (979€ vs 600€)

I EAT MILF AND COOKIES

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • W
          wantone last edited by

ολα τα εξυπνα κινητα ειναι φουσκα οχι πως δεν ειναι καλο να συνδυαζεις λαπτοπ τηλεφωνο και καμερα σε μικρο μεγεθος αλλα επηδη ακριβως ειναι σε μεγεθος μινιατουρα το λαπτοπ και η καμερα εχεις ενα αποτελεσμα το οποιο ειναι συμβιβασμος.

αρα ολα ειναι ακριβα ακομα και στα 500 ευρω.

• L
            lap last edited by lap

Με τον ανταγωνισμό ρε συ. Οχι γενικά. Σαν hardware είναι καλά και αρκετά ποιοτικά. Σημαντικό το κομμάτι αυτό.. Αυτά που βλέπεις εσύ σήμερα πριν έτη τα είχαν τα καλά τους μηχανήματα. Και εγώ τα ειχα και τα έχω. Δεν αλλάζει πρακτικά κάτι.

Δεν αλλάζουν όμως το γεγονός πως σε πάρα πολλά θέματα και από άλλους ψαγμένους χρήστες και όχι απλό σερφάρισμα εντοπίζω πάντοτε μια μη εναρμόνιση του software με το hardware που σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως εφόσον δεν μπορώ να κάνω χρήση στο 100% όσων μου υπόσχονται ή θα ήθελα ο ανταγωνισμός ίσως είναι πιο τίμιος

Και μεταφέρω απόψεις εάν δεν μέτρα ή δική μου ανθρώπων που είναι σοβαροί στον τομέα της πληροφορικής. Οχι άσχετους και fan boys

Αν σου αρέσει παρτο….ελευθερη αγορά έχουμε.

Αλλά μη μας πιάνετε και από τα μούτρα για την αλήθεια που αναφέρουμε.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • L
              lap last edited by lap

Άλλο απλοϊκό παράδειγμα για καθημερινούς χρήστες ….στις παλιότερες γενιές των (ακόμα και επαγγελματικών) ταμπλετ, σε μοντέλα δηλαδή των 2000 ευρώ όταν το κορυφαίο τους τοτε κινητό κόστιζε 800 ευρώ, δεν υπήρχε από το λογισμικό πρόβλεψη για την οριοθέτηση ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας.

Ούτε με κάποια αναβάθμιση ούτε με τίποτα. Ο σκοπός ήταν η προστασία και η μακροζωία της μπαταρία μέσω της οριοθέτησης της φόρτισης της.

Μετά από κράξιμο πολλων επαγγελματιών στα νεότερα επαγγελματικά μηχανήματα το προσέφεραν. Πέρασαν σχεδόν 7 έτη από τότε που το ζητούσαν

Ο μοναδικός τρόπος να το επιτύχεις αυτό στα παλαιότερα ήταν να μπεις σε επίπεδο ας πούμε κώδικα να επηρεάσεις το λειτουργικό σύστημα, με κίνδυνο εάν δεν γνωρίζεις να τα κάνεις όλα σκατα

Οταν ταυτόχρονα σε androids αυτή η δυνατότητα υπήρχε ήδη από το os σε κινητά των 200 ευρώ.

Μιλάμε για απλά πραγματάκια.

Σε επίπεδο ασφαλείας και ενημερώσεων ….οκ εκεί το δίνω.

Για αυτό ίσως να αξίζει η apple ….ειμαι ικανοποιημένος από τις πόρτες ασφαλείας που διαθέτει.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                lap last edited by lap

Θυμάμαι πριν έτη κοιτούσα και εγώ το antutu και άλλα τέτοια και μου έβγαζε κάτι νουμέρα…1ο ή 2ο στον κόσμο σύμφωνα με τον ανταγωνισμό κτλ

Στην πράξη δεν μπορυσα να τρέξω πιο γρήγορα από κάποιο άλλο στην 30-50θεση

Δηλαδή σαν να σου δίνουν αυτοκίνητο με 8 ταχύτητες αλλά το λογισμικό να σου επιτρέπει να χρησιμοποιείς τις 6.

