-
Ξεχάσατε το "Με μια Κολυνός βγάζεις γκόμενα!!!"
-
@vagkirk said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
@megane98hp said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εγώ θέλω να δω την σοφία και την αποοτελεσματικότητα των συντρόφων του λαού όταν έρθουν στην εξουσία...
Ευκολάκι, γιατί:
- Δεν θα επιτρέπεται καμία μετακίνηση
- Τα αμάξια θα είναι όλα Βόλγκα, οπότε θα μένουν στο 1χλμ από το σπίτι και έτσι δεν θα προλαβαίνεις να φτάσεις στο τούνελ να εκγλωβιστείς
- Δεν θα έχουμε φράγκο για μετακίνηση, problem solved
- Θα έχουμε σοβαρά θέματα να λύσουμε, όπως το εαν θα έχουμε φαγητό και έτσι που χρόνος για εκδρομές!
Νομίζω τα περισσότερα ισχύουν και τώρα στην Μπανανία Κόυλη
- Με κούλη δεν έπαυσε μια εβδομάδα οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύσουσα της χώρας με lockdown λόγω 20 πόντων χιονιού;
- Δεν έχουμε απο τον πιο γηρασμένο στόλο αυτοκινήτων στην ΕΕ;
- Δεν έχουμε απο τα ακριβότερα κάυσιμα στον κόσμο , τέλη κυκλοφορίας , τέλη ταξινόμησης διόδια στον γαλαξία που μας αποτρέπουν απο μετακινήσεις πλέον;
- Πρωταθλητες είμαστε στην ακρίβεια τροφίμων , ήδη έχουμε ρίξει την ποιότητα σίτισης , σε λίγο θα έρθει και η πείνα.
Αυτά είναι ψέμματα των κομμουνισταί, με Κουλη έχει πλημμυρίσει η χώρα ακριβά σύγχρονα αυτοκίνητα (γι αυτό δεν θέλει να πάει κανένας με το τρένο) που μεταφέρουν τους πολίτες σε εξωτικές γραφικές τοποθεσίες για να γευτούν άπλετα τις νοστιμιές του καθε τόπου, 141% οι πληρότητες σε ξενοδοχεία, ρουμς του λετ, τσιπουράδικα, καφέ, γκουρμεδομπεγκερ κουλουπου, μας βλέπουν και ζηλεύουν οι Γερμανοί που τους πήρε η κάτω βόλτα.
-
@vagkirk said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
- Με κούλη δεν έπαυσε μια εβδομάδα οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα στην πρωτεύσουσα της χώρας με lockdown λόγω 20 πόντων χιονιού;
- Δεν έχουμε απο τον πιο γηρασμένο στόλο αυτοκινήτων στην ΕΕ;
- Δεν έχουμε απο τα ακριβότερα κάυσιμα στον κόσμο , τέλη κυκλοφορίας , τέλη ταξινόμησης διόδια στον γαλαξία που μας αποτρέπουν απο μετακινήσεις πλέον;
- Πρωταθλητες είμαστε στην ακρίβεια τροφίμων , ήδη έχουμε ρίξει την ποιότητα σίτισης , σε λίγο θα έρθει και η πείνα.
- Ανωτέρα βία, δεν μπορεί να ελέγξει και τον καιρό, είπαμε!!
- Ναι, λόγω παλαιών πολιτικών, τώρα αλλάζει τάχιστα, απλά δεν έχει προλάβει ακόμα.
- Ναι έχουμε, αλλά δεν μεποδίζει τον κόσμο να μετακινείται. Πήχτρα κάθε μέσα η ΑΟ και ο Κηφισός και πήχτρα οι Ε.Ο σε αργίες κλπ. Δεν βλέπω να έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις, ίσα ίσα έχουν αυξηθεί άρα μια χαρά.
- Τίγκα όλα κάθε ΣΚ και πετάμε τρόφιμα σωρηδών....άρα έχουμε ακόμα λίπος.
-
-
Διάβασα αυτό και έφριξα….ένας γάμος και ο ο μόνος που δεν έκλεψε ήταν τα παρτέρια με τα λουλούδια….
-
Ότι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα και ηθικό ποιος το είχε πει; τεσπά, σάπια κοινωνία.
