-
Γεια χαρά και χρόνια πολλά!
Έχει πάρει κανείς αντάπτορα για να μετατρέψει το ενσύρματο carplay ή ΑΑ του αυτοκινήτου του σε ασύρματο;
Ψάχνομαι να πάρω αλλά δε βλέπω πολλές κριτικές στα διάφορα αντικείμενα που βρίσκω στο ιντερνετ (skroutz κτλ.).
Ξέρει κανείς τίποτα σχετικά με αξιοπιστία, smoothness στη λειτουργία κτλ.; -
aa wireless κανει το ενσυρματο android auto ασυρματο (όχι carplay)
δοκιμασμένο από μένα επαιζε και στα 2 κινητα μου και διάλεγες master slave ποιο κινητο θες να συνδεεται αυτόματα ή το έβαζες να εχει master αυτο που είχε συνδεθει τελευταία φορά. Πολύ καλό και με αναβαθμίσεις:https://www.aawireless.io/shop
Αν θες να μετατρέψεις την οθόνη σου σε αυτόνομο tablet υπάρχει αυτό που έχω βάλει και είναι φανταστικό χωρις τους περιορισμούς που έχει το android auto. Το οποίο σημαίνει παιζουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές και όχι μονο αυτές που επιτρέπονται στο android auto ( πχ youtube videos)
συνδέεται με οποιοδήπωτε τηλ με wifihotspot ή παίρνει και sim card για 4G internet αν θες χωρις σύνδεση με το κινητόhttps://applepiecarplay.com/
Αυτή την στιγμη αυτό έχω βάλει στο puma με τον agama launcher και είναι πολύ καλό -
Κάτσε ρε συ @cirus τώρα γιατί με έστειλες κανονικά!
Δεν ήξερα πως υπάρχει τέτοιο πράγμα!Για να καταλάβω δηλαδή , είναι ένα boxακι (σαν αυτά τα android TV box ας πούμε ) που συνδέεται με την μαμά οθόνη του αυτοκινήτου και παίζει σαν ένα android tablet;
Και αυτό μέσω usb και πως το αναγνωρίζει η μαμά οθόνη του αυτοκινήτου;
Σαν mirroring , σαν εξωτερική πηγή όπως ένα usb stick με μουσική ή βιντεο; -
@vagkirk said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
Κάτσε ρε συ @cirus τώρα γιατί με έστειλες κανονικά!
Δεν ήξερα πως υπάρχει τέτοιο πράγμα!Για να καταλάβω δηλαδή , είναι ένα boxακι (σαν αυτά τα android TV box ας πούμε ) που συνδέεται με την μαμά οθόνη του αυτοκινήτου και παίζει σαν ένα android tablet;
Και αυτό μέσω usb και πως το αναγνωρίζει η μαμά οθόνη του αυτοκινήτου;
Σαν mirroring , σαν εξωτερική πηγή όπως ένα usb stick με μουσική ή βιντεο;ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΙ
ειναι ενα μικρό boxaki εγώ το εχω βάλει μέσα στον τεμπέλη του αυτοκινήτου που εχει usb και δεν φαίνεται τίποτα.Γινεται tablet με android 13 αλλα βγάζουν και ενημερώσεις θα γίνει 14 (παίρνει sd card και το κάνεις αναβαθμιση από εκεί απο την σελίδα του κατασκευαστή)
Συνεχίζουν παίζουν κανονικά τα χειριστήρια στο τιμονι και τα φυσικα κουμπια κάτω από την οθόνη φυσικα (αλλαζεις σταθμούς και φωνη ακόμα και στο youtube) και αν θες βγαινεις και μπαίνεiς στο menu του αυτοκινήτου κανονικά (εγώ πατάω το κατω αριστερά φυσικο κουμπάκι κάτω από την οθόνη δίπλα στο volume)
Δεν χρειαζεσαι ουτε android auto ούτε car play γινεται αυτόνομο συστημα και απλά το συνδέεις με bluetooth με το κινητό σου για τις κλήσεις στο κινητο με ανοιχτη ακρόαση και με mobile hotspot να του δίνεις internet (εκτός αν κάνεις double την Sim card σου με την cosmote, vodafone κτλ οπού εκεί του δίνεις internet κατευθείαν και δεν χρειαζεται να κανεις wifi hotspot το κινητο σου)
