-
Σε ερώτηση του εαν είναι σαν τα σίριαλ και τις ταινίες που βλέπουμε, η απάντηση είναι "σε μερικά και χειρότερα"
Να τονίσω πως υπάρχουν και σοβαρά ιδιωτικα. Αλλά είναι ελάχιστα και κυρίως τα ελάχιστα διάσημα και ξακουστά. Αυτό μου λένε αυτό σας λέω.
-
@gtsartsal said in criuser vs Lap:
@criuser said in criuser vs Lap:
Για τα ιδιωτικά σχολεία, υπήρξε μία εποχή μετά το 1990 με την ενσωμάτωση στα σχολεία των νεαρών αλβανών, που δημιούργησε πρόβλημα γιατί δεν δημιουργήθηκαν ειδικά τμήματα για αυτό τα παιδιά. Ετσι υπήρχαν περιπτώσεις σε δημοτικά σχολεία που έβαζαν δεκάχρονα στην πρώτη τάξη για να μάθουν τη γλώσσα από την αρχή η τα έβαζαν στην τετάρτη χωρίς να ξέρουν τη γλώσσα οπότε όλη η τάξη πήγαινε πίσω ενώ και οι δάσκαλοι δεν ήταν και οι πιο επιμελείς.
Αποτελέσμα ήταν να ανθίσουν τα ιδιωτικά σχολεία αφού με 2-3-4000 τον χρόνο εξασφαλιζες απασχόληση από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι η και με κάποια επιπλέον χρήματα μέχρι τις 5.30 το απόγευμα οπότε μπορούσαν να δουλέψουν και οι δύο γονείς. Αυτά τα ωράρια ήταν αν έμενες κοντά στο σχολείο αλλιώς πλήρωνες και 500 για το σχολικό και είχες ακόμα περισσότερη ώρα για δουλειά.
Μετά αυτό επεκτάθηκε συν το γεγονός ότι ο κόσμος κάνει μόνο 1-2 παιδιά δεν είναι δύσκολο να δίνεις 5-6 οικογενειακές ταβέρνες το μήνα για το σχολείο ειδικά αν κερδίζεις την δεύτερη δουλειά δεν έχεις κοντά συμπέθερους να βοηθάνε ούτε ψάχνεις γυναίκα να τα φυλάει.
Εν τω μεταξύ και τα σχολεία είχαν μεγάλες εκπτώσεις στα δεύτερα η τρίτα παιδιά.
Βασίλη με ποιους κάνεις παρέα?
Αν ο μέσος Έλληνας πηγαίνει 6 οικογενειακές ταβέρνες το μήνα, όχι ιδιωτικό σχολείο - όχι δάνειο για σπίτι αλλά ούτε τα κοινόχρηστα και τους λογαριασμούς δεν μπορεί να καλύψει.Μιλάω για πριν την κρίση και οι ταβέρνες ήταν γεμάτες.
Δεν μιλάω για τώρα.
Η αναφορά μου ήταν στα δεδομένα του 1995 - 2000, τότε που αντιμετώπισα το πρόβλημα του σχολείου για τον γιο μου και για τα τότε οικονομικά δεδομένα.
-
@lap said in criuser vs Lap:
@dettol said in criuser vs Lap:
Πολλα ιδιωτικά υπάρχουν λόγω του γεγονότος πως ο γονιός θέλει να λέει στον κύκλο του πως το παιδι παει ιδιωτικό καθώς επίσης να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υπόλοιπους γονείς μπας και συναψουν κάποια επαγγελματική συμφωνία όπως επίσης ιδιαίτερα στο λύκειο να γαμπρισουν τα παιδιά (έχω αστική ευγένεια) μπας και υπάρξει κάποια καλή κουμπαρια με κάποιον πιο πλούσιο από αυτούς.
Εξαιρούνται τα κλασικά διάσημα που οντως κάνουν σωστή δουλειά και αξίζει να τα πληρώσεις εφόσον έχεις!