-
Συνήθως όλοι μας γράφουμε εδώ τα παράπονα μας και σπάνια επαινούμε τον σωστό…..ορίστε ένα παράδειγμα…
Παρασκευή χαλάει το πλυντήριο. Σάββατο πρωί παίρνω τηλέφωνο και μου κλείνει ραντεβού για Δευτέρα 12-1. Μου έχει πει από την αρχή το κόστος της επίσκεψης. Λοιπόν, ο μάστορας ήρθε στις 12 ακριβώς,επισκεύασε το πλυντήριο σε 30 λεπτά,πήρε ακριβώς το συμφωνημένο ποσό και μου έδωσε επιτόπου απόδειξη! Και επειδή έτρεξαν λίγα νερά, καθάρισε κιόλας γιατί όπως μου είπε «όταν ήρθα ήταν καθαρά». Έπαθα πλάκα! -
@kkostask said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Συνήθως όλοι μας γράφουμε εδώ τα παράπονα μας και σπάνια επαινούμε τον σωστό…..ορίστε ένα παράδειγμα…
Παρασκευή χαλάει το πλυντήριο. Σάββατο πρωί παίρνω τηλέφωνο και μου κλείνει ραντεβού για Δευτέρα 12-1. Μου έχει πει από την αρχή το κόστος της επίσκεψης. Λοιπόν, ο μάστορας ήρθε στις 12 ακριβώς,επισκεύασε το πλυντήριο σε 30 λεπτά,πήρε ακριβώς το συμφωνημένο ποσό και μου έδωσε επιτόπου απόδειξη! Και επειδή έτρεξαν λίγα νερά, καθάρισε κιόλας γιατί όπως μου είπε «όταν ήρθα ήταν καθαρά». Έπαθα πλάκα!Εικόνισμα και δημόσια το τηλέφωνο του μάστορα να τον ξέρουμε όλοι και να τον μνημονεύουμε!
-
100 μέτρα από το σπίτι μου πεταχτηκαμε από τα κρεβάτια μας σα να μας χτύπησε ρεύμα. Από τύχη δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές όσο αργά μέσα στη νύχτα έγινε η έκρηξη...
-
-
Πάντως έχω δει συνεντεύξεις που κάποιους, όχι όλους προφανώς, τους ρωτάνε γιατί δεν πάνε στις υποδομές φιλοξενίας που έχει η τάδε πόλη ή συνοικία και κάθονται στον δρόμο και απαντούν πως νιώθουν πιο άνετα στον δρόμο και πως δεν θέλουν.
Ενώ εκεί αυτοί έχουν τεράστιο πρόβλημα , όπως και σε εμάς με τα ναρκωτικά. Σε δομές φιλοξενίας προφανώς δεν θα μπορούν να κάνουν ναρκωτικά ενώ στον δρόμο κάνουν οπότε θέλουν.
Δεν είναι τόσο απλό και επιφανειακό το πρόβλημα όπως το παρουσιάζεις. Ούτε εκεί οι άνθρωποι είναι τέρατα και απάνθρωποι.
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Δεν είναι τόσο απλό και επιφανειακό το πρόβλημα όπως το παρουσιάζεις. Ούτε εκεί οι άνθρωποι είναι τέρατα και απάνθρωποι.
Δηλαδή τι το πολύπλοκο και μη απάνθρωπο έχει, το να αφαιρείς τα παγκάκια απ τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, να βάζεις σουβλιά και κροκάλες στα πεζοδρόμια, να κάνεις πλατείες που φαίνονται όμορφα κι απωθούν το πλήθος να μην συγκεντρωθεί κλπ.
Ή παλιότερα που είχαμε δει χeστρες με αρνητική γωνία σε εταιρικές τουαλέτες για να μην κάθονται πολλή ώρα οι εργαζόμενοι κ.α.
Δεν είναι τέρατα οι ιθύνοντες, φασίστες είναι.
-
Ίσως είναι ένας έμμεσος τρόπος να τους κάνεις να πάνε στις δομές φιλοξενίας.
Σου λέω πως ΔΕΝ πάνε. Υπάρχει και αυτό το θέμα. Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και δεν πάνε.
Έχω γνωστό που δουλεύει σε αντίστοιχες δομές που βοηθούν ανθρώπους αλλά και μετανάστες και πολλές φορές δεν θέλουν να μείνουν στις δομές και στα δωμάτια που τους δίνουν
-
Θέλουν να βγουν στον ήλιο να λιάζονται.
