-
Κάτι άλλο, διαβάζω συνέχει κάτι μπούρδες του στυλ 'υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία στη χώρα μας. Πήγαινε π.χ. να ανοίξεις ένα εργοστάσιο ή ένα ξενοδοχείο και θα σε σκίσουν σε πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, με χαρτιά, μελέτες, άδειες, γρηγορόσημα, κοκ'.
Ναι, ε? Πήγαινε λοιπόν λέω εγώ σε Ιαπωνία ή Κίνα ή Αμερική να ανοίξεις ένα αντίστοιχο μαγαζί και να δεις τι μελέτες και άδειες θέλεις εκεί. Παράδεισος είναι η Ελλαδίτσα μπροστά τους.
Τι κάνει όμως π.χ. ο Κινέζος? ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα:
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο τρισεκατομμύριο κάποιος ξένος να ξεκινήσει από την αρχή να ρίξει σχέδια, να κάνει μελέτες, να ζητήσει άδειες, να καταθέτει αιτήματα στο πρωτόκολλο κάποια κινέζικης υπηρεσίας σε ένα χωριό χαμένο μέσα στο ρου του κίτρινου ποταμού και να βρει άκρη, πας κεντρικά, τους λες τι θέλεις, και σου προτείνουν αυτοί έτοιμες λύσεις να διαλέξεις.
Πας λοιπόν και τους λες π.χ.: θέλω να ανοίξω ένα εργοστάσιο με 200-250 εργαζόμενους, εμβαδού π.χ. περί τα 10.000 τ.μ., θέλω πρόσβαση σε σιδηρόδρομο και λιμάνι, θέλω υποσταθμό 10MWA, θέλω φυσικό αέριο 4bar/6'' παροχή, θέλω να έχω και βιολογικό με ικανότητα 30m3/μέρα.
Και αυτοί σου κάνουν προτάσεις με έτοιμα, κενά, εργοστάσια, όσο γίνεται παραπλήσιων παροχών και διαστάσεων με αυτό που ζητάς, σε διάφορες περιοχές για να διαλέξεις!
Το έκανε το 2010 πασίγνωστος Αχαιός επιχειρηματίας και ξεμπέρδεψε. Μέσα σε λίγα μηνάκια ξήλωσε 2 από τις 3 γραμμές παραγωγής που είχε για δεκαετίες εδώ, τις μετέφερε με φορτηγίδα στην Κίνα, τις συναρμολόγησε και ξεκίνησε να παράγει. Και πάλι έδωσε γρηγορόσημα, και γράσσα για να του δώσουνε καλό μαγαζί, να τα λέμε όλα και έκανε και επιπλέον εργασίες για να το φέρει εκεί που ήθελε. Αλλά αν ξεκίναγε από πολεοδομίες και νομαρχίες, ακόμα στο περίμενε θα ήταν. Για πηγαίνετε σε μια κινέζικη δημόσια υπηρεσία να συνενοηθείτε, Ελλαδίτσα θα λέτε και θα κλαίτε.Ποιά η διαφορά Κίνας με Ελλάδα στο εν λόγω παράδειγμα: Μέγεθος, και η πιο έμπρακτη συνειδητοποίηση ότι ο επενδυτής είναι διαλεγώνας και θέλει κανάκεμα, τίποτα άλλο.
-
@ektoras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκα, προς ικανοποίηση όλων, για να μην τους δημιουργήσω πρόβλημα και για να προστατέψω την υγεία μου και την ηρεμία της οικογένειας μου, γιατί δεν άντεχα άλλο αυτή την κατάσταση.
Την καλύτερη επιλογή έκανες. Μακρυά από τοξικά περιβάλλοντα και τοξικούς μαλάκες.
Δυστυχώς φοβάμαι πως είναι η πλειοψηφία. Αλλά σε κάθε περίπτωση ελπίζω να βρήκες κάτι πιο ανθρώπινο έστω και για λιγότερα λεφτά.
-
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Οπότε, ναι, οι ξένοι τα έκλεισαν τα μαγαζιά, γιατί αλλού με τα ίδια θα κέρδιζαν ακόμη περισσότερα.
Άσε ρε πονηρέ, που ξέρεις εσύ ποίοι και γιατί έκλεισαν τα μαγαζιά, και δεν ξέρουν οι μπαρμπάδες με (ακρο)δεξιές παρωπίδες που φορούσαν πηλίκια στο Γυμνάσιο!
