-
Αγαπητοί συμφουρίτες,
Με βάλανε σε πρίζα για το "δημοψήφισμα" ως προς επιλογή ποιο είναι καλύτερο λειτουργικό και φυσικά χρησιμοποιείτε.Εντωμεταξύ, ως χρήστης Android από Samsung S23+ θέλω εδώ και πολύ καιρό να πάρω ένα Iphone να "παίξω" και να δω αν με βολεύει στην καθημερινότητά μου, δουλειά, διασκέδαση, οδήγηση(APPLE CAR, μην με παρεξηγήσετε να παίζω καθώς οδηγώ) κλπ.
Για πείτε τις προτιμήσεις σας και καλοδεχούμενες για ποιον λόγο σας αρέσει το συγκεκριμένο λειτουργικό.
Φυσικά, δεν θα υπάρχει κάποιο Mac book κλπ, μόνο χρήση Desktop, Laptop με Windows και Linux. Οπότε δεν θέλω να είναι όλα της ίδιας οικογένειας.
Επίσης, θέλω να μπορώ να μεταφέρω εικόνες και αρχεία από Iphone σε Android κινητά, όχι μέσω Viber ή Messenger κλπ. Εδώ θα ήθελα ιδέες!
Merci όλους!
-
iOS προφανώς, για λόγους ευχρηστίας, UI, σταθερότητας και γιατί ειναι Apple και γουστάρουμε! Σημειώνω ότι σε PC, μόνο Windows χρησιμοποιώ, για λόγους συμβατότητας στην δουλειά.
Αλλά iPhone από το 2007, πριν καν έρθει Ελλάδα και δεν το αλλάζω με τίποτα, ακόμα και μισά λεφτά να έχει το Ανδροειδές ιδίων χαρακτηριστικών (γιατί δυνατοτήτων δεν θα ειναι ποτέ!).
Φυσικά υπάρχουν και οι χέητερς, που ζηλεύουν την επιτυχία της Apple και λένε ένα κάρο μπούρδες για να την μειώσουν.
-
@polioan said in IOS vs ANDROID:
Επίσης, θέλω να μπορώ να μεταφέρω εικόνες και αρχεία από Iphone σε Android κινητά, όχι μέσω Viber ή Messenger κλπ. Εδώ θα ήθελα ιδέες!
Ιδέα δεν έχω, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο. Μερικές ιδέες όμως:
- Τις μεταφέρεις στον υπολογιστή και από εκεί όπου θές.
- Google photos συγχρονισμός και από εκεί όπου θες επίσης.
- Ίσως υπάρχει εφαρμογή που να κάνει κάτι τέτοιο, δεν το έχω ψάξει ποτέ όμως.
-
Νομίζω πως υπάρχει εφαρμογή αλλά πρέπει να είναι και οι δυο συσκευές στο ίδιο δίκτυο.
Εναλλακτικά one drive ή google drive και έχεις ότι θες και στα δυο κινητά!Εγώ χρησιμοποιώ και τα 2 λειτουργικά, προτιμώ 100% το iOS
-
Το IOS είναι ευκολοχρηστο και καλό λειτουργικο και πολύ καλογραμμενο γιατι εχει φτιαχτει να υποστηρίζει πολύ λίγες συσκευές
Περαν τον απο πάνω , αυτή η εταιρεία κάνει οτι μπορει και είναι στο χέρι της να πληρώνεις για apps από τα οποία παρα πολλά στο android είναι free
κάνει οτι μπορεί να σε φυλακίσει στο οικοσύστημά της και να ΜΗΝ είναι συμβατο με οτιδήπωτε άλλο ή έστω να το κάνει πιο δύσκολο στην χρήση από το να συνδεθεις να κάνεις την ίδια δουλειά με το αντίστοιχο δικό της μοντέλο
μεχρι και το Usb-type c που της επιβλήθηκε από την ευρωπαικη ενωση να χρησιμοποιησει το παραμετροποιησε ώστε να μπορεις να φορτιζεις μόνο και να μην είναι το ίδιο για data και να πρέπει να αγοράσεις πάλι το δικό της
Γενικά είναι κλειστο οικοσύστημα και θελει να σε εγκλωβίσει εκεί
Ουτε τσάμπα αν μου το έδιναν δεν θα το χρησιμοποιούσα. Που για να πω την αλήθεια έχει συμβει στην προηγούμενη δουλειά μου που έδιναν μονο iphone εταιρικα. Αρνηθηκα, αγορασα μονος μου και το email που έλεγαν ότι παίζει μονο με iphone βρήκα τρόπο και έπαιξε και με android σε πεισμα των it.
