-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Ναι ρε συ! Είχε τελειώσει η κοπέλα!
Πραγματικά εάν τους γνώριζες θα έλεγες πως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες!
Οκ και μπράβο τους. Το πρόβλημα όμως ειναι οι υπόλοιποι 99 στους 100 που καταστρέφουν υποδομές, κλέβουν, βιάζουν και πουλάνε ναρκωτικά και όπλα, εκμετάλλευομενοι ακομα και τα ανήλικα παιδιά τους.
-
-
-
Εγώ δεν θεωρώ ότι οι άνθρωποι είναι εξ ορισμού ρατσιστές.
Εαν κάποιος δεν αισθάνεται ότι απειλείται γιατί να ενοχληθεί από τον οποιονδήποτε.
Ομως αν αρχίσουν περιστατικά που δημιουργούν φόβο, τότε αναλαμβάνει η ψυχολογία του όχλου, η ψυχολογία της μάζας, την οποία κάποιοι μπορούν να εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος.
Μας ήρθαν το 1990 μετανάστες από όλη την Ευρώπη.
Δεν είχαμε κανένα θέμα σχεδόν με όλους με λίγες εξαιρέσεις.
Γεωργιανούς και κάποιους Ρώσους που έμπλεξαν σε βαριά παρανομία και Αλβανούς που λόγω του μεγάλου αριθμού τους έμπλεξαν σε ελαφριά και βαριά παρανομία, αναλογικά περισσότεροι.
Ταυτόχρονα οι κυβερνήσεις της Αλβανίας συνέχισαν να έχουν ανθελληνική συμπεριφορά με επιθέσεις στην εκεί μειονότητα, οπότε υπήρχε εύφορο έδαφος να αναπτυχθούν αντιπαλότητες.
Βέβαια μην ξεχνάμε και την ανικανότητα του Ελληνικού κράτους, που στα σχολεία, αντί να κάνει τμήματα μάθησης της γλώσσας στα αλβανάκια και στα άλλα ξένα παιδιά, τους έβαζε μαζί με ελληνόπουλα στην πρώτη τάξη ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε στην ηλικία τους χωρίς να έχουν καμία γνώση της γλώσσας, κατάσταση που οδήγησε στην διάλυση των σχολείων και στην άνθιση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Ως προς τους Ρομά το σωστότερο το είπε ο ΑΠ με την φράση ότι τώρα το τικ τοκ και το εύκολο χρήμα, οδήγησε πολλούς σε τέτοια συμπεριφορά.
Ακριβώς αυτά όμως πρέπει να σπάνε με διαφορετικούς τρόπους.
Μέτρα είναι η είσοδος στους καταυλισμούς με βαριά οπλισμένους αστυνομικούς, για την εύρεση όπλων και σημαντικών ποσοστήτων ναρκωτικών, μέτρα είναι και η κοινωνική εργασία για τους νεότερους και για όσους πιάνονται πρώτη δεύτερη φορά.
Μέτρα είναι να υποχρεωθούν να πάνε σχολείο, με απώλεια επιμέλειας για τους γονείς όσων δεν τα στέλνουν, μέτρα είναι η αυστηρή ποινή στους γονείς που τα ωθούν στην επαιτεία και διάφορα άλλα.
Αλλά μέτρα είναι να σταλούν κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, να τους αναδείξουν ότι η ένταξη είναι καλύτερη επιλογή από την παραβατικότητα.
-
Το παράδειγμα είναι σημαντικό μέτρο. Δες το βίντεο πιο πάνω . Δες κοπελίτσα που θέλει να γίνει αστυνομικός, δες δικηγόρο κτλ.
Αυτούς πρέπει ένα πρόγραμμα να τους διαφημίζει συνεχώς προς τις κοινότητες τους. Όλο και κάποια από αυτά τα παιδιά θα τους δουν και θα πουν θέλω να γίνω σαν αυτόν. Να ξεφύγω.
