-
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Μια παράκληση προς τους κατόχους υβριδικών Toyota , από έναν μελλοντικό/ υποψήφιο αγοραστή:
Μην ανεβάζετε καταναλώσεις αστικών διαδρομών, έχουμε εμπεδώσει όλοι (οι μη κατέχοντες) ότι καταναλώνουν κάτω από 4 λίτρα/100 χλμ.
Προσωπικά, αλλά υποθέτω και άλλους, με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
Στην έχω βάλει εγώ, 6.1λτ το Βόλος Αθήνα, 6.0λτ το Αθήνα-Βόλος, 95χαω μέση, τουτέστιν, μαζί με τις αστικές καταναλώσεις, μετρημένη στην αντλία 5λτ η συνολική μέση, και πόλη και εθνική.
-
με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
Περί τα 5 με το Γιάρις Κρος και 5.6 με την Κορόλα. Βέβαια ειναι σχετικό, γιατι εαν μετρήσω την Μ.Ω μόνο σε εθνική ειναι όπως τα είπα. Αλλά εαν μετρησω από το σπίτι μου, που πάω για αρκετή ώρα με κάτω από 80χαω, τότε για να πετύχω Μ.Ω 90χαω, σημαίνει ότι Εθνική πάω με 150χαω και όχι 120-130χαω, οπότε έφτανα το 6 στο ΓΚ και 6.5 στην Κορόλα.
-
Μια παράκληση προς τους κατόχους υβριδικών Toyota , από έναν μελλοντικό/ υποψήφιο αγοραστή:
Μην ανεβάζετε καταναλώσεις αστικών διαδρομών, έχουμε εμπεδώσει όλοι (οι μη κατέχοντες) ότι καταναλώνουν κάτω από 4 λίτρα/100 χλμ.
Προσωπικά, αλλά υποθέτω και άλλους, με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
Για να πας με μέση ωριαία πάνω από 90 χλμ. όπως ανέφερες,
ένας δρόμος μόνο υπάρχει, η Εθνική οδός...!!!
Στους αυτοκινητόδρομους που επιτρέπονται τα 110, διότι πολλοί από αυτούς σε πολλά σημεία έχουν ως όριο τα 90 πολύ δύσκολα θα κρατήσεις τη μέση ωριαία πάνω από τα 90 χλμ...!!!
Εκεί λοιπόν ανάλογα με το πόσα κινείσαι, στιγμιαία θα δεις με τα 120-130+ μέχρι και 6,5 έως 7 λίτρα, αλλά για τις στιγμές που κινείσαι με πάνω από 120-130+...!!!
Παράδειγμα..?? Θεσσαλονίκη - Χαλικιδική από 3,7 έως 4,5-4,8 λίτρα στα 100 χλμ. ανάλογα με το πως πας.
Θεσσαλονίκη - Έδεσσα 4,5 έως 5,5 λίτρα ανέβα κατέβα..!!
Ας μας πει και κάποιος Αθήνα - Λαμία..?? Θεσσαλονίκη - Λάρισα..??
Απλά μέχρι να βγεις στη Μαλακάσα για να πιάσεις μετά τα 100+ μέση ωριαία θα πρέπει να το σπάσεις με πάνω από 150+, οπότε είσαι παράνομος με κίνδυνο να σου πάρουν το δίπλωμα...!!!
Αν 10 λεπτά κινηθείς με 50-60-70 μετά για άλλα 10 για να πετύχεις μέση ωριαία 100 θα πρέπει να πας με 150 140 130 συνεχώς, λίγο δύσκολο αυτό..
Οπότε μην ασχολείσθε με τις μέσες ωριαίες ταχύτητες, δεν είναι Παρί Ντακάρ, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για το αν κάποιος κινείται γρήγορα ή όχι, μιλάμε πάντα για νόμιμες ταχύτητες, καλύτερα βάλτε προρισμό και δείτε πόσο καίτε, είναι πιο λογικό...!!!
Σε τελική ανάλυση αυτό ενδιαφέρει ,το πόσο θα κάψετε μέχρι εκεί που θα πάτε, εννοείται φυσιολογικά χωρίς ακρότητες, ούτε σαν χελώνες για οικονομία, αλλά ούτε και πετώντας...!!! -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
με ενδιαφέρει και η κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο και με μέση ωριαία πάνω από 90 χ.α.ω.
