-
Συνάδελφος, εν αναμονή δεύτερου τέκνου, βγήκε σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου και ρώτησε την γνώμη μου.
Είναι αρκετά διαβασμενος
Θέλει suv με 25000€ βαριά μέχρι 27.000€
Κάτοχος GOLF 5 FSI, τα τελευταία 20 χρόνια (απροβληματιστα !! δηλώνει, εκτός από πολλαπλασιαστές )
Τον ενδιαφέρουν οι χώροι, για καρότσι κτλ και το χαμηλό κόστος χρήσης (κατανάλωση καυσίμου κυρίως)
Έχει δει μέχρι τώρα:Duster lpg,
του άρεσε εμφανισιακά και από χώρους, αλλά τον ανησυχεί η χαμηλή ιπποδύναμη.Renault captur lpg,
Το απέρριψε λόγω ΠορτμπαγκάζRenault arkana,
Το απέρριψε γιατί καίει πολύMG ZS max Hybrid+,
Τον εντυπωσίασε το εσωτερικό του, τον βολεύουν οι χώροι, αλλά τον ανησυχεί η εταιρεία.Suzuki S-cross,
Suzukara, ασπαστο μου λέει, αλλά πολύ παλιομοδίτικο μέσα , από χώρους του κάνει.Θα πάει να δει και Yaris cross
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο ;;;
PS. Μένει σε ιδιοκτήτη οικογενειακή οικοδομή με κλειστά πάρκινγκ -
@a-d-p said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Συνάδελφος, εν αναμονή δεύτερου τέκνου, βγήκε σε αναζήτηση καινούριου αυτοκινήτου και ρώτησε την γνώμη μου.
Είναι αρκετά διαβασμενος
Κάτοχος GOLF 5 FSI, τα τελευταία 20 χρόνια (απροβληματιστα !! δηλώνει, εκτός από πολλαπλασιαστές )
Τον ενδιαφέρουν οι χώροι, για καρότσι κτλ και το χαμηλό κόστος χρήσης (κατανάλωση καυσίμου κυρίως)
του άρεσε εμφανισιακά και από χώρους, αλλά τον ανησυχεί η χαμηλή ιπποδύναμη.Renault captur lpg,
Τον εντυπωσίασε το εσωτερικό του, τον βολεύουν οι χώροι, αλλά τον ανησυχεί η εταιρεία.Suzuki S-cross,
Suzukara, ασπαστο μου λέει, αλλά πολύ παλιομοδίτικο μέσα , από χώρους του κάνει.Θα πάει να δει και Yaris cross
PS. Μένει σε ιδιοκτήτη οικογενειακή οικοδομή με κλειστά πάρκινγκΤο yaris cross είναι χαλια σε χώρους, μην το κοιτάξει καν. Ουτε καν η πισω πόρτα δεν ανοιγει αρκετα να μην σε παιδεύει με το καθισματάκι του παιδιού.
