-
Υπάρχει μια αντίθεση κακά τα ψέματα, αλλά οκ. Το είπαμε μια,δύο τελειώνει η ιστορία. Άλλωστε τέλειος άνθρωπος και τελείες ιδέες δεν υπάρχουν.
Το να ασχολείσαι όλη μέρα, κάθε μέρα, και να έχεις βάλει ακόμα και υπογραφή σε κάθε ποστ σου επί σειρά ετών για ένα πρόσωπο και για αυτό το θέμα δείχνει εμμονικο άνθρωπο. Και η εμμονικη προσωπικότητα δεν είναι θελκτική και επειδή ο καπιταλισμός στηρίζεται στην ατομικότητα του υποκειμένου είναι φυσικό στη ατομικότητα να ενυπάρχει και η έννοια της προσωπικότητας. Οποτε καθίσταται εμφανές και σαφες ποιος είναι ο λουζερ της υπόθεσης και δη μέσα στον καπιταλισμό
Φτάνει πια...μας τα έχει πριξει. -
@cirus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μπορούν να προκόψουν μεσα σε ένα σύστημα που δεν πιστεύουν ως καλύτερο οι ίδιοι??? Δεν μπορουν να γευτούν τους καρπούς του παρολο που πιστεύουν σε κάτι άλλο?
Όχι έχουν χάσει αυτό το δικαίωμα, εφόσον θέλουν να το ρίξουν. Δεν καταλαβαίνεις την αντίφαση? Σαν να λές εσύ ότι τα Φόρντ είναι τα χειρότερα αμάξια αλλά να τα αγοράζεις - δεν έχει σημασία τι λές αλλά τι κάνεις με τις πράξεις σου. Σαν να μου λές ότι είσαι κατά των βιασμών, αλλά επειδή έτσι είναι το σύστημα, το κάνεις και εσύ άσχετα εαν δεν σου αρέσει, τι να κάνεις να μείνεις στην απέξω? ΝΑΙ είναι η απάντηση, όταν κάτι δεν σου αρέσει και θες να το αλλάξεις, το πολεμάς δεν το συντηρείς πόσο μάλλον να το ταΪζεις - απλή λογική είναι. Για αυτό λέω ότι όλοι οι κομμουνισταί είναι υποκριτές, απλά το πάιζουν ηθικά ανώτεροι ενώ στην ουσία είναι οι μεγαλύτεορι υποστηρικτές του καπιταλισμού, αλλά αρέσκονται να λένε (στα λόγια πάντα, όχι στις πράξεις) ότι δεν τους αρέσει αλλά τι να κάνουν?
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν μπορούν να προκόψουν μεσα σε ένα σύστημα που δεν πιστεύουν ως καλύτερο οι ίδιοι??? Δεν μπορουν να γευτούν τους καρπούς του παρολο που πιστεύουν σε κάτι άλλο?
Όχι έχουν χάσει αυτό το δικαίωμα, εφόσον θέλουν να το ρίξουν. Δεν καταλαβαίνεις την αντίφαση? Σαν να λές εσύ ότι τα Φόρντ είναι τα χειρότερα αμάξια αλλά να τα αγοράζεις - δεν έχει σημασία τι λές αλλά τι κάνεις με τις πράξεις σου. Σαν να μου λές ότι είσαι κατά των βιασμών, αλλά επειδή έτσι είναι το σύστημα, το κάνεις και εσύ άσχετα εαν δεν σου αρέσει, τι να κάνεις να μείνεις στην απέξω? ΝΑΙ είναι η απάντηση, όταν κάτι δεν σου αρέσει και θες να το αλλάξεις, το πολεμάς δεν το συντηρείς πόσο μάλλον να το ταΪζεις - απλή λογική είναι. Για αυτό λέω ότι όλοι οι κομμουνισταί είναι υποκριτές, απλά το πάιζουν ηθικά ανώτεροι ενώ στην ουσία είναι οι μεγαλύτεορι υποστηρικτές του καπιταλισμού, αλλά αρέσκονται να λένε (στα λόγια πάντα, όχι στις πράξεις) ότι δεν τους αρέσει αλλά τι να κάνουν?
εγώ δεν το βλέπω έτσι
αυτά ισχύουν αν είσαι μέσα στο κόμμα. εκεί να σε υποστηρίξω
ενας ψηφοφορος είναι απλά ενας ψηφοφορος και απλά ενας πολίτης στο τέλος της ημέρας
οπότε ασχέτως τι πιστεύεις πρέπει να ζήσεις με τις αποφάσεις των πολλών οχι με τις δικές σου!!!!