Κυριολεκτικά αυτό συνέβαινε…και διάβαζα όλους τους άλλους να τα θαυμάζουν….

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• R
                  red_monster last edited by

Τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα είναι αδιανόητα έξυπνες συσκευές φτιαγμένες από αδιανόητα έξυπνους μηχανικούς, το γεγονός ότι είμαστε ηλίθιοι και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε είναι το βασικό πρόβλημα !

Σας προκαλώ να συνδυάσετε λοιπές συσκευές για να μεταδώσετε ζωντάνα γοορντουαιντ βίντεο ποιότητας 4k 120fps με σταθεροποίηση εικόνας χωρίς υπερθέρμανση και χωρίς να ξεπεράσετε σε κόστος αυτό ενός iphone 17 pro ή ενός galaxy s25 ! Δεν μιλάω για όγκο-βάρος συνδυασμού γιατί εκεί θα γίνει τσόντα !

• L
                    lap last edited by lap

Έχεις ένα θέμα κατανόησης του πλαισίου της συζήτησης.

Άλλο λέω και αλλο κατανοείς.

Τεσπα.
                    …όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν… οι υπόλοιποι….alfisti της apple

Applisti 😂

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• piliourits
                      piliourits @A d P last edited by piliourits

@a-d-p said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:

Από άποψη VfM είναι εξαιρετικό, στα 400€, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα flagship σε επιδόσεις.

Μα δεν χρειάζεται να συγκριθεί.
                      Την τεχνολογία την παρακολουθώ από το 1990 τουλάχιστον, και λόγω επαγγέλματος, όχι μόνο ως καταναλωτής, δεν καταθέτω μια «αφελή» άποψη, απλά επειδή κάτι είναι φθηνότερο.
                      Οι «επιδόσεις» δεν είναι μόνο νούμερα στα τεστ κι αν είναι ένα 6μηνο νεώτερο το τσιπακι.
                      Είναι σαν να αγοράσεις ηλεκτρικό αμάξι με 400 άλογα και μπαταρία που να αξιοποιεί αυτά τα άλογα για 500 χλμ κι άλλο μοντέλο/μάρκα με 600 άλογα και μπαταρία για 250χλμ, το οποίο θα κοστίζει 2-3 φορές παραπάνω λεφτά και να προβάλλεται ως γενική καλύτερη επιλογή το δεύτερο...
                      Υπάρχει ένα ολόκληρο εναλλακτικό σύστημα μάρκετινγκ με «δοκιμαστές» κι ιστοσελίδες κλπ. για να προχωράει έτσι η αγορά.