Ο ίδιος μηχανισμός μέσω της προβολής που οδηγεί στην παρανομία λόγω του μιμητισμού, να οδηγεί και στην προκοπή
Να γίνουν δηλαδή προγράμματα όπου αυτοί που ξεχώρισαν και ξέφυγαν σπούδασαν να γίνουν μέντορες των νέων όπου θα τους συμβουλεύουν σε τακτική βάση και φυσικά να πληρώνονται από το δημόσιο για αυτήν την εργασία ώστε να μπορούν να αφιερώνουν τον χρόνο τους.
Δες τον δικηγόρο. Γυρολόγος με την ντουντούκα και το ντάτσουν. Τώρα δικηγόρος παρ αρειω παγω και μάλιστα ξεκίνησε τις σπουδές σε μεγάλη ηλικία. Φαντάσου πόσους θα εμπνεύσει ότι όντως το μπορούν.
-
Το παράδειγμα είναι σημαντικό μέτρο. Δες το βίντεο πιο πάνω . Δες κοπελίτσα που θέλει να γίνει αστυνομικός, δες δικηγόρο κτλ.
Αυτούς πρέπει ένα πρόγραμμα να τους διαφημίζει συνεχώς προς τις κοινότητες τους. Όλο και κάποια από αυτά τα παιδιά θα τους δουν και θα πουν θέλω να γίνω σαν αυτόν. Να ξεφύγω.
Να γίνουν δηλαδή προγράμματα όπου αυτοί που ξεχώρισαν και ξέφυγαν σπούδασαν να γίνουν μέντορες των νέων και φυσικά να πληρώνονται από το δημόσιο για αυτήν την εργασία ώστε να μπορούν να αφιερώνουν τον χρόνο τους.
Δες τον δικηγόρο. Γυρολόγος με την ντουντούκα και το ντάτσουν. Τώρα δικηγόρος και μάλιστα ξεκίνησε τις σπουδές σε μεγάλη ηλικία. Φαντάσου πόσους θα εμοενευσει ότι όντως μπορούν.
Για το 90% έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες!
-
Δες τους πρόγονους και τις γιαγιάδες και παππούδες των σημερινών 70-80 αριδων ελλήνων.
Ούτε να διαβάζουν δεν ήξεραν, γυρολόγοι πολλοι εξ αυτών. Αγρότες και πολλοί χωρις δικά τους χωράφια. Πολλές εργασίες, μεροκάματο, παράγκες στα χωριά με σπίτια όπου είχαν ένα χώρο και γύρω γύρω τα κρεβάτια και αργότερα στα προάστια στις πόλεις.
Δες τα εγγόνια τους όλα με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να συζητούν για ηλεκτρικά οχήματα.Θέλει χρόνο και δεκαετίες. Αλλα θέλει και στρατηγικό πλάνο. Οσο προβάλλει το κράτος τα θετικά παραδείγματα και αυτοί βλέπουν πως οι προκομμένοι γίνονται φίρμες από το κράτος και τους θαυμάζουν όλοι τόσο θα εμφανίζονται νέες γενιές που θα το προσπαθούν.
-
Μια χαρά ξέρουν να διαβάζουν Lap και όχι δεν το δέχομαι ότι οι πρόγονοι μας ήταν στην ίδια κατάσταση με την εν λόγω φυλή και μάλιστα το βρίσκω προσβλητικό. Τουλάχιστον όχι οι δικοί μου. Κάποιες 'φυλές' ίσως να έμοιαζαν αλλά είναι πλήρως ενσωματωμένοι δεκαετίες τώρα.
Εν έτη 2025 τικ τοκ κτλ γουστάρουν ή εφετζιλίκι πουλάνε αλλά δεν βλέπουν που είναι η σωστή κατεύθυνση που οδεύει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο?! -
Τα παλιά χρόνια, γύφτος λεγόταν ο σιδεράς, λόγω του χρώματος που έπαιρνε από το καμίνι...
