-
Καλημέρα, την βοήθειά σας οι 4κινητοι, ο κουνιάδος ψάχνει νέα λάστιχα για το Lada Niva του 1997. Το έχουμε για τις ελιές και τις αγροτικές εργασίες βασικά, αλλά θέλουμε να αρχίσουμε να το πηγαίνουμε και καμιά βόλτα Ταΰγετο, Πάρνωνα. Τι προτείνετε? Διάσταση 195/80R15 είναι τα νούμερά του κανονικά.
-
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν ξέρω, αύριο θα πάω να ρωτήσω...
Προς ώρας είμαι σε έρευνα αγοράς.
Το ChatGPT μου προτείνει τα παρακάτω με σειρά προτίμησης:
- Kumho Ecsta HS52
- Firestone Roadhawk
- Dunlop Sport BluResponse
- Nexen N’Fera Primus
- Sumitomo BC100
- Kleber Dynaxer HP4
- Kumho Ecowing ES31
- Laufenn G Fit EQ
- Sailun Atrezzo Elite 2
- LingLong Comfort Master
Από τα Sailun πάντως, που τα φοράω από το 17 (μην βαράτε, ξέρω ότι τα παραφόρεσα...) είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αντοχή, γι' αυτό τα έχω και σαν αρχική προτίμηση.
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@pagalo-frl-auth-gr said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα Nissan Micra Κ12, το οποίο κινείται κατά 80% εντός πόλης. Τα ετήσια χιλιόμετρα είναι βαριά βαριά 1500. Για ταξίδια κλπ έχω ένα Avensis T27.
Θέλω να αλλάξω λάστιχα (αυτή τη στιγμή φοράει Sailun Atrezzo 4 Season) και θα ήθελα κάτι οικονομικό
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Sailun/Atrezzo-4-Seasons.htmΣκέφτομαι να βάλω τα Sailun Atrezzo Elite 2
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/206301324_-atrezzo-elite-2-185-60-r15-88h-sailun-tyre.htmlΣε σχέση με άλλα σε αντίστοιχα χρήματα είναι το μόνο με Α σε βρεγμένο (δεν λέω μόνο για κινέζικα).
Τα έχει φορέσει κανείς;
Ευχαριστώ!
185 60 15?
Ποσο τα βρίσκεις 4αδα?Στο μικρό Ι10 έχω βάλει 2 τετράδες Sumitomo BC100 τα οποία είναι πολύ καλά low budget λάστιχα
-
@babisstinson said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα, την βοήθειά σας οι 4κινητοι, ο κουνιάδος ψάχνει νέα λάστιχα για το Lada Niva του 1997. Το έχουμε για τις ελιές και τις αγροτικές εργασίες βασικά, αλλά θέλουμε να αρχίσουμε να το πηγαίνουμε και καμιά βόλτα Ταΰγετο, Πάρνωνα. Τι προτείνετε? Διάσταση 195/80R15 είναι τα νούμερά του κανονικά.
Maxxis RAZR και Yokohama Geolandar. Τα πρώτα λίγο φθηνότερα (50-60 ευρώ η τετράδα). Το Yokohama έχει καλύτερη πρόσφυση και αντοχή σε σκληρή χρήση. Το Maxxis έχει καλύτερη συμπεριφορά σε λάσπη (υποτίθεται δίνει εγγύηση 40k miles στο Αμέρικα) και βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα χρήσης. Δεν έχουν τρελές διάφορες όμως.
-
Καλησπέρα σας!
Τελικά έβαλα τα Nexen N'Blue HD 185/60R15 84Η 275€
Αυτό που με χάλασε είναι ότι δεν έχουν Rim Protection, όπως είχαν τα Sailun, και φαίνονται σαν μπαλόνια...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Δεν ξέρω, αύριο θα πάω να ρωτήσω...
Προς ώρας είμαι σε έρευνα αγοράς.
Το ChatGPT μου προτείνει τα παρακάτω με σειρά προτίμησης:
- Kumho Ecsta HS52
- Firestone Roadhawk
- Dunlop Sport BluResponse
- Nexen N’Fera Primus
- Sumitomo BC100
- Kleber Dynaxer HP4
- Kumho Ecowing ES31
- Laufenn G Fit EQ
- Sailun Atrezzo Elite 2
- LingLong Comfort Master
Από τα Sailun πάντως, που τα φοράω από το 17 (μην βαράτε, ξέρω ότι τα παραφόρεσα...) είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αντοχή, γι' αυτό τα έχω και σαν αρχική προτίμηση.
@nikos-golf said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας!
Έχω ένα Nissan Micra Κ12, το οποίο κινείται κατά 80% εντός πόλης. Τα ετήσια χιλιόμετρα είναι βαριά βαριά 1500. Για ταξίδια κλπ έχω ένα Avensis T27.
Θέλω να αλλάξω λάστιχα (αυτή τη στιγμή φοράει Sailun Atrezzo 4 Season) και θα ήθελα κάτι οικονομικό
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Sailun/Atrezzo-4-Seasons.htmΣκέφτομαι να βάλω τα Sailun Atrezzo Elite 2
https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/206301324_-atrezzo-elite-2-185-60-r15-88h-sailun-tyre.htmlΣε σχέση με άλλα σε αντίστοιχα χρήματα είναι το μόνο με Α σε βρεγμένο (δεν λέω μόνο για κινέζικα).
Τα έχει φορέσει κανείς;
Ευχαριστώ!
185 60 15?
Ποσο τα βρίσκεις 4αδα?Στο μικρό Ι10 έχω βάλει 2 τετράδες Sumitomo BC100 τα οποία είναι πολύ καλά low budget λάστιχα
-
@bill971 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλημέρα σας!