Προβαλα μια συσκευή, η οποία δίνει πράγματα που αξίζουν κάθε ευρώ.
                      Ανώτατη πιστοποίηση αντοχής και μπαταρία σε άλλο επίπεδο, με ελάχιστες διαστάσεις σε πάχος και βάρος. Μνήμη και αποθήκευση σε επίπεδα που οι ναυαρχίδες τα χρεώνουν 1μισι χιλιάρικο και πάνω. Η Απλ μπορεί και δυο.
                      Κάμερες εφάμιλλες με κινητά διπλής τριπλής τιμής, κι όχι μόνο στα χαρτιά, βλέπω πορτραίτα και τοπία εφάμιλα/καλύτερα απ' την canon mirrorless με τον pancake φακό που έβαζα στο τσαντάκι και την αποχωρίστηκα πλέον.
                      Αποτελέσματα φωτογραφίας σαν σαμσουνγκ και Απλ, δεν είναι εύκολο να βρεις, κι όμως...
                      Συνδεσιμότητα σε άλλο επίπεδο.
                      Δοκιμάστε να συνδέσετε Xiaomi ή άλλα κινέζικα σε ασύρματο android auto ή μετάδοση εικόνας στα περισσότερα αυτοκίνητα...
                      Φόρτιση αρκουντως γρήγορη στη τεράστια μπαταρία και ασύρματα από και προς το κινητό...
                      Κι ας δούμε την τιμή.
                      Στα 600 ο Κωτσο πουλάει το Α56 της Σαμσουνγκ, που είναι για γέλια συγκρινομενο, και από Απλ... ίσως κάποιο βασικό μοντέλο τετραετίας;
                      Έχει καλά κινέζικα σε αυτά τα λεφτά, τα οποία όμως υστερούν σε σοφτγουερ κι εμπειρία χρήσης...
                      Πόσο μάλλον όταν το βρίσκεις 400 σε επίσημο εισαγωγέα που επιπλέον αφαιρεί και το ΦΠΑ σε τιμολόγιο, όχι αποφορολογημενο τριγωνικής συναλλαγής από σκρουτζομάγαζο...
                      Δεν προτείνω απλά μια συσκευή, προτείνω άλλο τρόπο να αξιολογείτε τις αγορές σας και να ψηφίζετε με τα λεφτά σας σπρωχνοντας την αγορά εκεί που σας συμφέρει.
                      Διαφορετικά, επιμείνετε στη «συμμόρφωση» και πληρώστε αδρά για να «ανήκετε» κι εσείς στο κοπάδι...

Επιτελικό Κράτος Κυβέρνησης Αρίστων που Ηγείται της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

R A d P 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                      • A d P
                        A d P moderator @lap last edited by

Με τον ανταγωνισμό ρε συ. Οχι γενικά. Σαν hardware είναι καλά και αρκετά ποιοτικά. Σημαντικό το κομμάτι αυτό.. Αυτά που βλέπεις εσύ σήμερα πριν έτη τα είχαν τα καλά τους μηχανήματα. Και εγώ τα ειχα και τα έχω. Δεν αλλάζει πρακτικά κάτι.

Δεν αλλάζουν όμως το γεγονός πως σε πάρα πολλά θέματα και από άλλους ψαγμένους χρήστες και όχι απλό σερφάρισμα εντοπίζω πάντοτε μια μη εναρμόνιση του software με το hardware που σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως εφόσον δεν μπορώ να κάνω χρήση στο 100% όσων μου υπόσχονται ή θα ήθελα ο ανταγωνισμός ίσως είναι πιο τίμιος

Και μεταφέρω απόψεις εάν δεν μέτρα ή δική μου ανθρώπων που είναι σοβαροί στον τομέα της πληροφορικής. Οχι άσχετους και fan boys

Προσωπικά "Δεν έπιασα κανέναν απ'τα μούτρα"😉

Είμαι κάτοχος και χρήστης και των δύο πλευρών και προσωπικά προτιμώ τα Android, για τον απλούστατο λόγο ότι κάνω βασική χρήση, οπότε κάνω τη δουλειά μου αρκετά φθηνότερα 😉

Ξεκίνησα να δίνω περισσότερα χρήματα (από τον @criuser🤣) για κινητό το 2019-2020, με την αγορά δύο Samsung A71 (400€) για την οικογένεια και ένα Xiaomi 10t Pro (500€) για την αφεντια μου.
                        Μείναμε, άπαντες, πολύ ευχαριστημένοι, μάλιστα λειτουργούν μέχρι τώρα και τα 2 από αυτά είναι σε άψογη κατάσταση, μόνο το ένα Samsung A71 πνέει τα λοίσθια,, αφού έχει κάνει μπάνιο δύο φορές και έχει σπάσει και οθόνη.

Έπειτα άρχισα να ασχολούμαι κι εγώ με τα τάμπλετ και αφού είχε καταστρέψει 3-4 φθηνά η μικρή, το 2023 προχώρησα στην αγορά ενός Xiaomi pad 6 το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση.

