-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Το δικο μου καιει 20 παρα,με ταχυτητες γυρω απο το οριο των 120.
Απο εκει και πανω παμε σε 24-25.
Με a/c μονιμα επανω και αναμμένο το ηχοσύστημαεχεις βαλει καμμια εφαρμογη (tessie, teslamate κτλπ) για να δεις πραγματικα δεδομενα; ρωταω διοτι πραγματικα μου φαινεται μεγαλη η καταναλωση σου.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Το δικο μου καιει 20 παρα,με ταχυτητες γυρω απο το οριο των 120.
Απο εκει και πανω παμε σε 24-25.
Με a/c μονιμα επανω και αναμμένο το ηχοσύστημαεχεις βαλει καμμια εφαρμογη (tessie, teslamate κτλπ) για να δεις πραγματικα δεδομενα; ρωταω διοτι πραγματικα μου φαινεται μεγαλη η καταναλωση σου. ποσταρω screenshot απο ταξιδι για να καταλαβεις τι εννοω.
Οχι δεν εχω κάποια εφαρμογή .
Αναφέρω ότι γράφει το αμαξι. -
Και γω 20 είμαι έξ αρχής, ήταν 19 τώρα το στρογγύλεψα.
Αλλά και εγώ και ο @teo-mak το πήραμε με έκπτωση.
Μας έδωσαν λεμόνια.Όλα στη μάντρα στον Ασπρόπυργο θα καταλήξουν, 5 πάνω 5 κάτω
-
Για 3αρη μεγάλη κατανάλωση.
Πως τα πάτε ; -
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Πως τα πάτε ;Είχε βγάλει τον ταχογράφο το ΚΤΕΛ...
-
Πως τα πάτε ;Κανονικά , πατάμε το πεταλ του γκαζιού.
Προσωπικά ποτε δεν ταλαιπωρώ αυτοκίνητο με εκκινησεις σε φανάρια και λοιπες καγκουριες,απλά σε ανοικτό δρόμο πάω όπως πρέπει….. -
Προσωπικά ποτε δεν ταλαιπωρώ αυτοκίνητο με εκκινησεις σε φανάρια και λοιπες καγκουριες,απλά σε ανοικτό δρόμο πάω όπως πρέπει…..Συμφωνώ...
Ένα παράδειγμα, ο @dettol μας είχε βγάλει ένα screenshot από το tessie, ταξίδι στο Ναύπλιο.
Είχε καταγράψει max speed 134km/h το οποίο είναι το σωστό και νόμιμο.
Στην περίπτωση μου αυτό είναι το μίνιμουμ που κινούμαι στην Αττική οδό, μετά πάω με την ροή.
Αν δεν έχει ροή βζοοουυυμ.
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Προσωπικά ποτε δεν ταλαιπωρώ αυτοκίνητο με εκκινησεις σε φανάρια και λοιπες καγκουριες,απλά σε ανοικτό δρόμο πάω όπως πρέπει…..Συμφωνώ...
Ένα παράδειγμα, ο @dettol μας είχε βγάλει ένα screenshot από το tessie, ταξίδι στο Ναύπλιο.
Είχε καταγράψει max speed 134km/h το οποίο είναι το σωστό και νόμιμο.
Στην περίπτωση μου αυτό είναι το μίνιμουμ που κινούμαι στην Αττική οδό, μετά πάω με την ροή.
Αν δεν έχει ροή βζοοουυυμ.
απο περιεργεια, εβαλα στο tessie φιλτρο >50km διαδρομη και εψαξα να δω καταναλωσεις. Με μεγιστη ταχυτητα λιγο πανω απο 130Km/h, η μεση ωριαια μου ηταν εως 110Km/h και η καταναλωση (4 ατομα και ac, αλλα δεν θυμαμαι εξωτερικη θερμοκρασια) ηταν 195wh/km (19.5 kwh/100km). Για αυτον τον λογο και μου εκανε εντυπωση το 20αρι, διοτι το Υ εχει αισθητα αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τα 3αρια.
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
@gosta said in TESLA FORUM:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Έχει 3000 κμ.
Πόσο καιρό το έχεις ?
Το έχω από τον Ιούνιο.
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Είναι αρχή, μετά το πρώτο service όταν αλλάξεις τα πρώτα λάδια θα δεις χαμηλότερη κατανάλωση. όχι;
Αλήθεια, είναι στο στρώσιμο ακόμα...
-
Είναι αρχή, μετά το πρώτο service όταν αλλάξεις τα πρώτα λάδια θα δεις χαμηλότερη κατανάλωση. όχι;
δεν νομιζω οτι εχει στρωσιμο. Ειχα διαβασει το manual cover to cover πριν το παραλαβω και δεν θυμαμαι τιποτα τετοιο. Τα byd λενε κατι τετοια χαζα και κοροϊδευουμε
-
δεν νομιζω οτι εχει στρωσιμο. Ειχα διαβασει το manual cover to cover πριν το παραλαβω και δεν θυμαμαι τιποτα τετοιο. Τα byd λενε κατι τετοια χαζα και κοροϊδευουμε
Ναι πλάκα έκανα....