Θέλω τη γνώμη σας παρακαλώ για δύο διαστάσεις ελαστικών.
185/65/15 & 185/60/15Στο πρώτο φοράω BRIDJESTONE T005 88T TL 296,00€
& στο δεύτερο MICHELIN PRIMACY 4 84H TL452,00€.
Είναι φορεμένα πριν από δύο χρόνια τα πρώτα & πριν ενάμιση χρόνο τα δεύτερα.Η χρήση τους είναι μέσα στην πόλη. Ήπια χρήση & στις στροφές του Διονύσου λίγο πιο σβέλτα όταν δεν έχει κίνηση. Δεν τους πίνω το αίμα.
Τα πρώτα είναι πολύ καλά μέχρι τώρα.
Τα δεύτερα γλιστράνε. Συγκεκριμένα σε ελαφρά κατηφορικό δρόμο στεγνό με το πολύ 25 χιλιόμετρα, πάτησα απαλά το φρένο & άρχισε να μου γλιστράει.
Σταμάτησα πολύ κοντά στο μπροστινό μου. Τρόμαξα! Το ABS λειτούργησε αλλά είχα & απόσταση από το μπροστινό όχημα πριν.
Με τα BRIDJESTONE στο ίδιο σημείο δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Έγινε αλλαγή εμπρός πίσω στα ελαστικά αλλά ακόμη δεν έχω περάσει από το σημείο που γλυστρούσαν τα MICHELIN.Έχετε προτάσεις παρακαλώ για τις διαστάσεις αυτές;
Ευχαριστώ πολύ!Πάντα έχεις πρόβλημα με το φρενάρισμα με τα primacy? Γιατί ψάχνομαι αυτό τον καιρό για λάστιχα και τα είχα στα υπόψιν, αλλά αν είναι να πληρώσουμε τόσα χρήματα κ να πάρουμε λάστιχο με θέμα στο φρενάρισμα, να τα βγάλω απ'την λίστα
-
Στις διαστάσεις που φοράω 195/60/15 πλέον δεν βρίσκω πολλές επιλογές. Τα conti premium 7 & michelin primacy 5 δεν βγαίνουν ή δεν έρχονται εισαγωγή. Δεν ξέρω τι να επιλέξω σε αξιόπιστο λάστιχο. Πάντα έβαζα michelin kai cont και τώρα δεν ξέρω τι να επιλέξω. Μου έβγαζαν 4 χρόνια κ 80.000 απροβλημάτιστα
Κάποιος με αυτές τις διαστάσεις καμιά πρόταση -
@redonto said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στις διαστάσεις που φοράω 195/60/15 πλέον δεν βρίσκω πολλές επιλογές. Τα conti premium 7 & michelin primacy 5 δεν βγαίνουν ή δεν έρχονται εισαγωγή. Δεν ξέρω τι να επιλέξω σε αξιόπιστο λάστιχο. Πάντα έβαζα michelin kai cont και τώρα δεν ξέρω τι να επιλέξω. Μου έβγαζαν 4 χρόνια κ 80.000 απροβλημάτιστα
Κάποιος με αυτές τις διαστάσεις καμιά πρότασηGoodyear EfficientGrip Performance, θεωρώ ότι ειναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης πολύ καλά τα Dunlop Sport BluResponse.
-
Σε 185/60/15 απο τα t005 ειμαι ευχαριστημένος, με μονο αστερίσκο τη χιλιομετρική τους απόδοση, θεωρώ οτι εχουν γεράσει οπτικά αρκετα συγκριτικά με τα χιλιόμετρα που εχουν κανει. Το πρόβλημα ειναι οτι εναλλακτικες απο premium κατασκευαστές δεν υπάρχουν πολλές. Αν έβγαινε το efficient grip performance 2 θα ηταν καλή επιλογή ...αν δεν παω στα ίδια μπορεί να δοκιμαζα κατι σε falken ή hankook.
-
Εγώ πάντως 2 φορές που έβαλα παλιότερα Michelin σειρά primacy (Pilot Primacy & Primacy 3) ήταν η χρυσή μετριότητα παντού
Πουθενά δεν με ικανοποίησαν -
@fanis75 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κάποιος με αυτές τις διαστάσεις καμιά πρότασηGoodyear EfficientGrip Performance, θεωρώ ότι ειναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης πολύ καλά τα Dunlop Sport BluResponse.
Tα έχεις δοκιμάσει τα goodyear efficient grip? Τα συν κ πλην που έχουν? Μαλακό λάστιχο είναι?
-
Εγώ πάντως 2 φορές που έβαλα παλιότερα Michelin σειρά primacy (Pilot Primacy & Primacy 3) ήταν η χρυσή μετριότητα παντού
Πουθενά δεν με ικανοποίησανπολύ ευχαριστημένος ημουν με τα pilot, τα τελευταία που είχα ήταν τα energysaver που δεν μου άρεσαν. Δεν βρίσκω τα pilot στις διαστάσεις μου
-
Πουθενά δεν με ικανοποίησανΤα primacy 3 ηταν τα πρωτα michelin που δοκίμασα...κι εγω πέρα της μεγάλης χιλιομετρικής τους απόδοσης δεν εχω να τους πεοσαψω κατι θετικό κι απο τότε δεν εχω ξαναβάλει
-
Πουθενά δεν με ικανοποίησανπολύ ευχαριστημένος ημουν με τα pilot, τα τελευταία που είχα ήταν τα energysaver που δεν μου άρεσαν. Δεν βρίσκω τα pilot στις διαστάσεις μου
Τα Pilot Primacy καταργήθηκαν
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]