Αρχές του 2024 ήταν η στιγμή της apple, με την αγορά φθηνών βασικών μοντέλων, iPhone 14, iPhone 15 και iPad 10th generation, προκειμένου να ομογενοποιηθούμε με την υπόλοιπη οικογένεια 😁, από τα οποία μείναμε όλοι ευχαριστημένοι.

Το καλοκαίρι του 2024, έδωσα στην OnePlus μια ευκαιρία και αγόρασα το νέο pad 2 σε early bird προσφορά, με όλα τα παρελκόμενα (πληκτρολόγιο - φορτιστής). Καλό είναι, αλλά δεν βλέπω να έχει την ποιότητα και την αντοχή των apple και Xiaomi.

Το καλοκαίρι του 2025 και αφού είχε καβαντζωσει η μικρή το OnePlus pad 2, πήρα πάλι με το early bird πακέτο της OnePlus pad 3😁😁, αυτή τη φορά είχε και το stylus και το πληκτρολόγιο και και....
                        Μου φαίνεται καλύτερο από το pad2.
                        Σωστά μαντεψατε, την καβαντζωσε η μικρή 😁😁 και πήρα πίσω την παλιά.

Τέλος τα Χριστούγεννα έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα Xiaomi 15t Pro σε αντικατάσταση του παλιού Xiaomi 10t Pro. (Κουβαλάω δύο κινητά ένα iPhone και ένα Android) Δλδ πήρα, από τύχη, το πιο σύγχρονο μοντέλο της ίδιας σειράς.
                        Τα χωρίζουν πέντε χρόνια εξέλιξης, εννοείται ότι είναι καλύτερο σε όλα,
                        έχει 3.6 φορές καλύτερη επίδοση στο AnTuTu Benchmark (2718K versus 751K),
                        έχει καλύτερες κάμερες κτλ,
                        αλλά την μεγαλύτερη διαφορά την εντοπίζω στην οθόνη τους.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/xiaomi-mi-10t-pro-vs-xiaomi-15t-pro?m=r~8-256-and-r~12-512

Τα έβαλα δίπλα δίπλα με το iPhone 16 pro max .....
                        Εεεε λοιπόν, καμία σχέση....σαν φτωχός συγγενής το Xiaomi , δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλά λεφτά, αλλά φαινόταν καλύτερο 😉😁

I EAT MILF AND COOKIES

L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • R
                          red_monster @piliourits last edited by

This post is deleted!
                          • R
                            red_monster last edited by red_monster

@piliourits said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:

Από άποψη VfM είναι εξαιρετικό, στα 400€, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα flagship σε επιδόσεις.

Μα δεν χρειάζεται να συγκριθεί.
                            Την τεχνολογία την παρακολουθώ από το 1990 τουλάχιστον, και λόγω επαγγέλματος, όχι μόνο ως καταναλωτής, δεν καταθέτω μια «αφελή» άποψη, απλά επειδή κάτι είναι φθηνότερο.
                            Οι «επιδόσεις» δεν είναι μόνο νούμερα στα τεστ κι αν είναι ένα 6μηνο νεώτερο το τσιπακι.
                            Είναι σαν να αγοράσεις ηλεκτρικό αμάξι με 400 άλογα και μπαταρία που να αξιοποιεί αυτά τα άλογα για 500 χλμ κι άλλο μοντέλο/μάρκα με 600 άλογα και μπαταρία για 250χλμ, το οποίο θα κοστίζει 2-3 φορές παραπάνω λεφτά και να προβάλλεται ως γενική καλύτερη επιλογή το δεύτερο...
                            Υπάρχει ένα ολόκληρο εναλλακτικό σύστημα μάρκετινγκ με «δοκιμαστές» κι ιστοσελίδες κλπ. για να προχωράει έτσι η αγορά.