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
που φαίνονται όμορφα κι απωθούν το πλήθος να μην συγκεντρωθεί κλπ.
Τι πίνεις;;;;
Θα πάει το πλήθος να διαδηλώσει κάτω από γέφυρες;;;;
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ίσως είναι ένας έμμεσος τρόπος να τους κάνεις να πάνε στις δομές φιλοξενίας.
Σου λέω πως ΔΕΝ πάνε. Υπάρχει και αυτό το θέμα. Υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και δεν πάνε.
Έχω γνωστό που δουλεύει σε αντίστοιχες δομές που βοηθούν ανθρώπους αλλά και μετανάστες και πολλές φορές δεν θέλουν να μείνουν στις δομές και στα δωμάτια που τους δίνουν
Οι δομές έχουν πεπερασμενη δυναμικότητα για στρωματσάδα, ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και άλλους περιορισμούς για ανθρώπους που κι αν είναι στα λογικά τους, έχει αλλάξει η καλωδίωση του εγκεφάλου τους...
Η λύση δεν είναι να μπουν για λίγες ώρες σε δομή και να αμολυθουν πάλι, μην πέσουν οι πωλήσεις στο εμπορικό έξω απ το οποίο περιφέρονται, η λύση είναι να μην υπάρχουν και να μην δημιουργούνται συνεχώς περισσότεροι άστεγοι.
Αυτοί που εφαρμόζουν το hostile architecture με τόση σπουδή και έξοδα, είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν άστεγους. -
Δεν μπαίνουν μονάχα για λίγες ώρες. Υπάρχουν προγράμματα που μπαίνουν για αρκετό καιρό ιδιαίτερα για τους μετανάστες.
Δεν πάνε σου λέω. Μην αλλάζεις την πραγματικότητα όπως σε βολεύει.
Κάνεις κακό σε όποια ιδέα αντιπροσωπεύεις.Προφανώς δεν πρέπει να δημιουργούνται άστεγοι. Σε αυτό συμφωνώ.
Αλλά το να μην ξέρεις όλη την ιστορία και αν υπάρχουν δομές για να κοιμηθούν οι άνθρωποι και δεν τις επιλέγουν, τότε ξεκινάς να προπαγανδίζεις
-
Αυτό με τσι γέφυραι πολύ με αρέζει πάντως, θα είχαμε γλυτώσει πολύ μπίχλα στις γέφυρες του Κηφισού εδώ και πόσα χρόνια από την γνωστή ομάδα που τις χρησιμοποιεί για τσαντήρι. Καθάρισε βέβαια ο πατούλιες, τις καλώπισε με led, αλλά τι τα θέλεις, αργά ή γρήγορα θα ξαναγίνουν τσαντήρι, αντί για led καλωπισμού έπρεπε να βάλει κάτι τέτοιο
-
@piliourits said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Η λύση δεν είναι να μπουν για λίγες ώρες σε δομή και να αμολυθουν πάλι, μην πέσουν οι πωλήσεις στο εμπορικό έξω απ το οποίο περιφέρονται, η λύση είναι να μην υπάρχουν και να μην δημιουργούνται συνεχώς περισσότεροι άστεγοι.
Αυτοί που εφαρμόζουν το hostile architecture με τόση σπουδή και έξοδα, είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν άστεγους.Σωστά και τα 2. Αλλά εξίσου ουτουπικά, δεν γίνεται να μην δημιουργούνται άστεγοι, γιατί έτσι ειναι ν ανθρώπινη φύση εκ καταβολής των ανθρώπων. Ο άνθρωπος ειναι εγωπαθέ τέρας, οπότε οποιοδήποτε σενάριο επιλέγει να το αγνοήσει αυτό το γεγονός, απλά ειναι ουτοπικό.
Και επειδή είπαμε για "ευπαθείς"ομάδες και τσαντήρια, το ΣΚ έκλεψαν απότο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας που εργάοζομαι την χαλκοσωλήνα που μεταφέρει το Φυσικό Αέριο από τον μετρητή (στο πεζοδρόμιο), πίσω στον καυστήρα. Αποτέλσμα να μην έχουμε θέρμανση μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά, δλδ 1-2 εβδομάδες. Ωραία πράγματα....αριστερά!
-
Υπάρχουν και δωρεάν δομές με ελεύθερη χρήση γης...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]