-
Καλησπέρα στην ομάδα και καλή χρονιά σε όλους.
Εδώ και λίγο καιρό ψάχνω αμάξι και μιας και ήμουν κάτοχος ενός fiesta πλέον θέλω κάτι μεγαλύτερο και ψάχνω για μεταχειρισμένο, suv κατά προτίμηση μιας και μου αρέσει αυτή η κατηγορία παραπάνω. Το μαξ που μπορώ να διαθέσω είναι τα 15.000. Ξέρω ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα και οι επιλογές είναι πολύ λιγότερες πλέον
Τα 2 πρώτα χρόνια θα κάνω αρκετά χιλιομετρά περίπου 20K τον χρόνο άλλα μετά θα μειωθεί αρκετά και λογικά θα πέσω στα 10-12κ όλα σχεδόν σε επαρχιακό δρόμο. Με αυτόν τον γνώμονα κοιτάω για βενζίνη. Ο μηχανικός μου λέει για Βενζίνη και να μην μπλέξω με πετρέλαιο, εσείς τι λέτε; ποια είναι οι άποψη σας;
Ιδανικά θέλω να διαθέσω μέχρι 12-13Κ άλλα κάνω αυτήν την υπέρβαση μονό για SUV. Σε κάθε άλλη περίπτωση πέφτουμε και πάμε σε κάποιο hatchback η sedan.
κριτήρια:
Ιδανικά θα ήθελα να είναι 2015 και άνω
Δεν με ενδιαφέρει το 4χ4.
Να έχει χώρους μιας και μπορεί να είμαι νέος ακόμα στα 25 άλλα το αμάξι θα το πάρω με γνώμονα να το κρατήσω για μια 10ετια.Αμάξια που έχω βρει είναι
Suzuki vitara 1.6 2015-2018 Πετρέλαιο (αναγκαστικά λόγο κατανάλωσης)
Skoda karοq 1.6 2018-20 (Πετρέλαιο τα περισσότερα που βρίσκω)
Hyundai Tucson 1.7 2015-17 Πετρέλαιο
Nissan qashqai 2014-2017 αλλα ακούω πολλά για την ποιότητα και την αξιοπιστία και φοβάμαι.
και από hatchback το Hyundai i30 που μου αρέσει.
Ενώ είπα για βενζίνη έχω επιλέξει το πετρέλαιο γιατί δεν βρήκα κανένα στα 1400κυβικα και θεωρώ το 1.6 για βενζίνη που βγαίνουν τα περισσότερα αρκετά και με φοβίζει η κατανάλωση που ίσως να έχουν. Επίσης το Vitara ωραίο άλλα με φοβίζει για χώρους μιας και ο ιδιος είμαι 1.90 και 100+ κιλά και ψάχνω κάτι άνετο.
Κάθε πρόταση δέκτη -
Το μεταχειρισμένο έχει ρίσκο. Μπορεί να σου κάτσει και να ειναι μια χαρά, αλλα μπορεί και να γίνεις κολλητός με τον συνεργειατζή. Και τα πετρέλαια βγαζουν ακριβές βλάβες. Η γνώμη μου, επειδή εισαι νεος και λες οτι θέλεις να το κρατήσεις για τουλάχιστον 10 χρόνια, ειναι να βάλεις αυτά τα χρήματα που διαθέτεις προκαταβολή και να παρεις με χρηματοδότηση μια Corolla Cross Hybrid ή ενα Suzuki Scross Hybrid. Την μικρή δόση θα την βγάζεις απο την οικονομία καυσιμου και τα μηδενικά τέλη, και θα είσαι και ξένοιαστος με την πολυετή εγγυηση.
-
Σιγά μη βγάζει τη δόση από την οικονομία καυσίμου και τα τέλη, είπαμε είναι οικονομικά τα ΤΟΥΟΤΑ αλλά δε γεννούν και λεφτά.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του νηματοθέτη θα έπαιρνα κάποιο b hatch, fiesta (5πορτο St line Mk7,5 με τα 125 ή 140) ή clio lpg (εκεί ίσως έκανα την υπέρβαση και έπαιρνα καινούριο).
