-
Χμμμμ ψέματα.....
3,8 το suv πολύ δύσκολα, εδώ 4,κάτι γραφει το χαμηλο Yaris
-
@lap said in TOYOTA FORUM:
Χμμμμ ψέματα.....
3,8 το suv πολύ δύσκολα, εδώ 4,κάτι γραφει το χαμηλο Yaris
Και γιατι να μην λες εσυ ψεματα?
-
Γιατί τόσο είναι....
-
Ε ειναι περισσοτερο. Πληρωνεις παρα πανω για τις μετακινησεις σου.
-
Από ποιον; Από το Yaris cross;;;;
Τσου
-
Από ποιον; Από το Yaris cross;;;;
Τσου
Καλα. 3.8 μεση συνολικη με περισσοτερη χλμ σε εθνικη. Περαστικα
-
Ωπ, σε έπιασα....
Εγώ μιλώ ΜΟΝΑΧΑ για εθνική.
Όχι με περισσότερη, άρα και πολη.
-
Ωπ, σε έπιασα....
Εγώ μιλώ ΜΟΝΑΧΑ για εθνική.
Προσωπικα δεν κοιταω στιγμιες καταναλωσεις αλλα επιδοσεις 5-6-7 ηταν το στανταρ για αποδοτικα θερμικα στο παρελθον και σημερα. Τα υβριδικα της toyota εχουν ριξει τις καταναλωσεις και αυτο δεν αμφισβητείται. Το μονο που μενει ειναι η γκρινια πολλων εδω μεσα που πληρωνουν παραπανω απο οτι αλλοι.
-
Εγώ λέω πως κα εις ταξίδι. Κλειδώνεις στον acc την ταχύτητα μηδενίζεις τον υπολογιστή και βλέπεις για 200-300 χλμ ποσο θα γράψει. Και γραφει αυτό που σου λέω.
Αυτό δεν είναι στιγμιαία κατανάλωση. Αλλά μέση ταξιδιού.Ψέματα στο τελευταίο ταξίδι έγραψε 4,6!!!! Το ξεχασα αυτό.
-
@chrisk6 said in TOYOTA FORUM:
Πως ειναι να οδηγει ο φαδερ καυλογκαζο και εσυ με τη σκουπα (που λεει και ο γατος)?
Ευτυχως δεν σε πετυχαινει και πουθενα στον δρομο να σε κερασει και κανα τσαγακι...Ευτυχώς α) πάμε σε άλλες διαδρομές, β) η Αθήνα έχει τόσο κίνηση που δεν μπορείς να τρέξεις, γ) έχει μεγάλωσει και δεν τρέχει και δ) έχουν ψοφήσει μερικά άλογα μετά από 20 χρόνια.
Ζηλεύει ο πατέρας την Κορόλα (θυμάται τα νιάτα του, ακόμα έχει την ΚΕ25!). Επίσης, εγώ πάω πιο γρήγορα με το υβρίδιο....έχει πολλά γκάζια η σκούπα που δεν της φαίνονται....
-
@panormus772 said in TOYOTA FORUM:
Το πιο αντικειμενικό κριτήριο για τις καταναλώσεις είναι οι μ.ω.τ. για αυτοκινητόδρομους και για γενικότερη κίνηση.
Όντως ισχύει ότι κάνεις γύρω το 10-15% ηλεκτρικά στους αυτοκινητοδρόμους,αλλά σε σχέση με τα θερμικά φέρεις και μεγαλύτερο βάρος όταν κινείσαι,οπότε ο μέσος όρος της κατανάλωσης "ισοφαρίζεται" κατά κάποιο τρόπο από το κέρδος της ΕV κίνησης.
Επίσης, τα περισσότερα θερμικά είναι πλέον mild hybrid που σε ανοιχτό δρόμο έχουν την ιδιότητα του "coasting" όπου μειώνει την κατανάλωση.Οπότε με αυτό το σκεπτικό και τα θερμικά δεν υπολλείπονται σε κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο.
Άλλωστε, σε υψηλές ταχύτητες το βάρος,η μάζα,η αεροδυναμική είναι βασικοί παράγοντες αύξησης κατανάλωσης.Χαίρομαι που μιλάμε τεχνικά, αν και δεν είμαι ο πλέον ειδικός, γιατί οι καθημερινές εμπορικές και κοινωνικο-οικονομικες υπεραναλύσεις για τα υβριδικά Toyota νομίζω ότι πλέον μας έχουν κουράσει όλους.
Αν μου επιτρέπεις κάποια σχόλια, σε όσα ανέφερες παραπάνω:- Συμφωνώ ότι η μωτ αποτελεί ένας ασφαλές μέτρο σύγκρισης για τις μέσες καταναλώσεις, αν και πάλι οι ειδικές συνθήκες καθε διαδρομής (έντονες κλίσεις κλπ.) μπορεί να επηρεάσουν εν μέρει τη μέση κατανάλωση.
2.Τα υβριδικα Toyota, που εχουν σχεδιαστεί εξαρχής ως HEV και δεν έχουν μεγάλες μπαταρίες, δεν ξεφεύγουν σε βάρος σε σχέση με ένα αντίστοιχο συμβατικό (περίπου 1400-1500 kgr), εν αντιθέσει με τα PHEV, που συνήθως είναι μετατροπή συμβατικών και λόγω μεγαλύτερων μπαταριών, φθάνουν συνήθως τα 1700-1800 kgr. - Το coasting, πέραν του ότι γίνεται σε ειδικές συνθήκες (ρολλάρισμα, κατηφορες κλπ), όπου ένα συμβατικό με επιλεγμένη σχέση μετάδοσης θα έκοβε ούτως ή άλλως την τροφοδοσία καυσίμου, με αποτέλεσμα η στιγμιαία κατανάλωση να ειναι και πάλι μηδενική, καταπονεί παράλληλα τη μετάδοση (γι'αυτο συνηθως υπάρχει και ψυγείο λαδιού για το κιβώτιο) και προσωπικά μου δημιουργεί ανασφάλεια στην οδήγηση, αφου το αυτοκινητο κινειται χωρίς καθόλου φρένο από τον κινητήρα.