Προβαλα μια συσκευή, η οποία δίνει πράγματα που αξίζουν κάθε ευρώ.
                            Ανώτατη πιστοποίηση αντοχής και μπαταρία σε άλλο επίπεδο, με ελάχιστες διαστάσεις σε πάχος και βάρος. Μνήμη και αποθήκευση σε επίπεδα που οι ναυαρχίδες τα χρεώνουν 1μισι χιλιάρικο και πάνω. Η Απλ μπορεί και δυο.
                            Κάμερες εφάμιλλες με κινητά διπλής τριπλής τιμής, κι όχι μόνο στα χαρτιά, βλέπω πορτραίτα και τοπία εφάμιλα/καλύτερα απ' την canon mirrorless με τον pancake φακό που έβαζα στο τσαντάκι και την αποχωρίστηκα πλέον.
                            Αποτελέσματα φωτογραφίας σαν σαμσουνγκ και Απλ, δεν είναι εύκολο να βρεις, κι όμως...
                            Συνδεσιμότητα σε άλλο επίπεδο.
                            Δοκιμάστε να συνδέσετε Xiaomi ή άλλα κινέζικα σε ασύρματο android auto ή μετάδοση εικόνας στα περισσότερα αυτοκίνητα...
                            Φόρτιση αρκουντως γρήγορη στη τεράστια μπαταρία και ασύρματα από και προς το κινητό...
                            Κι ας δούμε την τιμή.
                            Στα 600 ο Κωτσο πουλάει το Α56 της Σαμσουνγκ, που είναι για γέλια συγκρινομενο, και από Απλ... ίσως κάποιο βασικό μοντέλο τετραετίας;
                            Έχει καλά κινέζικα σε αυτά τα λεφτά, τα οποία όμως υστερούν σε σοφτγουερ κι εμπειρία χρήσης...
                            Πόσο μάλλον όταν το βρίσκεις 400 σε επίσημο εισαγωγέα που επιπλέον αφαιρεί και το ΦΠΑ σε τιμολόγιο, όχι αποφορολογημενο τριγωνικής συναλλαγής από σκρουτζομάγαζο...
                            Δεν προτείνω απλά μια συσκευή, προτείνω άλλο τρόπο να αξιολογείτε τις αγορές σας και να ψηφίζετε με τα λεφτά σας σπρωχνοντας την αγορά εκεί που σας συμφέρει.
                            Διαφορετικά, επιμείνετε στη «συμμόρφωση» και πληρώστε αδρά για να «ανήκετε» κι εσείς στο κοπάδι...

Αυτό που περιγράφεις -και στο οποίο έχεις πέσει μέσα, σαν το Κουρσκ στο Μπάρεντς- λέγεται «πλάνη της σύνθεσης» (η εσφαλμένη υπόθεση ότι κάτι που ισχύει για ένα μέρος του συνόλου ισχύει αυτομάτως και για το σύνολο).
                            Ο Γιάννης Αλαφούζος έφερε μερικούς μεμονωμένους παικταράδες και θεώρησε ότι, ως δια μαγείας, προκύπτει ομάδα. Spoiler αλερτ, δεν προκύπτει.

Αλλά τέλος πάντων… ρεαλιστικά μάλλον θα αποφύγει φέτος τον υποβιβασμό. Και με τα δεδομένα, αυτό μπορεί κάλλιστα να καταγραφεί ως «επιτυχία».

Άρα ερχόμαστε στην αρχική μου δημοσίευση...
                            "Άλλο ένα θέμα που ένας συμπαθής χρήστης με ένα νηπιακού επιπέδου συλλογισμό προσπαθεί να οδηγηθεί στη νομοτέλεια. Κοινώς, αυτός είναι έξυπνος γάτος που έφαγε αλεπού για πρωινό ενώ οι υπόλοιποι είναι χαζοί !"

• W
                              wantone last edited by wantone

Aξιζει το ποιο φθηνο Macbook Pro 14 στα 1800 ευρω;

Νομιζω αυτο ειναι ποιο σοβαρη συζητηση απο τα κινητα.

Επισης να θυμησω οτι πριν μερικα χρονια η Apple εριχνε την ταχυτητα του επεξεργαστη στα παλαιοτερα iPhone ωστε να σε αναγκασει να παρεις καινουριο γιατι τα εκανε αργα στην καθημερινη χρηση.