Αν οι ανάγκες αλλάξουν, γάμος - παιδιά, πώληση και αγορά μεγαλύτερου.
Κάτι τέτοιο σε 5d.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43214256-ford-fiesta -
Πάρε ένα Βιτάρα να ξενοιάσεις. Αλλιώς δες και το Κασκάι, αλλά όχι τόσο αξιόπιστο.
-
@georgemit said in Αγορά μεταχειρισμένου SUV μέχρι 15K:
Σιγά μη βγάζει τη δόση από την οικονομία καυσίμου και τα τέλη, είπαμε είναι οικονομικά τα ΤΟΥΟΤΑ αλλά δε γεννούν και λεφτά.
Προσωπικά αν ήμουν στη θέση του νηματοθέτη θα έπαιρνα κάποιο b hatch, fiesta (5πορτο St line Mk7,5 με τα 125 ή 140) ή clio lpg (εκεί ίσως έκανα την υπέρβαση και έπαιρνα καινούριο).
Αν οι ανάγκες αλλάξουν, γάμος - παιδιά, πώληση και αγορά μεγαλύτερου.Συγκριτικά μιλάω. Θα εχει πανω απο 70% οικονομία καυσιμου με υβριδικό τογιοτα σε σχεση με μαούνα 15ετίας που ρουφάει το καυσιμο σαν να μην υπαρχει αυριο. Αν βάλεις και ολες τις αλλες εκτος εγγυησης βλάβες, τα αυξημένα τέλη κλπ, δεν νομιζω είναι χειρότερα απο το να πληρώνει μια μικρή δοση (αν εχει ριξει 13-15 χιλιάρικα προκαταβολή).
Ακόμα και στην περίπτωση που κάνει το τραγικο λάθος να παντρευτεί και να κανει παιδιά, μια χαρά θα είναι η Corolla Cross.
-
Μιλάμε όμως για σύγχρονο αυτοκίνητο μετά το 15, η διαφορα με τα υβριδικά σε ανοιχτούς δρόμους ειναι μικρή.
Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά σου μένει η γυναίκα.
Σε περίπτωση οικογένειας κούτα corolla touring sports. -
Μιλάμε όμως για σύγχρονο αυτοκίνητο μετά το 15, η διαφορα με τα υβριδικά σε ανοιχτούς δρόμους ειναι μικρή.
Τα παιδιά είναι ευτυχία αλλά σου μένει η γυναίκα.
Σε περίπτωση οικογένειας κούτα corolla touring sports.Καλα... Δες τι ζητάνε για SUV μετα το 15 και σε καλή κατασταση. Με 5 χιλιάρικα επιπλέον παίρνεις το ιδιο καινουργιο.
-
Δε πρότεινα suv, b hatch πρότεινα.
-
Δε πρότεινα suv, b hatch πρότεινα.
Καλα ναι. Hot hatch είναι η πιο φυσιολογική επιλογή στην ηλικία του. Απλα ειπε οτι θέλει SUV και με χώρους και εκλαψα λιγο μέσα μου γιατί σκεφτηκα οτι θελει να κρεμαστεί άμεσα.
-
@pips said in Αγορά μεταχειρισμένου SUV μέχρι 15K:
Καλησπέρα στην ομάδα και καλή χρονιά σε όλους.
Εδώ και λίγο καιρό ψάχνω αμάξι και μιας και ήμουν κάτοχος ενός fiesta πλέον θέλω κάτι μεγαλύτερο και ψάχνω για μεταχειρισμένο, suv κατά προτίμηση μιας και μου αρέσει αυτή η κατηγορία παραπάνω. Το μαξ που μπορώ να διαθέσω είναι τα 15.000. Ξέρω ότι έχουν αλλάξει πάρα πολύ τα πράγματα και οι επιλογές είναι πολύ λιγότερες πλέον
Τα 2 πρώτα χρόνια θα κάνω αρκετά χιλιομετρά περίπου 20K τον χρόνο άλλα μετά θα μειωθεί αρκετά και λογικά θα πέσω στα 10-12κ όλα σχεδόν σε επαρχιακό δρόμο. Με αυτόν τον γνώμονα κοιτάω για βενζίνη. Ο μηχανικός μου λέει για Βενζίνη και να μην μπλέξω με πετρέλαιο, εσείς τι λέτε; ποια είναι οι άποψη σας;
Ιδανικά θέλω να διαθέσω μέχρι 12-13Κ άλλα κάνω αυτήν την υπέρβαση μονό για SUV. Σε κάθε άλλη περίπτωση πέφτουμε και πάμε σε κάποιο hatchback η sedan.
