-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τι σχέση έχει ο επιχειρηματίας με την υγεία και πως έχει οργανωθεί αυτή έχοντας ως βάση την κτήριακη εγκατάσταση;
Πόσο άσχετοι πια; Βασικά όλοι άσχετοι είμαστε. Ας διαβάσουμε τι λένε οι ειδικοί και τι έχουν κάνει άλλες χώρες.
Οι ειδικοί του χώρου έχουν αναφέρει πως πρέπει να γίνει ΠΦΥ.
Να γίνουν διάσπαρτες μονάδες πφυ στη χώρα.Το μοντέλο του κεντρικού νοσοκομείο είναι το λάθος και εσείς το προτείνετε ως λύση;
Με ποια κριτήρια προτείνετε λύσεις; Με αυτά αλυσίδας ταχυφαγείων και καφετέριας;;;;Ότι να ναι!
Διαβάστε να δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη
25% κάτω σε χρηματοδότηση το ΕΣΥ από τον μέσο ορο της Ευρώπης και ανύπαρκτη ΠΦΥ.
Ξέρεις αλήθεια τι σημαίνει ΠΦΥ;
Το έχω ξαναγράψει, σημαίνει λοιπόν ότι πας με 40 πυρετό στον πρωτοβάθμιο και αν αυτός αποφασίσει ότι έχεις "ιωσούλα" θα σου γράψει 2 εβδομάδες άδεια να την πέσεις σπίτι σου να "γίνεις καλά" (μήτε αντιβίωση...).
Υπάρχει βέβαια ένα ποσοστό που μπορεί να έχει κάτι πιο σοβαρό (π.χ. μηνιγγίτιδα) και να μην προκάμει γιατι ο "πρωτοβάθμιος" δεν έκρινε σωστά και το έστειλε σπίτι αντί για νοσοκομείο...
Αν εδώ εφαρμοστεί το μοντέλο αυτό (αμην και πότε...) και γίνει η πρώτη στραβή πρώτα οι "σοσιαλιστές" θα ξεσηκωθούν για την "υγεία του λαού". Εδώ έχεις ένα βηχαλάκι, πας στα εξωτερικά, κράζεις το "κράτος" που δεν εξυπηρετείσαι αμέσως (γιατί μαζί με εσένα έχουν πάει άλλοι 200 κατά φαντασίαν ασθενείς) και μόλις έρθει η σειρά σου απαιτείς αξονική, μαγνητική, εξετάσεις αίματος κλπ, κανένα 500κι δλδ κόστος στο ΕΣΥ για πλάκα επειδή "πληρώνεις" και "δικαιούσαι".
Δεν γίνονται όλα μαζί, το έχω ξαναγράψει. Στην ελλάδα ο άρρωστος είναι ένα πορτοφόλι που όλοι θέλουν να αδειάσουν, στις "προηγμένες" χώρες του βορρά ο άρρωστος είναι ένα ποσρτοφόλι που δεν πρέπει με τίποτα να γεμίσει. Έχουν πολύ καλές υποδομές υγείας αλλά και πολύ αυστηρό έλεγχο κόστους με βάση αυστηρά πρωτόκολλα για το πόσα θα ξοδέψουν για την πάρτη σου και πότε. Αλλιώς δεν βγαίνει ο λογαριασμός ούτε για αυτούς και ας μην έχουν "λαμόγια", "τρωκτικά" κλπ.
Εδώ γράφει ο άλλος από πάνω οι Ολλανδοί σε στέλνουν να γεννήσεις σπίτι σου και λες κι ευχαριστώ (που δεν απασχόλησες γιατρούς, μαίες κλπ)! Πόσο κοστίζει ένας τοκετός στο ΕΣΥ οέο;
Ότι γράφει ο Σπύρος. Το ΕΣΥ πρέπει να ζήσει. Αλλά γαι να ζήσει πρέπει να μαζευτεί (όπως και πολλά άλλα στην χώρα...). Τα νοσοκομεία πρέπει να τα φυλάμε ως κόρη οφθαλμού, να μπαίνει μέσα και να ξοδεύει το σύστημα μόνο όποιος έχει πράγματι ανάγκη, όχι για τον κάθε πικραμένο που καλεί ασθενοφόρο για να παρακάμψει την ουρά στα επείγοντα..
