-
Ανέβηκα χτες τον κηφισσό με το μηχανάκι και άρχισα να προσπερνάω τα 'τσιμεντωμένα' αυτοκίνητα σχεδόν από την παραλία! Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά έχω καλομάθει με το μηχανάκι και χαλιέμαι πολύ και στην υποψία κίνησης... Ιδιαίτερα αν βιάζομαι... αν δεν βιάζομαι πάλι, μουσικούλα, κουβέντα με τους συνεπιβάτες, αν υπάρχουν, και χάζεμα γύρω προς αναζήτηση καγκουριών, ζώων, αστείων περιστατικών, όμορφων προσώπων κτλ...
Για πείτε!
-
Ανέβηκα χτες τον κηφισσό με το μηχανάκι και άρχισα να προσπερνάω τα 'τσιμεντωμένα' αυτοκίνητα σχεδόν από την παραλία! Δεν ξέρω για εσάς, προσωπικά έχω καλομάθει με το μηχανάκι και χαλιέμαι πολύ και στην υποψία κίνησης... Ιδιαίτερα αν βιάζομαι... αν δεν βιάζομαι πάλι, μουσικούλα, κουβέντα με τους συνεπιβάτες, αν υπάρχουν, και χάζεμα γύρω προς αναζήτηση καγκουριών, ζώων, αστείων περιστατικών, όμορφων προσώπων κτλ...
Για πείτε!
-
Τελικά, έχει μειωθεί το πρόβλημα στην Αθήνα, με τόσες γραμμές Μετρό, Ηλεκτρικού αλλά και τηλε-εργασίας;
Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να διασχίζω πλέον το κέντρο με ΙΧ, αλλά στο μόνο που διαπιστώνω αραίωση, είναι στους επιβάτες στο Μετρό (από covid και δώθε). -
16 ολοκληρα χρόνια ξεθάψιμο θέματος ρε θηρίο πωωωω
-
Πριν 16 χρόνια ήταν μια χαρά. Έκατσα και έψαξα να βρω τι αυτοκίνητο είχα τότε, το 2007. Το Pajero Pinin. Μια χαρά. Με το Pajero στην δουλειά και πέρα/δώθε και ταξίδια. Πολύ καλό.
Σήμερα μόνο με το δίκυκλο και όλα υπό έλεγχο.
Το αυτοκίνητο είναι διακοσμητικό και προφανώς δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση τις αστικές μετακινήσεις. -
Αν δεν αλλαξουν παλι τα ορια των ρυπων μη περιμενουμε βελτιωση. Αφου πλεον μπαινει μεσα δακτυλιο η κουτση μαρια. Για να μη μιλησουμε για τροχαια...
-
@bassstarlet said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
Τελικά, έχει μειωθεί το πρόβλημα στην Αθήνα, με τόσες γραμμές Μετρό, Ηλεκτρικού αλλά και τηλε-εργασίας;
ΌΧΙ. Στεγνά. Σε καμία περίπτωση.
Και μετά τον COVID ακόμα χειρότερα.Έχω μετρήσει σπίτι-δουλειά door 2 door και είναι πιο γρήγορα πόδια-μετρό, παρά αυτοκίνητο. Επίσης το μέτρο είναι πιο άνετο από ότι παλιότερα θυμόμουν.
(Βέβαια, εταιρικό αυτοκίνητο/βενζίνη/πάρκινγκ βγαίνει φθηνότερα) -
Στην Αθήνα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σε μικρές επαρχιακές πόλεις που κινούμαι εγώ και κάτοχος αγροτικού έχω δυο επιλογές. "Τσουμ φους" που είναι η αγαπημένη μου και πληρωμή σε πάρκινγκ.
Η μικρή και ειδικά επίπεδη πόλη εμένα με εξιτάρει, μ αρέσει το περπάτημα δεν έχει και πολύ νόημα να πάρω αυτοκίνητο, σχεδόν τα πάντα γίνονται με τα πόδια. Αν πρέπει να πάρω αυτοκίνητο είναι ότι χειρότερο να γυρίζω γύρω γύρω μισή ώρα να βρω θέση. Πάω και πληρώνω 3-4 ευρώ και τέλος. -
Τι να κάνει ο Taurus που είχε ανοίξει το θέμα; Κώστας αν θυμάμαι καλά. Αν είσαι εδώ γύρω, ρίξε μια γραμμή.
