-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@kkostask said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ότι «προνόμια» υπήρχαν απλά ξεχάστε τα….με την συνήθη ζωη του στρατιωτικού απλά ΔΕΝ μαζεύονται 70 χιλιάρικα…ούτε πριν την κρίση, ούτε τώρα φυσικά.
Κωστα πριν την κριση στρατιωτικος παντρεμενος με στρατιωτικο ή δημοσιο υπαλληλο, αν ηταν νοικοκυρης και δεν τα ετρωγε στον τζογο, τις γυναικες ή στα ξυδια μια χαρα μαζευε περισσοτερα απο αυτα που λες.
Πρόσεξε…βάζεις προϋποθέσεις…ΑΝ ήταν παντρεμένος με δημόσιο υπάλληλο, ΑΝ είχε καταφέρει να τραβήξει τη σύζυγο μαζί του κλπ….αν η σύζυγος ήταν ιδιωτική υπάλληλος πέταξε το πουλάκι…έχω συναντήσει αρκετές περιπτώσεις ΜΗ συνυπηρέτησης με συνήθη δικαιολογία τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η διαταγή λέει τοποθέτηση της συζύγου εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας και όχι νομού. Έτσι έβλεπες τον στρατιωτικό στη Κω και τη δασκάλα γυναίκα του στη…Ρόδο.Και εμένα η γυναίκα μου δημ.υπάλληλος είναι, δεν συνυπηρετήσαμε ΠΟΤΕ….εντάξει, για 9 χρόνια μέχρι που έφυγα.
-
Είναι δύσκολη η ζωή των στρατιωτικών. Είχα και έχω πολλούς στο περιβάλλον μου. Δεν είναι εύκολα.
-
Πρόσεξε…βάζεις προϋποθέσεις…ΑΝ ήταν παντρεμένος με δημόσιο υπάλληλο, ΑΝ είχε καταφέρει να τραβήξει τη σύζυγο μαζί του κλπ….αν η σύζυγος ήταν ιδιωτική υπάλληλος πέταξε το πουλάκι…έχω συναντήσει αρκετές περιπτώσεις ΜΗ συνυπηρέτησης με συνήθη δικαιολογία τις υπηρεσιακές ανάγκες. Η διαταγή λέει τοποθέτηση της συζύγου εντός της ίδιας περιφερειακής ενότητας και όχι νομού. Έτσι έβλεπες τον στρατιωτικό στη Κω και τη δασκάλα γυναίκα του στη…Ρόδο.Και εμένα η γυναίκα μου δημ.υπάλληλος είναι, δεν συνυπηρετήσαμε ΠΟΤΕ….εντάξει, για 9 χρόνια μέχρι που έφυγα.
Με συζυγο ιδιωτικη υπαλληλο σε πολλες περιπτωσεις υπηρχε μεγαλο προβλημα ακομα και στην σχεση τους λογο των μεταθεσεων. Ενας ανυπαντρος ή σωτοτερα χωρις σοβαρη σχεση δεν αποταμιευει ευκολα γιατι κανει και διαφορετικη ζωη, συν οτι εχει να διαχειριστει μονο ενα μισθο με οχι τα μισα εξοδα.
-
Άσχετο είχα καλο φιλαράκι αλλά χαθήκαμε που έγινε στρατιωτικός γιατρός. Αυτοί νομίζω περνούν ζωάρα.
Τώρα που το σκέφτομαι όλοι γύρω μου έδωσαν αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Μα καλά που είχα πέσει;;;
Εάν είχαν καλύτερους μισθούς πολλοι θα έδιναν. Εδώ και εμεις όταν κάναμε τη θητεία μας σκεφτόμασταν μηπως να μείνουμε για κάποια έτη ως μόνιμοι. Είχε τεράστια ανεργία τότε στους νέους. 65%
-
Με συζυγο ιδιωτικη υπαλληλο σε πολλες περιπτωσεις υπηρχε μεγαλο προβλημα ακομα και στην σχεση τους λογο των μεταθεσεων. Ενας ανυπαντρος ή σωτοτερα χωρις σοβαρη σχεση δεν αποταμιευει ευκολα γιατι κανει και διαφορετικη ζωη, συν οτι εχει να διαχειριστει μονο ενα μισθο με οχι τα μισα εξοδα.
Τα αυτονόητα λέμε αγαπητέ, απλά η κατάσταση δεν είναι άσπρο μαύρο. Φαντάζεσαι να έχεις δικό σου σπίτι,να πληρώνεις στεγαστικό και δυο νοίκια? Τι να σου μείνει?