-
Η οικονομία της υγείας είναι ολόκληρη επιστήμη. Νομίζω στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Στη Γερμανία οι νοσοκομειακοί γιατροί, πέρα από τα ιατρικά τους καθήκοντα, επιβαρύνονται και με data entry. Έχουν ένα πρόγραμμα σα βάση δεδομένων και ο θεράπων ιατρός περνάει όλα τα δεδομένα. Τι φάρμακα έδωσε, χρήση νοσοκομειακών υλικών, διάγνωση, διάρκεια νοσηλείας, αιτία, τα πάντα. Και βγαίνει κοστολόγιο αυτόματα από το πρόγραμμα.
Μάλιστα αγγόγυστα σπαταλούν πολύ χρόνο σε τέτοια διοικητικά καθήκοντα. Τα πάντα είναι διάφανα, κοστολογημένα και ελεγχόμενα.
Κι εδώ με την καβάτζα των αριστερών οι Έλληνες ΔΥ αντιδρούν σε στοιχειώδη αξιολόγηση.
Φωτιά και τσεκούρι στο Δημόσιο, αλλά ποιος να τολμήσει να τα βάλει με το στρατό κατοχής, θα τον φάει η μαρμάγκα. -
Επειδή διάβαζα το παρακάτω:
https://www.intronews.gr/news/nea-makri-19xroni-ekav-kentro-ygeias/και άκουσα στην τηλεόραση ότι οι συγγενείς της κοπέλας δεν έπαιρναν τηλέφωνο το 166 τις πρωϊνές ώρες αλλά το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και δεν απαντούσε κανένας, μήπως, λέω μήπως, είναι ποιο μπερδεμένη η όλη ιστορία;
Το ΕΚΑΒ ισχυρίζεται ότι πρώτη κλήση δέχτηκε στις 10.59, ενώ οι συγγενείς καλούσαν κάπου αλλού από τις 8.30 το πρωί.Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 10.59 και το συμβάν δεν χαρακτηρίστηκε υψηλής προτεραιότητας καθώς ο σύζυγος και η άτυχη κοπέλα έκαναν λόγο για ήπια αδιαθεσία.
-
@fiverg Γιατί να πιάσεις την ακραία περίπτωση. Να αναφέρουμε άλλες ακραίες με το δικό μας σύστημα;;;
Ας μην γίνουμε όπως αυτοί στο εξωτερικό ας πάρουμε το μοντέλο τους και ας το βελτιώσουμε. Ο Σπύρος λέει τις αποψεις του ως άσχετος επί του θέματος όπως και εσύ, όπως και εγώ και όλοι μας.
Οι ειδικοί λένε κάτι συγκεκριμένο και αυτό προσθέτω στην συζήτηση.
Πρέπει να αποσυνδεθει η πφυ από τα νοσοκομεία και να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό σε κάθε επίπεδο.
Αυτό έκαναν όλες οι χώρες αυτό λείπει από εμάς.
Ας το κάνουμε και αν όντως υπάρχουν θέματα ας το βελτιώσουμε και να το φέρουμε στα μέτρα της κοινωνίας μας -
Δεν θα πετάμε τα λεφτά σε μονάδες ΜΕΘ κι Ασθενοφόρα με πληρώματα, όταν μπορούμε να προσλάβουμε Ειδικούς φρουρούς και να έχουμε σε κάθε διασταύρωση από ένα περιπολικό κούτα.
-
Όσο ποινικοποιούνται τα επιχειρηματικά κέρδη από την αριστερά, προσδοκώμενα ή απρόσμενα, ένα θα είναι το αποτέλεσμα.
