-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@gatoz said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
πλεον το μεγαλυτερο ποσοστο νεων διαμερισματων, στην δυτικη αττικη τουλαχιστον, εχει πουληθει μεχρι πριν τα επιχρισματα. πολυ πριν τελειωσει, οπως μου λεει ο φιλος εργολαβος που εχω αυτη τη στιγμη μπροστα μου για ρολο 'ανακαινιστη' μαζι με τον βρωμοστομο, εχει εξοφληθει 12 μηνες πριν να παραδωσει, εχει αλλαξει η αγορα. συμφωνησε τηλεφωνικα και ο μεγαλυτερος κατασκευαστης λαικών κατοικιων στα περιξ του πειραια.... κοστος χρηματος, στο 5-10% το χρονο αλλα φαινεται στα κοστη τους, δεν εχει σχεση με τα μαυρα.
τα μαυρα ειναι λεει ζητουμενα και απο την πλευρα των αγοραστων και κατα μεσο ορο στη πραξη ειναι στο 30-50%(!!!) της πραγματικης αξιας.
η φορολογια που γλυτωνουν ειναι φανη 26% και οχι 22%, ξεχνας τον φορο μερισματων.κοστος κατασκευης ΑΥΤΗ τη στιγμη μεσου ορου ποιοτικα μικρης πολυκατοικιας, στα 2000 ΜΑΖΙ με το κοστος γης, εκσκαφων και διαμορφωσης. δυτικα-φτωχικα παντα. Ηταν λιγο υψηλοτερη πριν ενα χρονο, εχει πεσει και βασικα ειχε ανεβει στην μετακοβιντ εποχη.
πεθαμενη η αγορα αυτη τη στιγμη για τους εργολαβοι, κατι περιμενουν νομοθετικα για την επομενη μερα. βεβαια εαν για καποιο λογο κερδιζουν λιγοτερα ειναι απλο, θα μετακυλησουν το κοστος στον αγοραστη.Την πάτησες από το ένα λαμόγιο ευτυχώς στην αρχή, ακούς τον κάθε μπάρμπα Κώστα τον σοβατζή που έγινε εργολάβος με ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ 5ης Δημοτικού, σαν να είναι πιεητσντις...
Ελεος με τα παραμύθια.
Το κόστος κατασκευής όπου χτίσεις στην Αθήνα για την ίδια δουλειά είναι το ίδιο. Το οικόπεδο αλλάζει και καθορίζει την τιμή πώλησης.
Αρα ακόμα και αν δεχτούμε τα 1700 σαν κόστος, μιλάς για 300 ευρώ το τμ αξία οικοπέδου, ή 20 % αντιπαροχή.
Ελεγξε τα αν ισχύουν.
ενα οικοπεδο πχ περιστερι οχι πανω σε μετρο αλλα σε πολυ καλο σημειο, κοστιζει 250000 και χτιζει 600+ τμ.
ή στο λοφο βωκου κοστιζει 150000 και χτιζει 550
εσυ να δεις τη πραγματικοτητα
α, και αντιπαροχη παιζει στο 18-25% -
@fanis75 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αρχικά είναι πολύ μεγάλη οικοδομή 18 διαμερίσματα και μάλιστα τόσο μεγάλα. Μιλάμε για 2000 τμ. Προφανώς δεν ξέρεις αν είναι αγορά ή αντιπαροχή. Αν είναι αντιπαροχή θα έχει δώσει τουλάχιστον τα 7 διαμερίσματα. Αν είναι αγορά θα έχει δώσει 3 εκ για να το αγοράσει τουλάχιστον δηλαδή 1500 το τμ.
Ειναι 3 πολυκατοικίες, αλλά μια οικοδομή. Το οικόπεδο πολύ λιγότερο από 2 μύρια το πήρε, κοντά στο μύριο. Επίσης το παρέδωσε σε 2 χρόνια, όχι 4ετία που λες. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, πέραν του ότι ο συγκεκριμένος έχει 3-4 που χτίζει τώρα στην περιοχή - ξέρεις για ποιον λέμε.
Εντάξει δεν είναι πραγματικά νούμερα αυτά, εκτός αν το πήρε το 2017 το οικόπεδο μέσα στην κρίση.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να γενικευτεί μια τέτοια δουλειά, λόγω μεγέθους.
-
Φάνη δεν είναι κέρδος τα μαύρα. Τζίρος είναι. Το κέρδος είναι το 20 % του τζίρου και ο φόρος το 4,4 του τζίρου.
Το ίδιο ειναι. Γιατι εαν από τα 500Κ της τιμής το κέρδος ειναι 100Κ (όπως λες, 20%) και τα 100Κ αυτά τα πάρει μαύρα, τότε μιλάμε για όλο το κέρδος σε μαύρα, άρα σαν εταιρία εμφανίζει 0 κέρδος ή ακόμα και ζημιά!
Δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί θα χτυπήσουν πιο δυνατά τα λαμπάκια στην εφορία ακόμα και από τα τιμολόγια του γάτου για τις επισκευές του βιτάρα.
Αν δεν δείξεις τουλάχιστον 20 % καθαρό κέρδος στον τελικό έλεγχο σε κάθε οικοδομή, σου έρχεται έλεγχος την επόμενη μέρα.
Παλιά ήταν 15 % αυτό, αλλά άλλαξε από το 2012.
-
Εντάξει δεν είναι πραγματικά νούμερα αυτά, εκτός αν το πήρε το 2017 το οικόπεδο μέσα στην κρίση.
Πως δεν είναι?? Τόσο πάει σήμερα που μιλάμε, κάπου 1 μύριο το στρέμα και μπορείς να βρεις και πιο φτηνά. Το απέναντι ακριβώς πωλείται 180Κ (και το συζητάει γνωστός στα 150Κ) και ειναι 200 μέτρα.
-
πλεον το μεγαλυτερο ποσοστο νεων διαμερισματων, στην δυτικη αττικη τουλαχιστον, εχει πουληθει μεχρι πριν τα επιχρισματα. πολυ πριν τελειωσει, οπως μου λεει ο φιλος εργολαβος που εχω αυτη τη στιγμη μπροστα μου για ρολο 'ανακαινιστη' μαζι με τον βρωμοστομο, εχει εξοφληθει 12 μηνες πριν να παραδωσει, εχει αλλαξει η αγορα. συμφωνησε τηλεφωνικα και ο μεγαλυτερος κατασκευαστης λαικών κατοικιων στα περιξ του πειραια.... κοστος χρηματος, στο 5-10% το χρονο αλλα φαινεται στα κοστη τους, δεν εχει σχεση με τα μαυρα.
τα μαυρα ειναι λεει ζητουμενα και απο την πλευρα των αγοραστων και κατα μεσο ορο στη πραξη ειναι στο 30-50%(!!!) της πραγματικης αξιας.
η φορολογια που γλυτωνουν ειναι φανη 26% και οχι 22%, ξεχνας τον φορο μερισματων.κοστος κατασκευης ΑΥΤΗ τη στιγμη μεσου ορου ποιοτικα μικρης πολυκατοικιας, στα 2000 ΜΑΖΙ με το κοστος γης, εκσκαφων και διαμορφωσης. δυτικα-φτωχικα παντα. Ηταν λιγο υψηλοτερη πριν ενα χρονο, εχει πεσει και βασικα ειχε ανεβει στην μετακοβιντ εποχη.
πεθαμενη η αγορα αυτη τη στιγμη για τους εργολαβοι, κατι περιμενουν νομοθετικα για την επομενη μερα. βεβαια εαν για καποιο λογο κερδιζουν λιγοτερα ειναι απλο, θα μετακυλησουν το κοστος στον αγοραστη.Την πάτησες από το ένα λαμόγιο ευτυχώς στην αρχή, ακούς τον κάθε μπάρμπα Κώστα τον σοβατζή που έγινε εργολάβος με ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ 5ης Δημοτικού, σαν να είναι πιεητσντις...
Ελεος με τα παραμύθια.
Το κόστος κατασκευής όπου χτίσεις στην Αθήνα για την ίδια δουλειά είναι το ίδιο. Το οικόπεδο αλλάζει και καθορίζει την τιμή πώλησης.
Αρα ακόμα και αν δεχτούμε τα 1700 σαν κόστος, μιλάς για 300 ευρώ το τμ αξία οικοπέδου, ή 20 % αντιπαροχή.
Ελεγξε τα αν ισχύουν.
ενα οικοπεδο πχ περιστερι οχι πανω σε μετρο αλλα σε πολυ καλο σημειο, κοστιζει 250000 και χτιζει 600+ τμ.
α, και αντιπαροχη παιζει στο 18-25%Είπα με αυτές τις περιοχές δεν ασχολούμαι. Αλλά θα πρέπει να βάλω ακόμα χαμηλότερες μέσες τιμές πώλησης από τα 2000 που είχα για το 2010.
-
Ελεος με τα παραμύθια.
Ελεγξε τα αν ισχύουν.
α, και αντιπαροχη παιζει στο 18-25%Είπα με αυτές τις περιοχές δεν ασχολούμαι. Αλλά θα πρέπει να βάλω ακόμα χαμηλότερες μέσες τιμές πώλησης από τα 2000 που είχα για το 2010.
