-
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@realzeus said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μια χαρά αμείβεται δίκαια αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες.
Α για αυτό γίνεται χαμός με τα συνδικάτα αυτοκινητοβιομηχανιών σε Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία;
Και τι ζητάνε εκεί τα συνδικάτα ? Να γίνουν κρατικά και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι ?
Οχι βέβαια...
Αρα πάλι συγκρίνουμε φράουλες με πορτοκάλια...
Η Renault είναι κρατική, στην VW το τοπικό κρατίδιο είναι μεγαλομέτοχος και στην Αμερική το Κράτος διέσωσε τις 3 από τις 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πριν 15 χρόνια. Τι λέγαμε;
-
Συνολικά 25000 πρόκειται να απολυθούν από την VW ώστε να μπορέσει να μείνει βιώσιμη. Έχουν ήδη απολυθεί εργαζόμενοι και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μειώσεις μισθών.
-
Μια χαρά αμείβεται δίκαια αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες.
Α για αυτό γίνεται χαμός με τα συνδικάτα αυτοκινητοβιομηχανιών σε Αμερική, Γερμανία, Ιταλία και Γαλλία;
Και τι ζητάνε εκεί τα συνδικάτα ? Να γίνουν κρατικά και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι ?
Οχι βέβαια...
Αρα πάλι συγκρίνουμε φράουλες με πορτοκάλια...
Η Renault είναι κρατική, στην VW το τοπικό κρατίδιο είναι μεγαλομέτοχος και στην Αμερική το Κράτος διέσωσε τις 3 από τις 4 μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες πριν 15 χρόνια. Τι λέγαμε;
Η Ρενώ είναι διαχρονικά κρατική, αλλά δεν έχει ξύστες για προσωπικό.
Τα κράτη, ειδικά τα τοπικά, όπως και τα ασφαλιστικά ταμεία επενδύουν σε μεγάλες επιχειρήσεις, γιατί θεωρούνται καλές και ασφαλείς τοποθετήσεις χαμηλού ρίσκου.
Σημαίνει ΕΟΜΜΕΧ αυτό ?
Τελικά ποιές φράουλες...
Με τσάντες λουι βουιτόν μαιμού, συγκρίνεις τα πορτοκάλια...
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Συνολικά 25000 πρόκειται να απολυθούν από την VW ώστε να μπορέσει να μείνει βιώσιμη. Έχουν ήδη απολυθεί εργαζόμενοι και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μειώσεις μισθών.
Είπαμε είναι ημικρατική εταιρεία όπως λένε οι φίλοι, οπότε απολύει ξύστες....
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τα νισσαν δε στηρίχθηκαν από το κράτος όπως και θα έπρεπε. Δεν υπήρχαν παραγγελίες από τις κρατικες υπηρεσίες. Δεξιοί και αριστεροί έγιναν κάτοχοι ενός Σάννυ. Η εταιρεία όμως δεν βοηθήθηκε με κανένα τρόπο τόσο από τους πολιτικούς όσο και από τις τράπεζες.
Άρα, φταίνε οι συνδικαλισταί και η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς!
-
Όποιος θυμάται τα παλιά είναι παλιάνθρωπος, έλεγε ένας φίλος που συγχωρεθηκε...
Οπότε, ευκαιρία για καινούριο λόγο να αναφωνήσουμε
ΚΑΙ Α!
ΚΑΙ ΟΥ! -
H ποιότητα των ελληνικών Νισσάν ήταν πολύ καλή, σε ορισμένα πράγματα όπως η αντισκωριακή προστασία ή τα ηλεκτρικά τους την έλεγες και κορυφαία.
Ο Ριζοσπάστης έχει δίκιο για την Πιρέλλι και την Γκουντγίαρ παρόλο που δεν τα γράφει όλα, έζησα από κοντά τα γεγονότα στην πρώτη και τα επιβεβαιώνω.