η μονη συνδεση που χρειαζεται είναι το usb με το αυτοκίνητο οπότε με το που ανοίγεις το αμάξι φορτώνει το λειτουργικο και μπαίνει σε αυτό κατευθειαν. Εγώ έχω βάλει και έναν launcher για το αυτοκίνητο για να είναι πιο ευχρηστό από το να ανοίγει σαν κανονικό tablet (και το launcher είναι παραμετροποιήσιμο, βαζεις ότι συντομεύσεις θες αυτα τα TV, RADIO κτλ εγώ τα έχω βάλει και τα συνδέεις με οποια εφαρμογή θες πχ για την TV με το greek tv από το play store που βλέπεις τηλεόραση τα ελληνικά κανάλια από το internet)
ολα είναι παραμετροποιήσιμα . Ειναι σαν να έχεις ενα νεο tablet αλλα δεν έχει οθόνη. κανένας περιορισμός αλλά θέλει αρκετες ώρες να ασχοληθεις την πρώτη φορά να τα φέρεις όλα στα μέτρα σου με ρυθμίσεις οπως κάνεις όποτε αγοραζεις ενα tablet ή ένα τηλέφωνο αντίστοιχα
-
@cirus said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΙ
ειναι ενα μικρό boxaki εγώ το εχω βάλει μέσα στον τεμπέλη του αυτοκινήτου που εχει usb και δεν φαίνεται τίποτα.Εντάξει μιλάμε για καταπληκτική λύση για τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν σου πάει η καρδιά να ξηλώσεις την μαμά οθόνη multimedia για κάποια κινεζοοθόνη και να χάσεις κάποιες απο τις εργοστασιακές λειτουργίες.
Το android auto κυρίως - car play δεν έχω δει πως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια - είναι εδώ που τα λέμε μια κουτσουρεμένη αηδία ως προς τις δυνατότητες και τις παραμέτρους που επιτρέπει στις ΛΙΓΕΣ εφαρμογές που υποστηρίζει .
Ακόμη και οι χάρτες που είναι ο κύριος λόγος για την ύπαρξη του αν το παρατηρήσετε δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκολία σε σχέση με την χρήση του Google maps στο κινητό σου ως εμπειρία χρήσης.
Για όλα τα άλλα , ακόμη και το spotify , δεν το συζητάμε , κάποιες όπως η Sygic θέλει και να πληρώσεις παραπάνω για κάποια χαρακτηριστικά που τα έχεις στο πακέτο που έχεις πληρώσει για το κινητό.
Οπότε τούτο εδώ είναι νομίζω η τέλεια λύση για να έχεις σημαντικές εφαρμογές να λειτουργούν τέλεια στην οθόνη του αυτοκινήτου με τον ελάχιστο κόπο και κόστος!
Φανταστέιτε να έχετε τις εφαρμογούλες σας όπως χάρτες , waze , sygic , torque pro, spotify , tune in κλπ να λειτουργούν τέλεια όπως στο κινητό σου και να πηγαίνεις απο την μία στην άλλη ευκολα.Και έχουν και καλούτσικα χαρακτηριστικά σε επεξεργαστή και Ram όπως βλέπω οπότε δεν θα κολλάει πουθενά.
-
@vagkirk said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΙ
ειναι ενα μικρό boxaki εγώ το εχω βάλει μέσα στον τεμπέλη του αυτοκινήτου που εχει usb και δεν φαίνεται τίποτα.Εντάξει μιλάμε για καταπληκτική λύση για τα καινούργια αυτοκίνητα που δεν σου πάει η καρδιά να ξηλώσεις την μαμά οθόνη multimedia για κάποια κινεζοοθόνη και να χάσεις κάποιες απο τις εργοστασιακές λειτουργίες.
