-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Εμείς δεν έχουμε την αισθητική και τις υποδομές άλλων χωρών . Εκεί ναι πάσχει η Ελλάδα. Από την άλλη έχουμε φυσικό κάλος
Υποδομές δεν έχουμε σίγουρα. Αλλά μπορεί να είναι κακό αυτό αλλά κάποιες φορές είναι και καλό. Εννοώ κρατιέται κάποια φυσική ομορφιά.
Πχ στην Αρούμπα που είναι ένα πάρα πολύ όμορφο νησάκι στην Καραϊβική με πανέμορφες παραλίες έχουν υποδομές . 5 στερα ξενοδοχεία και καζίνο παντού. Γεμάτο φραγκατους Αμερικανούς συνταξιούχους για τουρισμό ειναι. Δεν νομίζω ότι αυτό θα ήθελα σε ένα ελληνικό νησί. Προτιμω πχ ένα Κουφονήσι, μια Δονούσα (τυχαία 2 όμορφα νησιά με παραλίες χωρίς υποδομές) και ας λείπουν πολλά πράγματα. Βέβαια όσον αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος καλο σούπερ πούμα αν είσαι τυχερός........
Κώστα Ναβαρινο έχουμε, δεν θα ήθελα να γεμίσουμε παντού τετοια
-
Δείτε εδώ φυσικό περιβάλλον. Τι να λέμε. Για να μην πούμε για τα βουνά της Ηπείρου, απείρου κάλλους. Για την Κρήτη; τη Μακεδονία;;;; τα νησιά;;;; την Πελοπόννησο ;;; τι να λέμε;;
Ρε σεις χερσόνησος της μεσογειακής λεκάνης. Και να μην θέλαμε δεν υπήρχε περίπτωση να μην έχει γραφικά μέρη.
-
Δείτε εδώ φυσικό περιβάλλον. Τι να λέμε. Για να μην πούμε για τα βουνά της Ηπείρου, απείρου κάλλους. Για την Κρήτη; τη Μακεδονία;;;; τα νησιά;;;; την Πελοπόννησο ;;; τι να λέμε;;
Οι παραλίες μας είναι μεγάλες, είναι ξακουστές, είναι ονειρεμένες, Στην Wall Street μας παίρνουν πίπες(καπνίσματος) .ΑΜΑΝ
-
Μανη που πήγε ο φίλος πιο πάνω.
@wantone σε ποιο μέρος έχει τέτοια ομορφιά και ήπιο χειμώνα με 250+ ημέρες ηλιοφάνεια και 4 εποχές χωρίς τυφώνες, μουσώνες κτλ
Βέβαια τώρα που αλλάζει το κλίμα θα δούμε πολλά. Αλλά μέχρι τώρα η Ελλάδα τα είχε όλα σε ιδεώδη βαθμό.
-
@cirus said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@wantone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Γενικά όλη η Ελλάδα είναι μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ χερσόνησος. Θαύμα της φύσης. Το καλύτερο σημείο του πλανήτη. Με ήπιο κλίμα, 4 εποχές, σταυροδρόμι ηπείρων. Εκπληκτική ομορφιά όπου και αν κοιταξεις. Κτλ
Η κατάρα της οι Βαλκάνιοι γείτονες και φυσικά οι νεοέλληνες.