-
Μπαίνω σε αυτά τα πολεμοχαρή sites. Μετά από μια τρομάρα με αυτά που διαβάζω, βλέπω κάτω ''Πτυχιο ιατρικής χωρις πανελλήνιες εξετάσεις''
Ποτε ήταν που μαλώνανε για αυτό το θέμα. Να που ήρθε η εποχή που θα ειναι τόσο απλό να γίνεις ιατρός.
-
Τα αυτονόητα λέμε αγαπητέ, απλά η κατάσταση δεν είναι άσπρο μαύρο. Φαντάζεσαι να έχεις δικό σου σπίτι,να πληρώνεις στεγαστικό και δυο νοίκια? Τι να σου μείνει?
Και βεβαια δεν ειναι ασπρο μαυρο, εχει πολυ γκρι ενδειαμεσα. Σε αυτες τις περιπτωσεις ολοι μας μιλαμε απο οτι γνωριζουμε απο τον κυκλο μας, παρα πολλοι απο τον δικο μου ηταν-ειναι στο π.ναυτικο και την αστυνομια, τα προβληματα που περιγραφεις ηταν για διαστημα 4-6 ετων στη θητεια τους γιατι περιπου το 80% αυτης το περασαν στην Αττικη.
-
Εγώ αυτό που λυπάμαι τους (πολλούς φίλους και συγγενείς) ένστολους, είναι ότι πρέπει δια βιου να γλύφουν και να παρακαλάνε το κάθε τυχάρπαστο κομματοσκυλάκι, μη τυχόν κάνουν καριέρα και πάρουν και καμιά μετάθεση κοντά στη μαμά τους... κάποια μέρα θα βγουν να κάνουν ένα me too οι καημένοι...
Και πολύ χαίρομαι κάποιους ελάχιστους που είπαν άγαμοι θύται και ζουν ωραία εκτός στρατευματος
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ούτε με τα 4πλα δε φοιτούσα ΣΣΕ
Με αυτό απλώς ως αφορμή….
Έχω τύχει σε συζητήσεις -και εδώ μέσα- του στυλ «μεγάλοι μισθοί, τζάμπα διακοπές,φτηνό σουπερμάρκετ, όπου πας σου έχουν σπίτι,τεράστιο εφάπαξ» κλπ.
Μόλις όμως τους ρωτήσεις «αφού είναι τόσο καλά, γιατί δεν πηγές και εσυ?» ανακαλύπτουν όλους τους σωστούς λόγους για να μην κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά….Ωραίες οι πληρωμένες διακοπές για μερικούς μήνες δεν λέω, αλλά λυπάμαι τους Ευέλπιδες που κάθονται 40 έτη στην κοιλάδα των ηλιθίων. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναπετύχει τόσους ηλίθιους μαζεμένους σε ενα χώρο. Απο αυτή την άποψη ήταν πολύ διδακτική η θητεία.
-
Στην γειτονιά μου δύο φυσιολογικά παιδιά πέρασαν Ευελπίδων (ΣΣΕ) – Σώματα με πολύ υψηλή βαθμολογία μιας και θέλουν να πάνε για στρατιωτικοί ακόλουθοι ή προς την ΓΥΣ. Οι γονείς βέβαια τους "έσπρωχναν" προς τα εκεί για να γλιτώσουν από την παρουσία τους στο σπίτι μέχρι 25-30 ετών και τον σίγουρο μισθό. Οι γονείς ιδιωτικοί υπάλληλοι.
https://gostudy.gr/studies/eyelpidon-sse-somata/ -
Έχω τύχει σε συζητήσεις -και εδώ μέσα- του στυλ «μεγάλοι μισθοί, τζάμπα διακοπές,φτηνό σουπερμάρκετ, όπου πας σου έχουν σπίτι,τεράστιο εφάπαξ» κλπ.
Μόλις όμως τους ρωτήσεις «αφού είναι τόσο καλά, γιατί δεν πηγές και εσυ?» ανακαλύπτουν όλους τους σωστούς λόγους για να μην κάνει κάποιος αυτή τη δουλειά….Ωραίες οι πληρωμένες διακοπές για μερικούς μήνες δεν λέω, αλλά λυπάμαι τους Ευέλπιδες που κάθονται 40 έτη στην κοιλάδα των ηλιθίων. Δεν θυμάμαι να έχω ξαναπετύχει τόσους ηλίθιους μαζεμένους σε ενα χώρο. Απο αυτή την άποψη ήταν πολύ διδακτική η θητεία.
Ελπίζω να μην εννοείς διακοπές τα σκηνάκια γιατί από τις άλλες οι περισσότεροι δεν τις είδαμε ποτέ….μόλις το 4% καταφέρνει να μπει έστω για μια περίοδο σε ΚΑΑΥ στην καριέρα του εκτός από τους αρκετά υψηλόβαθμους.