Το android auto κυρίως - car play δεν έχω δει πως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια - είναι εδώ που τα λέμε μια κουτσουρεμένη αηδία ως προς τις δυνατότητες και τις παραμέτρους που επιτρέπει στις ΛΙΓΕΣ εφαρμογές που υποστηρίζει .
Ακόμη και οι χάρτες που είναι ο κύριος λόγος για την ύπαρξη του αν το παρατηρήσετε δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ευκολία σε σχέση με την χρήση του Google maps στο κινητό σου ως εμπειρία χρήσης.
Για όλα τα άλλα , ακόμη και το spotify , δεν το συζητάμε , κάποιες όπως η Sygic θέλει και να πληρώσεις παραπάνω για κάποια χαρακτηριστικά που τα έχεις στο πακέτο που έχεις πληρώσει για το κινητό.
Οπότε τούτο εδώ είναι νομίζω η τέλεια λύση για να έχεις σημαντικές εφαρμογές να λειτουργούν τέλεια στην οθόνη του αυτοκινήτου με τον ελάχιστο κόπο και κόστος!
Φανταστέιτε να έχετε τις εφαρμογούλες σας όπως χάρτες , waze , sygic , torque pro, spotify , tune in κλπ να λειτουργούν τέλεια όπως στο κινητό σου και να πηγαίνεις απο την μία στην άλλη ευκολα.Και έχουν και καλούτσικα χαρακτηριστικά σε επεξεργαστή και Ram όπως βλέπω οπότε δεν θα κολλάει πουθενά.
ετσι είναι. Δεν κολλαει παίζει πάρα πολυ καλά
Βεβαια αν θες παιρνεις και το ApplePie Rocket 8cores +128G with Qualcomm 6490 Support HDMI+5G SIM Card+WiFi 6 που είναι λες και έχεις ναυαρχιδα αλλά είναι πολύ ακριβο χωρις να χρειαζεται νομίζω αφού και το ultra είναι αρκετά γρήγορο και δεν κολλάει
-
@sargus said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
Γεια χαρά και χρόνια πολλά!
Έχει πάρει κανείς αντάπτορα για να μετατρέψει το ενσύρματο carplay ή ΑΑ του αυτοκινήτου του σε ασύρματο;
Ψάχνομαι να πάρω αλλά δε βλέπω πολλές κριτικές στα διάφορα αντικείμενα που βρίσκω στο ιντερνετ (skroutz κτλ.).
Ξέρει κανείς τίποτα σχετικά με αξιοπιστία, smoothness στη λειτουργία κτλ.;Έχω πάρει το carlinkit για τα 2 τογιότα μας, για apple carplay και δουλεύει άψογα.
-
@fanis75 said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
carlinkit
Το Carlinlit καλοέβλεπα και εγώ:
https://www.skroutz.gr/s/48338545/Carlinkit-Antaptoras-Carplay-Aytokinitou-CPC200-CP2A.html
Οπότε αφού είσαι ευχαριστημένος, θα το προχωρήσω.
Ευχαριστώ!
(Ωραία και η ιδέα του φίλου από πάνω! Στα υπόψιν) -
υπάρχει κάτι που να μπορεί να λειτουργήσει σε παλιά αναλογική kenwood οθόνη (όχι android δλδ) και να παρέχει ασύρματο apple car play ?
-
@sargus said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
@fanis75 said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
carlinkit
Το Carlinlit καλοέβλεπα και εγώ:
https://www.skroutz.gr/s/48338545/Carlinkit-Antaptoras-Carplay-Aytokinitou-CPC200-CP2A.html
Οπότε αφού είσαι ευχαριστημένος, θα το προχωρήσω.
Ευχαριστώ!
