-
Γειά σας φίλοι μου,
Μόλις έγινα μέλος, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι κάνω stalking πολύ καιρό και παρακολουθώ τις κουβέντες και τις προτάσεις σας.
Ο λόγος ειναι ότι ψάχνω να αγοράσω crossover ή SUV και δεν μπορώ να καταλήξω με τίποτα. Επίσης είμαι γενικά άσχετος από αυτοκίνητα, είμαι απ τους τύπους που δεν το είχα ποτέ με τα μηχανολογικά κτλ., είμαι πιο πολύ της θεωρίας.
Αρχικά να σας πω ότι είμαι νιόπαντρος και θα θέλαμε με τη σύζυγο σύντομα να μεγαλώσουμε την οικογένεια, οπότε ψάχνω ένα αυτοκίνητο που να έχει χώρους. Έχουμε σκοπό να διαθέσουμε ένα μπάτζετ με ταβάνι τα 35 χιλιάρικα.
Έχουμε γυρίσει πολλές αντιπροσωπειες και Έχουμε δει αρκετά αυτοκίνητα.
Ας ξεκινήσω:-
Kia Xceed : μου αρέσει πολύ, έχει έναν sport χαρακτήρα, εχει το γκαζακι του, αλλά σε χώρους δεν με τρέλανε και επίσης αξίζει να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο mild hybrid έχοντας το βλεμα στο μέλλον; Σε δέκα χρόνια θα έχει μεταπωλητικη αξία για παράδειγμα;
-
Kia Sportage : Προφανώς πολύ καλύτερα εδώ απο χώρους, αλλά και εδώ με κάνει το mild hybrid να είμαι λίγο διστακτικός. Θεωρώ ότι θα έβλεπα πολύ μεγάλα νούμερα σε κατανάλωση.
-
Renault Arkana : Το είχα δει να κυκλοφορεί και μου άρεσε πολύ. Πήγα στη Renault να το δω και μου έφυγε το σαγόνι. Εξωτερικά είναι ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, εσωτερικά είναι όπως πρέπει. Δυστυχώς όμως αν πήγαινα σε full hybrid θα επέλεγα toyota. Σε mild hybrid μάλλον το xceed, αν σκεφτείς ότι το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο με τελική 170 χλμ. Κάτι το οποίο μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.
-
Toyota CHR : Εντάξει, τεχνολογία hybrid Toyota, αξιοπιστία Toyota, το μόνο που με κάνει να το σκέφτομαι είναι ότι ίσως με τα χρόνια βαρεθώ αυτήν την ιδιαίτερη εμφάνιση του. Από χώρους σχετικά οκ, δεν τρελάθηκα κιόλας, πάνω κάτω σαν το xceed.
-
Toyota Corolla Cross : Τα ίδια με το παραπάνω όσον αφορά το brand. Μεγαλύτεροι χώροι σίγουρα, αλλά και μεγαλύτεροι χρόνοι παράδοσης. Εδώ αυτό που με κάνει να το σκέφτομαι είναι πως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα το έπαιρνα στα 50 μου, όχι στα 30 μου. Θέλω λίγο το γκαζάκι μου ακόμα, την λεζάντα μου. Αλλά φυσικά είναι ένα εξαιρετικο αυτοκίνητο οπότε το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.
