-
Καλησπέρα,
μετά από άκαρπες προσπάθειες να βρω ποιοτικό μεταχειρισμένο κάτω από 10k, σκέφτομαι την αγορά καινούριου αυτοκινήτου για τετραμελή οικογένεια με ταβάνι τα 28.000, τα οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσω με τίποτα (σχεδόν).
Θα ήθελα τη βοήθεια σας λοιπόν!
Έχω δει / πάρει προσφορά για / τα παρακάτω:
-
Suzuki Vitara GL+ 4x4 26.780+540= 27.320 τελική
Το φαβορί, το μόνο που με προβληματίζει είναι οι χώροι. Σε 4x2 θεωρώ ότι χάνει το βασικό του πλεονέκτημα. Μια ερημική παραλία και ένας βουνίσιος δρόμος υπάρχουν στον τρόπο ζωής μας. -
Skoda Kamiq Selection 116 PS 23.921,90
Ίσως η χρυσή τομή, αδιάφορο εμφανισιακά, φαινομενικά ποιοτικό, πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων, κακή προσωπική εμπειρία από VW Group-ερωτηματικό ο TSI. -
Citroen C5 Aircross 1.2 130 You! Connect 28.172,34
Το πιο ευρύχωρο μάλλον, θα το δω αύριο, με προβληματίζει ο Puretech.
Αυτή είναι η short list, το πιθανότερο είναι να επιλέξουμε κάποιο από τα 3.
-
MG ZS Luxury 19.350,00
Έκπληξη η απτή ποιότητα για την τιμή του (η φτήνια στα Dacia ήταν εμφανής), ερωτηματικό η παθητική ασφάλεια, κινητήρας οριακά επαρκής (;) και με υψηλή κατανάλωση. -
Hyundai i30 Fastback 100 PS 23.867 (Premium) και 25.245 (Distinctive)
Η σύζυγος προτιμά ψηλά αυτοκίνητα (...) οπότε δεν ασχολήθηκα περισσότερο αν και μου άρεσε. -
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου)
Περίμενα να μου αρέσει περισσότερο, ογκώδες και με αίσθηση φτηνού αυτοκινήτου. Στην τιμή αυτή δεν το θεωρώ vfm. -
Peugeot 2008 1.2 Active 100 PS 24.800 (καταλόγου)
Μας καλύπτουν οι χώροι, ποιοτικό, ερωτηματικό και εδώ ο Puretech. -
Renault Arkana Evolution 140 EDC 26.680 (καταλόγου)
Η σύζυγος το απέρριψε (version 2) επειδή της φάνηκε ιδιαίτερα ογκώδες και μη διαχειρίσιμο. -
Renault Captur Evolution ECO-G 100 21.950 (καταλόγου)
Μας άρεσε αλλά φοβάμαι ότι ο κινητήρας είναι οριακός, αν και εξαιρετικά οικονομικός.
Θα ήθελα να δω το C3 Aircross αλλά δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία άφιξης (το απλό έρχεται 15/9). Για το Yaris Cross η αναμονή είναι 4ος/2025 και δεν υπάρχει δυνατότητα να περιμένουμε, εκτός κι αν κυνηγήσουμε καμιά ακύρωση.
Συγνώμη για το σεντόνι, κάθε βοήθεια δεκτή!
-
-
Τα 4, 6, 8, 9 πέτατα. Το 2 το καλοβλέπω. Σουζούκι σκροσς?
-
Για μενα το καλύτερο μακραν από οσα εβαλες αν δεν σε νοιαζει το υψος είναι το
Hyundai i30 Fastback αν και θα προσπαθουσα να το παρω με πιο δυνατο κινητηραΑν θες να είναι ψηλο και να έχει και νοημα mono vitara
τριτο θα εβαζα το duster λογω ποιοτητας που λες τι δεν σου αρέσει πολυ αλλα και παλι εχει 4X4
Τωρα αυτά είναι μονο η αποψη μου
-
@dstou said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Τα 4, 6, 8, 9 πέτατα. Το 2 το καλοβλέπω. Σουζούκι σκροσς?