φιλικα, αλλα εισαι εκτος τοπου και χρονου
Καλά δεν είπα ότι όλα τα ιδιωτικά είναι έτσι, υπάρχουν και καλά αλλά τα περισσότερα που δεν είναι καλά εξυπηρετούν άλλους έμμεσους κοινωνικούς σκοπούς παρά αυτούς της γνώσης. Την αποψη αυτήν την έχω σχηματίσει από δυο πηγές. Απο καθηγητές που διδάσκουν σε ιδιωτικά και μου έχουν πει το ποιόν, επιπεδο και προσδοκίες του μέσου γονιού που πηγαινει τα παιδιά του σε αυτά, αλλά και από την εμπειρία μου με ανθρώπους κάποιας οικονομικής άνεσης που ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσαν αυτό που γράφω.
Ο σκοπός πολλών ιδιωτικών ειναι οι κοινωνικές σχέσεις που θα αναπτύξει το παιδί με μια ανώτερη κοινωνική τάξη καθώς και τα παράπλευρα οφέλη των γονιών από αυτήν. Σε δεύτερο επίπεδο έρχεται η αριστεία, αφού ούτως ή άλλως μπορούν να σπουδάσουν ότι θέλουν χωρίς πανελλαδικές εξεταδεις.
Επίσης να αναφέρω πως πολλά παιδιά διασήμων έχουν σοβαρά θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Εν ολίγοις έχουν μια αντίληψη κυρίως στο λύκειο ότι επειδή πληρώνουν μπορούν να περνούν τα όρια ευπρέπειας προς τους καθηγητές τους.
Δεν προλαβαίνω να απαντήσω τώρα, αλλά είναι κάπως έτσι η κατάσταση τώρα.
Δεν ήταν έτσι από παλιά. Διαμορφώθηκε σιγά σιγά.
Για μένα αν υπάρχει ασφαλές δημόσιο σχολείο κοντά σου, πηγαίνεις εκεί και αν χρειαστεί βοηθάς το παιδί εξωσχολικά.
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με το ωράριο, όταν δουλεύουν και οι δύο γονείς και δεν υπάρχουν ανιόντες να τα κρατήσουν.
-
@dettol said in criuser vs Lap:
Πολλα ιδιωτικά υπάρχουν λόγω του γεγονότος πως ο γονιός θέλει να λέει στον κύκλο του πως το παιδι παει ιδιωτικό καθώς επίσης να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους υπόλοιπους γονείς μπας και συναψουν κάποια επαγγελματική συμφωνία όπως επίσης ιδιαίτερα στο λύκειο να γαμπρισουν τα παιδιά (έχω αστική ευγένεια) μπας και υπάρξει κάποια καλή κουμπαρια με κάποιον πιο πλούσιο από αυτούς.
Εξαιρούνται τα κλασικά διάσημα που οντως κάνουν σωστή δουλειά και αξίζει να τα πληρώσεις εφόσον έχεις!
φιλικα, αλλα εισαι εκτος τοπου και χρονου
Καλά δεν είπα ότι όλα τα ιδιωτικά είναι έτσι, υπάρχουν και καλά αλλά τα περισσότερα που δεν είναι καλά εξυπηρετούν άλλους έμμεσους κοινωνικούς σκοπούς παρά αυτούς της γνώσης. Την αποψη αυτήν την έχω σχηματίσει από δυο πηγές. Απο καθηγητές που διδάσκουν σε ιδιωτικά και μου έχουν πει το ποιόν, επιπεδο και προσδοκίες του μέσου γονιού που πηγαινει τα παιδιά του σε αυτά, αλλά και από την εμπειρία μου με ανθρώπους κάποιας οικονομικής άνεσης που ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσαν αυτό που γράφω.