-
Είδα επίσης το Citroen το C4, αλλά όπως μας είπε ο πωλητής τα νέα μοντέλα θα βγουν plug in και δυστυχώς δεν είναι εφικτό να έχουμε εγκατάσταση φορτιστή μένοντας σε πολυκατοικία χωρίς πάρκινγκ. Έχω απορρίψει τα μοντέλα της πεζό (2008 & 3008) που παρ ότι μ αρέσουν έχω κουραστεί να τα βλέπω. Επίσης δεν θα πήγαινα με τίποτα σε VW και γενικά σε Γερμανικά.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα ήθελα ένα αυτοκίνητο που να έχει χώρους, να διατηρεί προαιρετικά έναν σπορ χαρακτήρα (δικη μου επιθυμία, οχι της γυναίκας), με χαμηλή κατανάλωση και μέχρι 35 χιλιάρικα(ταβάνι, ιδανικα μεχρι 32-33), σε ποια επιλογη θα πηγαίνατε; Ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Εγώ ζυγίζοντας τα δεδομένα ήμουν μεταξύ xceed και Corolla. Το ένα μου δίνει το άγγιγμα στο γκάζι που θέλω, είναι σχετικά καλά από χώρους, έχει αρκετά χρόνια εγγύηση αλλά δεν είμαι σίγουρος για την τεχνολογία mild hybrid. Το Corolla ξέρω ότι θα πηγαίνω συνεργείο μόνο για τα ετήσια σέρβις, βενζινάδικο το ξεχνάω, έχω χώρους, αλλά πρόκειται για ένα βαρύ αυτοκίνητο με χαμηλές επιδόσεις σε ταχύτητα. Θα μου πείτε και σωστά ότι ειναι ένα αυτοκίνητο για άλλο σκοπό, αλλά αν μια φορά χρειαστεί να το πατήσεις γιατί πρέπει να το κάνεις, θεωρώ ότι τα 170 χλμ που δίνει τελική είναι ένας περιορισμός.
Περιμένω να ακούσω και τις απόψεις σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
-
@sirtasos said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Ο λόγος ειναι ότι ψάχνω να αγοράσω crossover ή SUV
..εδώ να σταμάτησα να διαβάζω.
Καλό καλοκαίρι. -
Κάνε βόλτες τις αντιπροσωπείες και δοκίμαζε.
Εδώ θα σου πουν αυτό που αρέσει σε αυτούς και όχι αυτό που αρέσει σε σένα.
Όταν τα γυρίσεις όλα και καταλήξεις στην σορτ λιστ που λένε τότε όσοι ξέρουν τα συγκεκριμένα θα σου πουν.
-
Toyota θα πάρεις μιας και από τα γραφόμενα σου εκεί έχεις καταλήξει και δεν το ξέρεις.
Πήγαινε κλείστο για να μην βασανίζεσαι.
Το CH-R σαφώς πιο όμορφο από το CC.
Το άλλο έχει χώρους αλλά δε βλέπεται μπροστά στο CH-R.
Τα 170 χιλιόμετρα, σου είναι αρκετά και μάλιστα από τη στιγμή που έχεις οικογένεια και προσανατολίζεσαι κάποια στιγμή να έχεις παιδιά και φυσικά να τα βάζεις στο αυτοκίνητο.
Και γενικώς είναι αρκετά. -
Toyota CHR Hybrid αν είσαι προλετάριος σαν εμένα, και σε νοιάζουν η οικονομία και η αξιοπιστία περισσότερο από τους χώρους.
Lamborghini Urus Performante αν δεν υπάρχει οικονομικός περιορισμός.
-
Toyota full hybrid και χώροι δεν πάνε μαζί. Λίγο μεγαλύτερους από τα άλλα έχει το Corolla cross που είναι και οικονομικό όπως θες. Αξιόπιστο, οικονομικό, τίμιο παππουδιστικο βαρετό άσχημο όχημα που έχει όσα θες. Θα κάνει ότι ζητήσεις αποδεχτα χωρίς προβλήματα.
Τώρα αν αλλάξεις γνώμη και θες αυτοκίνητο και όχι όχημα πάρε το νεο Ford Kuga. Έχει σπουδαία οδηγική συμπεριφορά και δεν είναι βαρετο. Είναι όμορφο μέσα έξω, έχει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία. Δεν είναι τόσο οικονομικό όσο το Toyota αλλά δεν είναι και ρουφήχτρα. Γενικά είναι αμαξαρα. Αυτά από μένα
-
Αν η οικονομία στις μετακινήσεις σου είναι το σημαντικότερο κριτήριο.ΤΟΥΟΤΑ
Αν όχι, υπάρχουν πολλά που αξίζει να τα δεις και πάνω κάτω θα καίνε το ίδιο
Ενδεικτικά
Tucson - kona
Kuga
C5 aircross
Formentor
Qashqai
Cx30 ή CX 5 ( το καλύτερο για εμένα και πάντα σε σχέση με τα λεφτά ξεκινάει από 29.500 ) αλλά τα Μάζντα έχουν φόρο πολυτελείας -
Να ζήσετε και καλούς απογόνους, αυτή την στιγμή δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερους χώρους, οπότε πας σε crossover οπως Xceed και Corolla Cross, ακόμη και με ένα παιδί μια χαρά θα είστε, τωρα αν ολα πάνε καλά και έχεις 2 με όλα τα παρελκόμενα, οπως και θα χρειαστεί κάποιος να είναι στην αρχή με τα παιδια πίσω θα χρειαστείς μεγαλύτερο.