έτσι είναι η δημοκρατία
-
οπότε ασχέτως τι πιστεύεις πρέπει να ζήσεις με τις αποφάσεις των πολλών οχι με τις δικές σου!!!!
έτσι είναι η δημοκρατία
Αφού δεν την θέλουν την Δημοκρατία, γιατί την αποδέχονται?
Με το δικό σου σκεπτικό εαν ειναι μια κοινωνία βιαστών παρόλο που είσαι κατά θα το κάνεις γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς να κάνεις σέξ. Δεν σου αρέσει, δεν συμφωνείς αλλά θα το κάνεις αναγκαστικά - εεε με αυτό εγώ διαφωνώ. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να δείχνει με τις πράξεις του το τι πιστεύει και όχι στην θεωρία, γιατί η θεωρία είναι άχρηστη, σημασία έχει τι κάνουμε. Δεν μπορεί κάποιος να λέει ότι διαφωνεί με τον καπιταλισμό αλλά στην πράξη να είναι ο μεγαλύτερος υπέρμαχός του, είναι υποκριτικό, τόσο απλά.
-
έτσι είναι η δημοκρατία
Αφού δεν την θέλουν την Δημοκρατία, γιατί την αποδέχονται?
Δεν ξέρω γιατι την αποδέχονται καθώς δεν είμαι κομμουνιστής
αλλά εφόσον κάποιος αποδεχεται την δημοκρατία και πράτει φυσικά αναλόγως ασχέτως της αποψης του εμενα δεν με πειράζει. Εχει αποδεχτει ότι πρέπει να πράξει και να κινηθει σε αυτό που διάλεξαν οι υπόλοιποι συμπολίτες του
το σεξ είναι άκυρο παράδειγμα και δεν είναι πολιτική πράξη
-
Εντάξει ρε Φάνη, σύμφωνα με αυτή τη λογική ούτε ψωμί από το φούρνο δεν πρέπει να παίρνουμε γιατί συμμετέχουμε στον καπιταλισμό. Θα αφήσουμε τα σπίτια και θα τρέχουμε στα βουνά να κυνηγήσουμε για να φάμε καμιά μπριζόλα και θα πίνουμε νερό από το ποτάμι, θα πλενόμαστε όταν βρέχει μόνο κτλ ωστε να μην σας χαλάμε τη σούπα. Στα σοβαρά τα γράφετε ρε σείς αυτά;
-
κολοκύθια απο αυτους που στο δικο τους αγαπημενο συστημα, αντι να τα καταφερουν, ανοιγουν την 55αρα να βλεπουν τους αλλοι
μπορεις προφανως μεσα απο δεδομενο συστημα να πολεμησεις για αυτο που θεωρεις καλυτερο
απο εκει και περα, ειναι η ατομικη ανεπαρκεια που δημιουργει τις εμμονες που λεει και ο γυρος -
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Φτάνει πια...μας τα έχει πριξει.
πρήξει
Μην διορθώνεις τον άρχοντα του συντακτικού και της ορθογραφίας, είναι ύβρις!
-
@nasos said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
πρήξει
τρολλαρω γιατι μου το έκανε συνέχεια ο άτιμος χαχαχαχαχχα
-
πρήξει
Πόσα κιλά;
-
πρήξει
Πόσα κιλά;
2.45
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
δεν μου αρεσει που ψαχνω να βρω στουντιο κοντα σε σταθμο τιουμπ, τζουμπιλι ή σεντραλ γραμμη ή εστω σχετικα κοντα για περπατημα στο ολυμπιακο παρκο του λονδινου, ανατολικα στο στρατφορντ για το ucl east και οι τιμες ειναι συγκλονιστικα υψηλες
Μεγάλο λάθος το Λονδίνο, γενικότερα. ΟΚ, είναι ένα από τα μεγάλα κέντρα του κόσμου, αλλά οι τιμές είναι εξωφρενικές και η ζωή πιεστική. Από ότι καταλαβαίνω για κάποιο τέκνο σου που πάει για σπουδές. Πιο ήσυχη και οικονομική η ζωή σε μια επαρχιακή φοιτητούπολη της Αγγλίας.