Περί τα 5 με το Γιάρις Κρος και 5.6 με την Κορόλα. Βέβαια ειναι σχετικό, γιατι εαν μετρήσω την Μ.Ω μόνο σε εθνική ειναι όπως τα είπα. Αλλά εαν μετρησω από το σπίτι μου, που πάω για αρκετή ώρα με κάτω από 80χαω, τότε για να πετύχω Μ.Ω 90χαω, σημαίνει ότι Εθνική πάω με 150χαω και όχι 120-130χαω, οπότε έφτανα το 6 στο ΓΚ και 6.5 στην Κορόλα.
Σωστά τα γράφεις, συμφωνώ, αλλά αν πας με 150 μπορεί να πας και κάπου αλλού, αυτόφωρο π.χ. αν έχει όριο 120 ή λιγότερο ...!!!
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Στην έχω βάλει εγώ, 6.1λτ το Βόλος Αθήνα, 6.0λτ το Αθήνα-Βόλος, 95χαω μέση, τουτέστιν, μαζί με τις αστικές καταναλώσεις, μετρημένη στην αντλία 5λτ η συνολική μέση, και πόλη και εθνική.
Κάπου εκεί είμαστε...!!!
-
@baskovli said in Toyota Corolla Cross:
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Ζήτα το 5λιτρο γνήσιο 0-16, να σου βγει περίπου μια η άλλη με τα 5 μονολιτρα 0-20 που θα σου έβαζαν.
Ρώτησα τηλεφωνικά σήμερα τι λάδια είναι να μπουν στο 1 σέρβις και το κόστος.
Μου απάντησαν κλασικά 0-20.
Όταν τους ανάφερα για το εγχειρίδιο που γράφει 0-16 μου είπαν πως είναι οδηγία της toyota hellas για μείωση κόστους και ότι δεν υπάρχει κάποια θέμα επί τούτου.
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.Υπάρχει και άλλη λύση ,δείτε στο Σκρουτζ, από 15 ευρώ το λίτρο...!!! Μοτούλ , όχι ότι νάναι, από τα καλύτερα...!!!
-
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.
Κάπου εκεί ειναι η διαφορά (νομίζω €120 τα είχα πληρώσει πέρσι), αλλα για €50-100/χρόνο δεν ασχολούμαι, το θεωρώ ασήμαντο ποσό για να βάλω τα σωστά λάδια ή να κάθομαι να ψάχνω να αγοράσω online και να πάω τα δικά μου λάδια.
-
Αθηνα-Ορεινη Φωκιδα-Αθηνα με 70-75 χλμ/ω 3,8-3,9/100..210 χλμ συνολο τα 90 στην εθνικη
Αθηνα-χωριο 4,3-4,4/100
Χωριο-Αθηνα 3,4-3,6/100
Το χωριο ειναι στα 1300 υψομετρο γ αυτο και οι διαφορες -
εδώ έχω γράψει και για κατανάλωση σε Εγνατία Οδό
@atrias said in Toyota Corolla Cross:
Από σημερινή εμπειρία , ταξίδι με το όριο ταχύτητας (130 ως επί το πλείστον δλδ) από Θεσσαλονίκή στην Εγνατία (μέχρι Καστοριά) , κατανάλωση 6.9 πηγαίνοντας (13% EV) και 5.6 γυρίζοντας (23% EV). OK επιστροφή έχει και περισσότερη κατηφόρα κι είχε και κίνηση στα Μάλγαρα (κλασσικά) , οπότε εκεί έπεσε η κατανάλωση.
Μόνη ψιλοαπογοήτευση η αυτονομία που είναι γύρω στα 550 χιλιόμετρα με ταχύτητες Εθνική οδού ενώ πλέον υπάρχουν αυτοκίνητα που εύκολα βγάζουν 700+ (εννοώντας χωρίς να ανάψει λαμπάκι βενζίνης). Το οποίο λαμπάκι βενζίνης παρεμπιπτόντως πότε ανάβει; Αυτή τη στιγμή λέει το hybrid coaching 11% στάθμη και 78χλμ εύρος, αλλά λαμπάκι δεν έχει ανάψει.κι επίσης από πρόσφατη εμπερία , Μουδανιά - Θεσσαλονίκη 4.8 (35% EV) , με 90-100 λόγω και βροχής και όταν μπήκα στην πόλη είχε κίνηση
-
Θα πρέπει να είμαστε ακριβείς. Η κατανάλωση στην ΕΟ δεν είναι ίδια παντού. Θα ήταν εάν είχαμε ΕΟ με μέγιστη κλίση 10% παντού κάτι που δεν υσχιει.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.