Αν ήμουν στην θέση σου και θα επρεπε να πάρω τωρα αυτοκίνητο εγώ θα επέλεγα το Corolla ξεκάθαρα για πρακτικούς λόγους.
Τώρα για τα 170 χλμ την ώρα, με μικρά πίσω θα σου φαίνεται μή πεπερασμένο όριο, όταν βάζεις ψυχούλες πίσω δεν θα το διανοηθείς κάν.
Για μεγαλύτερο αυτοκίνητο πας σε SUV-C οπού εκει γίνεται χαμός, αλλα στο budget σου μονο mild hybrid ή τα διλιτρα της mazda (μια κατηγορια μονα τους). Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το Tucson μου και τον Σεπτέμβρη έρχεται το Facelift!
Πάντως οδηγικά πάντα αναφέρω και το Honda Civic, πολύ άνετο μέσα, οδηγικά κορυφαίο, βέβαια εκεί πας τουλάχιστον Sport έκδοση και ξεφεύγεις στην τιμή. Αν είχα ένα παιδί αυτό θα έπαιρνα (όντως χρειάζεσαι SUV ?)
-
@sirtasos said
αν σκεφτείς ότι το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο με τελική 170 χλμ. Κάτι το οποίο μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.
Θες να πας και παραπανω, νιοπαντρος ανθρωπος???
-
captur2 facelift lpg 5€/100 χλμ κοστος μετακινησης αν θες οικονομια
αλλιως πας σε c-suv αναγκαστικα
τωρα δεν ειναι οτι καλυτερο να λες για τα 170 χλμ οτι θες παραπανω τελικη. φανταζομαι εισαι ανω των 25;
-
@fentaginz said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
captur2 facelift lpg 5€/100 χλμ κοστος μετακινησης αν θες οικονομια
αλλιως πας σε c-suv αναγκαστικα
τωρα δεν ειναι οτι καλυτερο να λες για τα 170 χλμ οτι θες παραπανω τελικη. φανταζομαι εισαι ανω των 25;
Προφανώς και δεν θα πάω πάνω από 170. Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται πολύ περιοριστικο όμως. Σε περίπτωση που πρέπει να το κάνεις, για να πας την γυναίκα σου στο μαιευτήριο πχ, μιας και είμαι από επαρχία και όχι από Αθήνα.
-
@alexandros-k said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
@sirtasos said
αν σκεφτείς ότι το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο με τελική 170 χλμ. Κάτι το οποίο μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση.
Θες να πας και παραπανω, νιοπαντρος ανθρωπος???
Δεν έχω σκοπό να τρέξω πάνω από 170, το κάνω μόνο με το τωρινό που και που να πηγαίνω εθνική με αυτά τα χιλιόμετρα γιατί είναι πετρέλαιο και θέλω να το ξεμπουκωσω από τις μετακινήσεις της πόλης. Το θέμα μου όμως είναι ότι μου φαίνεται και περιοριστικο το 170. Πρέπει ρε παιδί μου μια μέρα να το πατήσεις για να πας τη γυναίκα εσπευσμένα στο μαιευτήριο για να σου δωσω ενα παράδειγμα, μιας και είμαι από επαρχία και όχι Αθήνα. Μπορεί να το βλέπω και λάθος, αλλά μου φαίνεται κάπως περιοριστικο...