Ρώτα όποιον θες π.χ. στο καφενείο ενός συνδεσμου συνταξιούχων αξιωματικών της χωροφυλακής, ή π.χ. σε τραπέζι μπιρίμπας παραθαλάσσιου οικισμού πρωην Τραπεζικων, ανθρώπων που τα έζησαν από πρώτο χέρι και περνούσαν απ έξω απ τις ΒΙ.ΠΕ κάθε φορά που πήγαιναν στο χωριό για Πάσχα, οι 99 στους 100 θα σου πουν ότι τα εργοστάσια τα κλείσανε οι κακοι απεργοί συνδικαλισταί που τους πήραν στο λαιμό τους οι κομμουνισταί που μισούν την ορθοδοξία μας και το σταυρό στη σημαία!
Και δηλαδή δεν ξέρουν όλοι αυτοί, αλλά ξέρεις εσύ...
Η Ιδεολογική Ηγεμονία της Αριστεράς φταίει, και οι Ιδεολογικοι τους πρόγονοι, που αν δεν υπήρχε το ΕΑΜ, όλη η Ελλάδα θα ήταν νησίδες Μονακού μεσα σε μια ενιαία απέραντη Βιομηχανική Περιοχή, κι όχι η σημερινή βαλκάνια σοβιετία που την κατάντησαν οι αριστεροί μεταπράττες εισαγωγαί/εξαγωγαί, οι αριστεροι μεσίτες, οι αριστεροί εργολάβοι αντιπαροχής, οι αριστεροί (όντως) εφοπλιστές της ραδιοτηλεόρασης και του ποδοσφαίρου, και οι αριστεροί ρουμστουλετατζήδες ιδιοκτήτες καφετεριών... -
Απ τις ειδήσεις των ημερών...
Μαντέψτε, ποιός;Βοήθεια κοινού:
ΔΕΝ είναι αυτός.
-
-
Στις γελοιογραφίες πάει αυτό και αυτή που το έγραψε στο Δαφνί.
-
Γιατί βρε γαϊδούρια, δεν αγοράζετε μπαταριοκίνητα αυτοκίνητα, και αρχίζουν οι απολύσεις εργαζομένων;
Έχετε εθισμό στο καυσαέριο και στον θόρυβο, ε;
Ακόμα ονειρεύεστε ένα V6-V8 για να κάνετε «ανοίγματα» στη Ποσειδώνος και με την άκρη του ματιού να βλέπετε αν τραβάτε την προσοχή, έτσι;
Άντε από 'κει πέρα να΄ούμε... -
Άσε μας βρε καγκουρό
-
@dstou said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Κάτι άλλο, διαβάζω συνέχει κάτι μπούρδες του στυλ 'υπάρχει τεράστια γραφειοκρατία στη χώρα μας. Πήγαινε π.χ. να ανοίξεις ένα εργοστάσιο ή ένα ξενοδοχείο και θα σε σκίσουν σε πολεοδομίες, νομαρχίες, δήμους, με χαρτιά, μελέτες, άδειες, γρηγορόσημα, κοκ'.
Ναι, ε? Πήγαινε λοιπόν λέω εγώ σε Ιαπωνία ή Κίνα ή Αμερική να ανοίξεις ένα αντίστοιχο μαγαζί και να δεις τι μελέτες και άδειες θέλεις εκεί. Παράδεισος είναι η Ελλαδίτσα μπροστά τους.
Τι κάνει όμως π.χ. ο Κινέζος? ακολουθεί πραγματικό παράδειγμα:
Έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε μία στο τρισεκατομμύριο κάποιος ξένος να ξεκινήσει από την αρχή να ρίξει σχέδια, να κάνει μελέτες, να ζητήσει άδειες, να καταθέτει αιτήματα στο πρωτόκολλο κάποια κινέζικης υπηρεσίας σε ένα χωριό χαμένο μέσα στο ρου του κίτρινου ποταμού και να βρει άκρη, πας κεντρικά, τους λες τι θέλεις, και σου προτείνουν αυτοί έτοιμες λύσεις να διαλέξεις.
Πας λοιπόν και τους λες π.χ.: θέλω να ανοίξω ένα εργοστάσιο με 200-250 εργαζόμενους, εμβαδού π.χ. περί τα 10.000 τ.μ., θέλω πρόσβαση σε σιδηρόδρομο και λιμάνι, θέλω υποσταθμό 10MWA, θέλω φυσικό αέριο 4bar/6'' παροχή, θέλω να έχω και βιολογικό με ικανότητα 30m3/μέρα.
Και αυτοί σου κάνουν προτάσεις με έτοιμα, κενά, εργοστάσια, όσο γίνεται παραπλήσιων παροχών και διαστάσεων με αυτό που ζητάς, σε διάφορες περιοχές για να διαλέξεις!
