-
Σχεδόν όλοι που βρισκόμαστε σε αυτό το φόρουμ, που διαβάζουμε αυτο το σάιτ και όλα τα σχετικά, το χρωστάμε στον Κώστα Καββαθά.
Ο οποίος έγραψε στην σελίδα του στο facebook πως ετοιμάζει βαλίτσες για το τελευταίο ταξιδι...Όσο βρίσκεται ακόμη εδώ μαζί μας θέλω να του πω ενα μεγάλο ευχαριστώ για τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή μου και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου.
Γιατί όταν ήμουν πιτσιρικάκι το πρώτο συγκλονιστικό πράγμα που θυμάμαι ήταν το γκαράζ της πολυκατοικίας που μέναμε, διότι εκεί δούλευε ο πατέρας μου ως θυρωρός.
Ήταν ενα μουσείο της αυτοκίνησης, με fulvia coupe 1.3, 911 targa, cadillac eldorado, mercedes 220 americana, s class, wolseley, bmw 3.0 si 1976, 2cv, ds, διάφορα mg και φίατ δεκαετίας 60' και 70' και πολλά αλλά διαμαντάκια λιγότερο ή περισσότερο γνωστά.
Καθώς περνούσαν τα χρόνια έβλεπα την εξέλιξη της κοινωνίας, της τεχνολογίας και τις τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα από το πρίσμα αυτού του γκαράζ. Τα παλιότερα έδιναν τη θέση τους σε νεότερα s-class, audi 100cc, crx v-tech, golf gti, fiat coupe, bmw 325, impreza turbo κτλ.
Το μοναδικό πράγμα εκτός εκείνου του γκαράζ που μπορούσε να μου προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις ήταν οι 4τ που κρέμονταν στα μανταλάκια κάθε μήνα.
Στην αρχή δίνοντας έμφαση στα 0-100 και τις φωτογραφίες και στη συνέχεια, μεγαλώνοντας μαζί τους, στη γραφή, τον αντίλογο, και την συνεχή και απέλπιδα προσπάθεια της ενηλικίωσης ως "Άλλος Έλληνας".
Το "εν λευκώ" του Κώστα Καββαθά πάντα εκεί, καλογραμμένο, φωτεινό και σκοτεινό ταυτόχρονα.
Σε εποχές που στην Ελλάδα ζούσαμε το μύθο μας και δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα ο ΚΚ μας έδινε μια φιλολογική "φάπα" και μας εξηγούσε γιατί τα φαινόμενα απατούν και γιατί είμαστε μια μπανανία με ελάχιστες ελπίδες θετικής εξέλιξης και μακροημέρευσης.
Και ο μπαγάσας έπεσε μέσα σε όλα!
Ο Νοστράδαμος ήταν γατάκι μπροστά του...Ο Κώστας Καββαθάς είναι σε ένα πολύ μικρό γκρουπ ανθρώπων, μαζί με τους γονείς μου και κάποιους (λίγους) δασκάλους που έτυχαν στο δρόμο μου (κι εγώ στο δικό τους) που συνέβαλαν στην όποια καλλιέργεια και ηθική διαθέτω σήμερα ως άνθρωπος.
Και γι'αυτό και για πολλά άλλα, σε ευχαριστώ κ. Καββαθά.
Κι ελπίζω η ανακοίνωσή σου για το τέλος που έρχεται να είναι η μοναδική λάθος πρόβλεψη που έχεις κάνει, η πρώτη αστοχία σου.
Και να μείνεις μαζί μας αλλά 15 χρόνια.
Ακόμη κι αν περπατάς με π, πάλι θα τρέχεις πιο μπροστά από την εποχή σου. -
Respect στον ΔΆΣΚΑΛΟ!
-
Τα παιδιά του είναι όλοι οι αναγνώστες του. Τι κάνει στην ουσία ένας πατέρας; Είναι δάσκαλος, διαμορφώνει συνειδήσεις, τρόπο σκέψης και πορείας στη ζωή.
Η πορεία του και η διδασκαλία του γίνεται η αφετηρία στον τρόπο σκέψης των παιδιών του.
Κατά καιρούς συγκρούεται με τα παιδιά του, διαφωνεί γιατί έτσι πρέπει να γίνεται, αλλά αυτά πάντα έχουν αυτόν και τις διδαχές του στο μνημονικό τους.
Θα περάσει και αυτην την δοκιμασία όπως τόσες άλλες.
Λίγοι άνθρωποι κατάφεραν σε αυτήν την χώρα να έχουν τέτοια πνευματική δύναμη και να επηρεάσουν τον λαό της. Ο Κώστας Καββαθάς είναι ένας από αυτούς.
-
Πραγματικα υπεροχη προσεγγιση του cmax αρχικα και του Λαπ ακολουθως. Εκφραζουν πολυ κοσμο που τιμα και σεβεται αυτον τον μεγαλο δασκαλο.
Με πτηση και 4Τ μεγαλωσαμε καποιοι και του το χρωσταμε. -
Δεν ξέρω πόσοι από τους αναγνώστες, «ακολουθήσαμε» τα γραπτά του ή επειδή μας έπεφτε βαριά η κοσμοθεωρία του, την κάναμε με ελαφρά, στη ζωή μας.
Η πορεία της χώρας, μάλλον, δείχνει πως απλά διαβάζαμε το ΕΝ ΛΕΥΚΩ χωρίς να το μελετάμε.«οι νέοι να σουζάρουν τις μηχανές και τους Η/Υ»
Για τον Κώστα Καββαθά