-
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Σχετικά με τους Ρομά, τσιγγάνους, γύφτους, κατσιβελους ή όπως αλλιώς αγαπάει ο καθένας να τους λέει, το θέμα είναι σύνθετο και αν υπήρχε εύκολη λύση για την "ενσωμάτωση" τους θα είχε γίνει από "ανώτερες" κοινωνίες, όπως οι σκανδιναβικές.
Δεν πρόκειται να λύσουμε εμείς το "πρόβλημα" συζητώντας στο καφενείο ενός φόρουμ.Συμφωνώ μαζί σου. Όμως, επειδή ειναι πραγματικό πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνίας, λύσεις υπάρχουν. Ειναι απλά τα πράγματα - να εφαρμοστεί ο νόμος (και όχι "εθιμικό δίκαιο"). Είσαι Ρομά? Μπράβο, αλλά θα εφαρμόζεις τους νόμου:
- παιδιά σχολειο
- όχι παιδική εργασία
- θα πληρώνει φόρους, νερός, ρεύμα, ένφια κλπ.
- δεν θα κατουράς στον δρόμο κλπ.
- εαν κλεψεις θα τιμωρηθείς
- όχι γάμους ανηλίκων
κλπ κλπ.
Δεν τα κάνεις, ΟΚ δεν έχεις θέση στην κοινωνία πήγαινε μείνε αλλου - που? δεν με ενδιαφέρει, εφόσονδεν συμορφώνεσαι δεν εισαι ελλην πολίτης και δεν έχει καμία δουλεια το κράτος να του λυσει το πρόβλημα.
@a-d-p said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει και κατά βάθος ρατσιστές, άσχετα με το χρώμα του δέρματος, τη φυλή ή την κάστα. Απλώς το αποκρύπτουμε και από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Α-να-μπραβο-γεια-σου!! Το λέω χρόνια, ειναι αννθρώπινη φύση αυτό και πάμε να το αλλαξουμε με το στανιό - εεε δεν αλλάζει!
-
@w202-amg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Μια χαρά ξέρουν να διαβάζουν Lap και όχι δεν το δέχομαι ότι οι πρόγονοι μας ήταν στην ίδια κατάσταση με την εν λόγω φυλή και μάλιστα το βρίσκω προσβλητικό. Τουλάχιστον όχι οι δικοί μου. Κάποιες 'φυλές' ίσως να έμοιαζαν αλλά είναι πλήρως ενσωματωμένοι δεκαετίες τώρα.
Δηλαδή τι το φοβερό είχε η ‘’φυλή’’ σου; Εμένα ο παππούς μου είχε δύο πτυχία πανεπιστημίου και ήξερε 3 γλώσσες να τις μιλάς σαν την μητρική.
Εγω μιλώ αγγλικά και γερμανικά σαν τον Τσίπρα.
Παράλληλα με τον παππού μου άλλοι έλληνες της ‘’φυλής’’ μας δεν ήξερα να διαβάζουν.
Τα εγγόνια τους σήμερα είναι φίλοι μου και είναι πιο μορφωμένοι και προκομμένοι από εμένα.
Εν έτη 2025 τικ τοκ κτλ γουστάρουν ή εφετζιλίκι πουλάνε αλλά δεν βλέπουν που είναι η σωστή κατεύθυνση που οδεύει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο?!
Αυτό λέω. Ο μηχανισμός της μίμησης είναι δυνατός. Πρέπει να δουν πως οι δικοί τους προοδεύουν όχι πως προοδεύουν οι ‘’ξένοί’’ για αυτούς ;
Δηλαδή εσύ επηρεάζεσαι από τους Ιάπωνες ή από τους δικούς σου και του περιβάλλοντος σου;
-
Φάνη δεν νομίζω ότι είμαστε απαραίτητα ρατσιστές επειδή κάποιοι θέλουν να ζουν υπεράνω των υπολοίπων πολιτών και του κράτους και τους κατηγορούμε.
