-
το a/c εχει ρυθμιση πως θα παιζει σε σχεση με το start stop
-
-
@super-t said in Suzuki Swift (2024):
Και δεν ακούγεται ο κινητήρας στις επιταχύνσεις και κινείται/επιταχύνει άνετα με 5η (~ 1300 στροφές) και 50 km/h;
Οχι ! αν λέγοντας ακούγεται εννοούμαι ότι ρετάρει , όχι καθόλου .
Φυσικά ο ρυθμός της επιτάχυνσης είναι αναμενόμενα ράθυμος .
Και φυσικά δεν λέω ότι είναι σωστό να οδηγείται κατ αυτόν τον τρόπο καθώς λογικά θα ζορίζεται και θα καταναλώνει περισσότερο .
Όμως το τεστ το πέρασε και με το παραπάνω . Είναι η χαρά του τεμπέλη που βαριέται να αλλάξει ταχύτητες (εντός και εκτός πόλης) -
@gatoz said in Suzuki Swift (2024):
Δεν είχα ιδέα ! Πολύ ενδιαφέρον ..
Θα το ψάξω καθώς το ac ελάχιστα το χρησιμοποίησα και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν οι διακόπτες (εχει κάποια ιδιαιτερότητα στα modes λειτουργίας ποτε ενεργοποιούνται και πότε ακυρώνονται αν εχω καταλάβει καλά ) -
@bouzou said in Suzuki Swift (2024):
Θα το ψάξω καθώς το ac ελάχιστα το χρησιμοποίησα και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν οι διακόπτες (εχει κάποια ιδιαιτερότητα στα modes λειτουργίας ποτε ενεργοποιούνται και πότε ακυρώνονται αν εχω καταλάβει καλά )κρατα πατημενα μαζι τα δυο κουμπακια αριστερα και δεξια μεσα στον πινακα οργανων στο πανω μερος, εκει που αλλαζεις και μηδενιζεις χιλιομετρητη
θα σε βγαλει σε ενα μενου στην οθονουλα αναμεσα στα οργανα οποτε ελευθερωσε τα
με το δεξι κουμπακι με περιστροφη του ανεβαινεις-κατεβαινεις στα μενου, με πατημα μεσα μπαινεις στο μενου και επιλεγεις
στο ac/auto start stop μπορεις να διαλεξεις mode. το comfort καταργει το start stop εαν λειτουργει τo a/c, τα αλλα τα δοκιμαζεις τι σου αρεσει
στα μενου ρυθμιζεις και το tpms για να μην εχεις καργα φουσκωμενα τα λαστιχα.......και εμενα μου αρεσε πολυ το μικρουλι
στη πραξη ειναι πολυ καλυτερο απο οτι στα χαρτια -
Με την ιδια διαδικασία που είπε ο gatoz, στο κρυφό μενού κάπου έχει και ειδοποίηση για traffic signs. Μάλλον μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ηχητικές ειδοποιήσεις υπέρβασης ταχύτητας από εκεί, αλλά όχι μόνιμα.
-
@v_a said in Suzuki Swift (2024):
Με την ιδια διαδικασία που είπε ο gatoz, στο κρυφό μενού κάπου έχει και ειδοποίηση για traffic signs. Μάλλον μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ηχητικές ειδοποιήσεις υπέρβασης ταχύτητας από εκεί, αλλά όχι μόνιμα.
μηδενιζουν στο μιζαρισμα.... κλαψ....
-
Καλοτάξιδο και να το χαίρεσαι!
Και πολύ ωραίο χρώμα
-
Καλησπέρα παιδες .
Παραλάβαμε προχθές και δηλώνω ενθουσιασμένος .
Αν κάποιος έχει οδηγήσει kart 50cc που δεν σπινιάρει στην εκκίνηση αλλά γουστάρεις να το οδηγάς γιατί απλά "έχει πλάκα" ακριβώς έτσι θα νιώσει με αυτό το αμαξάκι .
