-
@cirus said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@bekiaris said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
απο εκει φευγουν καλώδια προς τους πινακες του σπιτιου
σου βαζω φωτο από τα ρολογια μου με περιγραφη
χοντρικα υπάρχουν 2 ρολογια, ενα καταγραφει ποσσα δινεις εσυ πισω στην δεη και ενα καταγραφει ποση καταναλωση εχεις. και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει. αυτα χοντρικα
το μονο που δεν καταλαβαίνω, ειναι που ειναι το κιβώτιο διακλάδωσης, σε ποιο σημείο γίνεται αυτο στην εγκατάσταση σου? επίσης, οπως φαινεται στο σχήμα, ο μετρητής 2 ειναι διπλός, μετράει πόσα τραβάς από την ΔΕΗ και πόσο δι΄νεις πίσω στο δίκτυο
Εδω νομίζω γίνεται οπου μπορώ να αποκόψω και το Φ/Β τελειως αν θελω:
Ναι γιατί αν χρειάζεται κάποια συντήρηση στα πάνελ πρέπει να κόψουν την παραγωγή του DC τους...
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Η αλήθεια είναι πως εάν έχεις lada και Lamborghini είναι όντως ένα καλό θέμα κουτσομπολιού
Ακομα καλυτερο αμα εχεις και τα 2
-
Ε ναι αυτό εννοώ. Σκέψου τι έχει να πει η γειτονιά οταν βλέπει ένα τέτοιο γκαράζ.
-
Σημερινη παραγωγη :
συννεφια = κωλίλα.
Πριν μια βδομαδα που ειχε φουλ ηλιο ηταν αψογα.
-
Δηλαδή;
-
Δηλαδή;
Συννεφια σημερα, και εχω παραγωγη 6.34kwh μεχρι στιγμης. Ουτε 7 δε θα παει μεχρι το τελος της ημερας!
Ενω πριν μια βδομαδα, που ειχε ηλιο κανονικα, ειχα παραγωγη ολη μερα ~23kwh -
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
εχρι το τελος της ημερας!
Ενω πριν μια βδομαδα, που ειχε ηλιο κανονικα, ειχα παραγωγη ολη μερα ~23kwhετσι και χειρότερα είναι σε ολους μας. Φυσιολογικό είναι
-
@ntinaras said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Δηλαδή;
Συννεφια σημερα, και εχω παραγωγη 6.34kwh μεχρι στιγμης. Ουτε 7 δε θα παει μεχρι το τελος της ημερας!
Ενω πριν μια βδομαδα, που ειχε ηλιο κανονικα, ειχα παραγωγη ολη μερα ~23kwhΔεν ειναι καλα για τετοια μερα ; Θα φανταζομουν οτι θα ηταν κοντα στο μηδεν .
-
Είχα διαβάσει πως το πρόβλημα αυτό λύνεται με τα νέας γενιάς φωτοβολταϊκά που αναπτύσονται και δεσμεύουν μεγαλύτερο φάσμα του φωτός από ότι τα σημερινά και έτσι από την στιγμή που έχει ημέρα ακόμα και με συννεφιά θα παράγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Δεν είναι ο ηλιος, αυτός καθ αυτός, αλλά το φάσμα του φωτός δηλαδή τα φωτόνια με αλλη ενέργεια, που μπορούν να μετατρέψουν σε ενεργεία.
-
Είχα διαβάσει πως το πρόβλημα αυτό λύνεται με τα νέας γενιάς φωτοβολταϊκά που αναπτύσονται και δεσμεύουν μεγαλύτερο φάσμα του φωτός από ότι τα σημερινά και έτσι από την στιγμή που έχει ημέρα ακόμα και με συννεφιά θα παράγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας.
Δεν είναι ο ηλιος, αυτός καθ αυτός, αλλά το φάσμα του φωτός δηλαδή τα φωτόνια με αλλη ενέργεια, που μπορούν να μετατρέψουν σε ενεργεία.
Μπορει
και τα υπάρχοντα είναι απειρως καλύτερα και πιο αποδοτικά απο αυτα προ μια 10ετίας
οπότε γιατι σε αλλα 10 χρόνια να μην είναι αντιστοιχα ακόμα καλύτερα.