Το κράτος είναι αυτό, όπως συμβιβαζόμαστε όλοι να συμβιβαστούν και αυτοι,ας καταπιεστούν ανάλογα αν δεν τους αρέσει.
Αβατο ,γκέτο κοκ. ανεχόμαστε εμείς αυτούς αντί να ανέχονται αυτοί εμάς και το κράτος που δεν τους αρέσει. -
Και διαβάζω εδώ ότι θα έπρεπε να τους φυλακίσω επειδή είμαι της ελληνικής φυλής και αυτοί όχι;
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο, ποτέ. Μιλάμε για αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά και συνέχεια. Η κοπέλα αυτή που λες είμαι σίγουρος οτι ούτε κλέβει χαλκό από τρένα και σπίτια ούτε βγάινει στην ΕΟ να πετάει πετρες στα αμάξια με κίνδυνο να σκοτώσει οικογένειες.
Εαν διαβάζεις όσα γράφω κατα καιρούς θα θυμάσε ότι είμαι υπερ της θανατικής ποινής, ανεξαρτήτως έθνους, χρώματος κλπ. Είσαι ποινικός εγκληματίας? τέλος, από εδώ παν και οι άλλοι. Δεν ανέχομαι εγκληματίες σε μια κοινωνία, αυτή ειναι η άποψή μου.
-
Δηλαδή τι το φοβερό είχε η ‘’φυλή’’ σου; Εμένα ο παππούς μου είχε δύο πτυχία πανεπιστημίου και ήξερε 3 γλώσσες να τις μιλάς σαν την μητρική.
Παράλληλα με τον παππού μου άλλοι έλληνες της ‘’φυλής’’ μας δεν ήξερα να διαβάζουν.
Τα εγγόνια τους σήμερα είναι φίλοι μου και είναι πιο μορφωμένοι και προδομένοι από εμένα.
Εν έτη 2025 τικ τοκ κτλ γουστάρουν ή εφετζιλίκι πουλάνε αλλά δεν βλέπουν που είναι η σωστή κατεύθυνση που οδεύει το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο?!
Αυτό λέω. Ο μηχανισμός της μίμησης είναι δυνατός. Πρέπει να δουν πως οι δικοί τους προοδεύουν όχι πως προοδεύουν οι ‘’ξένοί’’ για αυτούς ;
Δηλαδή εσύ επηρεάζεσαι από τους Ιάπωνες ή από τους δικούς σου και του περιβάλλοντος σου;
Σου ξαναλέω ότι η εξίσωση που κάνεις είναι απλά προσβλητική εστιάζοντας σε τι? ......στο δυνατότητα ανάγνωσης.
Δηλαδή πιστεύεις ότι η αδυναμία ανάγνωσης είναι αυτή που δημιουργεί όλα τα ζητήματα? -
Φάνη δεν νομίζω ότι είμαστε απαραίτητα ρατσιστές επειδή κάποιοι θέλουν να ζουν υπεράνω των υπολοίπων πολιτών και του κράτους και τους κατηγορούμε.
Δεν είπα κάτι τέτοιο! Δεν είπα ότι είμαστε ρατσιστές για αυτό τον λόγο, αλλά ότι ειναι στο dna του ανθρώπου (για λόγους επιβίωσης) να είναι επιφυλακτικός με το διαφορετικό και να προτιμάει να συγχρωτίζεται με τους ομοίους του, ειναι θέμα γεννετικής όχι κοινωνικό. Το έχουμε ξεπεράσει ως ένα βαθμό αυτό, λόγω κοινωνικών αυτοματισμών, αλλά όταν υπάρχουν εκγλήματα και απειλειται η ζωή μας, ο εγκέφαλος παει στην αρχική ρυθμιση.
-
Τα εγγόνια τους σήμερα είναι φίλοι μου και είναι πιο μορφωμένοι και προδομένοι από εμένα.
