-
Παλια νομιζω πρεπει να υπηρχε καποιο τετοιο τοπικ .
Για μενα , ακομα μια χρονια που δεν θα εκπληρωσω το ονειρο μου . Tahiti
Aποφασισα να γυρισω στις παιδικες αναμνησεις .Λουτρακι
που πηγαινα μικρος .
Ειναι και ευκαιρεια να γνωρισω την πελλοπονησο που εχω παει σε ελαχιστα μερη , με μονοημερες εκδρομες. -
Στο γυναικοχώρι που αλλού.
-
staycation ειναι η μόδα πάντως. Το λένε όλα τα σοβαρά ΜΜΕ.
ΥΓ: Αν δεν καραφλιάσουμε με τις τιμές που θα ακούσουμε προς παραλίες Κατερίνης μας βλέπω.
ΥΓ2: Ωραία είναι η Ταϊτή; Ζεστη θα χει μωρε.
-
@williamg said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Προσωπκά φρικάρω όταν κοιτάω τιμές ενοικιαζόμενων και μεταφορικών με πλοίο για οικογένεια με αυτοκίνητο.
-
ΥΓ: Αν δεν καραφλιάσουμε με τις τιμές που θα ακούσουμε προς παραλίες Κατερίνης μας βλέπω.
ΥΓ2: Ωραία είναι η Ταϊτή; Ζεστη θα χει μωρε.
Aιω νιο καλοκαιρι χωρις καυσωνες ,23 με 25
https://www.wunderground.com/forecast/pf/tahiti
Ο απολυτος παραδεισος επι γης προτου παν οι ιεροκηρηκες
(Διαβασε Σωμερσετ Μωμ Η Βροχη)
Γιατι οι ανδρες του Κουκ δεν ηθελαν να ξαναγυρισουν στα πλοια. -
Προσπάθειες για νησάκι . 2 άτομα ένα αυτοκίνητο , πάντα κατάστρωμα:
- Λέρος , 510 € ,
- Κάλυμνος , 570 € ,
- Κάρπαθος , 463 € , εδώ θέλω πολύ να πάω,
- Χίος , 404 € ,
- Νάξος , 520€ !!!!!! και είναι και το πλέον σύντομο δρομολόγιο 5:30 ώρες....
- Αμοργός , 438,50€ , δε βρίσκω "φυσιολογικό" κατάλυμα, απλά το αναφέρω το ποσό...
Για όλα τα παραπάνω εκτός Νάξου , φεύγεις απόγευμα και φθάνεις ξημέρωμα της επομένης , μετά από 10+ ώρες στο φιλόξενο κατάστρωμα του πλοίου και κάνεις και μία μέρα να συνέλθεις από την ταλαιπωρία καθώς πλέον δεν είμαστε 20-30 χρονών... Πάντα κατάστρωμα , πάντα το "αργό" καράβι.
Για αυτά τα νησάκια είναι που έχω κοιτάξει καταλύματα και εκτός Αμοργού ( που θέλω να πάω) βρίσκω καταλύματα σε φυσιολογικές τιμές.
Ξέρω ότι είναι μακρινά ( όχι η Νάξος ) , αλλά τα σε απόσταση μέχρι 4-5 ώρες ή έχω πάει ή δε θα ήθελα να πάω.
Δε συμπεριέλαβα το 200αρι πήγαινέλα Πειραιά μέσα στα έξοδα.
- Ηγουμενίτσα - Μπάρι , 326 € , όχι με τα "καλά" τα σούπερ φαστ και λοιπά , αλλά με τον ακούραστο και τίμιο Βεντούρη. Με καμπίνα που μπορεί να βρείς στο λογιστήριο όταν μπείς στο πλοίο , κανένα 80-100αρι παραπάνω ( στο πήγαινε , στο έλα , έφτασα, δε θέλω...)
- Ήπειρος - Λιουμπλιάνα , οδικώς , κανένα 250αρι πετρέλαια, κανένα 30αρι διόδια και κανένα 200αρι διανυκτέρευση αν θελήσεις να κόψεις τα χιλιόμετρα Βελιγράδι , οπότε έφτασες σχετικά κεντρικά στην Ευρώπη.
Άρα μάλλον το νησάκι απομακρύνεται ( αν συμφωνήσει και η σύζυγος ) , οπότε ή στα ξένα ή ( πάλι , δε το λέω με παράπονο , πολύ όμορφα είναι ) Ζαγορά Πηλίου ....
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Προσπάθειες για νησάκι . 2 άτομα ένα αυτοκίνητο , πάντα κατάστρωμα:
- Λέρος , 510 € ,
- Κάλυμνος , 570 € ,
- Κάρπαθος , 463 € , εδώ θέλω πολύ να πάω,
- Χίος , 404 € ,
- Νάξος , 520€ !!!!!! και είναι και το πλέον σύντομο δρομολόγιο 5:30 ώρες....
- Αμοργός , 438,50€ , δε βρίσκω "φυσιολογικό" κατάλυμα, απλά το αναφέρω το ποσό...
Για όλα τα παραπάνω εκτός Νάξου , φεύγεις απόγευμα και φθάνεις ξημέρωμα της επομένης , μετά από 10+ ώρες στο φιλόξενο κατάστρωμα του πλοίου και κάνεις και μία μέρα να συνέλθεις από την ταλαιπωρία καθώς πλέον δεν είμαστε 20-30 χρονών... Πάντα κατάστρωμα , πάντα το "αργό" καράβι.
Για αυτά τα νησάκια είναι που έχω κοιτάξει καταλύματα και εκτός Αμοργού ( που θέλω να πάω) βρίσκω καταλύματα σε φυσιολογικές τιμές.