Με δυό λόγια: είμαστε πολύ μικρή και απομακρυσμένη αγορά (αυτό δεν το λέει, αλλά είναι κορυφαίος αρνητικός παράγοντας), είμαστε μια χώρα σε γενικότερη φάση αποβιομηχάνισης (αυτό επίσης δεν το αναφέρει), οι μητρικές εταιρείες υλοποίησαν κάποια επενδυτικά και οργανωτικά σχέδια τεράστιου μεγέθους σε πολύ μεγαλύτερες αγορές, ενίοτε και κεντρικότερες -> πήρε τα εδώ εργοστάσια ο διάολος, παρά το γεγονός ότι ήταν κερδοφόρα.Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
-
Η Ρενώ είναι διαχρονικά κρατική, αλλά δεν έχει ξύστες για προσωπικό.
Α οι Γάλλοι ΔΥ δεν είναι ξύστες; ΟΚ.
Είπαμε είναι ημικρατική εταιρεία όπως λένε οι φίλοι, οπότε απολύει ξύστες....
Οι Γερμανοί όμως είναι;
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
H ποιότητα των ελληνικών Νισσάν ήταν πολύ καλή, σε ορισμένα πράγματα
Σε ορισμένα ίσως, σε άλλα όμως όχι. Το θέμα με τα ψυγεία το γνωρίζω εκ των έσω.
Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
Συκοφαντίες των Αριστερών.
Πες τα μπας και ακούσουν κάποιοι... -
Κάτι άλλο, διαβάζω συνέχει κάτι μπούρδες του στυλ 'υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία στη χώρα μας. Πήγαινε π.χ. να ανοίξεις ένα εργοστάσιο ή ένα ξενοδοχείο και θα σε σκίσουν σε πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, με χαρτιά, μελέτες, άδειες, γρηγορόσημα, κοκ'.
Ναι, ε? Πήγαινε λοιπόν λέω εγώ σε Ιαπωνία ή Κίνα ή Αμερική να ανοίξεις ένα αντίστοιχο μαγαζί και να δεις τι μελέτες και άδειες θέλεις εκεί. Παράδεισος είναι η Ελλαδίτσα μπροστά τους.
Τι κάνει όμως π.χ. ο Κινέζος? ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα:
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο τρισεκατομμύριο κάποιος ξένος να ξεκινήσει από την αρχή να ρίξει σχέδια, να κάνει μελέτες, να ζητήσει άδειες, να καταθέτει αιτήματα στο πρωτόκολλο κάποια κινέζικης υπηρεσίας σε ένα χωριό χαμένο μέσα στο ρου του κίτρινου ποταμού και να βρει άκρη, πας κεντρικά, τους λες τι θέλεις, και σου προτείνουν αυτοί έτοιμες λύσεις να διαλέξεις.
Πας λοιπόν και τους λες π.χ.: θέλω να ανοίξω ένα εργοστάσιο με 200-250 εργαζόμενους, εμβαδού π.χ. περί τα 10.000 τ.μ., θέλω πρόσβαση σε σιδηρόδρομο και λιμάνι, θέλω υποσταθμό 10MWA, θέλω φυσικό αέριο 4bar/6'' παροχή, θέλω να έχω και βιολογικό με ικανότητα 30m3/μέρα.
Και αυτοί σου κάνουν προτάσεις με έτοιμα, κενά, εργοστάσια, όσο γίνεται παραπλήσιων παροχών και διαστάσεων με αυτό που ζητάς, σε διάφορες περιοχές για να διαλέξεις!