Τωρα λεπτομερειες δεν ξέρω και δεν εχω ορεξη να διαβάσω για αυτό
-
Ναι έχουν κυκλοφορήσει στην Κίνα τέτοιου είδους πανέλα.
Εδώ ακόμα δεν τα έχουν φέρει γιατί δεν συμφέρει ως προς την τιμή ανά kwh.Θυμάμαι πριν 10 χρόνια με είχαν καλέσει να πάω για μια βλάβη σε ένα Φ/Β πάρκο γιατί δεν υπήρχε παραγωγή σε ένα string και ο πελάτης πλήρωνε όσο όσο να γίνει όχι σήμερα, αλλά χθες.
Ήταν 9 η ώρα το βράδυ και έπρεπε να ταξιδέψω Λάρισα.
Έφτασα στις 11 το βράδυ για να αλλάξω ένα βισματακι MC4 και μετρώντας τάσεις και εντάσεις έβλεπα ότι είχε μια μικρή τάση μόνο και μόνο από το φως του φεγγαριού! Πολυκρυσταλλικά τελευταίας γενιάς... -
@polioan said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εδώ ακόμα δεν τα έχουν φέρει γιατί δεν συμφέρει ως προς την τιμή ανά kwh.Θυμάμαι πριν 10 χρόνια με είχαν καλέσει να πάω για μια βλάβη σε ένα Φ/Β πάρκο γιατί δεν υπήρχε παραγωγή σε ένα string και ο πελάτης πλήρωνε όσο όσο να γίνει όχι σήμερα, αλλά χθες.
Έφτασα στις 11 το βράδυ για να αλλάξω ένα βισματακι MC4 και μετρώντας τάσεις και εντάσεις έβλεπα ότι είχε μια μικρή τάση μόνο και μόνο από το φως του φεγγαριού! Πολυκρυσταλλικά τελευταίας γενιάς...Οταν θα γίνουν το στανταρ και θα πέσουν οι τιμές θα είναι συμφέρον.
Συνηθίζεται να μην συμφέρουν οταν βγαινουν στην αρχή, να είναι πολύ ακριβα αλλα αυτό με τα χρόνια αλλάζει
-
@polioan said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Έφτασα στις 11 το βράδυ για να αλλάξω ένα βισματακι MC4 και μετρώντας τάσεις και εντάσεις έβλεπα ότι είχε μια μικρή τάση μόνο και μόνο από το φως του φεγγαριού! Πολυκρυσταλλικά τελευταίας γενιάς...Οταν θα γίνουν το στανταρ και θα πέσουν οι τιμές θα είναι συμφέρον.
Συνηθίζεται να μην συμφέρουν οταν βγαινουν στην αρχή, να είναι πολύ ακριβα αλλα αυτό με τα χρόνια αλλάζει
Έτσι ακριβώς. Πριν 20 χρόνια υπήρχαν τα μονοκρυσταλλικά και μετά βγήκε η νεότερη τεχνολογία πολυκρυσταλλικών.
Τώρα υπάρχουν και τα thin film αλλά δεν προχώρησαν αρκετά
Όλα με την σειρά τους... -
5.15kwh παραγωγη εγω. Κατι τετοιες μερες μας υπενθυμιζουν ποσο δυσκολη ειναι η ενεργειακη αυτονομια και ποσες μπαταριες χρειαζεσαι. Αν σου σκασουν 2-3 τετοιες σερι μερες (πραγμα αντικειμενικα σπανιο για την ελλαδα) θα ζοριστει παρα πολυ οποιοδηποτε αυτονομο συστημα.
-
-
τι να πω εγώ. 2,1kwh ειχα παραγωγή
με κάνετε και ζηλεύω και αυτή την στιγμή το φ/β δεν ειναι πρώτη μου προτεραιότητα... και δεν θελω να μπω στην πρίζα. Ερώτηση, έχει κανένας άποψη για τα Luxor Eco Line Half Cell-660M Bifacial -660w έκαστο? θέλω να πάρω 6 από δαύτα.
