-
Σχεδόν όλοι που βρισκόμαστε σε αυτό το φόρουμ, που διαβάζουμε αυτο το σάιτ και όλα τα σχετικά, το χρωστάμε στον Κώστα Καββαθά.
Ο οποίος έγραψε στην σελίδα του στο facebook πως ετοιμάζει βαλίτσες για το τελευταίο ταξιδι...Όσο βρίσκεται ακόμη εδώ μαζί μας θέλω να του πω ενα μεγάλο ευχαριστώ για τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή μου και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου.
Γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάκι το πρώτο συγκλονιστικό πράγμα που θυμάμαι ήταν το γκαράζ της πολυκατοικίας που μέναμε, διότι εκεί δούλευε ο πατέρας μου ως θυρωρός.
Ήταν ενα μουσείο της αυτοκίνησης, με fulvia coupe 1.3, 911 targa, cadillac eldorado, mercedes 220 americana, s class, wolseley, bmw 3.0 si 1976, 2cv, ds, διάφορα mg και φίατ δεκαετίας 60' και 70' και πολλά αλλά διαμαντάκια λιγότερο ή περισσότερο γνωστά.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια έβλεπα την εξέλιξη της κοινωνίας, της τεχνολογίας και τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα από το πρίσμα αυτού του γκαράζ. Τα παλιότερα έδιναν τη θέση τους σε νεότερα s-class, audi 100cc, crx v-tech, golf gti, fiat coupe, bmw 325, impreza turbo κτλ.
Το μοναδικό πράγμα εκτός εκείνου του γκαράζ που μπορούσε να μου προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις ήταν οι 4τ που κρέμονταν στα μανταλάκια κάθε μήνα.
Στην αρχή δίνοντας έμφαση στα 0-100 και τις φωτογραφίες και στη συνέχεια, μεγαλώνοντας μαζί τους, στη γραφή, τον αντίλογο, και την συνεχή και απέλπιδα προσπάθεια της ενηλικίωσης ως "Άλλος Έλληνας".
Το "εν λευκώ" του Κώστα Καββαθά πάντα εκεί, καλογραμμένο, φωτεινό και σκοτεινό ταυτόχρονα.
Σε εποχές που στην Ελλάδα ζούσαμε το μύθο μας και δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα ο ΚΚ μας έδινε μια φιλολογική "φάπα" και μας εξηγούσε γιατί τα φαινόμενα απατούν και γιατί είμαστε μια μπανανία με ελάχιστες ελπίδες θετικής εξέλιξης και μακροημέρευσης.
Και ο μπαγάσας έπεσε μέσα σε όλα!
Ο Νοστράδαμος ήταν γατάκι μπροστά του...Ο Κώστας Καββαθάς είναι σε ένα πολύ μικρό γκρουπ ανθρώπων, μαζί με τους γονείς μου, την ψυχολόγο μου (χεχε), και κάποιους (λίγους) δασκάλους που έτυχαν στο δρόμο μου (κι εγώ στο δικό τους) που συνέβαλαν στην όποια καλλιέργεια και ηθική διαθέτω σήμερα ως άνθρωπος.
Και γι'αυτό και για πολλά άλλα, σε ευχαριστώ κ. Καββαθά.
Κι ελπίζω η ανακοίνωσή σου για το τέλος που έρχεται να είναι η μοναδική λάθος πρόβλεψη που έχεις κάνει, η πρώτη αστοχία σου.
Και να μείνεις μαζί μας αλλά 15 χρόνια.
Ακόμη κι αν περπατάς με π, πάλι θα τρέχεις πιο μπροστά από την εποχή σου. -
Respect στον ΔΆΣΚΑΛΟ!
-
Τα παιδιά του είναι όλοι οι αναγνώστες του. Τι κάνει στην ουσία ένας πατέρας; Είναι δάσκαλος, διαμορφώνει συνειδήσεις, τρόπο σκέψης και πορείας στη ζωή.
Η πορεία του και η διδασκαλία του γίνεται η αφετηρία στον τρόπο σκέψης των παιδιών του.
Κατά καιρούς συγκρούεται με τα παιδιά του, διαφωνεί γιατί έτσι πρέπει να γίνεται, αλλά αυτά πάντα έχουν αυτόν και τις διδαχές του στο μνημονικό τους.
Θα περάσει και αυτην την δοκιμασία όπως τόσες άλλες.
Λίγοι άνθρωποι κατάφεραν σε αυτήν την χώρα να έχουν τέτοια πνευματική δύναμη και να επηρεάσουν τον λαό της. Ο Κώστας Καββαθάς είναι ένας από αυτούς.
-
Πραγματικα υπεροχη προσεγγιση του cmax αρχικα και του Λαπ ακολουθως. Εκφραζουν πολυ κοσμο που τιμα και σεβεται αυτον τον μεγαλο δασκαλο.
Με πτηση και 4Τ μεγαλωσαμε καποιοι και του το χρωσταμε. -
Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες, «ακολουθήσαμε» τα γραπτά του ή επειδή μας έπεφτε βαριά η κοσμοθεωρία του, την κάναμε με ελαφρά, στη ζωή μας.
Η πορεία της χώρας, μάλλον, δείχνει πως απλά διαβάζαμε το ΕΝ ΛΕΥΚΩ χωρίς να το μελετάμε.«οι νέοι να σουζάρουν τις μηχανές και τους Η/Υ»
-
Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα.
Ξυπνήσαμε όμορφα με την οικογένεια.
Ήταν πολύ καλά και στη δουλειά..
Μέχρι που μια φίλη και συνάδελφος μου είπε για την απώλεια του δασκάλου Κ. Καββαθά.