Ή δεν θα πατάει κανείς για επενδύσεις. Αυτό που συμβαίνει έως τώρα δηλαδή.
Ή θα έρχονται μόνο αρπακολατζήδες. Θα κάνουν αρπαχτές και θα φεύγουν. Κι αυτό το έργο το έχουμε δει πολλάκις.
Και μάλλον είναι και το πιθανότερο. Ότι αρπάξουν από κάνα Δημόσιο έργο ή καμιά ευρωπαική επιδότηση και μετά Los poulos.
Κι άσε τους αριστερούς να τους ψάχνουν να τους πάρουν τα λεφτά... -
Πρέπει να αποσυνδεθει η πφυ από τα νοσοκομεία και να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό σε κάθε επίπεδο.
Αυτό έκαναν όλες οι χώρες αυτό λείπει από εμάς.Σου εξηγώ ότι αυτό έγινε για λόγους κυρίως ελέγχου του κόστους και όχι για παροχή καλύτερης περίθαλψης. Οι ειδικοί μπορεί να λένε ότι θέλουν, στην Σουηδία αν πάει η γυναίκα σου να γεννήσει, θα γεννήσει με γιατρό και μαία "υπηρεσίας", στην Ολλανδία στην μπανιέρα, σου αρέσει αυτό; Το μαιευτήριό τους όμως θα είναι lux...
Προφανώς και είμαι υπέρ της ΠΦΥ, είπα αμήν και πότε, όσοι δεν ξέρετε όμως προσέχετε τι εύχεστε... Καμία σχέση το σύστημα αυτό με το "πάω στο εφημερεύων νοσκομείο γιατί βήχω κι έχω και 38...". -
Ξαναλέω. Οι ειδικοί λένε πως είναι δύσκολο για τα νοσοκομεία να έχουν ρόλο ΠΦΥ.
Το τι κάνουν στο εξωτερικό είναι ένα δεδομένο το πώς θα το εφαρμόσουμε εμείς και ποια κριτήρια θα βάλουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες είναι ένα άλλο.Εγώ δεν έχω τέτοια εικόνα με αυτήν που έχεις εσύ, και έχω φίλους στο εξωτερικό. Αλλά δεν θα παίξω το παιχνίδι των εντυπώσεων και των περιπτώσεων.
Το γενικότερο όμως πλαίσιο που πέρα από τη Σουηδία που το αναφέρεις συνεχώς είναι πως όλη η Ευρώπη κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα χρηματοδοτούν για αυτόν τον σκοπό κατά 25% (ο μέσος όρος της Ευρώπης) παραπάνω από εμάς την δημόσια υγεία.
-
@andya3
Θεωρεις ότι μπορείς να αντέξεις την ιδιωτική υγεία;;;; Εδώ ένα dacia δεν μπορείς να αγοράσεις. Εσύ προσωπικά που και τώρα μπορείς να φορολογηθείς όσο επιθυμείς μέχρι και να μη πληρώσεις καθόλου φόρο, θεωρείς ότι μπορείς χωρίς δημόσια υγεία; -
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου (αν και πλέον πέρασε μια 10ετία που είμαι μακριά από το ΕΣΥ ως ειδικευόμενος).
Την αλήθεια για το πως είναι τα πράγματα εδώ και στο εξωτερικό,την έχουν πλησιάσει κατά πολύ ο fiverg κι ο Σπύρος.
