-
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Ή μήπως το ευαγγέλιο δεν είναι γραμμένο στα αρχαία ελληνικά, αλλά στην κοηνή ελλινιστική
Γνωριζεις την διαφορά και που εντοπίζεται;;;;
Μάθε μπαλιτσα πρώτα και μετά κάνεις τρίπλες....
"Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα ή αρχαία ελληνικά εννοείται μια μορφή της ελληνικής γλώσσας που ομιλείτο κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα. Στον όρο περιλαμβάνεται συνήθως και η μετακλασική εποχή της ελληνιστικής περιόδου. Ωστόσο, οι μεταλλάξεις της γλώσσας κατά την ελληνιστική περίοδο δικαιολογούν μεθοδολογικά την διακριτή θεώρησή της με τον όρο Ελληνιστική κοινή.[2]"
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Δεν ειπα πως το λενε λαθος.
5χρονια Γερμανια (εφυγα 5)αλλα μου εμεινε η προφορα οταν μιλαω τα λιγα που θυμαμαι .
Αδερφη γυμνασιο λυκειο Γερμανια και δεν εχει την προφορα την δικη μου.Και εγώ από προφορά ήμουν πολύ καλός, σε γυμνάσιο λύκειο, φροντιστήριο, η δασκάλα μου που ήταν Ελληνίδα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία μου έλεγε πως μιλάω σαν ντόπιος, αλλά ήμουν τεμπέλης και δεν διάβαζα πολύ το λεξιλόγιο όπου πρέπει στην ουσία να μάθεις το άρθρο για κάθε ουσιαστικό. Φώναζε πως επειδή έχω καλή προφορα είναι άδικο να μην μαθαίνω το λεξιλόγιο εγώ όμως τότε είχα μυαλά για τους έρωτες στο σχολείο στο φροντιστήριο κτλ. Πλέον έχω να μιλήσω από τότε. Τα ξεχνάω
Ας σταματήσουμε γιατί θα μας βρίσουν
-
Παρακαλώ να σταματήσει η συζήτηση εκτός θέματος.
ΥΓ: τα Γερμανικά είναι φανταστική γλώσσα!
-
οι μεταλλάξεις της γλώσσας κατά την ελληνιστική περίοδο δικαιολογούν μεθοδολογικά την διακριτή θεώρησή της με τον όρο Ελληνιστική κοινή.[2]"
2 - 0
Τελικά τι σημαίνουν τα
C
H
R?
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
οι μεταλλάξεις της γλώσσας κατά την ελληνιστική περίοδο δικαιολογούν μεθοδολογικά την διακριτή θεώρησή της με τον όρο Ελληνιστική κοινή.[2]"
2 - 0
Τελικά τι σημαίνουν τα
C
H
R?
Τα ευαγγέλια γράφτηκαν τον 1 αιώνα μ.Χ. ο όρος ελληνιστική εκείνη την περίοδο έχει να κάνει με φθόγγους, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά με τα αρχαία ελληνικά. Για αυτό και τα ευαγγέλια λεμε είναι γραμμένα στην αρχαία ελληνική και μέσα σε αυτήν την περίοδο περιλαμβάνεται και η πρώτη φάση της ελληνιστικής. Άλλο η ελληνιστική του Βυζαντίου και άλλο τον 1 αιώνα μ.Χ.
Γενικά είμαστε εκτός θέματος, και όπως πάντα μια ατέλειωτη σαλατοποιηση.
Τι λέει η κομματική εφημερίδα και η επιτροπή για το θέμα αυτό;
Παντού θρησκόληπτοι. Κάθε είδους θρησκείας.
-
Τελικά το πήρε/πάρει κανένας από εδώ; Το οδήγησε κανένας άλλος εκτός από εμένα;
-
@lexota said in Toyota C-HR 2023:
Τελικά το πήρε/πάρει κανένας από εδώ; Το οδήγησε κανένας άλλος εκτός από εμένα;
Ειπαμε εγω πριν 3 βδομαδες το οδηγησα
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
@vdx said in Toyota C-HR 2023:
Φυσικά και λέγεται βε και όχι βι.
Το v διαβάζεται ως "φάου"
Οπότε το σωστό είναι φάου-βε, ντας αουτο
Καθηγηταρες μου εσείς που ξέρετε και γερμανικά
Γενικά στην Γερμανία χρησιμοποιούν τα Schriffdeutsch, αλλά κάθε περιοχή έχει μεγάλες διαφορές. Πολλές φορές Γερμανός δεν καταλαβαίνει Γερμανό. Μη ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι μια ομοσπονδία κρατιδίων κοινής καταγωγής
Εγω ας πούμε πολλές φορές δεν καταλαβαίνω τα κυπριακά που είναι ελληνικά αλλά έχουν διαλεκτο.
Έλεος με το πως προφέρεται κλπ
36k για την chic έκδοση δεν είναι τρελό αν αναλογιστούμε το που έχουν φτάσει οι τιμές!Σικ ή τσικ?
Όχι άλλο κάρβουνο έχουν γεμίσει 5 σελίδες με χαζομάρες για το πως προφέρονται γερμανικές λέξεις.
-
@vdx said in [Toyota C-HR
Όχι άλλο κάρβουνο έχουν γεμίσει 5 σελίδες με χαζομάρες για το πως προφέρονται γερμανικές λέξεις.