Από τα υπόλοιπα θα έβαζα πρώτο το MG Zs max !!!! Τι τον ανυσυχει μωρε. Εχουν πουληθει τόσα πολλα πλέον, τι θα κάνει θα φύγει η Saics απο την ευρώπη? ουτε καν. Νταξει κλασικη ανυσυχία. Τα ίδια όταν ήρθαν οι Γιαπωνεζοι, τα ίδια 10 χρόνια μετά που ήρθαν οι Κορεάτες κατασκευαστές , τα ίδια παντελάκη μου και τώρα με τους κινέζους. Και να ήταν καμια μικρουλα εταιρία η Saics να το καταλάβω αλλα ειναι κολοσσός, δεν θα κλείσει αυριο, παει τρένο σε πωλήσεις, τι να λέμε τωρα, τσαμπα ανυσηχία για το τίποτα
και δεύτερο το duster lpg αν μπορεί να ζήσει με το ότι είναι ταφος σε επιδόσεις που είναι εκνευριστικο για πολλούς. Σε χώρους είναι φοβερο ομως
Ενταξει και το Suzuki s-cross τα έχει όλα και συμφερει αλλα είναι τοσο μα τοσο ασχημο μεσα έξω. Δεν αντεχεις να το βλέπεις. Αν είναι να πάρει το scross καλύτερα μεταχειρισμένο. Δεν αντεχεται να αγοράσεις καινούργιο αμάξι και να είναι τοσο ασχημο και παλιακό. Λιγο πιο φυσιολογικο (οχι ομορφο) να ήταν και θα έκανε παταγο με την τιμη που έχει. Α ρε suzuki
Τελος επειδη έχει κλειστα parking στην οικοδομη του με πιθανότητα να μπορει να βάλει φορτιστη, καλύτερο απο όλα τα παραπάνω είναι το BYD atto 3 που είναι καθαρό ηλεκτρικο!!!! Με επιδότηση θα βγει 27Κ και εχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ σε εξοπλισμό και ποιοτητα και χώρους και ότι θες
-
Είναι αρκετά διαβασμενος
PS. Μένει σε ιδιοκτήτη οικογενειακή οικοδομή με κλειστά πάρκινγκΑν δεν πάει σε κινέζικα τύπου Αττο 3, για τους γνωστούς λόγους και φόβους, να πάει να παραγγείλει είτε το νέο 3 Αιρκρος, είτε το νέο Φροντέρα που είναι αδελφά αυτοκίνητα με διαφορές στους εξοπλισμούς στα 136 άλογα υβριδικά.
Το αιρκρος με την τρέχουσα έκπτωση των 600 ευρώ βγαίνει στην μεσαία έκδοση στα 24400 και στην πλούσια στα 26900.
Το φροντέρα εκεί περίπου, αλλά στην πλούσια που έχει θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, βγαίνει στα 29000 μείον κάποια έκπτωση.
Ευρύχωρα, πολύ γρήγορα με 0-100 σε 8,8 δ και τελική 193 και υβριδικά.
Βγαίνουν και σαν ηλεκτρικά κάτω από 25000 με την επιδότηση, έως και 21000, αλλά θα είναι σχετικά αργά, με επιδόσεις ανάλογες του Ντάστερ και του Καπτούρ, πιο γρήγορο βέβαια από το υβριδικό αυτόματο Σ κρος που είναι το πιο αργό όλων.
-
Σουζούκι προφανώς. Γιαρις Κρος λογικά δεν θα του κάνει σε χώρους.
Το Σε Τριο Ερκρος έχει χώρους, αλλά θα το πάρει εφόσον δεν τον απασχολεί η αξιοπιστία - εαν δίνει σημασία σε αυτό, ας τρέξει μακριά.
-
Και εγω το Suzuki προτεινω.
-
@cirus said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Είναι αρκετά διαβασμενος
PS. Μένει σε ιδιοκτήτη οικογενειακή οικοδομή με κλειστά πάρκινγκΤο yaris cross είναι χαλια σε χώρους, μην το κοιτάξει καν. Ουτε καν η πισω πόρτα δεν ανοιγει αρκετα να μην σε παιδεύει με το καθισματάκι του παιδιού.
