-
Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται διασωλημένος στην Εντατική του Νοσοκομείου Καλαμάτας ένας 49χρονος επαγγελματίας -ο οποίος έπεσε στο έδαφος χθες το μεσημέρι από ύψος 6 μέτρων, ενώ αποξήλωνε στέγη σε αποθήκη επαγγελματικού χώρου, στο Ασπρόχωμα.
Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον 45χρονο ιδιοκτήτη του χώρου, για παραβίαση κανόνων οικοδομής και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια.
-
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν 48χρονος ναυτικός μέλος του πληρώματος (ειδικότητα ναύκληρος) κατά τη διαδικασία επισκευής γερανοφόρου οχήματος που βρισκόταν μέσα στο φορτηγό πλοίο στη Στυλίδα, έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων και τραυματίστηκε.
Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 308 Π.Κ. «Απλή Σωματική Βλάβη».
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/408407_akoma-ena-ergatiko-atyhima-se-ploio?amp
-
Επείγον.
Ζητώ άποψη μόνο από όσους πραγματικά εργάζονται.
Γενικόλογες απόψεις και σχόλια πολιτικά δεν με ενδιαφέρουν.Έχει κάνει κανείς στο φόρουμ χρήση του παρακάτω τύπου αδείας και να έχει πάρει χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο για απουσία από εργασία για συνοδεία μέλους οικογενείας σε χειρουργική επέμβαση;
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Επείγον.
Ζητώ άποψη μόνο από όσους πραγματικά εργάζονται.
Γενικόλογες απόψεις και σχόλια πολιτικά δεν με ενδιαφέρουν.Έχει κάνει κανείς στο φόρουμ χρήση του παρακάτω τύπου αδείας και να έχει πάρει χαρτί από δημόσιο νοσοκομείο για απουσία από εργασία για συνοδεία μέλους οικογενείας σε χειρουργική επέμβαση;
Είχα κάνει εγώ χρήση όταν νοσηλεύτικε ο γιός μου στο Παίδων λόγω covid. Είχα πάρει 2 μέρες άδεια έτσι. Απλά έστειλα το χαρτί του νοσοκομείου στην υπεύθυνη HR που έχουμε στην εατιρεία και μου πέρασε την άδεια.
-
Σε ευχαριστώ. Μπορείς να μου πεις το χαρτί από που το ζήτησες;
-
To ζήτησα από την γραμματεία του Παίδων και μου έδωσαν μια βεβαίωση νοσηλείας, ότι ο γιός μου νοσηλεύεται στο "Παίδων" λόγω covid. Το πήρα όμως μετά την άδεια, δηλαδή εγώ δεν πήγα γραφείο Πεμπτη και Παρασκευή και το χαρτί το πήρα την επόμενη Δευτέρα και το κατέθεσα.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
To ζήτησα από την γραμματεία του Παίδων και μου έδωσαν μια βεβαίωση νοσηλείας, ότι ο γιός μου νοσηλεύεται στο "Παίδων" λόγω covid. Το πήρα όμως μετά την άδεια, δηλαδή εγώ δεν πήγα γραφείο Πεμπτη και Παρασκευή και το χαρτί το πήρα την επόμενη Δευτέρα και το κατέθεσα.
Ευχαριστώ.
-
Δεν σε βοηθάει η δική μου εμπειρία, κι εγώ πήρα 3 ή 5 μερες αδεια από τη Σαουδαραβικη εταιρεία όταν ήρθα να πάω τον πατέρα μου για επέμβαση σε κλινική στη Λάρισα.
Ζήτησα σχετικό χαρτί απ τη γραμματεία της κλινικής και το έδωσα στο HR.Πρέπει να είναι διεθνώς καθιερωμένη πρακτική στη νομοθεσία.
Περαστικά ο,τι και να είναι.
-
https://www.alfavita.gr/koinonia/429959_ergatika-dystyhimata-i-tragiki-lista-gia-2023
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) Ανδρέας Στοϊμενίδης, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους εν ώρα εργασίας 12 εργαζόμενοι στην Κρήτη και 104 σε όλη τη χώρα!
Την ίδια ώρα, 28 εργαζόμενοι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς εν ώρα εργασίας στο νησί μας από την 1η Ιανουαρίου 2023 μέχρι και τώρα, ενώ ο αντίστοιχος πανελλαδικός αριθμός των σοβαρά τραυματιών σε εργατικά ατυχήματα ανέρχεται στους 243!
Οι νεκροί σε επίπεδο χώρας το α’ τετράμηνο του 2023 ήταν 57, το β’ τετράμηνο ήταν 69 και το γ’ τετράμηνο του 2023 ήταν 27.Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Στοϊμενίδης, για μια πραγματικά “μαύρη” χρονιά στο εργασιακό μέτωπο και για τη χώρα και για την Κρήτη, που δυστυχώς έρχεται σε συνέχεια μιας προηγούμενης εξίσου “μαύρης” χρονιάς, όπως ήταν το 2022.
Ειδικότερα, το 2022 είχαμε 17 νεκρούς και 19 σοβαρά τραυματίες σε εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στην Κρήτη, ενώ σε επίπεδο χώρας το 2022 είχαμε 104 νεκρούς και 142 σοβαρά τραυματίες.
-
Κάθε εργατικό ατύχημα έχει μια μικρή ιστορία να πει.
Δεν φταίει πάντα ο "άτυχος" εργάτης αλλά ούτε και φταίει πάντα το αφεντικό !Σε μεγάλο βαθμό πάντως φταίνε οι εργαζόμενοι με βιασύνες και παρακάμψεις ασφαλείας για να κάνουν ποιο γρήγορα / ξεκούραστα τις εργασίες .