(Ωραία και η ιδέα του φίλου από πάνω! Στα υπόψιν)Έψαξα αυτό το box που έχει ο @cirus στο AliExpress και βρήκα κάτι παρόμοιο
https://a.aliexpress.com/_mL38AJw111€ το 4/64 και 145€ το καλό 8/128
Έχει πολλές επιβεβαιωμένες αγορές και reviews το συγκεκριμένο, αν δείτε φωτό από αγοραστές σε τι οθόνες καινούργιων αυτοκινήτων το έχουν βάλει θα εκπλαγειτε.
Νομίζω αξίζει το επιπλέον κόστος από το Carlinkit για αυτά που προσφέρει.
-
Παιδιά, αυτό δεν απαιτεί USB θύρα με δυνατότητα Android Auto ή mirroring για να δουλέψει;
-
@piliourits said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
Παιδιά, αυτό δεν απαιτεί USB θύρα με δυνατότητα Android Auto ή mirroring για να δουλέψει;
Ναι φυσικά. Πρέπει να υποστηρίζει το infotainment σου car play/android auto για να μπορέσει να δουλέψει το boxακι
-
aa wireless κανει το ενσυρματο android auto ασυρματο (όχι carplay)
δοκιμασμένο από μένα επαιζε και στα 2 κινητα μου και διάλεγες master slave ποιο κινητο θες να συνδεεται αυτόματα ή το έβαζες να εχει master αυτο που είχε συνδεθει τελευταία φορά. Πολύ καλό και με αναβαθμίσεις:https://www.aawireless.io/shop
Αν θες να μετατρέψεις την οθόνη σου σε αυτόνομο tablet υπάρχει αυτό που έχω βάλει και είναι φανταστικό χωρις τους περιορισμούς που έχει το android auto. Το οποίο σημαίνει παιζουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές και όχι μονο αυτές που επιτρέπονται στο android auto ( πχ youtube videos)
συνδέεται με οποιοδήπωτε τηλ με wifihotspot ή παίρνει και sim card για 4G internet αν θες χωρις σύνδεση με το κινητόhttps://applepiecarplay.com/
Αυτή την στιγμη αυτό έχω βάλει στο puma με τον agama launcher και είναι πολύ καλόΑν κατάλαβα καλά έχεις χρησιμοποιήσει τη μητρική οθόνη του αυτοκινήτου, και δεν την έχεις αλλάξει.
απλά ήθελα να ρωτήσω πώς ξέρουμε ότι είναι συμβατό με το αμάξι μας.
Πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε Android Auto ή Apple Car play; -
μου πρότειναν αυτό για A Class 2017, πιο πολύ το θέλω για να συνδέσω κάμερα παρκινγκ, αλλά το βρίσκω πανάκριβο!
τι λέτε; -
Αν και χρησιμοποιώ AAwireless για adapter, δεν το προτείνω λόγω κατανάλωσης μπαταρίας κινητού. Δεν φταίει ο adapter αλλά το android auto wireless εν γένει.
Μόνο για μικροδιαδρομές. -
@alekos86_eng said in Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto:
μου πρότειναν αυτό για A Class 2017, πιο πολύ το θέλω για να συνδέσω κάμερα παρκινγκ, αλλά το βρίσκω πανάκριβο!
τι λέτε;Το αμάξι σου έχει android auto/ carplay ενσυρματο??? αν ναι υπάρχουν φτηνες λύσεις για να γίνει ασυρματο. Αν όχι οι λύσεις είναι ακριβές αλλά μπορεις να κάνεις διάφορα. Είτε να βάλεις κάτι που σου προτειναν ή να ξηλώσεις όλη την οθόνη και να βάλεις μία άλλη με android που να προσαρμόζεται και μεσω can bus να συνεργάζεται και με τα χειριστήρια στο τιμόνι κτλ. Αν βάλεις αυθεντικά της mercedes θα πάει η τιμή στο θεό
Για κάμερα πισω είναι άλλο πράγμα και δεν ξέρω αν το αμάξι σου έχει έτοιμη την καλωδίωση και χρειαζεται μόνο κάμερα και κάποιο κουτι ή θα πρέπει να περαστεί και καλωδίωση που έχει ακριβό κόστος εργατικών. Καποιοι που ασχολούνται με συναγερμούς και multimedia σε αυτοκίνητα σίγουρα θα ξέρουν να σου πουν περισσότερα
Δεν γνωρίζω πολλά για mercedes οπότε καλό θα ήταν να σου απαντήσει και κάποιος που να έχει το μοντέλο σου μήπως ξέρει περισσότερα
-
ενσυρματο???