Ο σκοπός πολλών ιδιωτικών ειναι οι κοινωνικές σχέσεις που θα αναπτύξει το παιδί με μια ανώτερη κοινωνική τάξη καθώς και τα παράπλευρα οφέλη των γονιών από αυτήν. Σε δεύτερο επίπεδο έρχεται η αριστεία, αφού ούτως ή άλλως μπορούν να σπουδάσουν ότι θέλουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, χωρίς πανελλαδικές εξεταδεις.
Επίσης να αναφέρω πως πολλά παιδιά διασήμων έχουν σοβαρά θέματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Εν ολίγοις έχουν μια αντίληψη κυρίως στο λύκειο ότι επειδή πληρώνουν μπορούν να περνούν τα όρια ευπρέπειας προς τους καθηγητές τους.
πιαστηκες απο 2-3 πραγματα που σου ειπαν και εκανες γενικευση. Ως συνηθως, οι γενικευσεις οδηγουν σε λαθος συμπερασματα
-
Είμαι πολύ ευγενικός και έκοψα πολλά από αυτά που μου είπαν κάποιοι καθηγητές σε συζήτηση που ειχαμε.
Εν ολίγοις υποστήριζαν αυτά που λέει ο ταξιδευτής. Κάτι άλλο πιο χυδαίο εξυπηρετούν πλέον καποια από αυτά τα σχολεία και δεν είναι η εκπαίδευση.
Δεν λέγονται δημοσίως και για διάσημους.
-
Φίλος καλός από τα φοιτητικά χρόνια στέλνει το παιδί του ( τέλειωσε πλέον το Δημοτικό) σε ιδιωτικό.
Τα λεφτά δεν είναι λίγα για έναν μέσο προς κάλα αμειβόμενο ζευγάρι. Κόβει από άλλα πολλά για το ιδιωτικό. Κουβέντα και ατελείωτες σκέψεις τι θα κάνει για το γυμνάσιο , καθώς το παιδί πέρασε στις εξετάσεις για τα πρότυπα.
Το ιδιωτικό του προσφέρει:
Εντυπωσιακές χαζομαρίτσες παράλληλης εκπαίδευσης.
Εντυπωσιακές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Φαγάκι , λεωφορειάκι , καθαριότητα, στολή , και λοιπά,
Συνεχή οικονομική αφαίμαξη καθώς οι εκδρομές δεν είναι στο κοντινότερο γήπεδο - αλάνα , αλλά έφτασαν μέχρι και στο εξωτερικό . Είναι από αυτά τα Ελληνοκάτι σχολή.
Πληρωμές και για άλλες παράλληλες εκδηλώσεις ( μπαζάρ, γιορτές, αθλήματα , στολές και λοιπά).
Το κρατάνε ως τις 4. Δε ξέρω στο Γυμνάσιο.
Ξένη γλώσσα ( της ελληνοκάτι σχολής), κατά περίεργο λόγο κάνει και φροντιστήριο αλλά οκ.
Το παιδί δεν έχει κανένα φίλο από τη γειτονιά του! Δε γνωρίζει κανέναν καθώς όλα τα παιδιά είναι από άλλες περιοχές.Μου έκανε εντύπωση ότι το παιδάκι στην εκδρομή του εξωτερικού υπέστη βαρύ επεισόδιο μπούλινγκ. Περίμενα ότι οι δάσκαλοι εκεί, θα ήταν πιο ενημερωμένοι-ευαισθητοποιημένοι στην πρόληψη του φαινομένου , τόσα λεφτά τους πληρώνουν, το αντίθετο. Χάλι η κατάσταση, δύσκολα πέρασε το παιδάκι αλλά ας μην αναφέρω πιο ευαίσθητα δεδομένα.
Το παιδί βέβαια μεγαλώνει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σε μία άλλη Ελλάδα με φοριαμούς, ζεστές αίθουσες και καλογυαλισμένα θρανία. Ήμουν παρών όταν στις εκλογές είδα στο "έντρομο" βλέμμα του ότι το κτίριο που ψηφίζαμε είναι όντως σχολείο. Δε το διανοούνταν....