Γενικά τα apple θα μου ήταν χρήσιμα μονο για σημαδι στην λεκάνη της τουαλέτας
-
Δεν ειχα ποτε Android γιατι ετυχε μετα απο Blackberry να παρω Iphone. Το μονο που ξερω απο Android ειναι απο φθηνες συσκευες φιλων απο τα οποια δεν μπορει να περιμενει κανεις να κανουν αυτο που κανουν πιο ακριβα μοντελα ειτε IOS ειτε Android.
-
Android μόνο.
Τα άλλα είναι πανάκριβα φύκια για μεταξωτές κορδέλες για αυτούς που νομίζουν ότι τα κλειδιά τους δίνουν αξία...
-
@limited_one said in IOS vs ANDROID:
Νομίζω πως υπάρχει εφαρμογή αλλά πρέπει να είναι και οι δυο συσκευές στο ίδιο δίκτυο.
Εναλλακτικά one drive ή google drive και έχεις ότι θες και στα δυο κινητά!Εγώ χρησιμοποιώ και τα 2 λειτουργικά, προτιμώ 100% το iOS
Στο ίδιο δίκτυο θα είναι. Παρόμοιο έχει και η Sasmung με το Quick Share.
Αλλά και το one drive και το google drive τα είχα ξεχάσει. -
@cirus said in IOS vs ANDROID:
Το IOS είναι ευκολοχρηστο και καλό λειτουργικο και πολύ καλογραμμενο γιατι εχει φτιαχτει να υποστηρίζει πολύ λίγες συσκευές
Περαν τον απο πάνω , αυτή η εταιρεία κάνει οτι μπορει και είναι στο χέρι της να πληρώνεις για apps από τα οποία παρα πολλά στο android είναι free
κάνει οτι μπορεί να σε φυλακίσει στο οικοσύστημά της και να ΜΗΝ είναι συμβατο με οτιδήπωτε άλλο ή έστω να το κάνει πιο δύσκολο στην χρήση από το να συνδεθεις να κάνεις την ίδια δουλειά με το αντίστοιχο δικό της μοντέλο
μεχρι και το Usb-type c που της επιβλήθηκε από την ευρωπαικη ενωση να χρησιμοποιησει το παραμετροποιησε ώστε να μπορεις να φορτιζεις μόνο και να μην είναι το ίδιο για data και να πρέπει να αγοράσεις πάλι το δικό της
Γενικά είναι κλειστο οικοσύστημα και θελει να σε εγκλωβίσει εκεί
Ουτε τσάμπα αν μου το έδιναν δεν θα το χρησιμοποιούσα. Που για να πω την αλήθεια έχει συμβει στην προηγούμενη δουλειά μου που έδιναν μονο iphone εταιρικα. Αρνηθηκα, αγορασα μονος μου και το email που έλεγαν ότι παίζει μονο με iphone βρήκα τρόπο και έπαιξε και με android σε πεισμα των it.
Γενικά τα apple θα μου ήταν χρήσιμα μονο για σημαδι στην λεκάνη της τουαλέτας
Αυτό που σου ανέφεραν ότι το email μόνο σε iphone δουλεύει, δύσκολο, εκτός και αν όσοι έκαναν τα email σας είναι developers και τα έφτιαξαν να δουλεύουν μόνο σε IOS. Αλλά μου ακούγεται κουλό, λες και είναι κρατικά μυστικά!!!
-
Για συγκρίσιμο android με ios, είναι τα παλιά nexus, τα τωρινά pixel και τα HMD (ΝΟΚΙΑ).
Τα HMD πλέον ευρωπαϊκής κατασκευής στο εργοστάσιο στην Ουγγαρία.
-
Αυτό που σου ανέφεραν ότι το email μόνο σε iphone δουλεύει, δύσκολο, εκτός και αν όσοι έκαναν τα email σας είναι developers και τα έφτιαξαν να δουλεύουν μόνο σε IOS. Αλλά μου ακούγεται κουλό, λες και είναι κρατικά μυστικά!!!
