Σύντομη οδήγηση του QQ σήμερα το μεσημέρι,έκδοση Νconnecta αυτόματο.Εξωτερικά το φεισλιφτ έδωσε μια πολύ πιο σύγχρονη εικόνα ειδικά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου,πίσω μικρές διάφορες με πιο συντηρητική - αδιάφορη εικόνα.Ταιριαστή 18 άρα ζάντα καμμία σχέση με τις εκτρωματικης σχεδίασης της Χ1 πχ.Τα μπροστά φωτιστικά ωραία σχεδιαστικά με μοναδική ένσταση την έκταση του μοτίβο που έχει η μάσκα και το ποσό θα φαίνεται αρμονική στο χρόνο.
Το εσωτερικο φαίνεται ποιοτικό,λιτό αλλά σύγχρονο ,ισορροπημένο με επιτυχία ανάμεσα στο ψηφιακό και το χρηστικό.Συχρονος ,διαμορφωσιμος πίνακα οργάνων,οθόνη με υπηρεσίες Google και διακόπτες για την ρύθμιση ήχου και φυσικοί διακόπτες για τον κλιματισμό με γραφικά από Atari για οποίον δίνει σημασία σε αυτά.Στιβαρή συναρμογή στο τεστ απροσάρμοστου ψυχοπαθή που κουνάει πέρα δώθε τις κονσόλες,εσωτερικές χειρολαβές άθλιες και στην σχεδίαση και στην όψη,αχρείαστες και χωρίς λογική αντανακλάσεις στο πανελακι με τα αλάρμ,volume.Συνολική εικόνα όμως θετικότατη,ωραίες επενδύσεις στις πόρτες και στο ταμπλό με εργονομία άριστη.Σημειώνω ότι η εικόνα αλλάζει απίστευτα με το συνδυασμό αλκαντάρα και δέρμα στην κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση.
Χώροι για μπροστά μια χαρά,πίσω για τα γόνατα τέλειοι για Κινέζους,καλοί για εμάς τους νορμαλ,Criuser σταματά να διαβάζεις εδώ ,δεν χώρας πουθενά σαν τον Αγγελακα.Παραφωνία για μένα ότι το πλάτος του καθίσματος πίσω θα μπορούσε να είναι άνετα δέκα πόντους μεγαλύτερο άρα και πολύ πιο άνετο για τους πίσω επιβάτες αλλα αγνωστο γιατί επικράτησε αυτή η επιλογή μεγέθους ,προφανώς οι Ιάπωνες είναι φαν της τεχνικής(οι γυναίκες τους όχι).Χώρος αποσκευών της συγκεκριμένης έκδοσης 480 λίτρα ΑΛΛΑ επιτέλους ένα SUV με στάνταρ ρεζέρβα.Διπλό πάτωμα με εξυπνη διαχείριση των καλυμμάτων,προσωπικά το βρήκα κακό σε σχήμα και μέτριο σε εκμετάλλευση χώρου.
Στην σύντομη οδήγηση τώρα φυσικά και βλακωδώς με πωλητή,φαίνεται αμέσως η πολύ καλή ήχομονωση της καμπίνας από το εξωτερικό περιβάλλον και η καλή ποιότητα κύλισης στην άθλια σε σημεία άσφαλτο της Λ Αθηνών.Πιο απλά ούτε τα δεκάδες φορτηγά άκουγες δίπλα σου ,ούτε θόρυβο από τα λάστιχα στα σαγρέ κομμάτια.Πολύ ισορροπημένη ανάρτηση στην απόσβεση,πολύ άνετη παρά τις 18αρες,περνάει αθόρυβα τις ανωμαλίες χωρίς δράματα η τριγμούς στο εσωτερικό του,περίπου σαν το Vitara που έχω δηλαδχαχαχαχαχαχαχαχα δεν μπορώ ούτε να το γράψω.
Δοκιμάστηκε το bsm με αρκετά δυνατό ήχο και οι κάμερες 360 φοβερά βοηθητικές,χρήσιμες αλλά με μέτρια ανάλυση ,οι αισθητήρες πίσω έχουν ηχητική ειδοποίηση αλλά χωρίς απόσταση.Κινητήρας αθόρυβος,ανεβάζει γρήγορα αλλά περνάει θόρυβος σε έντονη πίεση στο προφίλ σπορ.Σε νορμαλ και έκοψε είναι οκ.Το κιβώτιο δεν θυμίζει φυσικά τα cvt της Toyota ούτε της Honda είναι καλύτερο κατά την άποψη μου και με paddles για ανέβασμα εικονικό σχέσεων.Αν το αφήσεις στο sport αλλάζει στον κόφτη.Τέλος άφησα την κατανάλωση που είναι φυσικά πλασματική αλλά όταν σταματήσαμε έγραφε ένα ωραιότατο 19,2!!
Τιμή δεν αναφέρω γιατί πήρα τιμές χωρίς τέλος ταξινόμησης που είναι αρκετά χαμηλότερες ειδικά στις του τετρακίνητες εκδόσεις εξοπλισμού!