Ο ίδιος λοιπόν αποφάσισε να μην στείλει το παιδί στο πρότυπο.
Λίγο ότι φοβήθηκε επειδή το παιδάκι είναι "ψάρακας" πλέον, λίγο ότι μετάνιωσε που έβαλε το παιδί στην ανταγωνιστική διαδικασία του πρότυπου ( μία ατελείωτη διαγωνιστική διαδικασία το πρότυπο κατάλαβα...) αλλά κυρίως η ματαιοδοξία της συζύγου περί ιδιωτικής εκπαίδευσης οδήγησαν στη συνέχιση της οικονομικής αφαίμαξης....Υ.γ. Ο συμφοιτητής , γνήσιο τέκνο της δημόσιας εκπαίδευσης με σπουδές που "ζαλίζουν¨ δεν έχει καμία μα καμία αυτάπατη για τις παρεχόμενες γνώσεις του ιδιωτικού. Προβληματίζεται ήδη για τη μέρα που το παιδί θα περάσει την πρώτη μέρα του Εκπα ή του Εμπ ή όποιου άλλου Δημ. Πανεπιστημίο, για αυτό σήμερα έχει θέσει βέτο, αλλά και τα βέτο , για να "σπάνε" είναι...
-
Είμαι πολύ ευγενικός και έκοψα πολλά από αυτά που μου είπαν κάποιοι καθηγητές σε συζήτηση που ειχαμε.
Εν ολίγοις υποστήριζαν αυτά που λέει ο ταξιδευτής. Κάτι άλλο πιο χυδαίο εξυπηρετούν πλέον καποια από αυτά τα σχολεία και δεν είναι η εκπαίδευση.
Δεν λέγονται δημοσίως και για διάσημους.
μην αγχωνεσαι, δεν θιγομαι. Σε ιδιωτικο πηγα, σε ιδιωτικο στελνω τα παιδια μου, αλλα τιποτα απο οσα λες δεν ειναι προσβλητικο, απλα δεν ισχυει . Δεν λεω οτι αυτα που ανεφερες ειναι λαθος, απλα οτι κανεις γενικευσεις. Δηλαδη αν ενα 10% (που ισως να λεω πολυ) πιστευει αυτα που λες, θεωρω οτι δεν ειναι αξιο αναφορας.
Αν θες να σου πω ιστοριες, εχω απειρες απο τα δικα μου χρονια και ειμαι σιγουρος οτι η κατασταση τωρα ειναι χειροτερη, διοτι ειναι χειροτερη γενικα σε ολη την κοινωνια. Αλλα αυτα θα ειναι απλα μεμονωμενες ιστοριες, σαν αυτες που ακουσες εσυ και εβγαλες γενικα συμπερασματα
-
Μήπως δεν ισχύει στο δικό σου ιδιωτικό;;; Διότι εάν δεν ισχύουν αυτομάτως θα βγάλουμε ψεύτες τους καθηγητές που συζητούσαμε
-
@civil357 said in criuser vs Lap:
Φίλος καλός από τα φοιτητικά χρόνια στέλνει το παιδί του ( τέλειωσε πλέον το Δημοτικό) σε ιδιωτικό.
Τα λεφτά δεν είναι λίγα για έναν μέσο προς κάλα αμειβόμενο ζευγάρι. Κόβει από άλλα πολλά για το ιδιωτικό. Κουβέντα και ατελείωτες σκέψεις τι θα κάνει για το γυμνάσιο , καθώς το παιδί πέρασε στις εξετάσεις για τα πρότυπα.
Συνεχή οικονομική αφαίμαξη καθώς οι εκδρομές δεν είναι στο κοντινότερο γήπεδο - αλάνα , αλλά έφτασαν μέχρι και στο εξωτερικό . Είναι από αυτά τα Ελληνοκάτι σχολή.