-
Δεν φταίνε οι άνθρωποι, εγκλωβίζονται σε μια αιώνια εφηβεία, το τεχνητό περιβάλλον στο οποίο ζουν αποκομμενοι απ την πραγματικότητα των υπολοίπων, τους εμποδίζει να ωριμάσουν.
Όσο για τη διδακτική θητεία, οι Πεζοναύτες που σήμερα το πρωί εφαβαν με το πινελάκι, χωρίς τρίψιμο, απ έξω στο πεζοδρόμιο, τα κάγκελα των σπιτιών των βυσμάτων-υψηλοβάθμων γωνία Βενιζέλου & Αγώνων στο στρατόπεδο Γεωργουλα, όλο και θα βελτιώσουν την τεχνική τους στο καράτε...
-
Ελπίζω να μην εννοείς διακοπές τα σκηνάκια γιατί από τις άλλες οι περισσότεροι δεν τις είδαμε ποτέ….μόλις το 4% καταφέρνει να μπει έστω για μια περίοδο σε ΚΑΑΥ στην καριέρα του εκτός από τους αρκετά υψηλόβαθμους.
Ωραίες οι πληρωμένες διακοπές για τους κληρωτούς, όχι για το μόνιμο προσωπικό των ΕΔ. Όταν λέω ηλίθιους δεν εννοώ μονο τα στελέχη των ΕΔ αλλά και τους στρατεύσιμους, κυρίως ΕΠΟΠαδες και στρατεύσιμους. Δε θυμάμαι να πέτυχα ούτε ένα ηλιθιο αξιωματικό (απο ΣΣΕ), τουναντίον
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν φταίνε οι άνθρωποι, εγκλωβίζονται σε μια αιώνια εφηβεία, το τεχνητό περιβάλλον στο οποίο ζουν αποκομμενοι απ την πραγματικότητα των υπολοίπων, τους εμποδίζει να ωριμάσουν.
Όσο για τη διδακτική θητεία, οι Πεζοναύτες που σήμερα το πρωί εφαβαν με το πινελάκι, χωρίς τρίψιμο, απ έξω στο πεζοδρόμιο, τα κάγκελα των σπιτιών των βυσμάτων-υψηλοβάθμων γωνία Βενιζέλου & Αγώνων στο στρατόπεδο Γεωργουλα, όλο και θα βελτιώσουν την τεχνική τους στο καράτε...
505 στο Βόλο
-
Ολα εχουν τα καλα και τα κακα τους, 4 χρονια σχολη (τα 2 πρωτα ζορι) δεν πας φανταρος, δε ψαχνεις για δουλεια μετα, συνταξη στα 48-55 οι περισσοτεροι και με καλο εφαπαξ, Λαπ στην εποχη των μνημονιων νομιζεις εβρισκες ευκολα δουλεια εξω με 750-800 και να μην τρως και πιστολι στο τελος του μηνα? Οι ειδικες δυναμεις, ιπταμενοι, στο ναυτικο με ημερες πλευσεις καθε μηνα, επερναν και μερικα επιδοματα που ανεβαζαν το μισθο.
Για να κλεισω, οταν η αγορα εξω πληρωνει πολυ καλυτερα απο το στρατο οι νεοι θα στρεφονται εξω, οταν η αγορα περνει τα κατω της θα υπαρχει μεγαλυτερη ζητηση και θα ανεβαινουν οι βασεις.- Ζόρι είναι και τα τέσσερα χρόνια. Μπορεί να μην έχεις το ίδιο <<καψόνι>> (αλλά και πάλι σαν 3άρης θα έχεις τον 4άρη από πάνω σου), αλλά αυξάνουν οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις.
- Το <<δεν πας φαντάρος>> είναι σαν να λες σε έναν παπά ότι είναι τυχερός που δεν χρειάζεται να ξυπνήσει Κυριακάτικα για να πάει στην εκκλησία, όπως κάνουν οι πιστοί... Δηλαδή είναι αστείο!
- Σύνταξη στα 35 χρόνια υπηρέτησης πλέον, η 25ετία έληξε από το 2005, αν θυμάμαι καλά.
ΥΓ: Η κόρη της φίλης μου πέρασε μόλις στην ΣΣΕ (Σώματα, αν κι εγώ προωθούσα τα Όπλα, αλλά δεν με άκουσε). Καλή αρχή στους συνεχιστές μας και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτεροι από εμάς!
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
- Το <<δεν πας φαντάρος>> είναι σαν να λες σε έναν παπά ότι είναι τυχερός που δεν χρειάζεται να ξυπνήσει Κυριακάτικα για να πάει στην εκκλησία, όπως κάνουν οι πιστοί... Δηλαδή είναι αστείο!
- Σύνταξη στα 35 χρόνια υπηρέτησης πλέον, η 25ετία έληξε από το 2005, αν θυμάμαι καλά.