σιγα μην ειναι το καλυτερο σημειο του πλανητη. εχεις ταξιδεψει πουθενα να δεις πως ειναι και αλλου;
Εγώ που έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες στον πλανήτη πιάνομαι αν σου πω ότι το κλίμα και γεωγραφικά γενικά είναι από τα πιο όμορφα μέρη ? Και δεν το λέω επειδή είμαι από εδώ , είναι . Μπορώ να σου βρω 100 και παραπάνω κακά που με χαλάνε στον Έλληνα και την βλαχιά μας αλλά το σημείο που ζούμε είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και έχω δει πάρα πολλά, δεν είναι το μόνο μέρος που μου άρεσε. Έχω εντυπωσιαστεί σε πολλά μέρη ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι από τα πιο όμορφα μέρη και από τα μέρη με το καλύτερο κλίμα στον πλανήτη
Βασικά αν πάρεις μια Υδρογειο σαν αυτές που κάποτε είχαμε στα σχολεία και τώρα δείχνει το Google Earth και την περιστρεψεις, θα δεις ότι λίγη στεριά υπάρχει στον πλανήτη στη ζώνη γεωγραφικού πλάτους της Ελλάδας και εύκρατου κλίματος, κι η περισσότερη είναι είτε ασιατικές κορυφογραμμες είτε έρημη στεπα. Βάλε και το ότι είναι ορεινή χερσόνησος στη Μεσόγειο, κι όχι εκτεθειμένη σε ωκεανό, είναι "σπάνια" γεωλογικά η Ελλάδα, κωλοφαρδία στο διαχωρισμό της Πανγαίας και μάλλον αυτή η πολύ ευνοϊκή γεωγραφικά θέση ήταν αιτία γέννησης πολιτισμού που δεν ντρεπομαστε να θεωρούμε δικό μας οι Νεοέλληνες...
-
Έτσι.... Είναι ελάχιστα μέρη στον πλανήτη στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος και το καλύτερο είναι η μεσογειακή λεκάνη που δημιουργεί δικό της κλίμα σε ιδανική απόσταση από τον ισημερινό.
Ξεκάθαρα ένα τυχερό μέρος.
-
-
Εδώ να πάτε διακοπές οι Αθηναίοι
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@cirus said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Γενικά όλη η Ελλάδα είναι μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΉ χερσόνησος. Θαύμα της φύσης. Το καλύτερο σημείο του πλανήτη. Με ήπιο κλίμα, 4 εποχές, σταυροδρόμι ηπείρων. Εκπληκτική ομορφιά όπου και αν κοιταξεις. Κτλ
Η κατάρα της οι Βαλκάνιοι γείτονες και φυσικά οι νεοέλληνες.
σιγα μην ειναι το καλυτερο σημειο του πλανητη. εχεις ταξιδεψει πουθενα να δεις πως ειναι και αλλου;
Εγώ που έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες στον πλανήτη πιάνομαι αν σου πω ότι το κλίμα και γεωγραφικά γενικά είναι από τα πιο όμορφα μέρη ? Και δεν το λέω επειδή είμαι από εδώ , είναι . Μπορώ να σου βρω 100 και παραπάνω κακά που με χαλάνε στον Έλληνα και την βλαχιά μας αλλά το σημείο που ζούμε είναι από τα καλύτερα στον κόσμο και έχω δει πάρα πολλά, δεν είναι το μόνο μέρος που μου άρεσε. Έχω εντυπωσιαστεί σε πολλά μέρη ακόμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι από τα πιο όμορφα μέρη και από τα μέρη με το καλύτερο κλίμα στον πλανήτη
H Nοτια Καλιφορνια εχει καλυτερο κλιμα απο την Αττικη (σημειωνω οτι η Αττικη ειναι περιπτωση καλου κλιματος δεν ειναι ολη η Ελλαδα ετσι) γιατι τον χειμωνα δεν κανει κρυο (20-22) σε αντιθεση με εμας που εχουμε χειμωνα. Το τοπιο ειναι παρομοιο με το Ελληνικο.
η Νοτια Γαλλια εχει ιδιο κλιμα με την Αττικη αλλα πολυ πολυ καλυτερη υποδομη.
Υπαρχουν και αλλες χωρες που ειναι καλες να ζεις πχ Ταυλανδη.
Να μην γραφουμε υπερβολες. Η Ελλαδα εχει σοβαρα προβληματα υποδομων.
Πηγαινε να δεις πως εγινε απο τον Διονυσο μεχρι την Ν Μακρη και σκεψου πως ηταν 1 μηνα πριν. Θα παθεις σοκ.