Αρχικά να πω ότι είναι αγχολυτικό οδηγικά , όμως ...(και ακολουθεί το μοναδικό αρνητικό) ...με αυτά τα μπιπ μπιπ στα συστήματα ασφαλείας το έχουν παρακάνει ρε γμτ . Εκεί που πας ομορφα κι ωραία .. μπιπ μπιμ , μετά γκλιν γκλιν μετά γκλον γκλον ....και δεν σε αφήνουν να απολαύσεις την ησυχία που επιτέλους έχει στην καμπίνα ένα suzuki .
Οκ κάποιες ειδοποιήσεις (οι περισσότερες) όπως πχ του τυφλού σημείου με ήχο και με ένδειξη είναι σωτήριες αλλά κάποιες άλλες σπαστικές και υπερβολικές κατά τη γνώμη μου.
Nα πω εδώ ότι ο τρικύλινδρος δεν ακούγεται καθόλου ως τέτοιος ούτε οταν είσαι στο ρελαντί ούτε όταν επιταχύνεις .Αντίθετα πχ στο Puma που έχω ,γρυλιζει μια χαρά το μοτεράκι .
Εκεί που έπαθα όμως την μεγαλύτερη πλάκα είναι με το κιβώτιο και την ελαστικότητα του κινητήρα . Εχω οδηγήσει αρκετά αλλά στην κατοχή μου ειχα (clio α γενιας , mazda 3 , bmw 320 , swift 08 , cupra formentor 1.5 tsi dsg , Puma 125 manual ) E λοιπόν το κιβώτιο του ίσως μαζί με του μαζντα είναι ότι πιο σωστό σε κλιμάκωση είχα ποτέ . Δεν ξέρω αν οφείλεται στον ατμοσφαιρικό - ίσως καλά τα τουρμπο που εχουν κυριαρχήσει βγάζοντας δύναμη απο μικρούς κινητήρες αλλά τελικά τα ατμοσφαιρικά έχουν άλλη χάρη .
Ειχα cruise control στα 100 χλμ και πηγαινα στην Εθνική ...μειωνε ο μπροστινός και επέμενα να μην κατεβάζω σχέση απο 5η που ειχα .Ε λοιπόν το αμάξι "ακουγε" και επιτάχυνε το adaptive ακομα και με 50χλμ χωρίς να παραπονεθεί . Είναι επομένως ότι πιο κοντινό σε αυτόματο μπορείς να βρείς απο ένα manual αυτοκίνητο σε ταξίδι .
Ναι οκ δεν θα πώ ότι είναι αυτοκίνητο που θα το πάρεις αν ταξιδεύεις συνέχεια καθώς θα σου λείψουν ρεπριζ και ησυχία σε ταχύτητες πάνω απο 120 που πιθανά να βρείς σε ενα clio ή fabia .. Ομως ιδίως στην πόλη νομίζω παίζει μόνο του για το fun to drive σε συνδιασμό με την οικονομία .
Λέγοντας για οικονομία αν και έχουμε κάνει εγω και η γυναίκα μου μόνο 100 χλμ , Οταν το παραλάβαμε είχε 11χλμ και μεση κατανάλωση έλεγε πανω απο 10 (προφανως μπες βγες σε νταλικες ,τελωνεια και πλυντήρια) ...τωρα χωρις να μηδενισω λεει 4.9 λ/100 .
Επίσης να πώ ότι το pdi που γίνεται απ τις εταιρίες ειναι της πλάκας γενικά . Τα αμαξια δυστυχώς έρχονται με αραχνη και ακομα με γραμμές απ τα κεριά κλπ .
Είναι στα πλάνα μου να το πάω για περιποίηση και ίσως και κεραμική μιας και το χρώμα του (κόκκινο) τα σπάει. Αν έχετε προτάσεις στο κομμάτι αυτό καλοδεχούμενες. Για NS care έλεγα που είναι γνωστοί γενικά
Αυτά τα λίγα απ την μικρή εμπειρία ...Δεν εχω οδηγήσει πχ σε επαρχιακό με στροφές για να το δώ κι εκεί .Επιφυλάσσομαι λοιπόν οτι θα επανέλθω ιδίως αν βρω τίποτα ξινά ωστε να βοηθήσω υποψήφιους αγοραστές .
Κάποιες μικρες παρατηρήσεις ...Το σταρτ στοπ δεν δουλευε για τα πρωτα 70 χλμ (πιθανά λογω ακινησίας ) και όταν αργότερα εβαλα AC πάλι σταμάτησε να λειτουργεί .Μάλλον έχει αυστηρή ρύθμιση ο αλγόριθμος . Ενώ πχ στο Puma ακόμα και 10 μερες να το εχω σε ακινησία δουλεύει κατευθείαν. Παρένθεση το υβριδικό Puma έχει την καλύτερη υλοποίηση σε αυτό το συστημα που εχω συναντήσει ιδίως για το πόσο smooth δουλεύει, όμως για την μακροζωία των μπαταριών δεν ξέρω τι είναι καλύτερο τελικά . Τέλος στα αρχικά χιλιόμετρα η σύζηγος έλεγε ότι δεν μπαίνει εύκολα η πρώτη .Μου έτυχε κι εμένα μια δυο φορές αλλά πλεον έστρωσε δεν νομίζω να είναι θέμα .ευχαριστώ ,συγνώμη αν κούρασα κι ελπίζω να ήταν χρήσιμα τα παραπάνω
Υπάρχει ρύθμιση για τον κλιματισμό, να δουλεύει, αν ενεργοποιεί και το S/S. Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν 3 εκδοχές, δοκιμάζεις και βλέπεις ποια σε βολεύει καλύτερα.
Έκανες πολύ καλή επιλογή, το αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερο και ομορφότερο από κοντά, καλοτάξιδο, με ασφάλεια, εύχομαι!
-
Και δεν ακούγεται ο κινητήρας στις επιταχύνσεις και κινείται/επιταχύνει άνετα με 5η (~ 1300 στροφές) και 50 km/h;
Και φυσικά δεν λέω ότι είναι σωστό να οδηγείται κατ αυτόν τον τρόπο καθώς λογικά θα ζορίζεται και θα καταναλώνει περισσότερο .
Όμως το τεστ το πέρασε και με το παραπάνω . Είναι η χαρά του τεμπέλη που βαριέται να αλλάξει ταχύτητες (εντός και εκτός πόλης)Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη/εμπειρία, κάτω από τις 2000 (άντε να σου πω 1800) στροφές (70-80 κμ/ω με 5η), άσχημος ήχος και δεν αξίζει να προσπαθείς για επιτάχυνση, όχι έντονο, αλλά αρκετό κρέμασμα.
-
Όμως το τεστ το πέρασε και με το παραπάνω . Είναι η χαρά του τεμπέλη που βαριέται να αλλάξει ταχύτητες (εντός και εκτός πόλης)Έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη/εμπειρία, κάτω από τις 2000 (άντε να σου πω 1800) στροφές (70-80 κμ/ω με 5η), άσχημος ήχος και δεν αξίζει να προσπαθείς για επιτάχυνση, όχι έντονο, αλλά αρκετό κρέμασμα.
Μου κάνει εντύπωση ιδίως με τις ταχύτητες που ανέφερες . Μήπως το δοκίμασες σε σχετική ανηφόρα ; Σιγουρα η επιτάχυνση ειναι αργή αν δεν κατεβάσεις αλλά γενικά ο κινητήρας είναι ελαστικότατος .
-
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές !~
Θα ήταν πολύ χρήσιμο ,όπως έκανε και ο φίλος παραπάνω , σε όσους το έχουν πάρει και έχουν γράψει κάποια χιλιόμετρα να μας πουν εντυπώσεις και παρατηρήσεις . -
Καλοτάξιδο και από εμένα !
Τι παρατηρήσεις και σχόλια να σου γράψουν...
Η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία του είναι, αν ήταν και ένα χιλιάρικο κάτω, θα γέμιζαν οι δρόμοι με αυτό.