Ευχαριστώ για την απάντηση, το S Cross το σκέφτομαι, πιο ευρύχωρο αλλά λίγο αχώνευτη η εμφάνιση...
-
@cirus said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Ευχαριστώ, μου άρεσε από κοντά το i30 Fastback και οι πολλαπλοί είναι ένα πλεονέκτημα, απλά πάντα λασπώναμε τα αυτοκίνητα που είχαμε και λέγαμε να πάρουμε κάτι πιο κατάλληλο για όταν θα κάνουμε εξορμήσεις...
-
Δώσε 2.5 χιλιάρικα παραπάνω και πάρε corolla cross.Αν.κοιτας μόνο οικογένεια και ποιότητα αυτο θα ναι το αμάξι σου για 11 χρόνια.Και όταν θα θες να το αλλάξεις θα φύγει εύκολα και σε καλή τιμη
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344385079-kia-xceed
Με κύριο μειονέκτημα τα ακριβά ανταλλακτικά....
-
@georgekn said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/344385079-kia-xceed
Με κύριο μειονέκτημα τα ακριβά ανταλλακτικά....
Όντως πάρτε μια αντιπροσωπεία kia-hyundai και ρωτήστε ανταλλακτικά και κλάψτε.Αν σας απαντήσουν βεβαια.Ελληνες αντιπρόσωποι ικανοί για όλα
-
Καλησπέρα, επειδή και εγώ έκανα μια παρόμοια έρευνα πολύ πρόσφατα και με έπιασε κατάθλιψη, θα πρότεινα να κοιτάξεις και C hatchback όπως Golf, Focus και σειρά 1 που είναι μέσα στο μπάτζετ σου (ναι ξέρω, ζω ακόμα στο 2010..). Είναι καλύτερα αυτοκίνητα από τα παραπάνω και αφού δυνητικά "σας βάζει" ένα Vitara, σας βάζουν και αυτά.
Από τα shortlisted θα με έψηναν μόνο το 2008 στην έκδοση e-DCS6 όμως (μέχρι πριν λίγες ημέρες έβγαινε περίπου στα 28000 "κλειδί") και και το Fastback με τα 140.
Διαφορετικά, αν θέλεις οπωσδήποτε SUV, ίσως Τ-Roc και Suzuki S-Cross.
-
Πάντως θα διαφωνήσω μαζί σου.Με κάτω από 10Κ μια χαρά ποιοτικό αμάξι μπορείς να βρεις ακόμα και με 5.Το θέμα είναι αν καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.Γιατι γενικότερα υπάρχει μια τάση οποίος πάει να αγοράσει αμάξι μεταχειρισμένο από 10ετιας και πάνω να θέλει να ναι σαν καινούριο ακόμα και στο σαλονι
-
Αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο αξιόλογα και συμφέροντα αυτοκίνητα της αγοράς για οικογενειακό, είναι το νέο golf more 1.5tsi 116ps.
Με 26.500€ είναι υπερ-πλήρες σε εξοπλισμό, πραγματικά δεν του λείπει τίποτα. Και ο νέος 4-κύλινδρος 1.5tsi με 220Nm στις 1.500rpm euro 6EA είναι ότι καλύτερο υπάρχει στην κατηγορία του.
Για όποιον δεν επιμένει σε SUV και είναι οκ μ' ένα hatch, πρέπει να πάει να το δει.
-
έπεσε τόσο πολύ;;;;; 30Κ δεν είχε το 1.0;;;
-
Δεν το ρίξανε μόνο το ξεφτιλίσανε...
Ειδες τι κάνει ο ανταγωνισμός, άμα σφίγγουν τα κωλαράκια στις πωλήσεις? -
Αυτή η τιμή εάν ήταν 2Κ πιο κάτω την λες και κοντινή με πριν την πανδημία.