Πληρωμές και για άλλες παράλληλες εκδηλώσεις ( μπαζάρ, γιορτές, αθλήματα , στολές και λοιπά).
Ξένη γλώσσα ( της ελληνοκάτι σχολής), κατά περίεργο λόγο κάνει και φροντιστήριο αλλά οκ.
Το παιδί δεν έχει κανένα φίλο από τη γειτονιά του! Δε γνωρίζει κανέναν καθώς όλα τα παιδιά είναι από άλλες περιοχές.Μου έκανε εντύπωση ότι το παιδάκι στην εκδρομή του εξωτερικού υπέστη βαρύ επεισόδιο μπούλινγκ. Περίμενα ότι οι δάσκαλοι εκεί, θα ήταν πιο ενημερωμένοι-ευαισθητοποιημένοι στην πρόληψη του φαινομένου , τόσα λεφτά τους πληρώνουν, το αντίθετο. Χάλι η κατάσταση, δύσκολα πέρασε το παιδάκι αλλά ας μην αναφέρω πιο ευαίσθητα δεδομένα.
Το παιδί βέβαια μεγαλώνει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σε μία άλλη Ελλάδα με φοριαμούς, ζεστές αίθουσες και καλογυαλισμένα θρανία. Ήμουν παρών όταν στις εκλογές είδα στο "έντρομο" βλέμμα του ότι το κτίριο που ψηφίζαμε είναι όντως σχολείο. Δε το διανοούνταν....
Λίγο ότι φοβήθηκε επειδή το παιδάκι είναι "ψάρακας" πλέον, λίγο ότι μετάνιωσε που έβαλε το παιδί στην ανταγωνιστική διαδικασία του πρότυπου ( μία ατελείωτη διαγωνιστική διαδικασία το πρότυπο κατάλαβα...) αλλά κυρίως η ματαιοδοξία της συζύγου περί ιδιωτικής εκπαίδευσης οδήγησαν στη συνέχιση της οικονομικής αφαίμαξης....Υ.γ. Ο συμφοιτητής , γνήσιο τέκνο της δημόσιας εκπαίδευσης με σπουδές που "ζαλίζουν¨ δεν έχει καμία μα καμία αυτάπατη για τις παρεχόμενες γνώσεις του ιδιωτικού. Προβληματίζεται ήδη για τη μέρα που το παιδί θα περάσει την πρώτη μέρα του Εκπα ή του Εμπ ή όποιου άλλου Δημ. Πανεπιστημίο, για αυτό σήμερα έχει θέσει βέτο, αλλά και τα βέτο , για να "σπάνε" είναι...
Είναι αυτό που είπα παραπάνω….υπάρχουν σχολεία που απλά πουλάνε μούρη και σχολεία που κάνουν όντως δουλειά. Δουλειά του γονιού είναι να φιλτράρει και να κάνει την επιλογή του. Όταν πήγαινε ο γιος μου Β λυκείου υπήρξε περιστατικό μπούλινγκ και ο διευθυντής/ιδιοκτήτης απλά έδιωξε τα παιδιά από το σχολείο αδιαφορώντας για την όποια οικονομική ζημιά.
-
αλλά κυρίως η ματαιοδοξία της συζύγου περί ιδιωτικής εκπαίδευσης οδήγησαν στη συνέχιση της οικονομικής αφαίμαξης....
Αυτό το άκουσα από την άλλη πηγή. Από ανθρώπους της αγοράς με οικονομικη ανεση.
Ένας μάλιστα με αργκό πεζοδρομίου ήταν απόλαυση. Και δεν γράφονται δημοσίως τα ουσιαστικά και οι δευτερεύουσες προτάσεις που ακολουθούν. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει πως ανθρωοοι της αγοράς θα μετέφραζαν το "ματαιοδοξία της συζύγου μου"Βάλτε μέσα οτι πιο χυδαίο....μέσα θα πέσετε.