Το ιδιο κανουν ολες οι εταιρειες hardware, μετα απο μερικα χρονια τα παρατανε στην υποστηριξη και ειναι αχρηστα.

• fanis75
                                fanis75 moderator last edited by

όποιος ξέρει παίρνει Apple, οι υπόλοιπο απλά γράφουν ό,τι νάναι για να έχουν να λένε και να δικαιολογούν (στον εαυτό τους) γιατί αγόρασαν την μπούρδα και όχι τον ηγέτη.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

L 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                • W
                                  wantone last edited by

Η δικη μου εμπηρεια ειναι οτι ενα καλο Windows laptop ειναι πολυ ανωτερο σε λειτουργικο απο το Macbook αν εξαιρεσεις βεβαια οτι εχει φαει μερικους ιους.

R A d P 2 Replies Last reply Reply Quote 0
                                  • L
                                    lap @A d P last edited by lap

Προσωπικά "Δεν έπιασα κανέναν απ'τα μούτρα"😉

Είμαι κάτοχος και χρήστης και των δύο πλευρών και προσωπικά προτιμώ τα Android, για τον απλούστατο λόγο ότι κάνω βασική χρήση, οπότε κάνω τη δουλειά μου αρκετά φθηνότερα 😉

Ξεκίνησα να δίνω περισσότερα χρήματα (από τον @criuser🤣) για κινητό το 2019-2020, με την αγορά δύο Samsung A71 (400€) για την οικογένεια και ένα Xiaomi 10t Pro (500€) για την αφεντια μου.
                                    Μείναμε, άπαντες, πολύ ευχαριστημένοι, μάλιστα λειτουργούν μέχρι τώρα και τα 2 από αυτά είναι σε άψογη κατάσταση, μόνο το ένα Samsung A71 πνέει τα λοίσθια,, αφού έχει κάνει μπάνιο δύο φορές και έχει σπάσει και οθόνη.

Έπειτα άρχισα να ασχολούμαι κι εγώ με τα τάμπλετ και αφού είχε καταστρέψει 3-4 φθηνά η μικρή, το 2023 προχώρησα στην αγορά ενός Xiaomi pad 6 το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση.

Αρχές του 2024 ήταν η στιγμή της apple, με την αγορά φθηνών βασικών μοντέλων, iPhone 14, iPhone 15 και iPad 10th generation, προκειμένου να ομογενοποιηθούμε με την υπόλοιπη οικογένεια 😁, από τα οποία μείναμε όλοι ευχαριστημένοι.

Το καλοκαίρι του 2024, έδωσα στην OnePlus μια ευκαιρία και αγόρασα το νέο pad 2 σε early bird προσφορά, με όλα τα παρελκόμενα (πληκτρολόγιο - φορτιστής). Καλό είναι, αλλά δεν βλέπω να έχει την ποιότητα και την αντοχή των apple και Xiaomi.

Το καλοκαίρι του 2025 και αφού είχε καβαντζωσει η μικρή το OnePlus pad 2, πήρα πάλι με το early bird πακέτο της OnePlus pad 3😁😁, αυτή τη φορά είχε και το stylus και το πληκτρολόγιο και και....
                                    Μου φαίνεται καλύτερο από το pad2.
                                    Σωστά μαντεψατε, την καβαντζωσε η μικρή 😁😁 και πήρα πίσω την παλιά.

