- 

@antonmone said in Mercedes GLA 2020: @gtsartsal said in Mercedes GLA 2020: @antonmone said in Mercedes GLA 2020: Ψάχνεις τελικά να πάρεις κάτι αλλο από βιτάρα? 
 Η απλά δοκιμάζεις αμάξια?Ναι ψάχνω γιατί μάλλον το vitara θα ακυρωθεί για το γνωστό πρόβλημα,απλά τώρα θα υπάρξει αλλαγή κατηγορίας επειδή θα γίνει χρήση της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης. Επειδή το ανέφερες σε άλλο ποστ, αν μπορείς πήγαινε και κάνε ένα τέστ ντραιβ στο cx5. 
 Είναι αμαξαρα.
- 

@realzeus said in Mercedes GLA 2020: Η W124 είναι υπερεκτιμημένο καράβι με ρόδες. Οι καινούριες είναι πολύ καλύτερες στον δρόμο. Καμία σχέση....ήταν εξαιρετική στον δρόμο με πολλαπλούς πίσω και απίστευτη ανάρτηση (ειδικά η 500Ε). Δεν υπήρχε καλύτερο σεντάν της κατηγορίας της εκείνη την εποχή και ακόμα και σήμερα στέκεται εξαιρετικά στον δρόμο. 
- 

Η αντίστοιχη 5άρα ήταν ανώτερη. όπως και αρκετά άλλα. Αλλά γενικά κοιμισμένη ήταν (δεν μιλάμε τώρα μια ειδική έκδοση, π.χ. 500), με τιμόνι με επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια κλπ. 
- 

@realzeus said in Mercedes GLA 2020: Η αντίστοιχη 5άρα ήταν ανώτερη. όπως και αρκετά άλλα. Αλλά γενικά κοιμισμένη ήταν (δεν μιλάμε τώρα μια ειδική έκδοση, π.χ. 500), με τιμόνι με επανακυκλοφορούντα σφαιρίδια κλπ. Η 5αρα όχι, γιατί όταν βγήκε η W124 η 5αρα ήταν η E28 που ήταν σχεδόν απαράδεκτη. Η Ε34 ναι ήταν καλύτερη, αλλά βγήκε 3-4 χρόνια μετά. Και η W124 ήταν φτιαγμένη σαν τανκς, ακόμα υπάρχυν και λειτουργούν άψογα, πραγματικές ΜΒ. 
- 

@gtsartsal said in Mercedes GLA 2020: @antonmone said in Mercedes GLA 2020: @gtsartsal said in Mercedes GLA 2020: @antonmone said in Mercedes GLA 2020: Ψάχνεις τελικά να πάρεις κάτι αλλο από βιτάρα? 
 Η απλά δοκιμάζεις αμάξια?Ναι ψάχνω γιατί μάλλον το vitara θα ακυρωθεί για το γνωστό πρόβλημα,απλά τώρα θα υπάρξει αλλαγή κατηγορίας επειδή θα γίνει χρήση της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης. Επειδή το ανέφερες σε άλλο ποστ, αν μπορείς πήγαινε και κάνε ένα τέστ ντραιβ στο cx5. 
 Είναι αμαξαρα.Aυτο περιμενω κι εγω ,υπαρχει ενα μονο τουλαχιστον στην κεντρικη αντιπροσωπεια στη Βουλιαγμενης,το οποιο η χρησιμοποιειται απο στελεχος η δειγματιζεται σε αλλες αντιπροσωπειες.Με ενημερωσαν οτι θα ειναι διαθεσιμο την Παρασκευη και εχω σκασει γιατι σημερα ηταν η τελεια μερα δεν εχει κινηση πουθενα! 
- 

SOS. εχω πεζο 2008 2021. να παω σε GLA GLB η GLC απο γερμανια καπου 2017; τι να προσεξω; 
 σκεφτηκα και GLK για ογκο κτλ αλλα παλιό... γυρω στα 19-20.000ωραιες και οι bmw x2 x3 x4 ? x5? x6 δυσκολα κατω απο 20 σωστα; βλαβες κτλ; 
 για καγιεν δε λεω τιποτα θα με περασετε για οπεκέπε
 οικογενεια 2 παιδια αλλα μου τη βαρεσε
- 

@stef4 said in Mercedes GLA 2020: απο γερμανια καπου 2017; τι να προσεξω; Μην έχει διαβρωθεί από κάτω από το αλάτι. 
- 

Glc coupe 
- 

θα παει γνωστος μου για τα αλατια ευχαριστω 
 glc coupe? ακριβο δεν ειναι;
 μπορειτε να μου πειτε ενα glb ενα gla και ενα glc με τελεωνειο μεσα ποσο θα βγει; του 2016-17 με 16.500-17.000 βλεπω στο mobile de
- 

Θέλει να το ψάξεις καθώς αναφέρεις μοντέλα τα οποία βγάζουν τρελές διαφορές στο τελωνείο μεταξύ τους. Πχ μία Χ6 , συγκριτικά με μία Χ2 , μπορεί να βγάλει μισή (τουλάχιστον) Χ2 ακόμα σε τέλη. 
 Παρόμοια μία glc σε σχέση με μία gla.
 Η εξίσωση δεν είναι τόσο δύσκολη , αλλά σίγουρα απαιτεί να γνωρίζεις , έτος κυκλοφορίας, ρύπους και λιανική τιμή προ φόρων ( με τα έξτρα , αν υπάρχουν).
- 