-
Μήπως δεν ισχύει στο δικό σου ιδιωτικό;;; Διότι εάν δεν ισχύουν αυτομάτως θα βγάλουμε ψεύτες τους καθηγητές που συζητούσαμε
θα το γραψω για τριτη φορα και μετα σταματαω γιατι ισως δεν το καταλαβαινεις.
Δεν τους ξερω τους ανθρωπους και δεν λεω οτι ειναι ψευτες, αλλα αν δεις στην παραλια μια μαυρη πετρα, μπορεις να εξαγεις το συμπερασμα οτι ολες οι πετρες ειναι μαυρες;
Σου ειπαν 2-3 ιστοριες εντυπωσιακες, προσθεσαν και μερικα πραγματα που τα εχουν παραπονο οι ιδιοι (τελειως ανθρωπινο) και εσυ κρατηθηκες απο αυτα και καταληξες οτι αφορουν την πλειοψηφια των ιδιωτικων σχολειων.
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα.edit: βλεποντας και το τελευταιο ποστ, να προσθεσω και την γκρινια του αντρος προς τη συζυγο του και τις, πιθανως λαθος επιλογες που εκανε αυτος στη ζωη του Βγηκε ενα ωραιο μιγμα και βασει αυτου εκανες τις γενικευσεις σου
-
Έχω περάσει στο ένα τέκνο από ιδιωτικό. Όπως τα λες, καλύτερες εγκαταστάσεις, καύτερο "μάντρωμα" και παρακολούθηση. Όντως "ανοχή" κάποιες φορές σε bullying για να μην δυσαρεστηθεί ο πελάτης, δεν είναι όμως κανόνας αυτός, σε γενικές γραμμές το παλεύουν και λόγω καλύτερου "μαντρώματος" και επιτήρησης δεν είναι και τόσο εύκολο να έχεις περιστατικά με εξωσχολικούς μέσα στο σχολείο.
Το σχολείο ήταν βέβαια "παραδοσιακό" ιδιωτικό, στα πιο καινούρια θα πρέπει να αντιμετωπίσει το παιδί σου και έναν υφέρποντα νεοπλουτισμό μέχρι να βρει παρέες "ισοδύναμες" να ταιριάξει και να μην αισθάνεται παρακατιανός...
Ως προς το γνωστικό δυστυχώς καμία μεγάλη διαφορά. Ναι, οι καθηγητές υποχρεωτικά δεν αράζουν (όπως π.χ. στα δημόσια γυμνάσια) και κάνουν την ύλη αλλά... Τάξεις σχεδόν στο όριο (28-29 παιδιά) που οδηγεί τους καθηγητές να δουλεύουν και να προχωρούν υποχρεωτικά με τους καλύτερους (λογικά υπάρχει και κίνητρο ανάδειξης του σχολείου σε διαγωνισμούς κλπ). Τουτέστιν ο μέτριος χωρίς (εξωτερικά) φροντιστήρια-ιδιαίτερα ούτε στα μαθήματα θα βελτιωθεί, ούτε πτυχία γλώσσας θα πάρει και ο καλός ανάλογα χωρίς φροντιστήρια-ιδιαίτερα δεν πρόκειται να ακουμπήσει στις "καλές" σχολές των πανελληνίων.Εννοείται ότι αν δεν το αντέχει η τσέπη σου και το παιδί τραβάει στα μαθήματα σκοπεύοντας σε "καλή" σχολή, είναι πολύ καλύτερος ο συνδυασμός δημόσιο λύκειο με καλά ιδιαίτερα παρά ιδιωτικό σχολείο με "φροντιστήρια" στο σχολείο.
-
Παίζει σημαντικό ρόλο και τι δημόσια σχολεία έχεις στην περιοχή σου…όταν ξέρεις πως η ποιότητα των καθηγητών είναι χαμηλή, τι κάνεις?