Χαχα εχεις δικιο .Δεν ξαναγραφω .
-
Έχω σε παραγγελία C-HR Premiere Edition. Με ενημέρωσαν από τα κεντρικά οτι θα αναβληθεί η παράδοση λόγω προβλήματος με το σύστημα αυτόματης στάθμευσης και αναγκαιότητας περεταίρω ελέγχου των οχημάτων με αυτή τη λειτουργία εγκατεστημένη.
-
Ιαπωνοχρέπια.
-
Έριξα μια γρήγορη μάτια στον 2.0 hybrid και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην Toyota που έχει καταφέρει να έχει τέτοια κατανάλωση από ένα 2.0 με 190 άλογα! Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καινούργιος κινητήρας (του 17) σε σύγκριση με τον 1.8(του 07-08) όχι ότι δεν προσφέρει καλή οικονομία αλλά στην μιλάμε για +50 άλογα!!!!
-
Μια υποθετική ερώτηση.Ας πούμε ότι το υβριδικό σύστημα η μπαταρία παπαλα δεν φορτίζει και λειτουργεί μόνο ο θερμικός?Ο 1.8 μπορεί να κινήσει ένα τόσο βαρύ αμάξι με 122 άλογα?Γιατί ο διλιτρος έχει και 190 αλογα
-
Δεν πάει έτσι. Δεν κινείται το όχημα αν χαλάσει η μπαταρία.
-
Έριξα μια γρήγορη μάτια στον 2.0 hybrid και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια στην Toyota που έχει καταφέρει να έχει τέτοια κατανάλωση από ένα 2.0 με 190 άλογα! Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι είναι καινούργιος κινητήρας (του 17) σε σύγκριση με τον 1.8(του 07-08) όχι ότι δεν προσφέρει καλή οικονομία αλλά στην μιλάμε για +50 άλογα!!!!
Ναι αλλά έχει και φόρο πολυτελειας.Αμα είναι έτσι παίρνεις κάνα Μάζντα
-
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
Ναι αλλά έχει και φόρο πολυτελειας.Αμα είναι έτσι παίρνεις κάνα Μάζντα
Ναι αλλα στο mazda(ερωτας μεγαλος)πληρωνεις φορο πολυτελειας εχει καπου 2 με 3 λιτρα πανω καταναλωση και τελη κυκλοφοριας νομιζω
-
Η ιπποδύναμη που ανακοινώνεται και στον 1.8 και στον 2.0 είναι συνδυαστική, δεν προέρχεται μόνο από τον βενζινοκινητήρα.
Τόσο ο 1.8, όσο και ο 2.0 είναι detuned κινητήρες στις υβριδικές υλοποιήσεις τους. Από μόνοι τους θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός στα υβριδικά, χωρίς να υστερούν πάντως σε επιδόσεις. -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Τόσο ο 1.8, όσο και ο 2.0 είναι dekavled κινητήρες στις υβριδικές υλοποιήσεις τους. Από μόνοι τους θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά δεν έχουν
sorry troll mode
ΥΓ Μια χαρα είναι και οι κινητηρες και τα υβριδικά συνολα της Toyota απλά είχα ορεξούλα για πλακιτσα
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Η ιπποδύναμη που ανακοινώνεται και στον 1.8 και στον 2.0 είναι συνδυαστική, δεν προέρχεται μόνο από τον βενζινοκινητήρα.
Τόσο ο 1.8, όσο και ο 2.0 είναι detuned κινητήρες στις υβριδικές υλοποιήσεις τους. Από μόνοι τους θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός στα υβριδικά, χωρίς να υστερούν πάντως σε επιδόσεις.Το γνωρίζω. Ήθελα να εστιάσω ότι το σύνολο με τον 2.0 έχει ίδια κατανάλωση με τον 1.8 αλλά 50 άλογα επιπλέον, λογικό βέβαια καθώς είναι νέος κινητήρας.
Κρίνα που στην Ελλάδα αποτελεί μονόδρομος ο 1.8. -
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
Μια υποθετική ερώτηση.Ας πούμε ότι το υβριδικό σύστημα η μπαταρία παπαλα δεν φορτίζει και λειτουργεί μόνο ο θερμικός?Ο 1.8 μπορεί να κινήσει ένα τόσο βαρύ αμάξι με 122 άλογα?Γιατί ο διλιτρος έχει και 190 αλογα
Το υβριδικό σύστημα είναι κατά βάση ηλεκτρικό, ο βενζινοκινητήρας συνεργεί με τη μπαταρια και το eCVT, εξ ου και το HSD (Hybrid Synergy Drive).
Τα 122 άλογα στο 1.8 C-HR 1ης γενίας (ή 140 άλογα στο 2ης γενιάς C-HR, λογω μεγαλύτερης μπαταριας) είναι συνδυαστικά.
Ο 2ZR-FXE βενζινοκινητήρας στην υβριδική υλοποίησή του είναι ρυθμισμένος να αποδίδει 98 άλογα/5200rpm και 142 NM ροπής/4000rpm.
Όπως έχω ξαναπεί και έχει παρεξηγηθεί (κλασικά...), η αίσθηση, λόγω της συνδρομής από την μπαταρία, είναι ότι το αυτοκίνητο έχει παραπάνω από 122 συνδυαστικά άλογα.
Toyota C-HR 2023