Η Καλιφόρνια τα σπάει αλλά μάλλον δεν έχεις ακούσει φαίνεται για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα εκεί
Η νότια Γαλλία δεν έχει ίδιο κλίμα με την Αττική . Υποδομές προφανώς σε όλη την Ευρώπη έχουν καλύτερες . Κλίμα όχι
Που στην Ταϊλάνδη ??? Χαχαχαχαχα εκεί είναι φανταστικά να πας διακοπές όχι να μένεις . Μάλλον δεν τα ξέρεις καλά . Έχεις πάει η απλά τα σκαρφίζεσαι? Ξέρεις τι υγρασία έχει η Ταϊλάνδη ? Σε συνάρτηση με την ζέστη . Είναι ωραία να ζεις εκεί ?? Νταξει έχει αλλά τυχερά αν έχεις μεγάλο εισόδημα αλλά το κλίμα καλυτερο???? Ούτε στο ελαχιστο
Δεν στα έχουν πει καλά φίλε μου. Το μεσογειακό κλίμα είναι κορυφαίο και η Ελλάδα έχει αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα κλίματα στον κόσμο
Σε υποδομές η Ελλάδα είναι χάλια. Μην αναφερθώ παραπάνω νομίζω δεν διαφωνεί και κανένας, δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Αλλά σε κλίμα ??? Βρες κάτι άλλο να πεις
-
This post is deleted! -
Τελευταία στάση για λίγες μέρες λίγο πάνω από Αγίοκαμπο Λάρισσάς. Δυστυχώς απογοήτευσε. Η θάλασσα κυμματώδης ακόμα και όταν δεν έιχε αέρα. Όχι πάρα πολύ αλλά αρκετά για να μην θες να ρισκάρεις με το παιδί. Τέλος πάντων με λίγο ψάξιμο βρίσκαμε άκρη/απάγγιο και κάναμε τα μπάνια μας αλλά πάλι την ψάχναμε με το αμάξι (ενώ πήγα για την φάση "κλειδώνω αμάξι και είμαι παραλία/σπίτι"). Βρήκαμε κάτι παλιά αλλά ήσυχα και καθαρά ενοικιαζόμενα για 40 ευρά την μέρα*. Δυστυχώς προτελευταιά μέρα ήρθαν και κάτι ζώα στο από πάνω διαμέρισμα και την κάναμε άρον άρον ενώ ψηνόμασταν να κάτσουμε κι άλλο (βλέπαμε μετεο ότι θα πέφτανε οι θάλασσες).
*) Σημείωση. Αν θέλετε νορμάλ τιμές σταματήστε να κοιτάτε booking, airbnb και λοιπές ιντερνετικές μλκιες. Η δουλειά γίνεται ρωτόντας γνωστούς και ψάχνοντας επιτόπου.
-
Το booking και άλλες πλατφόρμες έχουν ανεβάσει τόσο τα ποσοστά που παίρνουν από τα καταλύματα που αν βρεις κάποιο που σε αρέσει παίρνεις κατευθείαν τηλέφωνο και πιθανότατα θα σου κάνουν καλύτερη τιμή.
-
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Το booking και άλλες πλατφόρμες έχουν ανεβάσει τόσο τα ποσοστά που παίρνουν από τα καταλύματα που αν βρεις κάποιο που σε αρέσει παίρνεις κατευθείαν τηλέφωνο και πιθανότατα θα σου κάνουν καλύτερη τιμή.
To δοκιμάσαμε αλλά έχουν μαγκέψει και οι ιδιοκτήτες και σου κόβουν ένα αστείο ποσό ενώ ζητάνε και προκαταβολή. Χωρια που δεν σε εξασφαλίζει τιποτα μετα (πχ μιλαγες για 2 κλινο σε οροφο και σου δινουν μονοκλινο με "ημιδιπλο" σε ισογειο). Τουλάχιστο με το μπουκινγκ φοβονται να κανουν μαλακιες γιατι πεφτει και κριτικη.
Καλύτερα μεσω γνωστων ή επιτοπου.
-
Πως ακριβώς θα δεσμεύσει ο άλλος το κατάλυμά του χωρίς προκαταβολή? Κι αν εσύ τον πιστολιάσεις? Παίρνει που παίρνει το ρίσκο να βάλει έναν άγνωστο μέσα γιατί 99% θα είναι και συμφωνία σε μαύρα αυτή άρα καμία εξασφάλιση από πουθενά, θες να στο κρατήσει ελεύθερο και μέχρι να εμφανιστείς και να εξοφλήσεις στο φεύγα? Ε δε γίνονται αυτά.