1800 min ο 1ος και μετα απο +200 ο επομενος. το 2010. πλεον 2500 + 300 - 500
τι χαμηλοτερη τιμη λες? -
Πως δεν είναι?? Τόσο πάει σήμερα που μιλάμε, κάπου 1 μύριο το στρέμα και μπορείς να βρεις και πιο φτηνά. Το απέναντι ακριβώς πωλείται 180Κ (και το συζητάει γνωστός στα 150Κ) και ειναι 200 μέτρα.
Το 1 εκ το στρέμμα, αν ο συντελεστής δόμησης είναι 0,80 τότε έχει κόστος το δομήσιμο 1250. Αν είναι 0.60 είναι 1667.
Κάπου εκεί είναι οι συντελεστές δόμησης, οπότε τα 1500 που είπα μια χαρά ήταν.
Πάω για καφέ. Αργησα.
-
Δεν μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί θα χτυπήσουν πιο δυνατά τα λαμπάκια στην εφορία ακόμα και από τα τιμολόγια του γάτου για τις επισκευές του βιτάρα.
Αν δεν δείξεις τουλάχιστον 20 % καθαρό κέρδος στον τελικό έλεγχο σε κάθε οικοδομή, σου έρχεται έλεγχος την επόμενη μέρα.
Το δέχομαι αυτό. Άρα από τα 100Κ που ειναι το κέρδος, δηλώνει τα 50Κ και τα άλλα 50Κ μαύρα, πάλι καλά ειναι, γυτώνει 11.000 φόρο ανά διαμέρισμα, δεν ειναι και λίγα.
Επίσης, το κέρδος πολλές φορές ειναι και 30% και 40%. Δηλαδή ο άλλος που του κόστισε €3.000 και πούλησε με €5.000/τμ, μιλάμε για 65% κέρδος!! Ναι πούλησε στην αρχή και με μόνο 25% κέρδος, αλλά είχε ρευστό για να συνεχίσει.
-
Φάνη αυτά είναι περιπτώσεις.
Δεν μπορούμε να τις γενικεύουμε σε όλη την Ελλάδα.
Και αν είναι φίλος του Λαπ κληρονόμος που το κληρονόμησε το οικόπεδο από τον παππού του που ήταν χωράφι για πρόβατα, θα βάλει ΜΗΔΕΝ κόστος ?
-
Ολοι γύρω μου κληρονομούν
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μπορεις να υιοθετηθεις απο ατεκνο εφοπλιστη
-
Έλεγα να βάλω τα καλά μου και να πάω σε εργοβο αλλά με αυτά που διαβάζω, πεινάνε
-
Εγω θα κληροδοτήσω στους απογόνους μου ένα μικρό μέρους του βίου μου να μην έχουν τέτοια θέματα ! Το υπόλοιπο θα το παραδώσω στον μελλοντικό Δούκα τον Αθήναιο με μορφή τεχνολογικού μουσείου για παιδιά και εφήβους!
-
Ωρίστε ένα ωραία διαμέρισμα για οικογένεια, άνετο, ευάερο και ευήλιο με 2-3 ανέσεις να μην νοιώθεις φυλακισμένος στην τσιμπεντούπολη.
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Εγω θα κληροδοτήσω στους απογόνους μου ένα μικρό μέρους του βίου μου να μην έχουν τέτοια θέματα ! Το υπόλοιπο θα το παραδώσω στον μελλοντικό Δούκα τον Αθήναιο με μορφή τεχνολογικού μουσείου για παιδιά και εφήβους!
Στο υπογραφω δεν θα παταει κανεις , αν τωρα δεν λυνει κανεις κινητο ουτε τον νοιαζει πως ειναι φτιαγμενο αλλά απλως χρησιμοποιουν το τικ τοκ , φαντασου σε 80 χρονια (οι κληρονομοι ως γνωστον ζουν πολυ ).
Καλυτερα να φτιαξεις ενα τεραστιο αγαλμα σε παλιο νταμαρι της επαρχιας να πηγαινουν να βγαζουν σελφι . -
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μπορεις να υιοθετηθεις απο ατεκνο εφοπλιστη
Έχε το νου σου αν τα σπάσει το ζεύγος Μακρόν, τα μισά θα του πάρει η ζωντοχήρα...
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Στο υπογραφω δεν θα παταει κανεις , αν τωρα δεν λυνει κανεις κινητο ουτε τον νοιαζει πως ειναι φτιαγμενο αλλά απλως χρησιμοποιουν το τικ τοκ , φαντασου σε 80 χρονια (οι κληρονομοι ως γνωστον ζουν πολυ ).
Καλυτερα να φτιαξεις ενα τεραστιο αγαλμα σε παλιο νταμαρι της επαρχιας να πηγαινουν να βγαζουν σελφι .Αν ήθελα να πηγαίνει κόσμος θα έφτιαχνα μουσείο ιλιουσιονς σαν του Σακη !