Ξέρω ότι είναι μακρινά ( όχι η Νάξος ) , αλλά τα σε απόσταση μέχρι 4-5 ώρες ή έχω πάει ή δε θα ήθελα να πάω.
Δε συμπεριέλαβα το 200αρι πήγαινέλα Πειραιά μέσα στα έξοδα.
- Ηγουμενίτσα - Μπάρι , 326 € , όχι με τα "καλά" τα σούπερ φαστ και λοιπά , αλλά με τον ακούραστο και τίμιο Βεντούρη. Με καμπίνα που μπορεί να βρείς στο λογιστήριο όταν μπείς στο πλοίο , κανένα 80-100αρι παραπάνω ( στο πήγαινε , στο έλα , έφτασα, δε θέλω...)
- Ήπειρος - Λιουμπλιάνα , οδικώς , κανένα 250αρι πετρέλαια, κανένα 30αρι διόδια και κανένα 200αρι διανυκτέρευση αν θελήσεις να κόψεις τα χιλιόμετρα Βελιγράδι , οπότε έφτασες σχετικά κεντρικά στην Ευρώπη.
Άρα μάλλον το νησάκι απομακρύνεται ( αν συμφωνήσει και η σύζυγος ) , οπότε ή στα ξένα ή ( πάλι , δε το λέω με παράπονο , πολύ όμορφα είναι ) Ζαγορά Πηλίου ....
Για τα νησια αν πας με αεροπλανο και νοικιασεις εκει αμάξι δεν βγαίνει φτηνότερα ?
-
Πολλά έβαλες για καύσιμα μέχρι τη Λιουμπλιάνα…από Θεσσαλονίκη έφτασα ουσιαστικά με 60 λίτρα, ίσως και λίγο παραπάνω. Διόδια έβαλες λίγα, αν δεν κάνω λάθος με τη βινιέτα της Σλοβενίας είναι γύρω στα 60-70.
-
Για τα νησια αν πας με αεροπλανο και νοικιασεις εκει αμάξι δεν βγαίνει φτηνότερα ?
Δύσκολο, αναλόγως νησιού και εποχής 50αρικο τη μέρα το αμάξι στην καλύτερη.
Εκτός αν τη βγάζεις με μοτοσακό και γουρούνες. -
Όσες φορές έκανα τον υπολογισμό , πάντα μα πάντα έβγαινε στην καλύτερη των περιπτώσεων η μία η άλλη. Οι λόγοι είναι δύο , προσπαθώ να πηγαίνω αρκετές μέρες διακοπές , οπότε ανεβαίνει το κόστος του αυτοκινήτου και κυρίως η σύζυγος δε διανοείται να μην πάρουμε και τουλάχιστον μία 25κιλη βαλίτσα , η οποία χρεώνεται χρυσάφι.
Νόμιζα ότι έκανα λάθος στους υπολογισμούς καθώς όλοι οι γνωστοί αυτό μου έλεγαν , αλλά πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγω.
Παρόμοια να πάω αεροπικώς πχ Μιλάνο και να νοικιάσω εκεί αυτοκίνητο.
Α , ναι και τη λύση μηχανάκι την αποκλείει , για λόγους χωροταξικούς ( πως θα πηγαίνουμε παραλία , η ομπρέλλα και λοιπά) , και υποπτεύομαι φόβου προς τις οδηγικές μου ικανότητες στα δίτροχα.
-
Που πάτε ρε ‘σείς !
Καθήστε σπίτια σας να διευκολύνετε τους τουρίστες …… -
Έτσι. Συμβάλουμε εμπράκτως στην ανάπτυξη της χώρας. Κανεις διακοπές.
-
-
πεθαινω να δω σε βιντεο στο youtube ελληνες να πετυχαινουν τον αγαπημενο μας δημοσιογραφο (ο θεος να τον κανει) σε καμια παραλια και να του πουνε να γυρισει σπιτι του γιατι εχουν προτεραιοτητα οι τουριστες
-
-
Είμαστε εδώ και 4 μέρες διακοπές!
Μυτιλήνη island
Όπως και να το κάνει κανείς η μεταφορά προς και από τόπο διακοπών είναι πολύ πιασοκόλικος.
Με τελικό κόστος όποιον συνδυασμό και αν αποφασίσει κανείς να μην έχει μεγάλη διαφορά.
Έγινε επιλογή να πάμε με καράβι και με το αουρις.
Λόγοι διάφοροι
Βασικότεροι οι: μεταφορά από προς λιμάνι με τα συμπραγκαλα, από λιμάνι προς το σπίτι στην Μυτιλήνη με τα συμπραγκαλα, η χωρητικότητα του αουρις, η πλήρης γνώση της κατάστασής του οχήματος. -
Και οι τουρίστες;;
-
Εγω εφαγα ολη την αδεια στην αρχη της χρονιας και μου μεινε 1 (μια) μιζερικη μερα που θα παρω στις 16.
Οποτε θα κανω staycation απο επιλογη. -
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Και οι τουρίστες;
Τι οι τουρίστες;;; Που θα πάνε διακοπές; Ποτέ θα πάνε διακοπές;
Για το που; Όπου θέλουν και τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους!
Για το πότε; Οπότε τους επιτρέπει ο φόρτος εργασίας και ανάλογα τα κομπρεμί που θα κάνουν με τους προϊσταμένους και τους συναδέλφους τους!
Ούτε σπίτι τους μένω, ούτε σπίτι μου μένουν!
Τις μαλακίες του πρωτοψαλτε, δεν μπαίνω σε διαδικασία να τις σχολιάσω. -
Ναι αλλά εμεις χρειαζόμαστε τα 20 δις.
Να κοιμηθείτε στο αυτοκινητο και να πάτε σε παραλίες που δεν έχει τουρίστες.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;