Κάπου εκεί ειναι η διαφορά (νομίζω €120 τα είχα πληρώσει πέρσι), αλλα για €50-100/χρόνο δεν ασχολούμαι, το θεωρώ ασήμαντο ποσό για να βάλω τα σωστά λάδια ή να κάθομαι να ψάχνω να αγοράσω online και να πάω τα δικά μου λάδια.
Συμφωνώ. Κι εγώ για τον ίδιο λόγο δεν ασχολούμαι και βάζω πάντα τα γνήσια.
Εν τω μεταξύ η διαφορά κόστους οχι μόνο δεν είναι τριπλάσια, αλλά (με κάποια έκπτωση) ίσως δεν ειναι καν διπλάσια.
Και βέβαια άλλο 0-20 χύμα βαρέλι τσίμα-τσιμα 4,2 lt και άλλο 0-16 5lt γνήσιο συσκευασμένο και σου μένουν και περίπου 800ml.
Ειπαμε, ό,τι πληρώνεις παίρνεις, χωρίς να παρεξηγώ όσους επιλέγουν τη φθηνή λύση (του βαρελιού),αφού και πάλι διατηρείται η εγγυηση.
Προσωπικα, aftermarket λάδια δεν θα έβαζα για τους λόγους που έχω εξηγήσει αναλυτικά στο παρελθόν και δεν πρόκειται να συμμετέχω σε τυχόν νέο κύκλο συζήτησης για το ζήτημα. -
Όσο για τα λάδια, κι εγώ πάντα 0-16 γνήσιο Toyota 5λίτρο βάζω κι ας λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του.
Επειδή από εβδομάδα θα κάνω το πρώτο σέρβις για το corolla cross, θα πρέπει να τους ζητήσω εγώ να βάλουν 0-16 αντί για 0-20;
Πόσο παραπάνω κόστος έχει;Ζήτα το 5λιτρο γνήσιο 0-16, να σου βγει περίπου μια η άλλη με τα 5 μονολιτρα 0-20 που θα σου έβαζαν.
Όταν τους ανάφερα για το εγχειρίδιο που γράφει 0-16 μου είπαν πως είναι οδηγία της toyota hellas για μείωση κόστους και ότι δεν υπάρχει κάποια θέμα επί τούτου.
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.Ο κωδικός ανταλλακτικου του 5λιτρου γνήσιου Toyota 0-16 είναι 0888086164.
Στο τελευταίο service μου σε εξουσιοδοτημένο (12/2024) το πλήρωσα 99,81€ - 10% εκπτωση 9,98€ =
89,83€ + 24% ΦΠΑ 21,56€ = 111,39€ (υπάρχει και η σχετική απόδειξη).Θα χρειαστεί να γίνει παραγγελία ή τα έχουν διαθέσιμα αυθημερόν στο συνεργείο;
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
-
Γενικότερα αν υπάρχει υψομετρική διαφορά - κατηφόρα η κατανάλωση είναι πολύ μικρή περίπου 3lt/100Km.
Αυτό έγινε προχτές Πρόποδες Πάρνηθας προς Νότια Προάστια.
Στην ανηφόρα (Νότια Προάστια προς Πρόποδες Πάρνηθας) είναι περιπου 5lt/100Km.
Στην εθνική οδό, αν τρέχεις περίπου με 140Km/h η κατανάλωση φτάνει τα 6,5lt/100Km.
Πιστεύω ότι οι καταναλώσεις έιναι πολύ καλές.
Παρεπιπτόντως δεν ένοιωσα ποτε ότι υστερεί σε επιδόσεις όταν χρειάζεται να τρέξεις γρήγορα.Είμαι κάτοχος Corolla Cross 1,8
-
Σε ερώτηση μου ένα θελήσω να βάλω 0-16 μου απάντησαν πως το κόστος είναι σχεδόν τριπλάσια στα λάδια. Όπως μου είπε το 0-20 έχει 60€ και το 0-16 150€.Ο κωδικός ανταλλακτικου του 5λιτρου γνήσιου Toyota 0-16 είναι 0888086164.