Το έκανε το 2010 πασίγνωστος Αχαιός επιχειρηματίας και ξεμπέρδεψε. Μέσα σε λίγα μηνάκια ξήλωσε 2 από τις 3 γραμμές παραγωγής που είχε για δεκαετίες εδώ, τις μετέφερε με φορτηγίδα στην Κίνα, τις συναρμολόγησε και ξεκίνησε να παράγει. Και πάλι έδωσε γρηγορόσημα, και γράσσα για να του δώσουνε καλό μαγαζί, να τα λέμε όλα και έκανε και επιπλέον εργασίες για να το φέρει εκεί που ήθελε. Αλλά αν ξεκίναγε από πολεοδομίες και νομαρχίες, ακόμα στο περίμενε θα ήταν. Για πηγαίνετε σε μια κινέζικη δημόσια υπηρεσία να συνενοηθείτε, Ελλαδίτσα θα λέτε και θα κλαίτε.Ποιά η διαφορά Κίνας με Ελλάδα στο εν λόγω παράδειγμα: Μέγεθος, και η πιο έμπρακτη συνειδητοποίηση ότι ο επενδυτής είναι διαλεγώνας και θέλει κανάκεμα, τίποτα άλλο.
Είδατε τελικά πόσο καλό πράγμα είναι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς ?
Εστω και της κινέζικης....
Πάντως στα θέματα της επικαιρότητας, διαπιστώνω ότι οι υπεύθυνοι της γραμμής είναι διακοπές, γιατί υπάρχει καθυστέρηση στην ενημέρωση των αναμεταδοτών....
Ετσι αυτοί για να γεμίσουν το πρόγραμμα, βάζουν επαναλήψεις από παλιά τσιτάτα, για ανύπαρκτους αγώνες και κρύβοντας τα κολλητιλίκια τους με τους κατακτητές...
-
-
Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιοι Ήρωες πατριώτες, που έχουν πέσει με τα μούτρα στη κατάσβεση των πυρκαγιών που βάζει η 5η φάλαγγα...
-
Κάθε χρονιά είχαμε τον @gatoz να βγάζει δελτίο τύπου κόμματος αλλά τώρα απουσιάζει...
-
Ο Γάτος πήρε προαγωγή και τώρα διαμορφώνει την γραμμή, οπότε έχει άλλους αναμεταδότες για την τρέχουσα δουλειά...
-
Ο Κρουζερ ειναι κατά της γραμμής για το μπλόκο της Κοκκινιάς, το δάκρυ κυλάει αυθόρμητα για τον παππού της Καϊλή και τα υπόλοιπα θύματα των κομμουνιστοσυμμοριτώνε.
-
Δεν είμαι εναντίον των θυμάτων κάθε πλευράς εκείνης της εποχής.
Εναντίον των θυτών κατσαπλιάδων κάθε πλευράς είμαι.
Γιατί οι προδότες ήταν οι κατσαπλιάδες που ήταν και κότες λειράτες, αφού σκότωναν άοπλους, ενώ αντίθετα όλοι τους απέφευγαν τους ένοπλους αντιπάλους τους, γιατί εκεί τα πράγματα ήταν επικίνδυνα.
Τώρα οι αριστερούληδες θέλουν να αθωώνουν τους δικούς τους πολυπληθείς κατσαπλιάδες, τους κομισάριους, που σκότωναν μοναχικούς γερμανούς έξω από τα χωριά που δεν έδιναν τον κεφαλικό φόρο στους αντάρτες, οπότε μετά οι γερμανοί έκαναν την βρώμικη δουλειά και καθάριζαν τις αριστερούλικες βρωμιές.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα χωριά που έκαψαν οι γερμανοί δεν ήταν αριστερούλικα.
Ετσι με ένα σμπάρο δύο τριγώνια οι αριστερούληδες...
Προφανώς μέσα στις τάξεις όλων των αντιστασιακών οργανώσεων υπήρχαν πατριώτες και αγνοί αγωνιστές και ως συνήθως αυτοί την πλήρωσαν, αφού οι υπεύθυνοι, των μεν δεξιών οργανώσεων πούλησαν εθνικισμό και βολεύτηκαν στο μετεμφυλιακό κράτος, ενώ οι αντίστοιχοι αριστεροί την έκαναν για το λεγόμενο παραπέτασμα...
Οπότε τιμή σε όλους τους νεκρούς, ανάθεμα στις ηγεσίες που μπροστά στις φιλοδοξίες τους για την εξουσία, υπήρξαν ανάξιοι της Πατρίδας.