κριτήρια:
Ιδανικά θα ήθελα να είναι 2015 και άνω
Δεν με ενδιαφέρει το 4χ4.
Να έχει χώρους μιας και μπορεί να είμαι νέος ακόμα στα 25 άλλα το αμάξι θα το πάρω με γνώμονα να το κρατήσω για μια 10ετια.Αμάξια που έχω βρει είναι
Suzuki vitara 1.6 2015-2018 Πετρέλαιο (αναγκαστικά λόγο κατανάλωσης)
Skoda karοq 1.6 2018-20 (Πετρέλαιο τα περισσότερα που βρίσκω)
Hyundai Tucson 1.7 2015-17 Πετρέλαιο
Nissan qashqai 2014-2017 αλλα ακούω πολλά για την ποιότητα και την αξιοπιστία και φοβάμαι.
και από hatchback το Hyundai i30 που μου αρέσει.
Ενώ είπα για βενζίνη έχω επιλέξει το πετρέλαιο γιατί δεν βρήκα κανένα στα 1400κυβικα και θεωρώ το 1.6 για βενζίνη που βγαίνουν τα περισσότερα αρκετά και με φοβίζει η κατανάλωση που ίσως να έχουν. Επίσης το Vitara ωραίο άλλα με φοβίζει για χώρους μιας και ο ιδιος είμαι 1.90 και 100+ κιλά και ψάχνω κάτι άνετο.
Κάθε πρόταση δέκτηΆσε τα πετρέλαια και δες βενζίνες.
Το Karoq βγαινει με τον 1.0 tsi.
Το ίδιο και το ξαδερφάκι του Seat Ateca.
Και με τα δύο είσαι στο budget για μοντέλα από 2017 και μετά και με λογικά χιλιόμετρα.
Με υπομονή ίσως βρεις και κάτι με τον 1.5 tsi σε σωστή τιμή.
Για Vitara βενζίνη πας σε 1.6 ατμοσφαιρικό και σε σύγκριση με τα προαναφερομενα θα είσαι μια κατηγορία κάτω σε θέμα μεγέθους.
Qashqai 1.2 δεν θα κοίταγα. -
Για καινούργιο είναι αρκετά δύσκολο και ξεφύγουμε αρκετά. Οικογένεια δεν έχω ακόμα άλλα όταν λέω με γνώμονα μια 10ετια είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι. Προφανώς δεν είναι στα προαπαιτούμενα η πολύ μεγάλη χώροι άπλα ψάχνω για κάποιο ποιο άνετο. Όπως σας είπα ότι είχα ένα fiesta 2010 και γιαυτο βρίσκομαι σε αναζήτηση μεγαλύτερου. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Να πω εδώ ότι πήρα έναν φόβο από το πετρέλαιο μιας και είχα το fiesta 1.4 οπού αγοραστικέ μεταφρασμένο από ιδιώτη και μετά την αγορά έμαθα ότι ήταν εισαγωγής. Μέσα σε 4-5 χρόνια έβγαλε αρκετά με ένα τελευταίο να μην βρήκαμε το πρόβλημα (με πολύ καλή συντήρηση από μένα για όσο το είχα) -
@pips said in Αγορά μεταχειρισμένου SUV μέχρι 15K:
Για καινούργιο είναι αρκετά δύσκολο και ξεφύγουμε αρκετά. Οικογένεια δεν έχω ακόμα άλλα όταν λέω με γνώμονα μια 10ετια είναι και αυτά μέσα στο παιχνίδι. Προφανώς δεν είναι στα προαπαιτούμενα η πολύ μεγάλη χώροι άπλα ψάχνω για κάποιο ποιο άνετο. Όπως σας είπα ότι είχα ένα fiesta 2010 και γιαυτο βρίσκομαι σε αναζήτηση μεγαλύτερου. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Νέος είσαι ακόμα, δεν πονάνε μέσες κτλ, μπορείς να σκύβεις
πάρε ένα c- hatchback, θα γλυτώσεις αρκετά χρήματα και ίσως πάρεις και καλύτερο αυτοκίνητο.