θα συμφωνησω σε ολα - ομως δεν ειναι προπτυχιακα, τα οποια και εγιναν εδω στο ΕΚΠΑ, αλλα μεταπτυχιακα για τα οποια δεν υπαρχει τοπικο προγραμμα αλλα και λογω επιδοσης υπαρχει και σημαντικη υποτροφια σε κορυφαιο ιδρυμα-μεταπτυχιακο του λονδινου - σημαντικη μειωση στα διδακτρα μονο ομως που και παλι ειναι πολλα. Ειχαμε μια κουβεντα περι παιδιων εδω και καιρο, δεν εχω κανενα θεμα να δωσω οτι χρειαζεται προκειμενου για τη μορφωση τους, θα το κανω με χαρα μαλιστα, αρκει να εχω. για σπιτια - μάικονος - ρολογια - λουξουρι παπαριες κλπ, δεν μπορω - δεν το αντεχω
-
@diego1960 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εντάξει ρε Φάνη, σύμφωνα με αυτή τη λογική ούτε ψωμί από το φούρνο δεν πρέπει να παίρνουμε γιατί συμμετέχουμε στον καπιταλισμό. Θα αφήσουμε τα σπίτια και θα τρέχουμε στα βουνά να κυνηγήσουμε για να φάμε καμιά μπριζόλα και θα πίνουμε νερό από το ποτάμι, θα πλενόμαστε όταν βρέχει μόνο κτλ ωστε να μην σας χαλάμε τη σούπα. Στα σοβαρά τα γράφετε ρε σείς αυτά;
Προφανώς και είναι έτσι και τα γράφω στα σοβαρά. Αλλιώς δεν έχεις καμία διαφορά από εμένα (για παράδειγμα), παρά μόνο στα λόγια. Είναι ό,τι ακριβώς λες για τα κόμματα, ότι μόνο στα λόγια διαφέρουν αλλα΄σε πράξεις είναι ίδια ο Σύριζα με ΝΔ. Ακριβώς το ίδιο είναι και σε επίπεδο πολιτών - ή υποστηρίζεις (με πράξεις) την ιδεολογία σου ή όχι, αλλά τότε είσαι υποκριτής και μένεις μόνο στην θεωρία. Υπάρχουν ελάχιστοι αριστεροί που υποστηρίζουν με τον τρόπο που ζουν αυτό που πιστεύουν, αλλά είναι ελάχιστοι και προφανώς κανείς εδω μέσα. Εδώ είμαστε όλοι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, απλά λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να νοιώσουμε καλύτεροι, ηθικά ανώτεροι κλπ.
-
Παιδιά δεν το μάθατε απο εμένα αλλά να ξέρετε ο @gatoz , @diego1960 και ο@piliourits πινουν και Coca Cola !!!!!
-
@gatoz said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
θα συμφωνησω σε ολα - ομως δεν ειναι προπτυχιακα, τα οποια και εγιναν εδω στο ΕΚΠΑ, αλλα μεταπτυχιακα για τα οποια δεν υπαρχει τοπικο προγραμμα αλλα και λογω επιδοσης υπαρχει και σημαντικη υποτροφια σε κορυφαιο ιδρυμα-μεταπτυχιακο του λονδινου - σημαντικη μειωση στα διδακτρα μονο ομως που και παλι ειναι πολλα. Ειχαμε μια κουβεντα περι παιδιων εδω και καιρο, δεν εχω κανενα θεμα να δωσω οτι χρειαζεται προκειμενου για τη μορφωση τους, θα το κανω με χαρα μαλιστα, αρκει να εχω. για σπιτια - μάικονος - ρολογια - λουξουρι παπαριες κλπ, δεν μπορω - δεν το αντεχω
Επειδή μιλάμε για μεταπτυχιακά ενός προφανώς ταλαντούχου νέου, ορθώς το κριτήριο είναι ακαδημαϊκό και όχι κόστους, εφόσον μπορεί να καλυφθεί. Ορθώς έπραξες γατούλη!