-
16 χρόνια μετα η ορθόδοξη υβριδική τεχνολογία της toyota βοηθάει να παλεύεται η κίνηση σε σημείο που τα google maps -βάζοντας οτι εχω υβριδικό- με στέλνουν πάντα απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης .
Το πρόβλημα λύθηκε
πάμε τώρα να λύσουμε το πολιτικό ζήτημα
-
Κίνησηηηηηη;;;;;;;;;;;;;;;; Τι είναι αυτό;;;;;;;;;;;;;;;
1η, 2η τις έχουμε για ξεκίνημα
Κουμπώνει η 5η και η 6η και ξεκουμπώνουν μόλις φτάσουμε.
-
@jammamon said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
Αν δεν αλλαξουν παλι τα ορια των ρυπων μη περιμενουμε βελτιωση. Αφου πλεον μπαινει μεσα δακτυλιο η κουτση μαρια. Για να μη μιλησουμε για τροχαια...
Tι θα προσφέρουν τα όρια των ρύπων;
Και «η κουτσή μαρία» έμπαινε στον δακτύλιο, ανέκαθεν.
Τα πολύ παλιά αυτοκίνητα, δεν έχουν απαγορευτεί εντελώς; -
Mε τα ανυπαρκτα μεσα μεταφορας που εχουμε (περα απ'το μετρο που υπαρχει παρα πολυς κοσμος που δεν τον βολευουν οι στασεις του) ειναι λογικο να υπαρχει τραγικο μποτιλιαρισμα καθημερινα. Σε συνδυασμο και με την ελλειψη πολλων λεωφωρων και μεγαλων παραπλευρων οδων, αντιστοιχων πολης 4 εκατομμυριων κατοικων αλλα και την τραγικη ρυμοτομια της Αθηνας.
-
A, ξέχασα να αναφέρω, και την ακριβοπληρωμένη Αττική Οδό.
-
Την παλεύω με το υβρίδιο!
-
Την παλεύω ακούγοντας podcasts, αν και συνήθως δεν τρώω στην κίνηση πάνω από μισή ώρα
-
@bassstarlet said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
@jammamon said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
Tι θα προσφέρουν τα όρια των ρύπων;
Και «η κουτσή μαρία» έμπαινε στον δακτύλιο, ανέκαθεν.
Τα πολύ παλιά αυτοκίνητα, δεν έχουν απαγορευτεί εντελώς;Αν σχεδον καθε νεο αμαξι που πωλειται μπαινει ελευθερα δακτυλιο τοτε τι περιμενεις να γινει σε ορους κινησης καθε χρονο που περναει;
-
Και αν δεν επιβαρύνουν περιβαντολογικά γιατί πειράζει να έχει κίνηση; Για να μην περιμένουν κάποιοι; Ας φτιάξουν δρόμους ή καλύτερα ας κάνουν αποκέντρωση. Το πρόβλημα είναι η μόλυνση, η κίνηση στους δρόμους είναι θεμιτή και αποτέλεσμα του φιλελευθερισμού. Αλλιώς ας πάμε σε λοκ ντάουν.
Με αλλά λόγια μην προτείνετε μέτρα για να μην έχουμε κίνηση μόνο αλλά για το περιβάλλον.
-
@jamesd said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
Την παλεύω ακούγοντας podcasts, αν και συνήθως δεν τρώω στην κίνηση πάνω από μισή ώρα
Άνθρωπε μου! Αυτό ακριβώς θα έλεγα. Κάποιες φορές είχα πειραματιστεί και με audiobooks αλλά απαιτούν προσήλωση, αλλιώς χάνεις σημαντικά κομμάτια. Τα podcasts επειδή ως επι το πλείστον είναι «κουβεντούλα» δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.
-
@jamesd said in Πώς την παλεύετε στην κίνηση?:
Ας φτιάξουν δρόμους ή καλύτερα ας κάνουν αποκέντρωση.
Αιτία για εμφύλιο είναι αυτό.
Ακόμη θυμάμαι που ήμουν σε τράπεζα του δημοσίου και έκαναν διήμερη απεργία γιατί αποφάσισε η διοίκηση να μεταφέρει προσωπικό από κτίρια του κέντρου της Αθήνας σε κτίρια που είχε σε διάφορους δήμους.
Αν γράψω τους λόγους που δεν ήθελαν οι υπάλληλοι να φύγουν από το κέντρο της Αθήνας αμφιβάλω αν θα με πιστέψει κάποιος στο φόρουμ.
Πώς την παλεύετε στην κίνηση?