@stef4 said in Mercedes GLA 2020: SOS. εχω πεζο 2008 2021. να παω σε GLA GLB η GLC απο γερμανια καπου 2017; τι να προσεξω; 
 σκεφτηκα και GLK για ογκο κτλ αλλα παλιό... γυρω στα 19-20.000ωραιες και οι bmw x2 x3 x4 ? x5? x6 δυσκολα κατω απο 20 σωστα; βλαβες κτλ; 
 για καγιεν δε λεω τιποτα θα με περασετε για οπεκέπε
 οικογενεια 2 παιδια αλλα μου τη βαρεσεΔεν ξέρω γιατί είναι τόσο sos αλλά η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος για αγορά αμαξιού από έξω που απαιτεί εκτελωνισμο. Εκτός αν είσαι έτοιμος να ανεβάσεις μπάτζετ σε περίπτωση δυσάρεστης έκπληξης από τελωνείο και εφόσον δεν σε απασχολεί οικονομικά μια σχετικά αποτυχημένη επιλογή. 
 Πριν πάρεις οτιδήποτε ζήτα αριθμό πλαισίου και έλεγξε το παρελθόν του, έτσι θα είσαι ήσυχος σχετικά και φυσικά άνθρωπο να το δει από κάτω για τα αλατια που πολλά έχουν στην κεντρική Ευρώπη.
- 

το SOS ok ειναι λιγο σχετικο απλα το ψαχνω κανα 3 μηνο ηδη και οσο περναει ο καιρος χανει αξια και το δικο μου...λογικα glc πρεπει να ξεφευγει με τελωνειο 
 ολοι gla μου λενε
 ωραιο αλλα σαν το πεζο το βλεπω, μερσεντες μεν αλλα κομπακτ μεσαιο
 για παλια αμαξια οχι ε; glk κτλ 1000 τελη ανα ετος κτλ;
- 

@stef4 said in Mercedes GLA 2020: μπορειτε να μου πειτε ενα glb ενα gla και ενα glc με τελεωνειο μεσα ποσο θα βγει; όχι! κανείς δεν μπορεί να σου πει παρά μόνο ο εκτελωνιστής με εριθμό πλαισίου, για να ξέρει τον έξτρα εξοπλισμό. Μπορεί το τελωνείο να σου βγέι €3.000 ή €13.000, ανάλογα με τον εξοπλισμό. 
- 

Υπάρχουν σελίδες στο ίντερνετ που βάζεις τα στοιχεία που απαιτούνται και σου βγάζει το κόστος εκτελωνισμου χωρίς πιθανόν το κόστος του εκτελωνιστη. 
 Γενικά αν είσαι μέχρι 14000 Λτπφ είναι μαζεμένα τα πράγματα από εκεί και πάνω αρχίζει να τσούζει.
 Ενδεικτικά ως 14Κ ο συντελεστής τέλους ταξινόμησης είναι 3.8 ενώ άνω των 25Κ εκτοξεύεται σε 30.4.
 Τα αμάξια από έξω είναι συνήθως φορτωμένα με εξοπλισμό και ενώ η τιμή αγοράς είναι δελεαστική το κόστος εκτελωνισμου εκτοξεύεται, πολλοί πωλητές αποσιωπούν ώστε να σε βάλουν στο τριπακι και εκει που βλέπεις μια τιμή ενός φουλ έξτρα αμαξιού πχ στα 25Κ και λες εντάξει και 3Κ με 28 κύριος παίρνω αμάξι που εδώ δεν το βρίσκεις και τελικά τα 3Κ γίνονται 13Κ και η σούπερ ευκαιρία ξεθωριάζει...
- 

@stef4 said in Mercedes GLA 2020: το SOS ok ειναι λιγο σχετικο απλα το ψαχνω κανα 3 μηνο ηδη και οσο περναει ο καιρος χανει αξια και το δικο μου...λογικα glc πρεπει να ξεφευγει με τελωνειο 
 ολοι gla μου λενε
 ωραιο αλλα σαν το πεζο το βλεπω, μερσεντες μεν αλλα κομπακτ μεσαιο
 για παλια αμαξια οχι ε; glk κτλ 1000 τελη ανα ετος κτλ;Προσωπικά να σου πω αν μπορεις να χτυπησεις μια gla 200 του 20 σε σχεση με τις προγενεστερες. Η gla του 20 ειναι απο καθε αποψη διαφορετικο αυτοκινητο απο την πρωτη γεννια. Αλλο στησιμο, διαφορετικος κινητηρας και στο μονο που υστερει ειναι σε χωρο αποσκευων. Σε ολους τους υπολοιπους τομείς (πχ ακαμψία αυξημενη κατα 30% νομιζω...) πολύ βελτιωμένη η δευτερη γενιά. Μονο το ονομα μοιραζονται. Επειδη εχω οδηγησει και το 2008 της ίδιας εποχης και μάλιστα για 2500+ χιλιομετρα, θα χασεις σε χωρο αποσκευων μα σε ολα τα υπόλοιπα είναι πολυ ανωτερη του λεοντα. 
- 

Mercedes GLA 2020