Lap,ωραία ακούγονται όλα αυτά για την ΠΦΥ που λες,αλλά πολύ γενικά κι αόριστα.Ο έλληνας ασθενής και συγγενής ασθενούς έχει μάθει-εκπαιδευθεί πως και στο αγροτικό ιατρείο ή Κ.Υ. της Κάτω Ραχούλας των 50 κατοίκων όλο το χρόνο,πρέπει να μπορεί να κάνει μέτρηση πίεσης ως μαγνητική τομογραφία αν χρειαστεί.Απαιτεί παντού και τα πάντα και καταφέρεται κατά όποιου βρει στο διάβα του,χωρίς να μπορεί να ξεχωρίσει καταστάσεις.Φοράς λευκή μπλούζα,εσύ φταις από το λόγο που αργεί η γνωμάτευση στο νοσοκομείο μέχρι το γιατί δεν έχει μαξιλαροθήκες... Είσαι καρδιολόγος,αλλά αφού φοράς λευκή μπλούζα,πρέπει να μου πεις γιατί με τσούζει το μάτι μου και να μου το κάνεις και καλά (μου'χει τύχει στην ειδικότητα)... Έχω διάφορες ιστορίες κι από μένα κι από συναδέλφους και στον ιδιωτικό τομέα και -κυρίως- στο ΕΣΥ για παράλογα αιτήματα ασθενών που δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις.. Κι εσύ πιστεύεις ότι έναν τέτοιο λαό μπορούμε ως δια μαγείας να τον προσαρμόσουμε στα κοινωνικά κι οικονομικά δεδομένα της χώρας για την ΠΦΥ;;
Ένας λόγος που πολλοί γιατροί δεν πλησιάζουν το ΕΣΥ είναι αυτή η αντιμετώπιση του κόσμου που έχει μάθει να τσαμπουκαλεύεται,να είναι θρασύς και να απαιτεί ότι γουστάρει από το δημόσιο σύστημα υγείας.Αυτό βέβαια κάποιοι του το έχουν μάθει,τον έχουν εκπαιδεύσει... Γι αυτό αρκετοί προτιμούν να κερδίζουν και λιγότερα ιδιωτικά απ'ότι στο ΕΣΥ,αλλά κάνουν με πιο ηρεμία και ψυχραιμία τη δουλειά τους κι έχουν και καλύτερη σαφώς ποιότητα ζωής.
Φυσικά παίζουν ρόλο κι οι απολαβές,οι οποίες όμως ούτως ή αλλιώς ποτέ δε φτάσουν στην Ελλάδα στα επίπεδα του εξωτερικού,ότι και να γίνει:
https://www.healthreport.gr/ti-mistho-lamvanoyn-oi-ellines-giatroi-kai-posa-pairnoyn-oi-synadelfoi-toys-stin-ypoloipi-eyropi-oi-pio-akrivopliromenoi/?fbclid=IwAR287ACra_LY0_-iSPblDMGU7kq9ej-hUxbl17SvNiBxkS8nxD0_N7Hdt_kOπότε όσα κτίρια,εργαστήρια,ασθενοφόρα,κέντρα υγείας,ΠΦΥ,νοσοκομεία και να φτιαχτούν, οι γιατροί ή δεν θα πλησιάζουν το δημόσιο σύστημα λόγω του ότι οι συνθήκες εργασίας είναι αποκρουστικές -ακόμη και με καλύτερες απολαβές- με υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του εργαζομένου,είτε θα φεύγουν στο εξωτερικό για 4πλάσιες και 5πλασιες αποδοχές,που δεν μπορούν ποτέ να πλησιάσουν εδώ.
Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, μόνο με το ΚΚΕ μπορεί να υποχρεωθεί ο γιατρός -όπως και ο κάθε εργαζόμενος- να δουλέψει εκεί που ορίζει κι έχει ανάγκη το ΕΣΥ (και το κράτος) χωρίς άλλη επιλογή ή αμφισβήτηση.Αυτό θα καλύψει αριθμητικά αστραπιαία όλα τα κενά,αλλά δε ξέρω πως θα εξελιχθεί σε θέμα ποιότητας υπηρεσιών,αφού οι οικονομικές δυνατότητες ενός κράτους που δεν παράγει και δεν εξάγει σχεδόν τίποτα (το γράψατε σε προηγ. post),είναι μηδενικές...
-
Γιατρέ θα γίνει με τον γνωστό κομμουνιστικό τρόπο...
Οι γιατροί θα κάνουν πως δουλεύουν και το κόμμα θα κάνει πως τους πληρώνει...
-
@andya3
Θεωρεις ότι μπορείς να αντέξεις την ιδιωτική υγεία;;;; Εδώ ένα dacia δεν μπορείς να αγοράσεις. Εσύ προσωπικά που και τώρα μπορείς να φορολογηθείς όσο επιθυμείς μέχρι και να μη πληρώσεις καθόλου φόρο, θεωρείς ότι μπορείς χωρίς δημόσια υγεία;Έχω ήδη ιδιωτική υγεία καραγκιοζ#κ#. Για μένα και την οικογένειά μου. Αλλίμονο σ' αυτούς που περιμένουν να σωθούν από το κράτος.
Αυτό συζητάμε. Αφού το κράτος δεν μπορεί, ας τους αφήσει τουλάχιστον να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Να μειώσει τις κρατήσεις για περίθαλψη και να τους απελευθερώσει ένα ποσό για ιδιωτική ασφάλεια.
Ξεφτίλα, πεθαίνουν οι συμπατριώτες μας σαν το σκυλί στ' αμπέλι κι εμείς προσπαθούμε 50 χρόνια να φτιάξουμε το σοσιαλιστικό ΕΣΥ.
Έτσι είναι όμως, το κράτος πατερούλης έχει πάντα δίκιο και είναι η σωτηρία μας, ο ραγιαδισμός της Τουρκοκρατίας έχει μείνει ανέγκιχτος στο DNA του νεοέλληνα. -
Πηλιου για υγεια λεγαμε, για αστυνομια αναφερεσαι. Που προφανως δε την πολιοσυμπαθεις. Εγω παλι για να σου κανω το χατηρι θα σου πω πως η αστυνομευση ειναι ΓΤΠ σε σχεση με τις προκυπτουσες απαιτησεις. Οχι, δε θελω εναν αστυνομο εξω απο καθε σπιτι και οχι ευνουχισμενο παντως. Θελω τροχαια να σκιζει τους χεραδες που πανε με 100 μες τις γειτονιες και που την διαβαση πεζων, την ΛΕΑ τα θεωρουν διακοσμητικα του δρομου. Θελω να φυλασσουν με υποδειγματικο τροπο τα δικαιωματα των πολιτων και να τσακωνουν τα παρανομα στοιχεια με επαγγελματισμο. Θελω να προστατευουν τη Δημοσια και Ιδιωτικη περιουσια και τελος να περνουν απο συχνες αξιολογησεις ωστε να πιστοποιειται η ικανοτητα τους να υπηρετουν το συνολο. Θελω να θεωρουν ζητημα τιμης να συλλαβουν τους ενοχους της Μαρφιν και των 2 νεκρων της ΧΑ. Γιατι? Γιατι θελω να ζω σε μια χωρα ασφαλη και οχι στην χαβουζα του μπατε σκυλοι αλεστε...
Με ασφαλεια μονο μπορουν οι κοινωνιες να προοδευσουν. Στην περιπτωση που πεταξεις τη μπαλα για την Παν. Αστυνομια ή τον Φραχτη, ναι επισης τα θελω αρκει να αποδωσουν. Για την εκπαιδευση θα μιλησουμε αλλη φορα. -
@andya3 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έχω ήδη ιδιωτική υγεία καραγκιοζ#κ#. Για μένα και την οικογένειά μου.
Γιατί με βρίζεις;
Τι πρόγραμμα υγείας έχεις;;; Τι κάλυψη έχει; Τι απαλλαγή;
Αν ας πούμε χτύπα ξύλο πρέπει να κάνεις μια επέμβαση τι ποσοστο θα δώσεις;
Τα έχεις αυτά τα χρήματα ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα; -
Σε βρίζω γιατί είσαι εκνευριστικός. Και αδιάκριτος. Και πάντα εκτός θέματος. Και πάντα χαλάς τις συζητήσεις.