-
με κάνετε και ζηλεύω και αυτή την στιγμή το φ/β δεν ειναι πρώτη μου προτεραιότητα... και δεν θελω να μπω στην πρίζα. Ερώτηση, έχει κανένας άποψη για τα Luxor Eco Line Half Cell-660M Bifacial -660w έκαστο? θέλω να πάρω 6 από δαύτα.
δεν γνωριζω τα συγκεκριμένα αλλα Bifacial να διαλέξεις αν δεν εχεις πολλά τμ να απλώσεις τα απλά για να βγουν 10Kw
αν εχεις μεγάλη επιφάνεια προτίμησε τα απλά από τα bifacial γνωμη μου
γιατι και λιγοτερα χρηματα θα δώσεις για τα ιδια Kw και η απόδοση των bifacial ειναι μεν αρκετά μεγαλύτερη των απλών αλλά
στις ιδιες ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ τιμες Kw των απλών vs των ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ των bifacial
θα πάρεις παραπάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες από τα απλά
αλλα τα bifacial σου κερδίζουν χώρο σε τμ
επίσης δεν θέλω να σε βάλω στην πριζά αλλα εμενα προσωπικά ήταν ΠΡΩΤΗ μου προτεραιότητα το ΦΒ και δευτερη προτεραιοτητα το ηλεκτρικο αυτοκίνητο για να εκμεταλευτώ το Φ/Β
Το αυτοκίνητο είναι ενα ωραιο αγαθό που σου προσφέρει πολλά
το ΦΒ είναι επένδυση και σου προσφέρει πολύ περισσότερα
-
Από την στιγμή που στο αυτοκινητο δίνεις χαρακτηριστικά αγαθού, τότε μετατρέπεται σε "επένδυση" υπό την εννοια του κόστους ευκαιρίας!
-
δεν γνωριζω τα συγκεκριμένα αλλα Bifacial να διαλέξεις αν δεν εχεις πολλά τμ να απλώσεις τα απλά για να βγουν 10Kw
αν εχεις μεγάλη επιφάνεια προτίμησε τα απλά από τα bifacial γνωμη μου
γιατι και λιγοτερα χρηματα θα δώσεις για τα ιδια Kw και η απόδοση των bifacial ειναι μεν αρκετά μεγαλύτερη των απλών αλλά
στις ιδιες ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ τιμες Kw των απλών vs των ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ των bifacial
θα πάρεις παραπάνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες από τα απλά
αλλα τα bifacial σου κερδίζουν χώρο σε τμ
επίσης δεν θέλω να σε βάλω στην πριζά αλλα εμενα προσωπικά ήταν ΠΡΩΤΗ μου προτεραιότητα το ΦΒ και δευτερη προτεραιοτητα το ηλεκτρικο αυτοκίνητο για να εκμεταλευτώ το Φ/Β
ναι αλλα οταν πηραμε εμεις ετρεχε ΚΗ2 και pvstegi, ενω τωρα τρεχει μονο ΚΗ3
-
Δεν έχεις άδικο, και δεν βιάζομαι στην πραγματικότητα να αλλάξω αυτοκίνητο, ίσα ίσα, αλλά εχω ηλεκτρικό με Leasing και λήγει στα μέσα σου 26, άρα πρέπει κάπου στις αρχες 26 το αργότερα να έχω κάνει την παραγγελία. Δεν έχω τόσο οικονομική δύναμη για να σηκώσω και τα δύο ταυτόχρονα με την εγκατάσταση που θε΄λω να κάνω, καθώς θέλω να βάλω και μπαταρίες οπωσδήποτε και μάλιστα κάπως μεγάλες, γενικά εχω και τα θέματα μου με την ποιότητα των υλικών που θέλω να αγοράζω πάντα καλή. Και το πιο βασικό, ενώ το έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου, δνε το εχω αναφέρει στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες για να πάρω έγκριση, άρα ειναι πολλά τα θολά σημεία μέχρι να γίνει.
-
6.34kwh ο @ntinaras , 5,15kwh o @dettol
ρε δεν ......... να ασπρισετε
πιο κάτω είναι λεμόνι με ανοδο καθοδο και ανεμιστηράκι
Πολυ καλα εισαι, αν σκεφτεις πως εχω 9.12kwp
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα