-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μη κοπη απυ ειναι η πληγη
Το ένα από τα δύο κεφάλια της Λερναίας
Το βασικό
Τα αποδελοιπα είναι πινατς -
@civil357 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γράφτηκε από συνάδελφο στο φ.β. , ως προσωπικό του παράδειγμα , για το περιβόητο τεκμαρτό .
-Μισθωτός:
0-8.600 = 0€ (αφορολόγητο)
8.600-10.000 = 126€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Ασφαλιστικές εισφορές = πληρωμένες από τον εργοδότη
ΣΥΝΟΛΟ= 1.049,12€
-Ε.Ε.:
0-10.000 =900€ (9% φόρος)
10.000-14.196 = 923,12€ (22% φόρος)
Τέλος επιτηδεύματος = 487€ (έκπτωση 25%)
Ασφαλιστικές εισφορές = 3.396€
ΣΥΝΟΛΟ = 5.706€Ειλικρινά, δε ξέρω αν ισχύει , οι λογιστές ας μας διαφωτίσουν ....
Ακριβώς όπως τα λέει ο @civil357 είναι τα παραπάνω νούμερα.
Οι εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει ο εργοδότης για ένα μισθωτό , δηλαδή το 23% περίπου δεν αφαιρούνται από το εισόδημα του μισθωτού, είναι κόστος του εργοδότη. Αυτό που αφαιρείται είναι το 14% περίπου. (Και τα δύο ποσοστά τα αποδίδει ο εργοδότης στο ΙΚΑ)
Στα υπόλοιπα,
Οι προσωπικές δαπανες αγορές αυτές που λέτε με τιμολόγια έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια γιατί η υπογραφή του λογιστή τον εμπλέκει ως υπεύθυνο καθώς τα καταχωρεί.Πολλοί λίγοι το κάνουν ακόμη αφού πρώτα...υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση στον λογιστή τους και κυρίως αφορά επαγγελματίες που δεν μπορούν να κρύψουν έσοδα , έχουν μεγάλους τζίρους και καταλήγουν σε υπέρογκους φορολογικούς συντελεστές.
Αναφέρομαι σε επαγγελματίες με 50 και 60 χιλιάδες + ευρώ κέρδη που σήμαινει 20 και 25 χιλιάδες τελικά πληρωτεα πόσα με την προκαταβολή φόρου. (Και άλλα τοσα ΦΠΑ)
Σου λένε ας με πιάσουν , το ρισκάρουν να μειώσουν 3-4 χιλιάδες τον φόρο τους αφού ουσιαστικά έχει γίνει συνέταιρος στην δουλειά τους το κράτος, και με τέτοια ποσά φόρου και ΦΠΑ αντίστοιχα δεν πρόκειται ποτέ η εφορία να ασχοληθεί μαζί τους.Τι θα συμβεί τώρα;
Όλοι αυτοί τώρα με βάση τον μαθηματικό υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος θα βγαίνουν κάτω από αυτό που πραγματικά βγάζουν οπότε θα συμφέρει πολύ το ρίσκο να περνάνε ως δαπάνες ακόμη και της σερβιετες των γυναικών της ευρύτερης οικογένειας για να προσεγγίσουν το νουμερακι αυτό.
Ποιος θα τους ελέγξει;
Ο αλγόριθμος ελέγχου θα βλέπει πως είναι κοντά και λίγο παραπάνω από το τεκμαρτό οπότε μέχρι και παράσημο θα τους δίνει το ΥΠ.ΟΙΚ.Επίσης πάρα πολλές ατομικές θα συστήσουν εταιρίες, ακόμη ΕΕ και ΟΕ , δεν βλέπω τρόπο πως εκεί θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο τεκμαρτός τρόπος υπολογισμού κερδών.
Άλλοι που θα συνεχίσουν ακριβώς να φοροδιαφευγουν όπως πριν θα δώσουν 1-2 χιλιαρικακια παραπάνω, χέστηκαν.
Μόνο οι πραγματικά κακομοιροι θα την πληρώσουν.
-
Βασικά, ότι γράφεις επιβεβαιώνει ότι γράφω, στα διάφορα σχετικά ποστς, με άλλα λόγια.
Τελικά όντως φορπδιαφευγουν πολλοί εε, αλλα το κάνουν επειδη επικαλούνται το "έχω το κράτος συνεταίρο μου" πετώντας στον κάδο των αχρήστων το άρθρο 4 του Συντάγματος.Εν τέλη, όλοι (εντάξει όχι όλοι) παίρνουν το ρίσκο των αυξημένων δαπανών διότι στην πράξη δεν γίνονται έλεγχοι. Και αυτό είναι δικαιολογημένο.
Και επειδή υπάρχουν μεγάλοι καρχαρίες στην αγορά τα μικρά ψάρια πρέπει να ζουν σε μια οικονομία μη ισονομίας. Πρέπει οι μεν να δικαιολογούν τους δε.
-
Που είναι ρε παιδιά ο @andya3 ;;;
Έχουν γραφτεί τόσα και δεν έχει γράψει τίποτα.
Μέχρι και το άρθρο 4 Συντάγματος ανέφερα και δεν έχει αντιδράσει!
-
Έχει βγει και ρίχνει φάπες σε αριστερούληδες μέχρι να περάσει η διορία. Θα γυρίσει μην ανησυχείς.
3 days ago
Τρεις (3) ημέρες αποβολής στην χρήστη andya3, για υβριστική επίθεση κατά άλλου μέλους.
-
Πάλι αυτές οι χαζομάρες του andy.... Τεσπά.
Κατάλαβα....
-
Αν και το πιθανότερο είναι να έγινε κάποιος δεξιούλης, επειδή οι φάπες πέφτανε όταν ήταν μικρός στο σχολείο, οπότε στα πλαίσια "θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι πάθετε" υιοθετεί τη μισάνθρωπη στάση του Δεξιού στη μετέπειτα ζωή του, να "πάρει το αίμα του πίσω". Γι αυτό πρέπει να εξαλειφθεί το μπούλινγκ στα σχολεία.
-
Γι αυτό και λαμβάνουν τα μέτρα τους οι citizens στα καλά suburbs, που δεν εξαρτώνται από το Market Pass, ιδρύοντας το Kifissia Watch, για να μπει επιτέλους μια taksi & alfadia στις ζωές των παιδιών τους.
-
Για αποντες, αναφορα ονοματος σε κουβεντα νοτ. Δεν είναι σωστό.
-
Κόπηκαν οι οριζόντιες επιδοτήσεις από την ΕΕ και τις ξαναφερνουν πίσω ως επιδοματα:
Εταιρικές επιδοτήσεις με φορους. Θα πληρώνουν άλλοι το ρεύμα των άλλων.
https://www.protothema.gr/economy/article/1432022/epidoma-thermansis-to-dikaioudai-pano-apo-to-50-ton-noikokurion-analutika-oi-epidotiseis-kai-oi-ofeloumenoi/Είναι προφανές ότι με οικογενειακό εισόδημα 28.000€ στην Κοζάνη, πρέπει να πάρει 300€ επιδότηση για το ρεύμα. Φτώχεια καταραμένη...
-
Οι συμμορίες των ανηλίκων έχουν βάση στην κουλτούρα
Όταν ακούν τους τράπερς που οι στοίχοι τους προτρέπουν σε βία όντας έφηβοι χωρίς στερεές βάσεις της προσωπικότητας τους, χωρίς να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, θεωρούν ότι πλέον η βία είναι αποδεκτή αφού την τραγουδούν και ύμνουν στα ραδιόφωνα.
-
Εμείς στην εποχή μας είχαμε αλλά ακούσματα. Πχ
Nick Cave and the Bad Seeds. Murder ballads. Κορυφή. Where the wild roses grow, Stagger Lee.
Jimmy Hendrix. Hey Joe. Αυτός σκότωσε την γυναίκα του γιατί τον απατούσε.,μετά την έκανε για Μεχικο.
Iron Maiden . The number of the beast, Killers
Τι να πρωτοθυμηθω. Άσε που μερικοί βάζαμε τα βινύλια προς τα πίσω να παίζουν . Εκεί να δεις τι μυνήματα κρυβόντουσαν.Βέβαια και η ελληνική μουσική δεν πήγαινε πίσω. Πχ
Μείνε μαζί μου και μη Μ αγαπήσεις
Μόνο τα χάδια σου να μου χαρίσεις
Και λίγο λίγο θα με συνηθίσεις.Μιλάμε για τον ύμνο στην αναξιοπρεπεια.
Κάτσε εδώ να σε απαυτωνω να περνάω εγώ καλά και εσύ θα συνηθίσεις.Ε τώρα 18 χρόνων τι να ακούγαμε. Τη Μαντολινάτα του Φώτη Αλεπορου;
-
Ας επιστρέψει με το καλό και ας αρχίσεις πάλι να γράφεις με τον βαθιά ουμανιστικό και δημοκρατικό τρόπο σου. Άλλωστε κι εσύ με την ίδια λογική δεν έφαγες και λίγες αποβολές. Όπως τα λέει ο γάτος το λοιπόν
-
Εγώ έφαγα αποβολές διότι απαντούσα στα σκατα με σκατα.
Όταν ο άλλος με λέει ηλίθιο στα μούτρα μου, τον λέω βλάκα. Τόσο απλα.
Αν με σεβαστεί θα τον σεβαστώ στο διπλάσιο
-
Λαπ, απευθυνομουν στον Πηλιου.
-
Όταν ακούν τους τράπερς που οι στοίχοι τους προτρέπουν σε βία όντας έφηβοι χωρίς στερεές βάσεις της προσωπικότητας τους, χωρίς να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, θεωρούν ότι πλέον η βία είναι αποδεκτή αφού την τραγουδούν και ύμνουν στα ραδιόφωνα.
Η μουσική (ακόμα και αν θεωρήσουμε αυτό το πράγμα μουσική),είναι το τελευταίο πράγμα που φτάιει για την κατάσταση που περιγράφεις.Αρκετοί ακούγαμε Ozzy και ακουμε βέβαια αλλά κανένας δεν τρώει νυχτερίδες.
-
@spi_duster said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Λαπ, απευθυνομουν στον Πηλιου.
Καλά σου τα πε ο Λαπης!
Κάτσε να σου πετάξω λίγο Πήλιο στη μούρη, σε live μετάδοση, να μάθεις να σέβεσαι...η χρήστης piliourits κοινοποιεί ντ παρουσία τ' στου KAZELO https://g.co/kgs/ZBt8bX
-
@antonmone said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Η μουσική (ακόμα και αν θεωρήσουμε αυτό το πράγμα μουσική),είναι το τελευταίο πράγμα που φτάιει για την κατάσταση που περιγράφεις.Αρκετοί ακούγαμε Ozzy και ακουμε βέβαια αλλά κανένας δεν τρώει νυχτερίδες.
Δεν ξέρω, αν τους δεις μιμούνται τους τραπερ, φοράνε τα ίδια ρούχα, και έχουν κάνει πρότυπο το lifestyle τους το οποίο lifestyle μας λέει για βία, συμμορίες υπόκοσμο και πως έτσι κάνουν όσοι θέλουν να ζήσουν ως άντρες με λεφτά κτλ.
Έχεις δει τι λένε στα τραγούδια τους; βάλε βνα ακούσεις.
Όχι όλοι οι τράπεες, υπάρχουν και πιο νορμάλ και από ότι τους παρατηρώ και αρκετά έξυπνοι. Αλλά υπάρχουν και φυντανια.
Δεν θέλει πολύ θεωρώ το παιδί.
Ο ozzy δεν προωθούσε τρόπο lifestyle.
-
Πάντως εγώ όταν πήρε την ποινή ο Αντυα, είπα ότι θα πρέπει οι ποινές να είναι πολύ σπάνιες. Να μένουμε στις συστάσεις...
Αλλιώς είπα ότι απλά θα αναδεικνύω τις αντίστοιχες αναφορές χωρίς βέβαια να κάνω αναφορά αφού δεν τον πιστεύω τον θεσμό αυτό, παρά μόνο σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις.
Αυτά είναι σχόλια ενός μισάνθρωπου δεξιού, που έτρωγε φάπες στο σχολείο όταν ήταν μικρός, μην δίνετε σημασία, γιατί έχουμε τους ηθικού πλεονεκτήματος που είναι με το όπλο παραπόδα...
@criuser Στην αρχή πάντα γίνονται συστάσεις, χωρίς ποινές, εκτός αν πρόκειται για κάτι πολύ άσχημο. Όταν όμως οι συστάσεις δεν φέρουν αποτέλεσμα, προχωράμε στις ποινές. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Εννοείται ότι η προϊστορία του κάθε χρήστη βαραίνει σε όλα αυτά. {Admin}
-
Πάντως νομίζω το τριήμερο πέρασε και ο Λαπ δεν έχει επιστρέψει..
Οπως δεν επέστρεψαν και άλλοι...
Αυτό είναι θλιβερό και δεν προχωράει τον διάλογο και την ανταλλαγή σκέψεων και θέσεων...
Ας χαλαρώσουμε λοιπόν..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2