Στο τελευταίο service μου σε εξουσιοδοτημένο (12/2024) το πλήρωσα 99,81€ - 10% εκπτωση 9,98€ =
89,83€ + 24% ΦΠΑ 21,56€ = 111,39€ (υπάρχει και η σχετική απόδειξη).Θα χρειαστεί να γίνει παραγγελία ή τα έχουν διαθέσιμα αυθημερόν στο συνεργείο;
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Μπορεί να μην το έχουν ετοιμοπαράδοτο το 5λιτρο.
Για να είσαι σιγουρος, πάρε τηλέφωνο και συνδέσου απευθείας με το τμήμα ανταλλακτικων της αντιπροσωπειας που θα πας για service.
Επιβεβαίωσε τον κωδικό και την τιμή των λαδιών (συνέχεια τα αλλάζουν), ζήτα έκπτωση και τα παραγγέλνεις για να ειναι διαθέσιμα την ημέρα που θα πας για το service.
Τους λες να τα περάσουν στην απόδειξη του service με τα υπόλοιπα αναλωσιμα και την εργασία, ώστε να τα πληρώσεις όλα μαζί όταν ολοκληρωθεί το service.
Ζήτα έκπτωση και για τα υπόλοιπα. -
@thanassis33 said in Toyota Corolla Cross:
Γενικότερα αν υπάρχει υψομετρική διαφορά - κατηφόρα η κατανάλωση είναι πολύ μικρή περίπου 3lt/100Km.
Αυτό έγινε προχτές Πρόποδες Πάρνηθας προς Νότια Προάστια.
Στην ανηφόρα (Νότια Προάστια προς Πρόποδες Πάρνηθας) είναι περιπου 5lt/100Km.
Στην εθνική οδό, αν τρέχεις περίπου με 140Km/h η κατανάλωση φτάνει τα 6,5lt/100Km.
Πιστεύω ότι οι καταναλώσεις έιναι πολύ καλές.
Παρεπιπτόντως δεν ένοιωσα ποτε ότι υστερεί σε επιδόσεις όταν χρειάζεται να τρέξεις γρήγορα.Είμαι κάτοχος Corolla Cross 1,8
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν σημαντικές διακυμάνσεις κατανάλωσης στις υψομετρικές διαφορές.
Μια χαρά ειναι ο 1.8 απο επιδόσεις, το έχουμε αναφέρει όλοι οι ιδιοκτήτες που τον δουλεύουμε καθημερινά. -
Το βάζω εδώ, για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μηχανολογία
(Είναι λίγο μπελάς να βρούμε το κατάλληλο θρεντ, ίσως θα ήταν καλύτερο να υπάρχει μια ταξινόμηση ανά μάρκα)
-
Καλημέρα και από μένα,
Σάββατο Αθηνα Καλαμάτα με 130-140 και λίγο παραπάνω όπου μπορούσα 7,0 στο πήγαινε και 7,2 στην επιστροφή. 2,0 4wd -
@nekman said in Toyota Corolla Cross:
Καλημέρα και από μένα,
Σάββατο Αθηνα Καλαμάτα με 130-140 και λίγο παραπάνω όπου μπορούσα 7,0 στο πήγαινε και 7,2 στην επιστροφή. 2,0 4wdΠολύ καλά για τα δεδομένα και με φυσιολογικές ταχύτητες ταξιδίου στο Αθήνα-Καλαμάτα.
-
89,83€ + 24% ΦΠΑ 21,56€ = 111,39€ (υπάρχει και η σχετική απόδειξη).Σε ποιο εξουσιοδοτημένο παρακαλώ;
Όταν ρώτησα εγώ μου είπαν 147€ ! -
@tiguansm said in Toyota Corolla Cross:
89,83€ + 24% ΦΠΑ 21,56€ = 111,39€ (υπάρχει και η σχετική απόδειξη).Σε ποιο εξουσιοδοτημένο παρακαλώ;
Όταν ρώτησα εγώ μου είπαν 147€ !Όπως προανέφερα, η τιμή ειναι από service τον Δεκέμβριο του '24.
Σημερινή τιμή για τον ίδιο κωδικό ανταλλακτικού (από το τηλέφωνο) χωρίς έκπτωση 126,85 € μαζί με τον ΦΠΑ.
Συνεπώς, με μια έκπτωση 10% 10,22€ στην τιμή προ ΦΠΑ (δηλαδή στα 102,29€), πάει στα 92,07€ + ΦΠΑ 24% 22,09€ = 114,16€ αντί για 111,39€ που είχε (με την ίδια έκπτωση 10%) τον Δεκέμβριο '24.
Toyota Corolla Cross