Από τα υπόλοιπα θα έβαζα πρώτο το MG Zs max !!!! Τι τον ανυσυχει μωρε. Εχουν πουληθει τόσα πολλα πλέον, τι θα κάνει θα φύγει η Saics απο την ευρώπη? ουτε καν. Νταξει κλασικη ανυσυχία. Τα ίδια όταν ήρθαν οι Γιαπωνεζοι, τα ίδια 10 χρόνια μετά που ήρθαν οι Κορεάτες κατασκευαστές , τα ίδια παντελάκη μου και τώρα με τους κινέζους. Και να ήταν καμια μικρουλα εταιρία η Saics να το καταλάβω αλλα ειναι κολοσσός, δεν θα κλείσει αυριο, παει τρένο σε πωλήσεις, τι να λέμε τωρα, τσαμπα ανυσηχία για το τίποτα
και δεύτερο το duster lpg αν μπορεί να ζήσει με το ότι είναι ταφος σε επιδόσεις που είναι εκνευριστικο για πολλούς. Σε χώρους είναι φοβερο ομως
Ενταξει και το Suzuki s-cross τα έχει όλα και συμφερει αλλα είναι τοσο μα τοσο ασχημο μεσα έξω. Δεν αντεχεις να το βλέπεις. Αν είναι να πάρει το scross καλύτερα μεταχειρισμένο. Δεν αντεχεται να αγοράσεις καινούργιο αμάξι και να είναι τοσο ασχημο και παλιακό. Λιγο πιο φυσιολογικο (οχι ομορφο) να ήταν και θα έκανε παταγο με την τιμη που έχει. Α ρε suzuki
Τελος επειδη έχει κλειστα parking στην οικοδομη του με πιθανότητα να μπορει να βάλει φορτιστη, καλύτερο απο όλα τα παραπάνω είναι το BYD atto 3 που είναι καθαρό ηλεκτρικο!!!! Με επιδότηση θα βγει 27Κ και εχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ σε εξοπλισμό και ποιοτητα και χώρους και ότι θες
Συμφωνώ σε όλα.
Για το atto3 το σκέφτηκα κ εγώ αλλά- Εδώ κολλάει στο MG, στο byd ακόμα περισσότερο υποθέτω και
- Δεν ξέρω αν μπορεί να διαθέσει 27+9 και να περιμένει να πάρει πίσω τα 9
-
Ετσι όλοι οι ηλεκτρικοί ξεχνάνε τα 9000, που ΙΣΩΣ τα πάρεις πίσω ΑΝ προλάβεις, όπως είδαμε με τον φίλο στο ΚΗ2 που ΔΕΝ πρόλαβε.
-
Τον απασχολεί πολύ η κατανάλωση, δεν ξέρουμε τι καίνε τα Suzuki και stellantis
-
@cirus said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Είναι αρκετά διαβασμενος
Συμφωνώ σε όλα.
Για το atto3 το σκέφτηκα κ εγώ αλλά- Εδώ κολλάει στο MG, στο byd ακόμα περισσότερο υποθέτω και
- Δεν ξέρω αν μπορεί να διαθέσει 27+9 και να περιμένει να πάρει πίσω τα 9
Γιαυτο το έβαλα στο τέλος και όχι στην αρχη της πρότασης. Γιατι δεν ξέρω αν εχει τα εξτρα 9χιλιάρικα. Είναι προβλημα υπαρκτό αυτό το καταλαβαίνω
-
@criuser said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Ετσι όλοι οι ηλεκτρικοί ξεχνάνε τα 9000, που ΙΣΩΣ τα πάρεις πίσω ΑΝ προλάβεις, όπως είδαμε με τον φίλο στο ΚΗ2 που ΔΕΝ πρόλαβε.
Βρήκες 1 περίπτωση στις τόσες χιλιάδες. Προφανώς και θα τα πάρεις, όπως ειναι τώρα το ΚΗ3.
Εαν τον απασχολεί η κατανάλωση, τότει μόνο υβρίδιο τογιότα ή ηλεκτρικό.
-
Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;
Κάτι άλλο.
Τον ενδιαφέρουν οι χώροι και θα πάει να δει το Yaris Cross?
Λοιπόν, για να δω τι θα προτείνω...
Νέο Citroen C3 Aircross PLUS • Hybrid 136 e-DCS6: 25.976€.