Τέλος τα Χριστούγεννα έκανα δώρο στον εαυτό μου ένα Xiaomi 15t Pro σε αντικατάσταση του παλιού Xiaomi 10t Pro. (Κουβαλάω δύο κινητά ένα iPhone και ένα Android) Δλδ πήρα, από τύχη, το πιο σύγχρονο μοντέλο της ίδιας σειράς.
                                    Τα χωρίζουν πέντε χρόνια εξέλιξης, εννοείται ότι είναι καλύτερο σε όλα,
                                    έχει 3.6 φορές καλύτερη επίδοση στο AnTuTu Benchmark (2718K versus 751K),
                                    έχει καλύτερες κάμερες κτλ,
                                    αλλά την μεγαλύτερη διαφορά την εντοπίζω στην οθόνη τους.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/xiaomi-mi-10t-pro-vs-xiaomi-15t-pro?m=r~8-256-and-r~12-512

Τα έβαλα δίπλα δίπλα με το iPhone 16 pro max .....
                                    Εεεε λοιπόν, καμία σχέση....σαν φτωχός συγγενής το Xiaomi , δεν ξέρω αν αξίζει τα διπλά λεφτά, αλλά φαινόταν καλύτερο 😉😁

Μόλις παραλήφθηκε σε οικογενειακό πρόσωπο, (έτσι κάνουν οι καλές εταιρίες στους υπαλλήλους τους, το λέω για να ακουστεί αυτό) το iPhone 16 pro max. Ναι ξέρω….. είναι εντυπωσιακό.

Ασχέτως αν θα κάνει απλά πράγατακια. Οι συνομιλίες με το zoom και ο ήχος ήθελε να είναι ποιοτικά οπότε μπορεί να θεωρηθεί ας πούμε και τραβηγμένο από τα μαλλιά ως εργαλείο και πάλι το apple. Οπότε και πάλι πέσαμε στα ίδια.

Σαν hardware τα παραδέχομαι, έχουν αυτήν την έξτρα ποιότητα σε κάποια σημεία. Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό το κομμάτι.

Εγω απλά παρέθεσα την ένσταση μου που εδράζεται σε πραγματικά και πρακτικά γεγονότα αγοραστή που έχει δώσει αρκετά στην εταιρία. Υπόψιν ότι κάθε μήνα δίνω νομίζω 70-100 ευρώ και σε συνδρομές για τις επαγγελματικές και όχι μόνο εφαρμογές της εταιρίας. Έχουν φάει ψωμάκι από εμάς.

Αλλά την αλήθεια να την λέμε.

Τώρα τα ξαναθυμήθηκα… και φούντωσα.

Άσχετο εσύ που ασχολείσαι με νόμους, το να μου πουλάς 12gb ram και για έτη να μην μου ανοίγεις από το λογισμικό την χρήση τους και να μου επιτρέπεις να χρησιμοποιώ τα 5gb είναι νόμιμο;;;;;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• R
                                      red_monster @wantone last edited by

@wantone said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:

Η δικη μου εμπηρεια ειναι οτι ενα καλο Windows laptop ειναι πολυ ανωτερο σε λειτουργικο απο το Macbook αν εξαιρεσεις βεβαια οτι εχει φαει μερικους ιους.

Για ποια χρήση ?

W 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • L
                                        lap last edited by lap

Ο τίτλος στο τοπικό ίσως πρεπει να αλλάξει σε ‘’Μαζοχισμός και Mac, MacOS, iPhone κτλ κτλ’’

😁 😂

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• L
                                          lap last edited by lap

Για την ιστορία πρέπει να ήμουν μέσα στους πρώτους έλληνες που υιοθέτησε το λειτουργικό των windows στα κινητά.

Κουβά πήγαμε πάλι,😷 🤑 🤑 🤑

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

T fanis75 2 Replies Last reply Reply Quote 1
                                          • L
                                            lap @fanis75 last edited by lap

@fanis75 said in Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...:

όποιος ξέρει παίρνει Apple, οι υπόλοιπο απλά γράφουν ό,τι νάναι για να έχουν να λένε και να δικαιολογούν (στον εαυτό τους) γιατί αγόρασαν την μπούρδα και όχι τον ηγέτη.

82ae7da0-2589-4db9-bf51-8a07b17dc876-image.jpeg

Αυτό ;;;;🤔

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 496
                                            • 497
                                            • 498
                                            • 499
                                            • 500