Τις πραγματικές συνθήκες δεν θα τις μάθουμε ποτέ , κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκαν -
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάθε εργατικό ατύχημα έχει μια μικρή ιστορία να πει.
Δεν φταίει πάντα ο "άτυχος" εργάτης αλλά ούτε και φταίει πάντα το αφεντικό !Σε μεγάλο βαθμό πάντως φταίνε οι εργαζόμενοι με βιασύνες και παρακάμψεις ασφαλείας για να κάνουν ποιο γρήγορα / ξεκούραστα τις εργασίες .
Τις πραγματικές συνθήκες δεν θα τις μάθουμε ποτέ , κρίμα στους ανθρώπους που χάθηκανειναι υποχρεωση του εργοδοτη να εξασφαλισει προστασια και απο τις παρεκτροπες των εργαζομενων στο μετρο του δυνατου
https://tuvaustriahellas.gr/ypiresies/ygia-ke-asfalia-stin-ergasia-ohsas-18001-iso-45001/
ελαχιστες εταιρειες ομως επενδυουν, δεν ειναι πιασιαρικο οπως τα 9001 -
Εννοείται ότι είναι υποχρέωση του εργοδότη ,
Αλλά και τα ατυχήματα όπως είπα σε μεγάλο βαθμό φταίνε παραπάνω απο 2 πλευρές !
Δυστυχώς στην Ελλάδα εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν χάλια νοοτροπία -
Ευχαριστώ.
Και εμένα μου είχαν δώσει από το Παίδων χαρτί για τη νοσηλεία του μικρού (αλλά δε χρειάστηκε γιατί μεγάλη καρδιά το αφεντικό).
Τέσπα, του φάνη φαντάζομαι ήταν άδεια μετ'αποδοχών, ενώ εσύ έχεις βάλει link για άνευ αποδοχών.Φαντάζομαι πας για το δ).
-
Καταρχήν είναι υποχρέωση του κάθε προϊσταμένου και του κάθε δ/ντή τομέα να εξασφαλίζει προστασία στους υπαλλήλους των τομέων τους. Αυτοί πρέπει να πιέζουν ιεραρχικά τους ανωτέρους ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία όπως αυτή προβλέπεται ανά περίπτωση. Αν δεν περνά η πληροφόρηση προς τους ανωτέρους/ανωτάτους τότε το πρόβλημα δεν είναι στην εργοδοσία.
Η εργοδοσία σε πολλές περιπτώσεις δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στα χαμηλά πατώματα.
Και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα προβλήματα είναι μεταξύ των εργαζομένων. Η δουλίτσα να γίνει...Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μόνο εργοδότες και εργαζόμενοι. Υπάρχουν και πάρα πολλοί ενδιάμεσοι στις ιεραρχίες. Αυτοί συνήθως προκαλούν τα προβλήματα παρόλο που αντικειμενικά και αυτοί είναι εργαζόμενοι. Αλλά έχουν άλλο τρόπο σκέψης και στις περισσότερες περιπτώσεις κοιτούν μόνο το δικό τους το συμφέρον και το βόλεμά τους. Τα τσουτσέκια.
-
Προσέξτε τι λέτε και τι υπερασπίζεστε για τα εργατικά ατυχήματα. Μπορεί να την πατήσει ο καθένας που κάνει το μάγκα και τον τιμητή.
Αν πάρετε ένα μάστορα στο σπίτι σας να κάνει μια οποιαδήποτε δουλειά και χτυπήσει, θεωρείστε "εργοδότης" και έχετε την αντίστοιχη ευθύνη.
Μην παρασύρεστε από τα δακρύβραχτα αριστερά αφηγήματα. -
@antonakis said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ευχαριστώ.
Και εμένα μου είχαν δώσει από το Παίδων χαρτί για τη νοσηλεία του μικρού (αλλά δε χρειάστηκε γιατί μεγάλη καρδιά το αφεντικό).
Τέσπα, του φάνη φαντάζομαι ήταν άδεια μετ'αποδοχών, ενώ εσύ έχεις βάλει link για άνευ αποδοχών.Φαντάζομαι πας για το δ).
Αυτό δεν το είχα δει ότι ήταν "άνευ αποδοχών". Καλά που το επισήμανες.
Απορώ πραγματικά.
Κάποιος άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Πρέπει να γίνει χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί λένε ότι πρέπει να υπάρχει απαραίτητα συνοδός 1ου βαθμού.
Αλλιώς δεν γίνεται η επέμβαση.Και ρωτώ τώρα εγώ.
Ποιος θα συνοδέψει τον ασθενή;
Και το θέμα δεν είναι τα χαμένα μεροκάματα.
Το θέμα είναι ότι όταν κάποιος αιτείται κάτι δεν είναι και δεδομένο ότι θα εγκριθεί. Σκατά όλα. -
Λ
Με τη λογική της ελεύθερης οικονομίας, τι φταίει ο εργοδότης να σε πληρώνει επειδή αρρώστησε κάποιος συγγενής σου; -
Δεν έχουμε ελεύθερη οικονομία. Έχουμε κράτος δικαίου. Το νομικό πλαίσιο καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων
Το νομικό πλαίσιο καθορίζεται από τις νομοθετικές πράξεις των κομμάτων ειτε κυβέρνησης είτε αντιπολίτευσης, οι οποίες όντως έχουν πολιτική φιλοσοφία πέρα απο συμφέροντα να εξυπηρετήσουν.
-
Λ
Περιμένω απάντηση από τους οπαδούς της ελεύθερης οικονομίας -
Το Λ τι είναι;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....