-
@lap said in Διακοπές 2025:
@nasos said in Διακοπές 2025:
Εμείς ήμασταν 10 μέρες στο Ψαροπούλι, ΒΑ στην Εύβοια.
Ξαπλώστρες χωρίς χρέωση, μόνο υποχρέωση για καφέ.
Εμείς είχαμε ομπρέλα και καρέκλες, τις οποίες τις στήσαμε την πρώτη μέρα και τις πήραμε την τελευταία.
Κατά διαστήματα μπορεί να είχε λίγο κύμα ή να έβγαζε μια βρώμα (1 μέρα), αλλά δεν μας χάλασε τις διακοπές.
Δεν μας είπες όμως ηλικία και αν είσαι με παιδιά.
Παράνομο
Ετσι ξεκινανε ολοι λαπ , πρωτα βαζουν καρεκλες και ομπρελα μετα μεγαλη σκηνη , μετα καλυβα και στο τελος χτιζουν βιλα .
-
This post is deleted! -
Εμείς είχαμε ομπρέλα και καρέκλες, τις οποίες τις στήσαμε την πρώτη μέρα και τις πήραμε την τελευταία.
Κατά διαστήματα μπορεί να είχε λίγο κύμα ή να έβγαζε μια βρώμα (1 μέρα), αλλά δεν μας χάλασε τις διακοπές.
Κοντά στα 50 με παιδιά στα όρια της ενηλικίωσης.
-
-
Ερώτηση:
Από Πάτρα για Αρκίτσα υπάρχει η γνωστή διαδρομή μέσω Μπράλου.
Κοιτάζω στο google maps και μου δίνει ως συντομότερη επιλογή κατά 20' διαδρομή μέσω Δεσφίνας-Δαύλειας-Αταλαντης.
Έχεις κάνεις εικόνα για τον εν λόγω δρόμο; -
Παράνομο
Ναι, παράνομο.
Το γεγονός πως η παραλία ήταν αχανής σε έκταση, ο κόσμος λίγος και πως έστησα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από τη θάλασσα σε συνολικό πλάτος τουλάχιστον 50 μέτρων από το δρόμο, με έκανε να ξεπεράσω τους ηθικούς μου φραγμούς.
-
@n-k-9 said in Διακοπές 2025:
Η αλήθεια είναι πως τα παδιά σε αυτή την ηλικία μπορούν εύκολα να βαρεθούν. Το μέρος είναι οικογενειακό, με στυλάκι 90s. Λίγες ταβέρνες, λίγα καφέ, τεράστια παραλία.
Κοιτάζω στο google maps και μου δίνει ως συντομότερη επιλογή κατά 20' διαδρομή μέσω Δεσφίνας-Δαύλειας-Αταλαντης.
Έχεις κάνεις εικόνα για τον εν λόγω δρόμο;Ιτέα-Δεσφίνα-Δίστομο-ΕΟ Λειβαδιάς-Άμφισσας ο δρόμος είναι γαμιστερός στριφτερός, μετά δεν ξέρω.
Οπότε προτίμησε τον Μπράλο αν πας οικογενειακώς. Εμένα μου το έβγαλε τώρα που το κοίταξα 5' συντομότερα από Μπράλο, απλά 20km παραπάνω.
Για τον ίδιο λόγο πάω κι εγώ από Αρκίτσα και όχι από Χαλκίδα.
-
Παράνομο
Ναι, παράνομο.
Το γεγονός πως η παραλία ήταν αχανής σε έκταση, ο κόσμος λίγος και πως έστησα σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων από τη θάλασσα σε συνολικό πλάτος τουλάχιστον 50 μέτρων από το δρόμο, με έκανε να ξεπεράσω τους ηθικούς μου φραγμούς.
Έτσι λένε όλοι. Το θέμα είναι το mindset. Έλληνας …..
-
Έτσι λένε όλοι. Το θέμα είναι το mindset. Έλληνας …..
Από ότι βλέπω, το κάνουν πολλοί στην εν λόγω παραλία.
https://maps.app.goo.gl/bHW2SYwwrs4u3CvB9(και σε άλλες πολλές... και όχι μόνο Έλληνες)
-
Είναι συχνό φαινόμενο. Εγώ κουβαλάω καρεκλάκια ομπρέλες κτλ. Κάθε φορά τρία δρομολόγια κάνω μέχρι το αυτοκίνητο για να τα ξεφορτώσω. Και κάθε φορά οι μόνιμες ομπρέλες έχουν πιάσει τα πολύ καλά μέρη.
Το χειρότερο που έχω δει είναι με τσιμεντένιους λίθους να τα δένουν και με αλυσίδες. Δηλαδή δεν φτάνει που πιάνουν παράνομα θέση σε δημόσιο γιαλό και η αισθητική τους είναι μπαλκανς ασχημαίνοντας το τοπίο για τους γυρω. Βάλε κάτι άλλο όχι τσιμεντένια κουτιά.
-
Στο δήμο Κασσάνδρας και Σιθωνίας τα τελευταία χρόνια βγαίνουν που και που δημοτικοί υπάλληλοι παγανιά τα ξημερώματα, τα μαζεύουν όλα, πετσέτε - καρέκλε - τραπέζα και τα πετάνε όλα.