-
Έτσι.... Και εμένα μου είπαν το εξής, ρε συ "λαπ" αν τα παίρνει το παιδί και είναι εργατικό θα έχει πρόοδο αν όχι δεν θα έχει. Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα.
Το ιδιωτικό προσφέρει άλλα πράγματα και πάνω στο τι προσφέρει έγινε ο διαχωρισμός σε υλική υποδομή και κοινωνικό διαφοριμσο όπως ανέφερε και ο dstou.
Και πάνω εκει ξεκίνησε η συζήτηση. @dettol Δεν ξεκίνησε από τα περιστατικά αλλά απο το γενικότερο συμπέρασμα που έχουν εξάγει οι ίδιοι οι καθηγητές και οι οποίοι τα λένε σε φίλο τους. Στους γονείς εννοείται λένε αλλα.
Όσο για τα περιστατικά εγώ ρώτησα για πιο πικάντικες λεπτομέρειες. Γενικά ότι βλέπουμε σε ταινίες και σίριαλ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τα παιδιά και κυρίως οι γονείς ζουν σε έναν επίπλαστο φανταστικό κόσμο με άλλες αρχές και αξίες.
Ισχύει για το bulling όπως ισχύει και ο φόβος των καθηγητών για το ποιο παιδί είναι ποίου γονιού. Αυτό τα ίδια το αντιλαμβάνονται και Ιδιαιτερα σε μεγάλη ηλικία όπου η εφηβεία τα κάνει αγενή περνούν κατά πολύ τα όρια. Γενικα ότι βλέπουμε στις ταινίες.
-
Έτσι.... Και εμένα μου είπαν το εξής, ρε συ "λαπ" αν τα παίρνει το παιδί και είναι εργατικό θα έχει πρόοδο αν όχι δεν θα έχει. Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα.
Το ιδιωτικό προσφέρει άλλα πράγματα και πάνω στο τι προσφέρει έγινε ο διαχωρισμός σε υλική υποδομή και κοινωνικό διαφοριμσο όπως ανέφερε και ο dstou.
Και πάνω εκει ξεκίνησε η συζήτηση. @dettol Δεν ξεκίνησε από τα περιστατικά αλλά απο το γενικότερο συμπέρασμα που έχουν εξάγει οι ίδιοι οι καθηγητές και οι οποίοι τα λένε σε φίλο τους. Στους γονείς εννοείται λένε αλλα.
Όσο για τα περιστατικά εγώ ρώτησα για πιο πικάντικες λεπτομέρειες. Γενικά ότι βλέπουμε σε ταινίες και σίριαλ δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Τα παιδιά και κυρίως οι γονείς ζουν σε έναν επίπλαστο φανταστικό κόσμο με άλλες αρχές και αξίες.
Ισχύει για το bulling όπως ισχύει και ο φόβος των καθηγητών για το ποιο παιδί είναι ποίου γονιού. Αυτό τα ίδια το αντιλαμβάνονται και Ιδιαιτερα σε μεγάλη ηλικία όπου η εφηβεία τα κάνει αγενή περνούν κατά πολύ τα όρια. Γενικα ότι βλέπουμε στις ταινίες.
απλα απανταω LOL και σταματαω εγω. Δεν εχει νοημα η συνεχεια.
-
@kkostask said in criuser vs Lap:
Παίζει σημαντικό ρόλο και τι δημόσια σχολεία έχεις στην περιοχή σου…όταν ξέρεις πως η ποιότητα των καθηγητών είναι χαμηλή, τι κάνεις?
Μένεις εκεί που είσαι και τα χώνεις σε φροντιστήριο-ιδιαίτερα αν δεν αντέχεις να πληρώνεις και ιδιωτικό και φροντιστήριο-ιδιαίτερα. Εκτός και αν φοβάσαι τις παρέες στο σχολείο, εκεί δεν μπορώ να πω κάτι, βλέποντας και κάνοντας...