το ασυρματο δεν μου προσφέρει κ πολλά έξτρα απ τη στιγμη που το συνδεουμε στο usb.
αυτό που έχει είναι μπορω να συνδεθω με bluetooth, μουσική κ τέτοια! όχι για εφαρμογές κινητού -
ενσυρματο???
το ασυρματο δεν μου προσφέρει κ πολλά έξτρα απ τη στιγμη που το συνδεουμε στο usb.
αυτό που έχει είναι μπορω να συνδεθω με bluetooth, μουσική κ τέτοια! όχι για εφαρμογές κινητούΔεν το ρώτησα για αυτό.
Απλά εχοντας ενσύρματο μπορείς να πάρεις box που να είναι αυτόνομο android οπως έβαλα παραπάνω εγώ και να μην έχεις περιορισμόυς σε εφαρμογές.
ενώ αν δεν έχει το συστημα του αυτοκινητου σου ενσυρματο android/carplay δεν μπορείς να βάλεις boxακι οπως το πιο πάνω με μικρό κόστος και πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες χωρις περιορισμούς σε video/εφαρμογές
Για την κάμερα είναι πιο περιπλοκα τα πράγματα οπως έγραψα πιο πριν. Γενικά πάντως 600 ευρώ για να έχω κάμερα + φαντάζομαι τα εργατικά εγώ δεν θα έδινα. Τα εργατικά μάλιστα αν δεν υπάρχει υπαρχουσα καλωδίωση δεν θα είναι φτηνά και θα θέλουν να ξηλωθούν πολλά πράγματα για να περάσει. Αν έχει ήδη καλωδίωση θα είναι λιγότερα
-
ενσυρματο???
αυτό που έχει είναι μπορω να συνδεθω με bluetooth, μουσική κ τέτοια! όχι για εφαρμογές κινητούΔεν το ρώτησα για αυτό.
Απλά εχοντας ενσύρματο μπορείς να πάρεις box που να είναι αυτόνομο android οπως έβαλα παραπάνω εγώ και να μην έχεις περιορισμόυς σε εφαρμογές.
ενώ αν δεν έχει το συστημα του αυτοκινητου σου ενσυρματο android/carplay δεν μπορείς να βάλεις boxακι οπως το πιο πάνω.
Για την κάμερα είναι πιο περιπλοκα τα πράγματα οπως έγραψα πιο πριν. Γενικά πάντως 600 ευρώ για να έχω κάμερα + φαντάζομαι τα εργατικά εγώ δεν θα έδινα. Τα εργατικά μάλιστα αν δεν υπάρχει υπαρχουσα καλωδίωση δεν θα είναι φτηνά και θα θέλουν να ξηλωθούν πολλά πράγματα για να περάσει. Αν έχει ήδη καλωδίωση θα είναι λιγότερα
η κάμερα όμως παίζει να μας γλιτώσει από μεγαλύτερα έξοδα από ζημιές κατά το παρκάρισμα- ξεπαρκάρισμα σε δύσκολα σημεία...
-
η κάμερα όμως παίζει να μας γλιτώσει από μεγαλύτερα έξοδα από ζημιές κατά το παρκάρισμα- ξεπαρκάρισμα σε δύσκολα σημεία...
εγώ απλά σου είπα την γνώμη μου γιατι μου φαίνεται υπερβολικό το κόστος, εσύ ξέρεις καλύτερα.
Αν έχει το αμάξι park sersors με ήχο μια χαρά επαρκές είναι. Αν δεν έχει το να βάλεις aftermarket είναι μικρό το κόστος
Αντάπτορας για ασύρματο carplay/android auto