Βέβαια εκεί παραγίνει το κακό, είναι και οι παραλίες μικρότερες, πλάκωσαν και όλα τα Βαλκάνια. Πας 8 το πρωί και δε βρίσκεις χώρο να περάσεις για να φτάσεις παραλία, όχι για να στήσεις καρέκλα και ομπρέλα. -
Ερώτηση:
Έχεις κάνεις εικόνα για τον εν λόγω δρόμο;Αν πας Αρκίτσα, μέσω Μπράλου.
Αν πας Χαλκίδα μέσω Διστόμου, Δεσφίνας Λειβαδιάς Κάστρου Χαλκίδα. -
@criuser said in Διακοπές 2025:
Ερώτηση:
Αν πας Χαλκίδα μέσω Διστόμου, Δεσφίνας Λειβαδιάς Κάστρου Χαλκίδα.Εχω χρονια να περασω το διστομο δαυλεια που ειναι μικρο κομματι αλλά οντως ειναι η μικροτερη διαδρομη με ενδιαφερων και σχετικα αδειος απο δαυλεια αταλαντη εθνικη αρκιτσα φοβερος δρομος οπως και ιτεα δεσφινα
-
Η αλήθεια είναι πως τα παδιά σε αυτή την ηλικία μπορούν εύκολα να βαρεθούν. Το μέρος είναι οικογενειακό, με στυλάκι 90s. Λίγες ταβέρνες, λίγα καφέ, τεράστια παραλία.
Έχεις κάνεις εικόνα για τον εν λόγω δρόμο;Ιτέα-Δεσφίνα-Δίστομο-ΕΟ Λειβαδιάς-Άμφισσας ο δρόμος είναι γαμιστερός στριφτερός, μετά δεν ξέρω.
Οπότε προτίμησε τον Μπράλο αν πας οικογενειακώς. Εμένα μου το έβγαλε τώρα που το κοίταξα 5' συντομότερα από Μπράλο, απλά 20km παραπάνω.
Για τον ίδιο λόγο πάω κι εγώ από Αρκίτσα και όχι από Χαλκίδα.
Δεν θέλουμε βαβούρα.
Ηρεμία εν όψει του ζορικου χειμώνα ψάχνουμε μικροί και μεγάλοι.
Το πλάνο είναι ύπνος, μπάνιο, φαγητό και κάνα ποτό.
Κι όλα αυτά δίχως ρολόγια, άγχος, αυστηρό πρόγραμμα κλπ αηδιες του (γεμάτου από κόσμο) Αυγούστου. -
@dg79 said in Διακοπές 2025:
Στο δήμο Κασσάνδρας και Σιθωνίας τα τελευταία χρόνια βγαίνουν που και που δημοτικοί υπάλληλοι παγανιά τα ξημερώματα, τα μαζεύουν όλα, πετσέτε - καρέκλε - τραπέζα και τα πετάνε όλα.
Βέβαια εκεί παραγίνει το κακό, είναι και οι παραλίες μικρότερες, πλάκωσαν και όλα τα Βαλκάνια. Πας 8 το πρωί και δε βρίσκεις χώρο να περάσεις για να φτάσεις παραλία, όχι για να στήσεις καρέκλα και ομπρέλα.Δηλαδή τι, δεν έχουν ηθικούς φραγμούς κι οι βαλκάνιοι, όπως οι ελληνάρες;
-
Τους αντιγράφουν
-
@criuser said in Διακοπές 2025:
Ερώτηση:
Αν πας Χαλκίδα μέσω Διστόμου, Δεσφίνας Λειβαδιάς Κάστρου Χαλκίδα.Για Αρκίτσα (κατεβαίνοντας από Μπράλο) μπαίνω υποχρεωτικά στην ΠΑΘΕ (στο ύψος των Θερμοπυλών) ή υπάρχει και εναλλακτική διαδρομή εκτός αυτοκινητόδρομου;
-
ο πλαινος της εθνικης που σε καποια σημεια ειναι η παλια εθνικη ,
περναει απο το αγαλμα του λεωνιδα , αλλα τι να γλυτωσεις τα διοδια ειναι φτηνα και τα πλαινα να μπεις , και πιο κατω , εκτος και αν θες να περασεις μεσα απο καμενα βουρλα και αγιο κωνσταντινο . -
@otso said in Διακοπές 2025:
περναει απο το αγαλμα του λεωνιδα , αλλα τι να γλυτωσεις τα διοδια ειναι φτηνα και τα πλαινα να μπεις , και πιο κατω , εκτος και αν θες να περασεις μεσα απο καμενα βουρλα και αγιο κωνσταντινο .Άρα για το μόνο που έχει νόημα είναι για στάση στο άγαλμα του Λεωνίδα...
-
@otso said in Διακοπές 2025:
περναει απο το αγαλμα του λεωνιδα , αλλα τι να γλυτωσεις τα διοδια ειναι φτηνα και τα πλαινα να μπεις , και πιο κατω , εκτος και αν θες να περασεις μεσα απο καμενα βουρλα και αγιο κωνσταντινο .Άρα για το μόνο που έχει νόημα είναι για στάση στο άγαλμα του Λεωνίδα...
και διπλα εχει καποιου ειδους μουσειο για την μαχη των θερμοπυλων
Προσοχη ο Λεωνιδας ειναι γυμνος
Διακοπές 2025