Επιβεβαιώνω οτι και το δικό μου εταιρικό mail δεν ανοίγει σε android συσκευή!
Μου είπαν οτι είναι για λόγους ασφαλείας.
Παπαριές.Android δαγκωτο!
-
Android και εγώ αν και πολύ παλιά είχα I-Phone 3G
Δεν πάλεψα το πόσο κλειστό είναι το IOS σε βασικά πράγματα πχ να μεταφέρεις φωτογραφίες
Επίσης οι τιμές πώλησης είναι πρόκληση συν τα έξτρα
Βέβαια απο την άλλη όλοι όσοι έχουν IOS είναι φανατικοί και δεν το αλλάζουν -
Για αυτό την συμπαθώ και της βγάζω το καπέλο!! Πάντως μια χαρά συνδέομαι με το λαπτοπ (lenovo Windows) και κάνω και παρουσιάσεις και ντέμο και τα πάντα.
Εμένα μια χαρά δουλεύει και για άλλες δουλειές.
-
This post is deleted! -
Τι email χρησιμοποιείτε που δεν ανοίγει σε android? Πρώτη φορά το ακουω αυτό.
Εγώ μετά από χρόνια χρήσης android είδα ότι και με iPhone μια χαρά κάνω την δουλειά μου. Ότι έκανα κάνω ακόμα.
Λειτουργεί σταθερότατα και βγάζει μια αυτονομία 1.5 μέρες που δεν μπορούσα να την φανταστώ. Δεδομένο ότι όλα είναι ανοιχτά 24/7 … WiFi /dual sim/5G/bluetooth και κλήσεις ολημερίς.
Επίσης το CarPlay τρέχει νερό. Καμιά σχέση με το ΑΑ.Τώρα αν κάποιος θέλει εξεζητημένα πράγματα που δεν τα βρίσκει στο μηλοφωνο καλά θα κάνει να το αποφύγει.
-
iPhone και macOS
Πρόπερσι απαλλαχθήκαμε κυριολεκτικά στην οικογένεια από κάθε Android συσκευή (σύντομα και από windows).
Όλα λειτουργούν άψογα χωρίς τι, πως, ποτε, γιατί κλπ
Έχω στήσει smart home με σύζυγο και παιδιά (και αντίστοιχη διαβάθμιση δυνατοτήτων), smart office στη δουλειά, καθώς και CarPlay σε 2 αυτοκίνητα.
It just f*cking works. -
Αλλά και το one drive και το google drive τα είχα ξεχάσει.Τώρα είδα στο App Store πως έχει αρκετές εφαρμογές quick share
-
Αλλά και το one drive και το google drive τα είχα ξεχάσει.Τώρα είδα στο App Store πως έχει αρκετές εφαρμογές quick share
Αυτό είναι ευχάριστο... Καλά, σίγουρα θα βρω τρόπους για το κάθε ερώτημά μου.
Απλά αν αλλάξω έδαφος, πρέπει να μάθω και με ποιον τρόπο θα μου λύνει το κάθε ερώτημά μου. -
To ios ειναι ενα λειψο λειτουργικο που το προτιμουν μονο οσοι δεν χρειαζονται τις συσκευες τους για σοβαρη χρηση. Και καθολου ευχρηστο, παρα τα οσα νομιζουν οι κατοχοι του, σε σχεση με το android.
Για οποιον εχει δουλεψει και τα δυο, σε σοβαρες συσκευες (οχι σε android τηλεφωνα των 100 ευρω), το android ειναι μακραν ανωτερο.
-
Ενα αρνητικο (για οσους) δεν παιζει 2 account σε viber για οποιον θελει να μην μιξαρει προσωπικο με επαγγελματικο. Στο whats app εχει το WA business που λυνει χερια. Viber δεν...
Επισης εντυπωσιακο ειναι πως δεν ασχολεισαι με κλεισιμο εφαρμογων.
Αστες να τρεχουν ολες στο παρασκηνιο. Δεν εχει καμια διαφορα με 30 εφαρμογες απο πισω η καμια. Τρεχει κανονικα.
IOS vs ANDROID