-
Οκ καλή καρδιά. Όταν τους ξαναδώ θα τους πω....LOL
-
@fiverg said in criuser vs Lap:
Μένεις εκεί που είσαι και τα χώνεις σε φροντιστήριο-ιδιαίτερα αν δεν αντέχεις να πληρώνεις και ιδιωτικό και φροντιστήριο-ιδιαίτερα. Εκτός και αν φοβάσαι τις παρέες στο σχολείο, εκεί δεν μπορώ να πω κάτι, βλέποντας και κάνοντας...
Εδώ που μένω και το σχολείο αλλά και η περιρρέουσα κατάσταση ήταν χάλια. Βλέπω τους παλιούς συμμαθητές του όλη μέρα τραπ, τσιγάρα και μηχανάκια…Τα χώσαμε σε μετριοπαθές ιδιωτικό και είδαμε ένα παιδί να εκτοξεύεται κυρίως ψυχολογικά. Προφανώς δεν ήταν τέλεια όλα αλλά το παιδί πάτησε στα πόδια του,έμαθε γράμματα που λένε και εκτοξεύθηκε. Πέρασε εκεί που ήθελε πανηγυρικά και συνεχίζει έτσι…όλο 9άρια και 10άρια έπιασε στις εξεταστικές, τι άλλο να ζητήσουμε? Αν δεν είχε σωστές βάσεις θα τα έπιανε?
-
Αυτό είναι το δύσκολο.
Εγώ ιεραρχω την ποιότητα των καθηγητών και δεύτερον την υλική υποδομή.
Εάν έχω θα τα δωσω να πάει. Το θέμα ειναι γιατί τα δημόσια έπεσαν τόσο πολύ.
@dettol θυμήθηκα άλλο περιστατικό. Κοντινό μου πρόσωπο βρέθηκε σε παρέα αποφοίτων (πρώην συμμαθητών) ενός διάσημου ιδιωτικού. Από τα τόπ 5 της χώρας. Βασικά μόλις είχαν τελειώσει τις σπουδές τους και από διαφορα γεγονότα κυρίως επαγγελματικά εντάχθηκε για μια περίοδο στην παρέα τους.
Είναι ένας άλλος κόσμος. Τα παιδιά, έστω μετά έφηβοι....ζουν σε έναν πλασματικό κόσμο. Ζουμε σε παράλληλα σύμπαντα. Δεν υπάρχει κάποια επαφή ενός λαϊκού παιδιού με τα παιδιά αυτά. Δεν το λέω με κακιά ή κριτική προσέγγιση. Απλά είναι άλλοι κόσμοι.
-
Εδώ που μένω και το σχολείο αλλά και η περιρρέουσα κατάσταση ήταν χάλια. Βλέπω τους παλιούς συμμαθητές του όλη μέρα τραπ, τσιγάρα και μηχανάκια…Τα χώσαμε σε μετριοπαθές ιδιωτικό και είδαμε ένα παιδί να εκτοξεύεται κυρίως ψυχολογικά. Προφανώς δεν ήταν τέλεια όλα αλλά το παιδί πάτησε στα πόδια του,έμαθε γράμματα που λένε και εκτοξεύθηκε. Πέρασε εκεί που ήθελε πανηγυρικά και συνεχίζει έτσι…όλο 9άρια και 10άρια έπιασε στις εξεταστικές, τι άλλο να ζητήσουμε? Αν δεν είχε σωστές βάσεις θα τα έπιανε?
Πέρασε χωρίς φροντιστήρια; Αν ναι, πράγματι ο παιδί είναι δαχτυλοδειχτούμενο, αν όχι είσαι προφανώς στην περίπτωση ππυ μπορούσε να πληρώνει και σχολείο και φροντιστήριο οπότε όλα καλά
criuser vs Lap