-
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Πάντως θα διαφωνήσω μαζί σου.Με κάτω από 10Κ μια χαρά ποιοτικό αμάξι μπορείς να βρεις ακόμα και με 5.Το θέμα είναι αν καλύπτει τις δικές σου ανάγκες.Γιατι γενικότερα υπάρχει μια τάση οποίος πάει να αγοράσει αμάξι μεταχειρισμένο από 10ετιας και πάνω να θέλει να ναι σαν καινούριο ακόμα και στο σαλονι
Κι εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου Με 5k πλέον αγοράζεις b hatch άνω της 10ετίας και σε πολύ μέτρια κατάσταση. Αυτοκίνητα που πριν 2 χρόνια ήταν το πολύ του διχίλιαρου άντε τριχίλιαρου.
Με 12 - 15k μπορείς να πάρεις ένα καλό μεταχειρισμένο να κάνεις τη δουλειά σου.Για τον φίλο που ρωτάει, αν θέλει να λασπώνει το αυτοκίνητό του και να το χαρεί εκτός δρόμου το vitara 4x4 είναι μονόδρομος πιστεύω.
-
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Αυτή η τιμή εάν ήταν 2Κ πιο κάτω την λες και κοντινή με πριν την πανδημία.
Μπα ακόμα απέχει αρκετά. 21.700 είχε το 1.0 mh dsg και γύρω στα 22.000 το 1.5 tsi 130.
Απλά επειδή έφτασε στα όρια του αστείου στα 30k πλέον τα 26k φαντάζουν πιο λογικά. -
@618rr said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου
Ποιος ο λόγος να συγκρίνεις την τετρακίνητη έκδοση απέναντι στα δικινητα και να το βγάζεις ακριβότερο;;;;
Βγαίνει και δικινητο.
-
@chris__7 said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Αφιέρωσα αρκετό χρόνο το τελευταίο 2μηνο, ίσως ήμουν άτυχος, πλήρωσα για αναλυτικούς ελέγχους στο μηχανικό μου αυτά που μου φάνηκαν καλά και δε βρήκα κάτι. Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν, είπα ότι εγώ δε βρήκα... Όταν ο μηχανικός σου λέει "θα το έπαιρνα, αλλά θα ξεκινούσα 1,5k κάτω τη συζήτηση" (τεκμηριωμένα) και ο άλλος (περισσότεροι από 3) θεωρούν ότι έχουν το διαμάντι, τότε τι να πεις... Όταν επίσης σου λέει δεν αξίζει να το σηκώσω στη ράμπα, αυτό που διαφημίζεται ως ελληνικής αντιπροσωπείας, όλα τα service στην ώρα τους και ατρακάριστο, το παίρνεις; Ο καθένας γράφει ότι θέλει. Έχω πουλήσει κι εγώ και τα είπα όλα αναλυτικότατα γιατί θεώρησα ντροπή να με πάρει να μου πει "ρε συ, βρήκα αυτό" μετά από 2-3 μήνες...
-
@lap said in Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου:
Dacia Duster 4x4 26.990 (καταλόγου
Ποιος ο λόγος να συγκρίνεις την τετρακίνητη έκδοση απέναντι στα δικινητα και να το βγάζεις ακριβότερο;;;;
Με το Duster δεν είναι το πρόβλημά μου η τιμή, δε μου άρεσε η ποιότητα. Επίσης, αφού βγαίνει τετρακίνητο και με ενδιαφέρει, γιατί να πετάξω ένα βασικό + του αυτοκινήτου; Δε θα το έπαιρνα δικίνητο, όπως το Vitara, αυτό έγραψα.
-
Στην τιμή αυτή δεν το θεωρώ vfm.
Το αναφέρω αυτό επειδή έγραψες αυτό. Μιλάς για το φθηνότερο οικογενειακό 4κινητο στην αγορά. Η απτή ποιότητα των πλαστικών είναι κάτι διαφορετικό από την ποιότητα. Γενικά θα σε συμβούλευα να το οδηγήσεις.
Εφόσον θες 4 κίνηση και χώρους, θα ήταν λάθος να μην το οδηγήσεις. Εάν τελικά δεν θες 4κινητο τότε γιατί ψάχνεις 4 κινητό;;;
Γενικά είναι λίγο παράξενος ο τρόπος που τα συγκρίνεις.
Αγορά καινούριου οικογενειακού αυτοκινήτου