@bekiaris said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Για αυτον τον λογο δεν ενδιαφερει την δεη τι παραγεις, παρα μονο τι εγχεεις στο δικτυο, ωστε να στο αφαιρεσουν απο την καταναλωση σου οταν βγει ο λογαριασμος.
Α οκ, δεν είχα πλήρη εικόνα...αν μπορεις καποιος να με βοηθήσει με την συνδεσμολογία με το έξτρα ρολοι?
θα σου βάλω μερικές φωτο και θα εξηγησω όσο μπορω χοντρικα να καταλάβεις απο την δική μου εγκατασταση. Ελπιζω να σε βοηθησω αλλα σιγουρα δεν μπορω οσο θα το κάνει ενας καλός εγκαταστατης/ηλεκτρολογος
πανω στην ταρατσα είναι τα φωτοβολταικα πανελ, φευγουν καλώδια για καπου που θα επιλεξεις να βαλεις Inverter, μπαταριες και πινακες προστασιας του σπιτιου, του φβ. Στην δικη μου περιπτωση είναι στο υπόγειο του σπιτιου, αυτο δεν σημαινει τιποτα, μπορεις να τα βάλεις αλλου.
απο εκει φευγουν καλώδια προς τους πινακες του σπιτιου
σου βαζω φωτο από τα ρολογια μου με περιγραφη
χοντρικα υπάρχουν 2 ρολογια, ενα καταγραφει ποσσα δινεις εσυ πισω στην δεη και ενα καταγραφει ποση καταναλωση εχεις. και τα 2 εχουν μοντεμ με sim καρτες που εγκαθιστα ο ΔΕΔΗΕ οταν θα ερθει να ελενξει και να κανει τεστ τα παντα στην εγκατασταση σου για να συνδεσει. αυτα χοντρικα