Έχω συνεργάτη με ύψος 1.95 (όχι ο @criuser) που είναι πολύ ευχαριστημένος με τους χώρους του nissan pulsar. Το αναφέρω σαν παράδειγμα, επειδή είσαι 1.90
πχ
https://www.car.gr/s/oen0wlea/
Απλώς απέφυγε τον 1.2 γιατί έχω διαβάσει ότι βγάζει προβλήματα. -
Συμφωνώ με το pulsar, τι θα έπαιρνα;
Κατι τέτοιο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344346221-nissan-pulsar -
Το vitara gl+ από το 15 και μετά, ειδικά το 4κινητο (allgrip) έχει πολύ καλό εξοπλισμό ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα (το 4κινητο ειχε active brake support και adaptive cc, το 2κινητο οχι) .
Είχε πολυ καλό euroncap σαν αμαξι και γενικά καλή αξιοπιστία. Χωρους σε σχεση με το μεγεθος του. Στο diesel έχω 115Κ χλμ και δεν δείχνει ότι δεν θα βγάλει τουλάχιστον αλλα τόσα.
Το 1.6 βενζινη είχε 120 ίππους αλλα προφανώς οχι το τράβηγμα του diesel.Το καλύτερο ειναι αν μπορείς να βρεις κάποιο S με τον turbo των 140 ίππων, επιδόσεις (0-100 σε 8.5), τετρακινηση, πολύ καλός εξοπλισμός (led) και πιο προσεγμένο εσωτερικό.
Βεβαίως γενικα το vitara χάνει σε ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης, φτωχό εσωτερικο ενώ ο diesel κινητηρας είναι από μόνος του αρκετά θορυβώδης.https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41447938-suzuki-vitara
-
Είμαι ψηλότερος και βαρύτερός σου. Χωράω σε Dacia Sandero (όχι να παίζω μπάλα, αλλά όχι να μου είναι δυσάρεστο). Κοστίζει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 15.900, καίει εργοστασιακά υγραέριο και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.
-
@dimsabas said in Αγορά μεταχειρισμένου SUV μέχρι 15K:
Είμαι ψηλότερος και βαρύτερός σου. Χωράω σε Dacia Sandero (όχι να παίζω μπάλα, αλλά όχι να μου είναι δυσάρεστο). Κοστίζει ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ 15.900, καίει εργοστασιακά υγραέριο και δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.
Τιμιο είναι το Stepway LPG αλλά η τιμή που γράφεις έπαιζε 5 χρόνια πριν. Τωρα έχει 18.500 η βασική έκδοση που δεν έχει ούτε καν οθόνη πολυμέσων και 20 η μεσαία με απαραιτητο εξοπλισμό που άλλα έχουν στην βασική. Και δεν σχολιάζω καν την έντονη εικόνα φτήνιας που θυμίζει Lada από άλλες εποχές.
-
-
https://cartalk.gr/dacia-sandero-diathesimo-pros-15-900e-kleidi-sto-cheri/
Δεν είναι το lpg σε αυτή την τιμή...
18.220€ συν pdi, πινακίδες κλπ -
Έχεις δίκιο.
-
Δύο θεματάκια.
Το κεφάλι πως το στρίβεις για να μπεις μέσα.
Το ότι είπε ότι είναι 100+, δεν διευκρίνισε το +.
Γιατί όπως έχουμε δει ο ένας τον άλλον και οι δύο 100+ είμαστε, αλλά άλλη κατηγορία τα 105, άλλη τα 115, άλλη τα 125, άλλη τα 135.
Για το Σαντέρο πάντως δεν διαφωνώ, δεν ξέρω τι εξοπλισμό έχει.
Τώρα που διάβασα και τα άλλα να θυμίσω ότι πλέον κοντά στα 20000 υπάρχουν διάφορα.
Αγορά μεταχειρισμένου SUV μέχρι 15K