Mε πολλούς χώρους. Από πραγματική κατανάλωση δε γνωρίζω.Peugeot 2008 Facelift Style | 1.2 Hybrid 136 e-DCS6: 26.000 €
Ford Puma EcoBoost 1.0L Hybrid 125hp (mHEV) 7-τάχυτο αυτόματο (Powershift): 25.485€
Έχει το megabox πωςσκατάτολένε στο πορτ μπαγκάζ αλλά στην καμπίνα δεν ξέρω τι χώρους έχει.Hyundai Kona Premium 1.6T 138PS 7DCT: 27.990€
Δεν ξέρω τι καίει, οπότε σε αυτά τα χρήματα υπάρχει και το Hybrid 48V αλλά με λιγότερη ιπποδύναμη και χειροκίνητο.
Hyundai Kona Distinctive 1.0T 100PS 48V Hybrid: 25.990€VW T-Roc Life 1.5 TSI 150hp Μηχανικό 6 σχέσεων: 27.700€
Δεν ξέρω τι καίει, αλλά ο TSI όλο και κάτι ρουφάει.VW Cross Life 1.5 TSI 150hp DSG 7: 27.700€
TSI και DSG οπότε κάτι παραπάνω θα ρουφάει κι αυτό.Το C3 Aircross και το Kona λογικά έχουν τους καλύτερους χώρους από όλα τα παραπάνω.
-
@fanis75 said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
@criuser said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Βρήκες 1 περίπτωση στις τόσες χιλιάδες. Προφανώς και θα τα πάρεις, όπως ειναι τώρα το ΚΗ3.
Εαν τον απασχολεί η κατανάλωση, τότει μόνο υβρίδιο τογιότα ή ηλεκτρικό.
Κι εγώ για υβριδικό Toyota του είπα, αλλά δεν μπορεί να ανέβει στην τιμή των CHR & CC και το Yaris cross πιστεύει ότι θα είναι μικρό για 2 παιδιά, το ένα βρέφος με καρότσι κ παρελκόμενα
-
@katafractos17 said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Κάτι άλλο.
Τον ενδιαφέρουν οι χώροι και θα πάει να δει το Yaris Cross?
Λοιπόν, για να δω τι θα προτείνω...
Νέο Citroen C3 Aircross PLUS • Hybrid 136 e-DCS6: 25.976€.
Mε πολλούς χώρους. Από πραγματική κατανάλωση δε γνωρίζω.Peugeot 2008 Facelift Style | 1.2 Hybrid 136 e-DCS6: 26.000 €
Ford Puma EcoBoost 1.0L Hybrid 125hp (mHEV) 7-τάχυτο αυτόματο (Powershift): 25.485€
Έχει το megabox πωςσκατάτολένε στο πορτ μπαγκάζ αλλά στην καμπίνα δεν ξέρω τι χώρους έχει.Hyundai Kona Premium 1.6T 138PS 7DCT: 27.990€
Δεν ξέρω τι καίει, οπότε σε αυτά τα χρήματα υπάρχει και το Hybrid 48V αλλά με λιγότερη ιπποδύναμη και χειροκίνητο.
Hyundai Kona Distinctive 1.0T 100PS 48V Hybrid: 25.990€VW T-Roc Life 1.5 TSI 150hp Μηχανικό 6 σχέσεων: 27.700€
Δεν ξέρω τι καίει, αλλά ο TSI όλο και κάτι ρουφάει.VW Cross Life 1.5 TSI 150hp DSG 7: 27.700€
TSI και DSG οπότε κάτι παραπάνω θα ρουφάει κι αυτό.Το C3 Aircross και το Kona λογικά έχουν τους καλύτερους χώρους από όλα τα παραπάνω.
Χωρίς να έχω δει τα νέα c3 air cross και crossland, βασιζόμενος σε αυτά που διαβάζω εδώ, πιστεύω ότι θα έχουν καλούς χώρους, για κατανάλωση δεν ξέρουμε ακόμα.
T-ROC καίει πολύ για τα γούστα του, αν και του άρεσε το δικό μου.