Για αυτούς τους 10-20 θα το φτιάξω, και προφανώς θα έχει και προτομή μου -
α, και αντιπαροχη παιζει στο 18-25%Αλλά αφού λύσαμε το θέμα με τα μαύρα, να κάνουμε τώρα κάποιες ασκήσεις επί χάρτου, αν θα κάνατε δουλειά και τι κέρδος θα αναμένατε, να βοηθήσουμε και τον Οτσο να μπει στο νόημα, να γλυτώσει και τα δίδακτρα της σχολής.
Το πρώτο οικόπεδο έχει τιμή γης 420 ευρώ, ενώ το δεύτερο 270.
Αρα σύμφωνα με τα δεδομένα σου με 18 % έως 25 % αντιπαροχή αυτοί υπολογίζουν κόστος κατασκευής γύρω στα 1700 το τμ.
Οπότε στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε 2000 το τμ το φτηνό οικόπεδο και 2150 το ακριβότερο.
Αν υπολογίσουμε ένα 5 % λειτουργικό κόστος της εταιρείας, άλλο ένα 5 % άδειες και αμοιβές μηχανικών, συμβολαιογράφων, κτηματολόγιο κλπ, θα πάμε στα 2200 και 2350 αντίστοιχα.
Με ένα ποσοστό κέρδους 25 % θα πρέπει η μέση τιμή πώλησης είναι 2750 και 2900 αντίστοιχα.
Υπάρχουν αυτές οι τιμές πώλησης εκεί ?
Από την άλλη είδα γενικά ΣΔ 1,6 και 1,8, ας πάμε με τον μεγαλύτερο.
Τα οικόπεδα αυτά θα είναι 350 τμ το μεγάλο και 335 το μικρότερο και οι αντιπαροχές θα είναι δύο διαμερίσματα των 75 τμ στο μεγάλο και ένα 100 τμ στο μικρότερο.
Αν είσασταν οικοπεδούχος, θα το δίνατε το οικόπεδο για να πάρετε τα 150000 που ίσως είναι λιγότερα αφού τόσα ζητάνε, ή θα παίρνατε τα 100 τμ, ή θα το κρατούσατε μήπως μπορούσατε με ένα δάνειο των 170000 που βγάζει δόση 1100 ευρώ να το χτίσετε μόνοι σας και να μην έχετε άλλους 4 μαζί ?
Ο άλλος που παίρνει δύο σπίτια, είναι πιο εύκολο να αποφασίσει.
Μου ήρθε και μια αγγελία από μεσίτη σήμερα.
Οικόπεδο κοντά στην ΠΥΡΚΑΛ, θα γίνει εκεί πάρκο και χώρος διοικητικός και σταθμός μετρό, ενώ και τώρα η Δάφνη είναι δίπλα.
Το οικόπεδο είναι μεσαίο, πρόσοψη 13 μέτρα εμβαδόν 390 , δηλαδή κάπου 30 μέτρα βάθος, με σπίτι για κατεδάφιση και συντελεστή δόμησης 1,4 δηλαδή χτίζει 540 τμ. 1
Οι τιμές πώλησης στην περιοχή σήμερα είναι 3300 με 3800 για ιδιαίτερα κομμάτια. Αρα με 3500 μέση τιμή βγάζουμε 1.900.000 τζίρο πωλήσεων. Το κόστος κατασευής επειδή η περιοχή είναι πιο ακριβή από το Περιστέρι, θα πάει στο 1100000 και άλλα 100000 τα έξοδα λειτουργίας και τα υπόλοιπα πάμε στα 1.200.000.
Μένουν 700000 για αξία γης και κέρδος.
Πείτε μου πόσο θα πληρώνατε για το οικόπεδο και πόσο κέρδος θέλετε να βγάλετε.
Και αν το έδινε και αντιπαροχή, τι ποσοστό θα του δίνατε.
-
αχαχαχαχα
πιπες μπιλ, πιπες
στο κοστος κατασκευης ειναι μεσα ΚΑΙ τα δικα σου εξοδα
και το κερδος ολων των εμπλεκομενων και το δικο σου
για ονομα!!!!
εσυ βαζεις μονο τα υλικα και το οικοπεδο οτι εχουν 2000!!! αχαχαχαχα -
αχαχαχαχα
πιπες μπιλ, πιπες
στο κοστος κατασκευης ειναι μεσα ΚΑΙ τα δικα σου εξοδα
και το κερδος ολων των εμπλεκομενων και το δικο σου
για ονομα!!!!
εσυ βαζεις μονο τα υλικα και το οικοπεδο οτι εχουν 2000!!! αχαχαχαχαΑντί να γελάς χωρίς λόγο, κάνε μία ανάλυση κόστους για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