Το έκανε το 2010 πασίγνωστος Αχαιός επιχειρηματίας και ξεμπέρδεψε. Μέσα σε λίγα μηνάκια ξήλωσε 2 από τις 3 γραμμές παραγωγής που είχε για δεκαετίες εδώ, τις μετέφερε με φορτηγίδα στην Κίνα, τις συναρμολόγησε και ξεκίνησε να παράγει. Και πάλι έδωσε γρηγορόσημα, και γράσσα για να του δώσουνε καλό μαγαζί, να τα λέμε όλα και έκανε και επιπλέον εργασίες για να το φέρει εκεί που ήθελε. Αλλά αν ξεκίναγε από πολεοδομίες και νομαρχίες, ακόμα στο περίμενε θα ήταν. Για πηγαίνετε σε μια κινέζικη δημόσια υπηρεσία να συνενοηθείτε, Ελλαδίτσα θα λέτε και θα κλαίτε.Ποιά η διαφορά Κίνας με Ελλάδα στο εν λόγω παράδειγμα: Μέγεθος, και η πιο έμπρακτη συνειδητοποίηση ότι ο επενδυτής είναι διαλεγώνας και θέλει κανάκεμα, τίποτα άλλο.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκα, προς ικανοποίηση όλων, για να μην τους δημιουργήσω πρόβλημα και για να προστατέψω την υγεία μου και την ηρεμία της οικογένειας μου, γιατί δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση.
Την καλύτερη επιλογή έκανες. Μακρυά από τοξικά περιβάλλοντα και τοξικούς μαλάκες.
Δυστυχώς φοβάμαι πως είναι η πλειοψηφία. Αλλά σε κάθε περίπτωση ελπίζω να βρήκες κάτι πιο ανθρώπινο έστω και για λιγότερα λεφτά.
-
Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
Άσε ρε πονηρέ, που ξέρεις εσύ ποίοι και γιατί έκλεισαν τα μαγαζιά, και δεν ξέρουν οι μπαρμπάδες με (ακρο)δεξιές παρωπίδες που φορούσαν πηλίκια στο Γυμνάσιο!
Ρώτα όποιον θες π.χ. στο καφενείο ενός συνδεσμου συνταξιούχων αξιωματικών της χωροφυλακής, ή π.χ. σε τραπέζι μπιρίμπας παραθαλάσσιου οικισμού πρωην Τραπεζικων, ανθρώπων που τα έζησαν από πρώτο χέρι και περνούσαν απ έξω απ τις ΒΙ.ΠΕ κάθε φορά που πήγαιναν στο χωριό για Πάσχα, οι 99 στους 100 θα σου πουν ότι τα εργοστάσια τα κλείσανε οι κακοι απεργοί συνδικαλισταί που τους πήραν στο λαιμό τους οι κομμουνισταί που μισούν την ορθοδοξία μας και το σταυρό στη σημαία!
Και δηλαδή δεν ξέρουν όλοι αυτοί, αλλά ξέρεις εσύ...
Η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς φταίει, και οι Ιδεολογικοι τους πρόγονοι, που αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ, όλη η Ελλάδα θα ήταν νησίδες Μονακού μεσα σε μια ενιαία απέραντη Βιομηχανική Περιοχή, κι όχι η σημερινή βαλκάνια σοβιετία που την κατάντησαν οι αριστεροί μεταπράττες εισαγωγαί/εξαγωγαί, οι αριστεροι μεσίτες, οι αριστεροί εργολάβοι αντιπαροχής, οι αριστεροί (όντως) εφοπλιστές της ραδιοτηλεόρασης και του ποδοσφαίρου, και οι αριστεροί ρουμστουλετατζήδες ιδιοκτήτες καφετεριών... -
Απ τις ειδήσεις των ημερών...
Μαντέψτε, ποιός;Βοήθεια κοινού:
ΔΕΝ είναι αυτός.
-
-
Στις γελοιογραφίες πάει αυτό και αυτή που το έγραψε στο Δαφνί.
-
Γιατί βρε γαϊδούρια, δεν αγοράζετε μπαταριοκίνητα αυτοκίνητα, και αρχίζουν οι απολύσεις εργαζομένων;
Έχετε εθισμό στο καυσαέριο και στον θόρυβο, ε;
Ακόμα ονειρεύεστε ένα V6-V8 για να κάνετε «ανοίγματα» στη Ποσειδώνος και με την άκρη του ματιού να βλέπετε αν τραβάτε την προσοχή, έτσι;
Άντε από 'κει πέρα να΄ούμε... -
Άσε μας βρε καγκουρό
-
Κάτι άλλο, διαβάζω συνέχει κάτι μπούρδες του στυλ 'υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία στη χώρα μας. Πήγαινε π.χ. να ανοίξεις ένα εργοστάσιο ή ένα ξενοδοχείο και θα σε σκίσουν σε πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, με χαρτιά, μελέτες, άδειες, γρηγορόσημα, κοκ'.
Ναι, ε? Πήγαινε λοιπόν λέω εγώ σε Ιαπωνία ή Κίνα ή Αμερική να ανοίξεις ένα αντίστοιχο μαγαζί και να δεις τι μελέτες και άδειες θέλεις εκεί. Παράδεισος είναι η Ελλαδίτσα μπροστά τους.
Τι κάνει όμως π.χ. ο Κινέζος? ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα:
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο τρισεκατομμύριο κάποιος ξένος να ξεκινήσει από την αρχή να ρίξει σχέδια, να κάνει μελέτες, να ζητήσει άδειες, να καταθέτει αιτήματα στο πρωτόκολλο κάποια κινέζικης υπηρεσίας σε ένα χωριό χαμένο μέσα στο ρου του κίτρινου ποταμού και να βρει άκρη, πας κεντρικά, τους λες τι θέλεις, και σου προτείνουν αυτοί έτοιμες λύσεις να διαλέξεις.
Πας λοιπόν και τους λες π.χ.: θέλω να ανοίξω ένα εργοστάσιο με 200-250 εργαζόμενους, εμβαδού π.χ. περί τα 10.000 τ.μ., θέλω πρόσβαση σε σιδηρόδρομο και λιμάνι, θέλω υποσταθμό 10MWA, θέλω φυσικό αέριο 4bar/6'' παροχή, θέλω να έχω και βιολογικό με ικανότητα 30m3/μέρα.
Και αυτοί σου κάνουν προτάσεις με έτοιμα, κενά, εργοστάσια, όσο γίνεται παραπλήσιων παροχών και διαστάσεων με αυτό που ζητάς, σε διάφορες περιοχές για να διαλέξεις!
Το έκανε το 2010 πασίγνωστος Αχαιός επιχειρηματίας και ξεμπέρδεψε. Μέσα σε λίγα μηνάκια ξήλωσε 2 από τις 3 γραμμές παραγωγής που είχε για δεκαετίες εδώ, τις μετέφερε με φορτηγίδα στην Κίνα, τις συναρμολόγησε και ξεκίνησε να παράγει. Και πάλι έδωσε γρηγορόσημα, και γράσσα για να του δώσουνε καλό μαγαζί, να τα λέμε όλα και έκανε και επιπλέον εργασίες για να το φέρει εκεί που ήθελε. Αλλά αν ξεκίναγε από πολεοδομίες και νομαρχίες, ακόμα στο περίμενε θα ήταν. Για πηγαίνετε σε μια κινέζικη δημόσια υπηρεσία να συνενοηθείτε, Ελλαδίτσα θα λέτε και θα κλαίτε.Ποιά η διαφορά Κίνας με Ελλάδα στο εν λόγω παράδειγμα: Μέγεθος, και η πιο έμπρακτη συνειδητοποίηση ότι ο επενδυτής είναι διαλεγώνας και θέλει κανάκεμα, τίποτα άλλο.
Είδατε τελικά πόσο καλό πράγμα είναι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς ?
Εστω και της κινέζικης....
Πάντως στα θέματα της επικαιρότητας, διαπιστώνω ότι οι υπεύθυνοι της γραμμής είναι διακοπές, γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση των αναμεταδοτών....
Ετσι αυτοί για να γεμίσουν το πρόγραμμα, βάζουν επαναλήψεις από παλιά τσιτάτα, για ανύπαρκτους αγώνες και κρύβοντας τα κολλητιλίκια τους με τους κατακτητές...
-
-
Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι Ήρωες πατριώτες, που έχουν πέσει με τα μούτρα στη κατάσβεση των πυρκαγιών που βάζει η 5η φάλαγγα...
-
Κάθε χρονιά είχαμε τον @gatoz να βγάζει δελτίο τύπου κόμματος αλλά τώρα απουσιάζει...
https://www.sansimera.gr/articles/965
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2