Οι πλατφόρμες δεν είναι καλύτερες και είναι σχεδόν συνέταιροι μας πλέον αλλά τουλάχιστον παρέχουν την ασφάλεια της πληρωμής και των στοιχείων του επισκέπτη. Σε περίπτωση συμφωνίας εκτός πλατφόρμας εγώ ζητάω προκαταταβολή το 1/3 για να δεσμεύσω τις ημερομηνίες και εξόφληση 1-2 μέρες πριν την άφιξη. Και πάλι εννοείται υπάρχει το ενδεχόμενο να πάω και να το βρω ριμαγμένο και να μη μπορώ να αξιώσω τίποτα και από πουθενά αλλά αυτό είναι εν γνώση μου ρίσκο.
-
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
To δοκιμάσαμε αλλά έχουν μαγκέψει και οι ιδιοκτήτες και σου κόβουν ένα αστείο ποσό ενώ ζητάνε και προκαταβολή. Χωρια που δεν σε εξασφαλίζει τιποτα μετα (πχ μιλαγες για 2 κλινο σε οροφο και σου δινουν μονοκλινο με "ημιδιπλο" σε ισογειο). Τουλάχιστο με το μπουκινγκ φοβονται να κανουν μαλακιες γιατι πεφτει και κριτικη.
Aυτο με την προκαταβολη παντοντε ισχυε, με καταθεση στον τραπεζικο τους λογαριασμο. Το Booking ειναι ακριβο τους κραταει 16% οποτε αποκλειετε να μην βρεθει μια μεση λυση.
-
Προφανώς και στέλνεις προκαταβολή σε μια τέτοια περίπτωση. Από την άλλη επαφίεται στον επαγγελματισμό του ιδιοκτήτη αν και πλέον αμφιβάλλω ότι έχουν μείνει πολλοί….δυστυχώς η απληστία υπερτερεί…
-
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Πως ακριβώς θα δεσμεύσει ο άλλος το κατάλυμά του χωρίς προκαταβολή? Κι αν εσύ τον πιστολιάσεις? Παίρνει που παίρνει το ρίσκο να βάλει έναν άγνωστο μέσα γιατί 99% θα είναι και συμφωνία σε μαύρα αυτή άρα καμία εξασφάλιση από πουθενά, θες να στο κρατήσει ελεύθερο και μέχρι να εμφανιστείς και να εξοφλήσεις στο φεύγα? Ε δε γίνονται αυτά.
Οι πλατφόρμες δεν είναι καλύτερες και είναι σχεδόν συνέταιροι μας πλέον αλλά τουλάχιστον παρέχουν την ασφάλεια της πληρωμής και των στοιχείων του επισκέπτη. Σε περίπτωση συμφωνίας εκτός πλατφόρμας εγώ ζητάω προκαταταβολή το 1/3 για να δεσμεύσω τις ημερομηνίες και εξόφληση 1-2 μέρες πριν την άφιξη. Και πάλι εννοείται υπάρχει το ενδεχόμενο να πάω και να το βρω ριμαγμένο και να μη μπορώ να αξιώσω τίποτα και από πουθενά αλλά αυτό είναι εν γνώση μου ρίσκο.
Το μυστικο για να μειωσεις το ρισκο ζημιων ειναι να εχεις ενα ελαχιστο διαστημα διαμονης πχ 3 μερες και να πας να δεις τι γινεται αμεσως μολις φευγουν οι επισκεπτες. Και εννοειται επιπλα απο ΙΚΕΑ η φθηνοτερα.
-
Προφανώς και στέλνεις προκαταβολή σε μια τέτοια περίπτωση. Από την άλλη επαφίεται στον επαγγελματισμό του ιδιοκτήτη αν και πλέον αμφιβάλλω ότι έχουν μείνει πολλοί….δυστυχώς η απληστία υπερτερεί…
Ο μέσος ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ένα άπληστο γουρούνι που νοικιάζει τρώγλη για παλάτι αλλά ο μέσος ενοικιαστής είναι ένας ενάρετος οικογενειάρχης με ήθος, αρχές και σέβας για το βιός του άλλου. σουρ !
Που θα παμε διακοπες 2024 ;