Σου ξαναλέω ότι η εξίσωση που κάνεις είναι απλά προσβλητική εστιάζοντας σε τι? ......στο δυνατότητα ανάγνωσης.
Δηλαδή πιστεύεις ότι η αδυναμία ανάγνωσης είναι αυτή που δημιουργεί όλα τα ζητήματα?Ναι η ανάγνωση και γραφή ήταν σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας κσι της προκοπής εκείνη την εποχή. Σήμερα είναι οι βασικές γνώσεις που δίνουν τα σχολεία.
Χωρίς αυτά ούτε ως αχθοφόρο δεν σε προσλαμβάνουν.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:
Δεν είπα κάτι τέτοιο! Δεν είπα ότι είμαστε ρατσιστές για αυτό τον λόγο, αλλά ότι ειναι στο dna του ανθρώπου (για λόγους επιβίωσης) να είναι επιφυλακτικός με το διαφορετικό και να προτιμάει να συγχρωτίζεται με τους ομοίους του, ειναι θέμα γεννετικής όχι κοινωνικό. Το έχουμε ξεπεράσει ως ένα βαθμό αυτό, λόγω κοινωνικών αυτοματισμών, αλλά όταν υπάρχουν εκγλήματα και απειλειται η ζωή μας, ο εγκέφαλος παει στην αρχική ρυθμιση.
Ναι αλλά ...... πολλές φορές οι συνήθειες είναι που προκαλούν την αποφυγή κτλ. Ας πούμε εγώ σιχαίνομαι τα ράστα και την απλησία.
Οι μαύρες μου αρέσουν, τουμπανα είναι. Τα ράστα όμως τα σιχαίνομαι που αυτές συνηθίζουν να έχουν. Είμαι ρατσιστής μαζί τους? Δεν νομίζω, το ίδιο ισχύει και για λευκή με ράστα.......
Αντίστοιχα επειδή εγώ λέω ότι αμάξια υπάρχουν τα μερσεντές και τα.... υπόλοιπα είμαι ρατσιστής ? Η διαφορετικότητα είναι εκ γενετής αλλά και επιλογή . Αν δεν επιλέγεις κάτι διαφορετικό δεν είσαι ρατσιστής. -
Δες τους πρόγονους και τις γιαγιάδες και παππούδες των σημερινών 70-80 αριδων ελλήνων.
Ούτε να διαβάζουν δεν ήξεραν, γυρολόγοι πολλοι εξ αυτών. Αγρότες και πολλοί χωρις δικά τους χωράφια. Πολλές εργασίες, μεροκάματο, παράγκες στα χωριά με σπίτια όπου είχαν ένα χώρο και γύρω γύρω τα κρεβάτια και αργότερα στα προάστια στις πόλεις.
Δες τα εγγόνια τους όλα με πτυχία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να συζητούν για ηλεκτρικά οχήματα.Το πτυχιο ηταν το μεσο για να φυγουν απο το χωριο και να ανεβουν στην πολη η οποια τοτε ειχε καλυτερη ποιοτητα ζωης, δουλειες με μικροτερη κοπωση, διασκεδαση, ιδιωτικοτητα σε σχεση με το χωριο.
Αλλωστε ειναι γνωστο οτι στα χωρια τα πολλα παιδια ηταν τα εργατικα τους χερια. -
Δηλαδή πιστεύεις ότι η αδυναμία ανάγνωσης είναι αυτή που δημιουργεί όλα τα ζητήματα?Ναι η ανάγνωση και γραφή ήταν σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας κσι της προκοπής εκείνη την εποχή. Σήμερα είναι οι βασικές γνώσεις που δίνουν τα σχολεία.
Χωρίς αυτά ούτε ως αχθοφόρο δεν σε προσλαμβάνουν.
Τους απαγορευσαμε το σχολειο και μου διέφυγε?
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3