Από Κορέα γουστάρει τρελά Xceed, με είχε ζαλίσει και μένα να το δω, αλλά καίει πολύ είπε , οπότε παίρνει η μπάλα και τα kona -
Κι εγώ για υβριδικό Toyota του είπα, αλλά δεν μπορεί να ανέβει στην τιμή των CHR & CC και το Yaris cross πιστεύει ότι θα είναι μικρό για 2 παιδιά, το ένα βρέφος με καρότσι κ παρελκόμενα
Προφανώς! Οπότε πρέπει να κάνει ιεράρχηση, εαν Νο 1 ειναι οι χώροι, τα Τογιότα τα ξεχνάει. Εαν Νο.1 ειναι η κατανάλωση, ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα...χαχα! Οπότε να αποφασίσει ποιον ειναι το Νο.1 κριτήριο και μετά ειναι εύκολη η απόφαση. π.χ εαν τον ενδιαφέρει η αξιοπιστία, προφανώς ξεχνάει Γαλλικά υβρίδια που χαλάνε με το που φύγουν από την γραμμή παραγωγής ή με το μάτιασμα. Εαν θέλει στυλ και σεξ-απιλ, πάει γραμμή σε Γαλλικό, αλλά χωρίς γκρίνια για τις απιστίες που θα του κάνει με τον Ρεμούνδο.
-
Αν θέλει χώρους και φθηνά δεν έχει και πολλές επιλογές.
Να δει κυρίως αν το αυτόματο είναι στα must ή όχι.
-
@antonakis said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Αν θέλει χώρους και φθηνά δεν έχει και πολλές επιλογές.
Να δει κυρίως αν το αυτόματο είναι στα must ή όχι.
Αυτόματο όχι και μένα με εκραξε που πήρα αυτόματο,
-
@fanis75 said in Dacia Duster LPG ή MG ZH max Hybrid+ ή κάτι άλλο;:
Προφανώς! Οπότε πρέπει να κάνει ιεράρχηση, εαν Νο 1 ειναι οι χώροι, τα Τογιότα τα ξεχνάει. Εαν Νο.1 ειναι η κατανάλωση, ξεχνάει όλα τα υπόλοιπα...χαχα! Οπότε να αποφασίσει ποιον ειναι το Νο.1 κριτήριο και μετά ειναι εύκολη η απόφαση. π.χ εαν τον ενδιαφέρει η αξιοπιστία, προφανώς ξεχνάει Γαλλικά υβρίδια που χαλάνε με το που φύγουν από την γραμμή παραγωγής ή με το μάτιασμα. Εαν θέλει στυλ και σεξ-απιλ, πάει γραμμή σε Γαλλικό, αλλά χωρίς γκρίνια για τις απιστίες που θα του κάνει με τον Ρεμούνδο.
Είναι οδηγός περιπολικού 308 diesel, οπότε τα έχει αποκλείσει τα Peugeot και ΣΙΑ...
Εμείς εδώ δεν έχουμε Ρεμούνδο, BMW Αδαμίδη τα πηγαίνουν -
#monoYaris Cross
Οι χώροι του είναι πολύ καλοί για 4 Ενήλικα άτομα με τις αποσκευές τους και τον τελευταίο καιρό που βάζω καρότσια και παιδικό κάθισμα κανένα πρόβλημα.
Αν τώρα έχει "βελτιωμένο " σωματότυπο ας πάει σε ένα φανοποιό να του κάνει μια πατέντα στο STOP της δεξιάς πίσω πόρτας να μην σφηνώνει... -
Έχει ακούσει κάποιος, αν σκέφτεται η Dacia να βάλει τον κινητήρα LPG (1,2) του Bigster στο duster;
-
Έχει ακούσει κάποιος, αν σκέφτεται η Dacia να βάλει τον κινητήρα LPG (1,2) του Bigster στο duster;
Μακάρι, αλλά...