-
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Τον πουλο όλοι... Τα πράγματα στον δρόμο.
Πλεον δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο. Η προεκλογική περίοδος ήταν εμπόδιο. Πλέον η αναβάθμιση της οικονομίας που όπως λένε οι οίκοι την περιμένουμε σε ένα έτος δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο. Είναι εθνικός στόχος για να μπορέσει η οικονομία να ανοίξει τα φτερά της.
Νόμος του κράτους και έξωση. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το νόμο του κράτους και με τόσο νέα ετυμηγορία του λαού. Ο λαός μίλησε και θα εφαρμοστεί ο νόμος. Οι οποιες διαμαρτυρίες δεν θα υπολογιστούν ως προεκλογική φθορά
-
@fiverg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σχεδόν στις ίδιες ψήφους που είχε και το 19 λες και δεν πέρασε covid, πόλεμος, πληθωρισμός κλπ.
Βασικά ακόμα περισσοτερες ψήφους από το 2019 (!!!). Έχει ξεπεράσει τις 2.400.000 όταν το 2019 είχει 2.251.000.
Είναι που η νέα γενιά θα τον μαύριζε, μητσοτάκη γμσαι κλπ.
Το 70% της νεας γενιας δεν ψηφισε ΝΔ.
Και προφανως δεν πιστευω πως αυτοι που φωναζανε μητσοτακη γαμιεσαι ειναι αυτοι που τον ψηφισαν. -
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Ξεκάθαρα οι Ζαιοι δεν έπιασαν τον παλμό της κοινωνίας.
Έλα τώρα, αφού τους τελειώσαν οι ιστορίες περί σχισίματος μνημονίων και νταουλιών ξέθαψαν τον Ανδρέα και τα λόγια του, μέχρι στο Mitsi Var ρίχνανε γέλιο.
Το συμβόλαιο με το λαό (copyright Ανδρέα) του το είπαν του Αλ6 αλλά το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε τότε δε θα το ήξερε.
Ρώτησαν τον Ανδρέα όταν πήγαινε για μπάνιο στη θάλασσα, γιατί πρόεδρε μπαίνεις μέχρι τα γόνατα στο νερό και απάντησε για να μη βρέξω το συμβόλαιο με το λαό -
@ntinaras said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Σχεδόν στις ίδιες ψήφους που είχε και το 19 λες και δεν πέρασε covid, πόλεμος, πληθωρισμός κλπ.
Βασικά ακόμα περισσοτερες ψήφους από το 2019 (!!!). Έχει ξεπεράσει τις 2.400.000 όταν το 2019 είχει 2.251.000.
Είναι που η νέα γενιά θα τον μαύριζε, μητσοτάκη γμσαι κλπ.
Το 70% της νεας γενιας δεν ψηφισε ΝΔ.
Και προφανως δεν πιστευω πως αυτοι που φωναζανε μητσοτακη γαμιεσαι ειναι αυτοι που τον ψηφισαν.Βγήκαν ποιοτικά στοιχεία;
Άλλο που θυμήθηκα που έπαιξε πολύ προεκλογικα μιας και μιλάμε για νέους. Τα rbnb. Άρα ο κόσμος θέλει τα rbnb να γεμίσουν το κέντρο της πόλης. Ζαιοι και πασοκοι είχαν σχέδιο για αυτα και απαγόρευση των νομικών και φυσικών προσώπων να αγοράζουν διαμερίσματα και πολυκατοικίες και να τα μετατρέπουν σε rbnb. Προφανώς καταψηφίστηκε. Άρα ο νέος κόσμος και γενικότερα οι κάτοικοι και οι ενοικιαστές θέλουν την εξάπλωση του rbnb.
-
Βγήκαν ποιοτικά στοιχεία;
https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-nd-me-315-psifisan-oi-neoi-17-24-eton
Πρώτη δύναμη στους 17-24 η ΝΔ με 31.5%.
-
https://www.lifo.gr/now/politics/ekloges-2023-nd-me-315-psifisan-oi-neoi-17-24-eton
Πάει και το αφήγημα των νέων από τους συριζαίους.....