-
Θες να είναι όμορφο, λογικό, νέος άνθρωπος είσαι, να έχει χώρους πιο πολύ για μελλοντική χρήση, να είναι και οικονομικό.
Έχεις αποκλείσει το να ξαναπάρεις diesel?
Αν όχι θα πρέπει να δεις και εταιρείες που έχουν ακόμα σύγχρονους diesel και δυστυχώς για σένα είναι και οι γερμανικές που έχεις απορρίψει εξ αρχής όπως και κάποιες γαλλικές ( Citroen C5 aircross, Vw T-roc).
Κάποιος σου είπε για Mazda Cx-5, αξίζει να το δεις.
Φυσικά το νέο και αρκετά πιο όμορφο Kuga.
To Kona είναι μια νέα επιλογή με όμορφο σχεδιασμό και καλύτερους χώρους από πριν.
Το Arkana σου γεμίζει πολλά από τα κουτάκια σου και ο full hybrid είναι πολύ καλός και οικονομικός.
Στο τέλος της ημέρας δες αν η πρακτικότητα θα νικήσει το συναίσθημα αν και πιστεύω ότι υπάρχουν επιλογές να συνδυάζουν και τα 2 -
Nissan Qashqai facelift ,καλοτάξιδο
-
@moysatos said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Nissan Qashqai facelift ,καλοτάξιδο!
Μου αρέσει πολύ, βέβαια πήγα στην αντιπροσωπεία στην περιοχή μου να το δω και μου είπαν ότι ο πωλητής είναι σε άδεια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν. Θα ξαναπροσπαθησω μέσα στη βδομάδα...
-
Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται πολύ περιοριστικο όμως. Σε περίπτωση που πρέπει να το κάνεις, για να πας την γυναίκα σου στο μαιευτήριο πχ, μιας και είμαι από επαρχία και όχι από Αθήνα.
Θα πηγαίνεις με έγκυο γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο με πάνω από 170 χλμ πατημένα;
Μάλλον την έχεις δει κάπως λάθος ή το έχεις δει σε πολλές ταινίες. -
Χμμμ, ωραίο σκεπτικό, αλλά λείπουν δύο μοντέλα από τη λίστα:
Ford Puma
Cupra Formentor -
@tgd said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Χμμμ, ωραίο σκεπτικό, αλλά λείπουν δύο μοντέλα από τη λίστα:
Ford Puma
Cupra FormentorΈχω σκοπό να πάω να τα δω και τα δύο μέσα στην εβδομάδα να σου πω την αλήθεια. Πολύ ωραία αυτοκίνητα, το Puma χωρίς να το έχω δει μου φαίνεται ότι θα είναι κάπως περιορισμένο σε χώρους και το Kuga που μου αρέσει ξεφεύγει λίγο από το μπάτζετ μου.
-
@katafractos17 said in Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV:
Το θέμα είναι ότι μου φαίνεται πολύ περιοριστικο όμως. Σε περίπτωση που πρέπει να το κάνεις, για να πας την γυναίκα σου στο μαιευτήριο πχ, μιας και είμαι από επαρχία και όχι από Αθήνα.
Θα πηγαίνεις με έγκυο γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητο με πάνω από 170 χλμ πατημένα;
Μάλλον την έχεις δει κάπως λάθος ή το έχεις δει σε πολλές ταινίες.Σου έφερα ένα παράδειγμα απλά. Μπορεί να το βλέπω λάθος, αλλά μου φαίνεται κάπως περιοριστικο το 170, χωρίς να λέω ότι τα χρειάζομαι απαραίτητα. Με το τωρινό αυτοκίνητο που άνετα πάει μέχρι 190, πρέπει να έχω ξεπεράσει τα 170 σε 5 χρόνια 4-5 φορές και αυτό για να το ξεμπουκωσω λίγο επειδή είναι πετρέλαιο και κάνω αρκετές μετακινήσεις μέσα σε πόλη.
-
Οχι οτι εχει σημασια αλλα το cc 1.8 εχει τελικη 180 και κατι ψιλα, άσχετα αν η toyota λέει 170. Δοκιμασμένο.
Καλύτερη πρόταση σε Crossover - SUV