Κατά τ' άλλα έχω μια ερώτηση: Χρεποβιτάρα 20ετίας που μετά βίας θα έπιανε 2 χιλιάρικα, αν φάει 20 χιλιάρικα σε "αναβαθμίσεις" κατατάσσεται στα λούξουρι έξοδα; Ή είναι απλώς παπαριά;
-
Ε ναι ρε γατε δωσταολα για το παλικάρι, να γίνει σωστός επιστήμονας και μακάρι μετά να μας έρθει πίσω εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον να συμβάλει με την αξία του στην ανάπτυξη της χώρας, γιατί αν περιμέναμε από άλλους, σωθηκαμε
-
Προφανώς και είναι έτσι και τα γράφω στα σοβαρά. Αλλιώς δεν έχεις καμία διαφορά από εμένα (για παράδειγμα), παρά μόνο στα λόγια. Είναι ό,τι ακριβώς λες για τα κόμματα, ότι μόνο στα λόγια διαφέρουν αλλα΄σε πράξεις είναι ίδια ο Σύριζα με ΝΔ. Ακριβώς το ίδιο είναι και σε επίπεδο πολιτών - ή υποστηρίζεις (με πράξεις) την ιδεολογία σου ή όχι, αλλά τότε είσαι υποκριτής και μένεις μόνο στην θεωρία. Υπάρχουν ελάχιστοι αριστεροί που υποστηρίζουν με τον τρόπο που ζουν αυτό που πιστεύουν, αλλά είναι ελάχιστοι και προφανώς κανείς εδω μέσα. Εδώ είμαστε όλοι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, απλά λέμε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να νοιώσουμε καλύτεροι, ηθικά ανώτεροι κλπ.
Ελα ρε Φάνη τώρα, τέτοια πράγματα λένε κάτι τελειωμένοι μπαρμπάδες 70+ που νομίζουν οτι οι κομμουνιστές θα τους πάρουν τα σπίτια. Ως πολίτης δεν έχω την ίδια δύναμη με ένα κόμμα και εφόσον ζω σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ περιβάλλον, τα μόνα όπλα που έχω και το έχω πεί 100 φορές είναι τα χρήματα, οι γνωριμίες και τα ακίνητα. Κριτική να κάνεις αν διατηρώ παραπάνω προνόμια από τους υπόλοιπους σε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ περιβάλλον, τότε μόνο μπορείς να μιλήσεις. Συγγνώμη αλλά δε σκοπεύω να ζήσω στις παρυφές της κοινωνίας ή στη χειρότερη κάτω από γέφυρα για να πάρω την ηθική επιβράβευση από 2-3 άγνωστους σε ένα φόρουμ.
Εξάλλου ειλικρινά δεν ξέρω τι θέλετε ακόμα από εμάς. Να φοράμε αποφόρια; Να τρώμε μόνο οσο χρειάζεται για να συντηρηθούμε; Να τρώμε από συσσίτια; Να ζούμε με δωρεές από φιλόπτωχα ταμεία; Να ζητάμε από τα αφεντικά το χαμηλότερο δυνατό μισθό όσο εκείνοι αγοράζουν κότερα στην υγεία των κορόιδων δλδ των υπαλλήλων; Δεν υπάρχει κάτι ως πράξη που μπορεί να κάνει ένας πολίτης που να βγάζει νόημα γιατι αν δώσει την περιουσία του στη φάση του ύστερου καπιταλισμού που δεν υπάρχει κανένα κράτος πρόνοιας και safety net και πάει ξεβράκωτος στα αγγούρια, δεν είναι αριστερός αλλά ηλίθιος.
Επίσης δε χρειάζεται να νιώσω ηθικά ανώτερος με κάτι, μόνο και μόνο που δεν ψηφίζω καθάρματα ή κοινωνιοπαθείς μου αρκεί προσωπικά.
-
ειπαμε κολοκυθια και δικαιολογιες για την ανεπαρκεια. κυριως στον ιδιο του τον εαυτο.
-
Εξάλλου ειλικρινά δεν ξέρω τι θέλετε ακόμα από εμάς.
Eγώ δεν θέλω τίποτα, συζήτηση κάνουμε - ούτε θέλω να μου αποδείξεις κάτι! Απλά δεν μπορώ την υποκρισία με ενοχλεί, ιδού η ρόδος λοιπόν. Είναι διατεθιμένοι όσοι ασπάζονται τον κομμουνισμό να ζήσουν έτσι ή απλά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για να νοιώθουν ηθικά ανώτεροι, αφού ξέρουν ότι ποτέ δεν θα κληθούν να ζήσουν έτσι όπως ευαγγελίζονται?
Βλέπεις και ο γάτος την μπάλα στην εξέδρα, απλά για να νοιώθει ότι κάνει το σωστό - όλο μέλι και από τηγανίτα τίποτα!
ΥΓ: Τα ίδια λέω και στον πατέρα μου που το παίζει αριστερός εδώ και 78 χρόνια. Τώρα τελευταία το παραδέχεται!
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]