-
@elteo said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Πάει και το αφήγημα των νέων από τους συριζαίους.....
Ισα ισα που το ενισχυει, οταν παιρνει 41% στην επικρατεια, και 31.5% στους νεους, σημαινει οτι οι αντιστοιχοι γεροι εχουν πολυ μεγαλυτερο ποσοστο, της ταξης του 60%.
Οποτε αυτοματως εχουμε την αποδειξη οτι υπαρχει τεραστια ψαλιδα αποψεων αναμεσα στην νεολαια και την γερολαια. -
Βασικά η κεντροαριστερά είναι 38-39% στους νέους αλλά είναι διασπασμένη. Να κάτσουν να δουν γιατι αυτός ο χώρος δεν μπορεί να συνεννοηθεί
Πάντως, δεν πιστεύω να είναι αναλογικά τα πράγματα, και στο υπόλοιπο ποσοστό που δεν ψήφισαν διότι η μη συμμετοχή συνήθως μεταφράζεται ως αποδοκιμασία στην εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν ξέρω μόνο υποθέσεις μπορώ αν κάνω.
-
Lap,προσπάθησε να δεις με ηρεμία τα αποτελέσματα κι όχι με τον "ειρωνικό" θυμό που γράφεις (οι νέοι θέλουν το bnb,ο κόσμος θέλει τις εξώσεις και τα κόκκινα δάνεια κ.ά.)
Γιατί σ'αυτό αντιπαρατίθεται π.χ. και το ότι ο κόσμος δε θέλει και την εξωτ.πολιτική του "περάστε κόσμε" ανεξέλεγκτα που αβαντάρει τους απέναντι,τα διπλά νομίσματα και "δήμητρες" που μπορεί να επέφερναν νέα capitalcontrols κ.τ.λ.Εξάλλου μη θυμώνεις, το ΠΑΣΟΚ
είναι ανεβασμένο και θα γίνει σε λίγα χρόνια κυβέρνηση..
-
Γιατρέ....οι νέοι γύρω μου δεν κληρονόμησαν από τον μπαμπά τους διαμέρισμα.
Υποφέρουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Όπως κάποιοι που πληρώνουν δόση δανείου με παιδιά να μεγαλώνουν. Άσε να ξέρω καλύτερα τι γράφω.
Οπότε είναι ξεκάθαρο ότι μια μεγάλη μερίδα νέων δεν πείστηκε από την βοήθεια που τους υποσχόταν τα άλλα κόμματα. Αυτό λέω.
-
@panormus772 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εξάλλου μη θυμώνεις το ΠΑΣΟΚ είναι ανεβασμένο και θα γίνει σε λίγα χρόνια κυβέρνηση..
Αν δεν γίνει σε καμια βδομάδα από τώρα ...
-
Αν δεν γίνει σε καμια βδομάδα από τώρα ...
Aπαπαπα....ελπίζω ΠΟΤΕ ξανά. Ειδικά με τον Ανδρουλάκη, ούτε καφετζής!
-
Υποφέρουν να πληρώσουν το ενοίκιο τους. Όπως κάποιοι που πληρώνουν δόση δανείου με παιδιά να μεγαλώνουν. Άσε να ξέρω καλύτερα τι γράφω.
Ας προσεχαν οταν ψηφιζανε.
Λες να κανω την υπογα ενοικιαζομενο και να κονομαω κανα 500ρι το μηνα με τα μισα μαυρα?
Θα την γεμισω και αφισες της ΝΔ μεσα, για να τους το θυμιζω.
μουχαχαχα. -
Δε διαφωνώ.
Αλλά αν δεν έχεις χώρα και ο Ερντογάν στην πέσει,δε θα βρεις χρόνο για το ενοίκιο ή το δάνειο. -
Λες να κανω την υπογα ενοικιαζομενο και να κονομαω κανα 500ρι το μηνα με τα μισα μαυρα?
μουχαχαχα.Δεν είναι έτσι!
Δεν μπορώ να δεχτώ το αφήγημα του ας πρόσεχαν. Δεν είναι και σωστό! Κάτι είδαν αυτοί που δεν το βλέπω εγώ στην συζήτηση. Αυτό εξετάζω.