εργαλείο πόλης, κατανάλωση που πλησιάζει φουλ hybrids (χωρίς την πολυπλοκότητά τους), Ιαπωνική κατασκευή, σου εύχομαι να βγει και bulletproof (όπως και οι πρόγονοί του).
Έτοιμος είμαι και εγώ να μπω στο club, να ξερεις..
(η τιμή με κρατάει) -
Σκέψου σήμερα που το είδα στατικά στην αντιπροσωπεία (για να πάρω προσφορά με τις νέες τιμές) μου έκαναν εντύπωση τα καθίσματα.
Σίγουρα πιο άνετα και μαλακά από τα αντίστοιχα του yaris ( ψιλομπακετιζουν νομίζω). Το μόνο αρνητικό (το είχε γράψει και ο Dimsabas) είναι ότι έβρισκε το πόδι μου στην 1ή ταχύτητα (και ο ψεύτικος ήχος των πισω χειρολαβων).
Κατά τ'άλλα, χώροι εσωτερικά που αναλογούν σε αμάξωμα 4 με 4,05 μέτρα. -
Μπράβο bouzou. Καλοτάξιδο με χαρά και υγεία να το χαρείτε.
Ενημέρωνε μας, να έχουμε και εμείς κάτι σοβαρό να διαβάζουμε στο forum αυτό.
-
Θα το ψάξω καθώς το ac ελάχιστα το χρησιμοποίησα και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως λειτουργούν οι διακόπτες (εχει κάποια ιδιαιτερότητα στα modes λειτουργίας ποτε ενεργοποιούνται και πότε ακυρώνονται αν εχω καταλάβει καλά )κρατα πατημενα μαζι τα δυο κουμπακια αριστερα και δεξια μεσα στον πινακα οργανων στο πανω μερος, εκει που αλλαζεις και μηδενιζεις χιλιομετρητη
με το δεξι κουμπακι με περιστροφη του ανεβαινεις-κατεβαινεις στα μενου, με πατημα μεσα μπαινεις στο μενου και επιλεγεις
στο ac/auto start stop μπορεις να διαλεξεις mode. το comfort καταργει το start stop εαν λειτουργει τo a/c, τα αλλα τα δοκιμαζεις τι σου αρεσει
στα μενου ρυθμιζεις και το tpms για να μην εχεις καργα φουσκωμενα τα λαστιχα.......και εμενα μου αρεσε πολυ το μικρουλι
στη πραξη ειναι πολυ καλυτερο απο οτι στα χαρτιαΑυτο γίνεται και σε εμένα;
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
ναι
-
Εντωμεταξύ τώρα το κατάλαβα μετά τόσα έτη.
Δείτε τι έχουν κάνει τα τσακάλια της Suzuki. Σου λέει θα κάνουμε πιο ορθή την γωνία του a pillar με την οροφή. Αυτό όμως καταστρερει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Τι έκαναν;
Έφτιαξαν ένα ημικυκλικό παρμπρίζ που βυθίζεται πιο μπροστά από την βάση του a pillar και έτσι επιτυγχάνουν μια καλύτερη κλίση χωρίς να χάνουν το προτέρημα της κάθετης γωνίας οροφής και a pillar.
-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
ναι
Πατάς το δεξί κουμπί μόνο για μερικά δευτερόλεπτα και μόνο αν είσαι σταματημένος. Μετά πάλι με το δεξί ανεβοκαταβαίνεις στα menu/ρυθμίσεις.
-
Οκ λιγάκι παραμορφωτικός ο φακός. Αλλά ωραία λήψη από τη θέση οδήγησης.
Τελικά και το εσωτερικό του είναι πολύ καλό. Συντηρητικό μεν αλλά πρακτικό και διαχρονικό.
Ο ήχος από τον τρικύλινδρο έχει αισθητή διαφορά από τον τετρακύλινδρο στο προηγούμενο, τουλάχιστον όπως τον ακούω στο βίντεο.
Τολμώ να πω καλύτερος. Πιο σπορτίφ.
Υ.γ Ο οδηγός είναι ιδιαιτέρως ψηλός αλλά τα πόδια του είναι άνετα.
Suzuki Swift (2024)