Απώλεια πραγματική.
Νιώθω πως μαζί του χάθηκε κι ένα μέρος της εφηβείας και της τότε νιότης μου.
Νιώθω πραγματικά πόνο για έναν άνθρωπο που δεν γνώρισα ποτέ.
Πνεύμα και ιδανικά από άλλο χωροχρόνο.
Φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα της μετριότητας.
Ίσως τον γνωρίσω όταν έρθει κι εμένα η ώρα μου.
Θα του ζητήσω να με πάει βόλτα με την Integrale.
Τον ευχαριστώ για όσα μου έδωσε προσωπικά και για όσα προσέφερε σε όλους μας. -
@cmax75 said in Για τον Κώστα Καββαθά:
Σήμερα ήταν μια όμορφη μέρα.
Ξυπνήσαμε όμορφα με την οικογένεια.
Ήταν πολύ καλά και στη δουλειά..
Μέχρι που μια φίλη και συνάδελφος μου είπε για την απώλεια του δασκάλου Κ. Καββαθά.
Απώλεια πραγματική.
Νιώθω πως μαζί του χάθηκε κι ένα μέρος της εφηβείας και της τότε νιότης μου.
Νιώθω πραγματικά πόνο για έναν άνθρωπο που δεν γνώρισα ποτέ.
Πνεύμα και ιδανικά από άλλο χωροχρόνο.
Φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα της μετριότητας.
Ίσως τον γνωρίσω όταν έρθει κι εμένα η ώρα μου.
Θα του ζητήσω να με πάει βόλτα με την Integrale.
Τον ευχαριστώ για όσα μου έδωσε προσωπικά και για όσα προσέφερε σε όλους μας.*Νιώθω πως μαζί του χάθηκε κι ένα μέρος της εφηβείας και της τότε νιότης μου."
Αυτή η φράση νομίζω πως εκφράζει μεγάλο μέρος του (νυν ή πάλαι ποτέ) αναγνωστικού κοινού των 4Τροχών.
Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά, αλλά διαβάζοντας τα γραπτά του ένιωθα πως τον ήξερα καλά.
Το "Οδηγώντας" υπάρχει ακόμα στην βιβλιοθήκη του πατρικού μου, μαζί με μερικά τεύχη-ορόσημα του περιοδικού.
Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας άνθρωπος που λαχταρούσε να δει μια καλύτερη Ελλάδα και ίσως αυτό ήταν που ενίοτε τον έκανε δυσάρεστο απέναντι σε διάφορους που είναι πρωτίστως ελληνάρες και δευτερευόντως έλληνες.
Δυστυχώς, οι (εκ του αποτελέσματος κρινόμενες) άστοχες επιχειρηματικές του κινήσεις του στοίχισαν αρκετά και σε προσωπικό επίπεδο...
Ας αναπαυθεί...
Οι κάτοικοι της φαιδράς πορτοκαλέας τον αποχαιρετούν... -
Άσχετα με όλα τα υπόλοιπα, τι πιστεύει και τι πίστευε ο καθένας που δεν το εξετάζουμε, το περιοδικό στο site του εδώ δεν έχει γράψει ούτε λέξη ακόμη για τον ιδρυτή του που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ντροπή και βοήθειά σας.
-
Είπαν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.
-
Ξέρουμε ότι είναι σε φάση αναγκαστικής μεταβίβασης το περιοδικό μετά από πλειστηριασμό.
-
@cliff said in Για τον Κώστα Καββαθά:
Άσχετα με όλα τα υπόλοιπα, τι πιστεύει και τι πίστευε ο καθένας που δεν το εξετάζουμε, το περιοδικό στο site του εδώ δεν έχει γράψει ούτε λέξη ακόμη για τον ιδρυτή του που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ντροπή και βοήθειά σας.
Έχει εξηγηθεί ο λόγος:
@aea4tf said in ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#3]:
Τεράστια απώλεια για το Περιοδικό και όσους τον γνωρίσαμε!!! Σχετικά με την έλλειψη της είδησης, όπως είδατε το site δεν ανανεώθηκε εδώ και 2 μέρες, για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Σας παραπέμπω στην δημοσίευση του ΣΧ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Fb: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1646496503410304&set=a.107158257344144
-
@cliff said in Για τον Κώστα Καββαθά:
Το είδα κι εγώ, 7 Απρίλιου είναι οι τελευταίες ειδησεις
-
Εγώ ως νεότερος εδώ τον θυμάμαι! Φυσικά στο σπίτι από το 80 υπήρχαν τα περιοδικά του! Αλλά εγώ ως παιδάκι εδώ τον γνώρισα σε αυτές τις εκπομπές και μπορώ να πω πως αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η ζεστή φωνή του και αυτός ο απόλυτα σοβαρός τρόπος που μιλούσε! Αυτός ο άνθρωπος γνωρίζει το τι λέει! Αυτό σκεφτόμουν!
Καθόμασταν στο δωμάτιο και τον βλέπαμε με προσοχή στην τότε μικρή τηλεόραση και ταξιδεύαμε μαζί του όχι τόσο στην αυτοκίνηση αλλά γενικότερα στην τεχνολογία! Δεν παρουσίαζε απλώς ενα αυτοκίνητο αλλά την ανθρώπινη ιδέα πίσω από αυτό και την τεχνολογική υπόσταση του! Το δωμάτιο είχε μια αφίσα της f40! Μετά διάβαζα τους 4τροχους! Όντως τώρα που το σκέφτομαι, ήταν μέρος των παιδικών μου ετών! Ο δάσκαλος της μηχανοκίνησης!
Για τον Κώστα Καββαθά