- Δε θα σου ετυχε φαινετε να βρεις δουλεια σε καλη εταιρεια του κλαδου σου και να μην προχωρησει γιατι κολλησε στο "εκπληρωμενες στρατιωτικες υποχρεωσεις".
- Το 2012 απο Π.Ν. βγηκαν νωριτερα, σημερα στα 52 δε νομιζω να βγαινεις απο τον ιδιωτικο τομεα και ας εχεις 35ετια.
-
Από την στιγμή που έχεις αποστρατευθεί, δεν έχεις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Έχεις όμως τους ίδιος περιορισμούς με οποιονδήποτε συνταξιούχο (αν λαμβάνεις σύνταξη).
Δεν συνέκρινα με τον ΙΤ, αν κι από τον ΙΤ μπορείς να βγεις στα 52 αν έχεις βαρέα και κολλάς ένσημα από τα 17. Μην ξεχνάς ότι οι εκ των Σχολών κολλάνε ένσημα με το που εισάγονται (συνήθως στα 18-19),
-
Πλέον έτσι όπως έχουν πάει τα ενοίκια δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να είναι κάποιος στρατιωτικός και να αλλάζει συνεχώς σπίτια με τον σταθερό ναι μεν μισθό αλλά οριακό για να πεις ότι αξίζει.
Ίσως έτσι το σκέφτονται πλέον οι νέοι. -
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πλέον έτσι όπως έχουν πάει τα ενοίκια δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να είναι κάποιος στρατιωτικός και να αλλάζει συνεχώς σπίτια με τον σταθερό ναι μεν μισθό αλλά οριακό για να πεις ότι αξίζει.
Ίσως έτσι το σκέφτονται πλέον οι νέοι.Για αυτό πλέον οι μόνοι που δηλώνουν τις στρατιωτικές σχολές είναι παιδιά από επαρχία που ο μόνος τρόπος να φύγουν από εκεί (γιατί εκεί δεν έχουν καμία ελπίδα)
Και πάνε είτε μέσα από στρατιωτικές σχολές είτε σαν ΕΠΟΠ.
Στο τέλος οι ΕΠΟΠ μη βλέποντας μέλλον γυρνάνε στους τόπους καταγωγής. -
Δύο εργατικά ατυχήματα μέσα σε δύο μέρες σημειώθηκαν σε Δήμους του νομού Μεσσηνίας!
Συγκεκριμένα, σήμερα σημειώθηκε τροχαίο με απορριμματοφόρο του Δήμου Μεσσήνης, σε σημείο όπου εργολάβος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας τοποθετούσε αγωγό μεγάλης διατομής επί της παλαιάς εθνικής οδού, ενώ χθες ανειδίκευτος εργάτης συμβασιούχος, έσπασε το πόδι του στην προσπάθεια του να κόψει κλαδιά στο Νέδοντα.
https://m.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/372622/dyo-ergatika-atyhimata-se-dimoys-se-dyo-meresΓια το μεγάλο θέμα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων και την έλλειψη Τεχνικής Επιθεώρησης με αρμοδιότητα την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων σε χώρους εργασίας στο νησί της Ρόδου, μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ενώ έκανε γνωστό ότι προ ημέρων ένας εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της Ρόδου έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε εν ώρα εργασίας από μηχάνημα του γκαζόν. Είναι το τρίτο θανατηφόρο ατύχημα στη Ρόδο μέσα στον Αύγουστο, ενώ την τελευταία δεκαετία τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο νησί ξεπερνούν τα 15.
https://realvoice995.gr/panagiotis-englezos-ston-rv-tha-prosfygo-ston-eisangelea-gia-ta-ergatika-dystychimata-audio/Εργατικό ατύχημα στα Ιωάννινα: 49χρονος καταπλακώθηκε από βράχο σε λατομείο
https://www.topontiki.gr/2024/08/29/ergatiko-atichima-sta-ioannina-49chronos-kataplakothike-apo-vracho-se-latomio/Η Ελλάδα, μοναδική χώρα που δεν αναφέρει στη Eurostat ούτε μία επαγγελματική ασθένεια! ● Από ρεκόρ σε ρεκόρ τα εργατικά δυστυχήματα ● 104 νεκροί και 140 σοβαρά τραυματισμένοι το 2022, 179 νεκροί και 287 σοβαρά τραυματισμένοι το 2023 ● Ρεζίλι διεθνώς και αντικείμενο ειρωνικών σχολιασμών η Ελλάδα για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία ● Αλαλούμ μεταξύ διαφόρων οργανισμών στην καταγραφή των στατιστικών στοιχείων.
https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/431274_diethnos-rezili-me-tin-apoysia-stoiheion-gia-ergatika-atyhimata
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....