-
το Υ εχει αισθητα αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τα 3αρια.
Μα είναι ένα "τριάρι" υπερυψωμένο κι από κάτω κι από πάνω, όσο περνάς τα 100χαω τόσο περισσότερο επιβαρύνεται αεροδυναμικά σε σύγκριση με τα χαμηλότερα, πέρα απ όποια διαφορά σε μοτέρ μπαταρία μπορεί να έχουν.
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
το Υ εχει αισθητα αυξημενη καταναλωση σε σχεση με τα 3αρια.
Μα είναι ένα "τριάρι" υπερυψωμένο κι από κάτω κι από πάνω, όσο περνάς τα 100χαω τόσο περισσότερο επιβαρύνεται αεροδυναμικά σε σύγκριση με τα χαμηλότερα, πέρα απ όποια διαφορά σε μοτέρ μπαταρία μπορεί να έχουν.
ναι, δεν παραπονιεμαι για αυτο. Απλα λεω οτι για να εχω εγω τετοιες καταναλωσεις, τα 3 αρια πρεπει να εχουν αισθητα χαμηλοτερες. Ουτε καν σε διαδρομες εντος πολης δεν πλησιαζουμε. Εγω ειμαι γυρω στα 150-160 (που για ηλεκτρικο ανεξαρτητου μεγεθους ειναι εξαιρετικα νουμερα), αλλα τα 3αρια ειναι στο 120
-
Αυτό το tessie ρε παιδιά δεν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει; έτσι μου έρχεται να κάτσω να το φτιάξω μόνος μου...
-
Αυτό το tessie ρε παιδιά δεν είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει; έτσι μου έρχεται να κάτσω να το φτιάξω μόνος μου...
υπαρχει και το teslamate που μπορεις να κανεις deploy πανω σε δικο σου σερβερ και ειναι δωρεαν.
Εμενα μου αρεσει το tessie γιατι
α. εχει ωραιο interface
β. χρησιμες πληροφοριες
γ. watch app που μπορει να δουλεψει τοσο για χειρισμο οσο και ως κλειδι
δ. μετα απο προσφατο update, σου στελνει notifications για sentry eventsεπομενως, ανετα θεωρω οτι αξιζει τα 60 ευρω τον χρονο
-
Πόσο καιρό το έχεις ?
Το έχω από τον Ιούνιο.
Μια χαρά, έχεις κανει και καλοκαίρι, φοβερή κατανάλωση. Το δικό μου με 12 k km, 10 μηνών είναι στα 14,4 kWh/100 km κατα κανόνα σε οικογενειακά ταξίδια και μερικά βουνά μοναχός !
Τις τελευταίες εβδομάδες με τις γλυκές θερμοκρασίες είμαι στα 12,8 -
υπαρχει και το teslamate που μπορεις να κανεις deploy πανω σε δικο σου σερβερ και ειναι δωρεαν.
α. εχει ωραιο interface
β. χρησιμες πληροφοριες
δ. μετα απο προσφατο update, σου στελνει notifications για sentry eventsεπομενως, ανετα θεωρω οτι αξιζει τα 60 ευρω τον χρονο
Ποσό όμως συμβατα και σωστά είναι αυτά για την τεσλα; Τα επιτρέπει ;
-
Πόσο καιρό το έχεις ?
Το έχω από τον Ιούνιο.
Μια χαρά, έχεις κανει και καλοκαίρι, φοβερή κατανάλωση. Το δικό μου με 12 k km, 10 μηνών είναι στα 14,4 kWh/100 km κατα κανόνα σε οικογενειακά ταξίδια και μερικά βουνά μοναχός !
Στα βουνά είναι καλό το αμάξι αυτό ; Ανηφόρες κατηφόρες και στροφές είναι το πιο δύσκολο πεδίο για ένα αυτοκίνητο.
-
α. εχει ωραιο interface
β. χρησιμες πληροφοριες
Ποσό όμως συμβατα και σωστά είναι αυτά για την τεσλα; Τα επιτρέπει ;
Απλά συλλέγουν δεδομένα, δεν επεμβαίνουν στη λειτουργία του αμαξιού με κάποιον τρόπο διαφορετικό από το official app. Μην ξεχνάς ότι η Tesla δίνει επίσημα API. Η φάση με τα sexy είναι πιο γκρίζα ζώνη, αλλά είναι διαφορετικό πράγμα εκεί.
TESLA FORUM