80 χρόνια μετά δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει να τελειώσουμε αυτό το θέμα, γιατί τα κόμματα επενδύουν σε αυτό για να φανατίζουν τους γνωστούς χρήσιμους.
Για σκεφτείτε αν από το 1943 είχαμε την λογική του Γοργοπόταμου, σε όλες τις οργανώσεις.
Θα ήταν πολύ πιο ήπιοι οι τελευταίοι μήνες της κατοχής, αφού οι γερμανοί θα είχαν τον φόβο των αντιποίνων, ενώ αντίθετα η ανυπαρξία πραγματικής αντίστασης, τους επέτρεψε να γίνουν ακόμα πιο σκληροί, γνωρίζοντας ότι χάνουν τον πόλεμο, ενώ φεύγοντας προσπάθησαν να καταστρέψουν όλες τις υποδομές της χώρας.
Πόσο δύσκολο ήταν οι τότε ανάξιοι ηγέτες να στείλουν με ένα μηνυματάκι τον Δαμασκηνό και να τους έλεγε, ότι αν θέλετε να φύγετε ήρεμα και να μην σας προλάβουν οι Ρώσοι και δεν μείνει κανείς σας ζωντανός, θα πάψουν οι αγριότητες και οι καταστροφές.
Τέτοιες πρακτικές έγιναν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εκεί δεν είχαν οι γερμανοί το πρόβλημα της απόστασης από την γερμανία και τους ρώσους να κατεβαίνουν.
-
https://praxisreview.gr/με-πιάσανε-τα-εσ-εσ-αλλά-εγώ-τους-γράφω/
Αφιερωμένο
Αν και εχω μια ένσταση
Γνωρίζουμε επίσης:
– 1.094 που τραυματίσθηκαν θανάσιμα κατά την άσκηση των στρατιωτικών τους καθηκόντων σε ελληνικό έδαφος.
– 376 που σκοτώθηκαν σε μάχες με αντάρτες
Σύνολο Γ = 1.470 νεκροί μάχης από βίαιο θάνατο κατά την άσκηση των στρατιωτικών τους καθηκόντων εντός της Ελλάδας περιόδου 1941-1944Παω στοίχημα οτι παρα πολλοί απο τους 1094 ήταν απο τροχαία δείτε απλά τι γίνεται φέτος τον Αύγουστο
στην παραπάνω "μελέτη" δεν υπάρχουν πουθενά τραυματίες νεκροί απο τροχαία ενω εχει απο τύφο ελονοσία και αφροδίσια, τι στον λύκο δεν στούκαραν οι κολοΓερμανοί Σουμάχερ όλοι... -
Διάβασα το λινκ.
Δεν θα το σχολιάσω ούτε θα μπω σε συζητήσεις θα αφήσω να τα πείτε οι ειδικοί. Θα αναφέρω μόνο κάποια δεδομένα.
Οι δικές μας απώλειες του 40-41 ήταν 17000 περίπου στρατιωτικοί μόνιμοι και έφεδροι.Ο στρατός μας όλος ήταν κάπου 12 μεραρχίες και κάπου 120000 άτομα.
Οι μεραρχίες παραδοσιακά είναι 10-12000 άτομα.
Μόνο στην Μ. Ασία οι Τούρκοι είχαν 17000 στην μεραρχία αλλά οι μισοί ήταν ένοπλοι.Τώρα προφανώς δεν μπορεί να είναι μόνο 376 οι νεκροί Γερμανοί ούτε όμως μπορούσαν να έχουν τις απώλειες που είχαμε εμείς στον πόλεμο.
Λογικά 2-3000 είναι πιθανό να ήταν θύματα μαχών με αντάρτες αλλά να σκεφτούμε ότι οι Γερμανοί για κάθε νεκρό δικό τους σκότωναν από 10 έως 50 δικούς μας και όλες οι απώλειες στην κατοχή με κύρια αιτία την πείνα ήταν 390000.
-
Μόλις 268 ευρώ µηνιαίο εισόδηµα δήλωσαν για το 2023 ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελµατίες
-
Να δούμε πόσες χιλιάδες θα είναι οι ΕΕ το 2025, μετά το φετεινό κλείσιμο και πόσοι από αυτούς θα είναι ενεργοί πραγματικά και όχι επειδή χρωστάνε και δεν μπορούν να κλείσουν και να βγουν στην σύνταξη.
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Μόλις 268 ευρώ µηνιαίο εισόδηµα δήλωσαν για το 2023 ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελµατίες
Ο κλέψας του κλέψαντος..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2