Γενικά, θεωρώ το coasting ένα ημίμετρο, που μάλλον πιο πολλά θέματα μπορεί να δημιουργήσει, παρά να επιλύσει, και σίγουρα δεν μπορει να συγκριθεί με την ολοκληρωμένη τεχνολογία ενός HEV. - Σε καθε περίπτωση, οποιαδήποτε τεχνολογία που αποσκοπεί στη μείωση κατανάλωσης/ρύπων είναι καλοδεχούμενη.
- Συμφωνώ ότι η μωτ αποτελεί ένας ασφαλές μέτρο σύγκρισης για τις μέσες καταναλώσεις, αν και πάλι οι ειδικές συνθήκες καθε διαδρομής (έντονες κλίσεις κλπ.) μπορεί να επηρεάσουν εν μέρει τη μέση κατανάλωση.
-
2,4 στον αυτοκινητόδρομο.
Κατεβαίνοντας από Παύλιανη.
-
Σήμερα έπαθα ότι έπαθε ο Φανής χθες.
Πηρα το Rav της πεθεράς που μόλις είχε έρθει από την Παρο,μου ζήτησε να της βάλω βενζινη σε ένα καλό βενζινάδικο.Εδω και μια ώρα κάνω άσκοπες βόλτες γύρω γύρω και ειδοποίησα τη γυναίκα ότι θα πάω να την πάρω από τη δουλειά της στο Σύνταγμα να κάψω όση περισσότερη βενζινη μπορώ.Φυσικά καίει τα άντερα του πρέπει να είναι του 2009 4κινητο
-
@antonmone said in [TOYOTA FORUM]
να κάψω όση περισσότερη βενζινη μπορώ.Για ποιο λόγο ;
-
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
@antonmone said in [TOYOTA FORUM]
να κάψω όση περισσότερη βενζινη μπορώ.Για ποιο λόγο ;
Έτσι για πλάκα.
-
@antonmone said in TOYOTA FORUM:
Πηρα το Rav της πεθεράς που μόλις είχε έρθει από την Παρο,μου ζήτησε να της βάλω βενζινη σε ένα καλό βενζινάδικο.Εδω και μια ώρα κάνω άσκοπες βόλτες γύρω γύρω και ειδοποίησα τη γυναίκα ότι θα πάω να την πάρω από τη δουλειά της στο Σύνταγμα να κάψω όση περισσότερη βενζινη μπορώ.Φυσικά καίει τα άντερα του πρέπει να είναι του 2009 4κινητο
ΜΚ3
Αμαξάρα!
Ειχα του 2007.
Το σκότωσα (9000€) στα 7,5 χρόνια μέ μόνο 45000 χλμ λόγω της επιδρομής στα διλιτρα!
Απο τα αμαξια που εχω μετανιώσει που πούλησα!
Με αεριο, μια περιποιηση χρώματος και μια οθόνη navi/καμερα θα το είχα ακόμα ...
Μόνο η θορυβώδης 5η με χαλαγε στην οδήγηση και η κατανάλωση οπου εντός πηγαινε από και 13-14 και εκτός εκανες παρτυ κατω από τα 10...
Αλλες εποχές και στην οδήγηση και στην ποιοτητα Τογιοτα! -
Αναλογικά δεν καίει τίποτα για δίλιτρο τετρακίνητο 15ετίας.
Εδώ καινε τόσο στην κίνηση κάτι καινούρια 3-κυλινδρα 1000ρακια turbo... -
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
ΜΚ3
Αμαξάρα!
Ειχα του 2007.
Το σκότωσα (9000€) στα 7,5 χρόνια μέ μόνο 45000 χλμ λόγω της επιδρομής στα διλιτρα!
Με αεριο, μια περιποιηση χρώματος και μια οθόνη navi/καμερα θα το είχα ακόμα ...
Μόνο η θορυβώδης 5η με χαλαγε στην οδήγηση και η κατανάλωση οπου εντός πηγαινε από και 13-14 και εκτός εκανες παρτυ κατω από τα 10...
Αλλες εποχές και στην οδήγηση και στην ποιοτητα Τογιοτα!Κρατιεται σχετικά καλά,μόνο τα δερμάτινα έχουν φθορά.
-
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
Αναλογικά δεν καίει τίποτα για δίλιτρο τετρακίνητο 15ετίας.
Εδώ καινε τόσο στην κίνηση κάτι καινούρια 3-κυλινδρα 1000ρακια turbo...Το δικό μου 1.8 lancer σενταν κάπου εκει είναι ,μια χαρα είναι η κατανάλωση του,τρολια ήταν η αναφορά μου.
-
@iceman7 said in TOYOTA FORUM:
ΜΚ3
Αμαξάρα!
Ειχα του 2007.
Αλλες εποχές και στην οδήγηση και στην ποιοτητα Τογιοτα!Είχαμε κι εμείς στην οικογένεια ένα RAV4 MK2.
Τρελό εργαλείο, μόνιμα τετρακινητο και με πολύ καλή κύλιση για τα δεδομένα της εποχής του.
Κι εμεις νωρίς το δώσαμε, αν και δε θα έπρεπε...
TOYOTA FORUM