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη, ceo, δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι με επισφαλής θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε αυτή την θέση και ψάχνουν σπίτι να ζησιυν. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
-
μουχαχαχα.Δεν είναι έτσι!
Δεν μπορώ να δεχτώ το αφήγημα του ας πρόσεχαν. Δεν είναι και σωστό! Κάτι είδαν αυτοί που δεν το βλέπω εγώ στην συζήτηση. Αυτό εξετάζω.
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη, ceo, δημόσιοι υπάλληλοι κτλ. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι με επισφαλής θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε αυτή την θέση και ψάχνουν σπίτι να ζησιυν. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
Απο την στιγμη που αυτοι, επελεξαν αυτο τον δρομο, οχι, δεν θα τους κανω την χαρη να τους βοηθησω.
Ψηφισαν με βαση το δικο τους συμφερον, οποτε θα πραξω κι εγω αντιστοιχα με το δικο μου (και μονο) συμφερον.
Νοικι λοιπον, 500 ευρω σε υπογειο. Και τα μισα μαυρα, ωστε να μην εχει λεφτα να τους δινει κανενα επιδομα το κρατος.
Ηρθε η ωρα for the full Koulis experience. -
Δεν είναι έτσι!
Διότι εδώ στην παρέα είμαστε οι μισοί κληρονόμοι, σωγαμπροι, εργολάβοι, μεσαία τάξη,πλούσιοι,ανώτερη τάξη. Λίγη αξία έχει ο λόγος μας στο θέμα αυτό.
Το θέμα ειναι οι νέοι που βρίσκονται σε αυτή την θέση. Αυτό εξετάζω. Το σκεπτικό τους.
Και στο εξηγώ.
Ο φόβος να γίνουν κι αυτοί πρόσφυγες (δεν λέω πως είναι ανύπαρκτος με τη ΝΔ,αλλά με βάση τα λόγια και τις πράξεις του καθενός,βγαίνει μάλλον μια αίσθηση μεγαλύτερης εθνικής ανασφάλειας και στους νέους από ότι τον Συριζα) και το ότι μπορεί για να πληρώνουν το όποιο νοίκι ή δάνειο σε άλλο νόμισμα, τους φοβίζει περισσότερο από το ίδιο το ενοίκιο ή το δάνειο. -
Αυτό που καταλήγω είναι με μια λέξη όραμα.
Το όραμα κέρδισε τον ρεαλισμό.
Η ΝΔ μπόρεσε να προσφέρει όραμα και προοπτική στην σκέψη των ψηφοφόρων. Οι Ζαιοι απλά μια ρύθμιση του ρεαλισμού?
Ο κόσμος μετα από 13 έτη πίεσης αναζητά ένα αφήγημα και έναν ηγέτη που φαίνεται σίγουρος για αυτό. Δεν εξετάζει τις διάφορες λεπτομερείς που ανέφερα, αλλά θέλει ένα όραμα.Εκεί καταλήγω στις πρώτες σκέψεις μου πίνοντας τον καφέ μου.
-
Η προοπτική του να έχουν δουλειά (την "επισφαλή" που λες εσύ) τους φαίνεται πιο ρεαλιστική για να αποπληρώσουν δάνεια και να κάνουν οικογένεια από θεωρητικές κρατικές "εγγυήσεις" δανείων που με το υφιστάμενο πλαισιο της ΕΕ είναι μάλλον ανέφικτες. Μην πω βέβαια και το θα γίνει όταν ενταχθεί 700Κ κόσμος σε κρατικές εγγυήσεις και τι ομορφιές θα γίνουν μετά για να εξασφαλίοζεται κάθε φορά η ψήφος τους. Να μια εξήγηση...
-
Ποιο άλλο νόμισμα βρε γιατρέ μου. Αν τα βάλεις κάτω η μοναδική κυβέρνηση της 20 ετιας με κάλλους δημοσιονομικούς δείκτες γενικής κυβέρνησης ήταν οι Ζαιοι.
Όπως είπα το όραμα και το αφήγημα για το μέλλον έπασχε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2