Και πάνω απ' όλα γιατί είσαι ΠΑΣΟΚ. Το ορθόδοξο, του ΑΠ. Ε, αυτό δεν καταπίνεται με τίποτα. Μα με τίποτα λέμε.
-
Σε ρωτώ γιατί και εγώ τα ψάχνω και τα κοιτώ.
Για εξετάσεις και τσεκ απ μια χαρά είναι, δεν αντιλέγω. Έχεις και ωραίο περιβάλλον και καθαρό...
Στις εγχειρήσεις όμως πρέπει να έχεις ρευστό από όσο έχω δει...
Και κάνω το εξής ερώτημα. Εάν δεν μπορείς να πάρει dacia και ακόμα παιδευεσαι θα έχεις ανά πάσα στιγμή 5-7-10Κ;..... (Χτύπα ξύλο μακριά από όλους μας)
Και εσύ είσαι ε.ε με ένα νέφος θεωρητικά όπως σε όλους τους ε.ε γύρω από τα έσοδα σου. Ένας απλός μισθωτός;
-
Να πας να ρωτήσεις να μάθεις. Αν και πάνω κάτω όλα ίδια είναι. Οι καλύτερες είναι η Allianz και η Generali. Μιλάμε για ασφάλιση υγείας, όχι συνταξιοδοτικό.
Καλύπτουν και περίθαλψη σε ιδιωτικό νοσοκομείο και εγχειρήσεις, τα πάντα. Εγώ την έχω χρόνια την ασφάλεια. Τα προγράμματα αλλάζουν. Πρέπει να ενημερωθείς για τα τρέχοντα. -
Ο Κούλης προεκλογικά έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ.
Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε και τι εννοεί και τι σχέδιο έχει τελικά. (Αν φυσικά μεχρι τότε δεν ξεψυχήσουμε σε καμια καρότσα)
Μέχρι σήμερα δεν πρόλαβε , είχε και πανδημία και ενισχύθηκαν τα νοσοκομεία κυρίως και αφέθηκαν στην τύχη τους τα υπόλοιπα λόγω έλλειψης budget (απευθείας αναθέσεις μόνο σε σκοιλ ελικου και μάσκες )
@andya3 , αυτές τις μέρες εξετάζω κάποια επενδυτικά πακέτα της ΝΝ (έχω σταματήσει να πληρώνω ΕΦΚΑ θα τα ρίξω όλα εκεί πλέον) και παράλληλα μου πασάρουν και ασφάλεια υγείας σε καλές τιμες θεωρώ , δεν έχω εμπειρία σχετικά , για διακομιδή με ασθενοφόρα τι προβλέπουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές; Βλέπω μόνο για νοσήλεια κυρίως καλύψεις.
-
Η δικιά μου έχει και ασθενοφόρο. Μόνο για Αθήνα, Θεσαλονίκη, όχι για όλη την Ελλάδα.
Παιδιά τα προγράμματα αλλάζουν συνέχεια. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να το ψάξει με ηρεμία, ησυχία, υπομονή, πολύ διάβασμα και πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις με παραδείγματα. Τα ψιλά γράμματα είναι πολλά και κάποιες φορές δυσνόητα.
Και υπάρχουν και πράγματα που δεν προβλέπονται και άρα δεν καλύπτονται. Στον covid πχ, επειδή θεωρήθηκε πανδημία και όχι ασθένεια (κάτι τέτοιο κατάλαβα) οι ασφαλιστικές σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν κάλυπταν τίποτα.
-
Μη πετατε λεφτα χωρις λογο. Ψηφηστε να βγει αριστερη κυβερνηση, να τα εχετε ολα δωρεαν. Μονο να εχετε ετοιμα παντα σε μια τσαντα σεντονια γαζες και κωλοχαρτο. Θα σας χρειαστουν αν το ΕΣΥ της δευτερης φορας θα ειναι σαν της πρωτης.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2