-
Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί να συγκρίνεις ένα B-suv 1.5λτ της Χ εταιρείας, όχι με ένα B-suv 1.5λτ της Ψ εταιρείας, αλλά με ένα δίλιτρο C-suv, μπορείς να μας εξηγήσεις;
Επείδή έτσι σε βολεύει; -
Όχι για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου πως είναι μέτρια η κατανάλωση αυτή όταν ταυτόχρονα υπάρχει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ιπποδύναμης και βενζίνης με παρόμοια κατανάλωση.
Άρα, ναι πριν την ύπαρξη των toyota hybrid 5ης γενιάς ήταν πολύ καλή κατανάλωση. Πλέον σήμερα είναι μέτρια.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όχι για να σου απαντήσω στην ερώτηση σου πως είναι μέτρια η κατανάλωση αυτή όταν ταυτόχρονα υπάρχει αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας, ιπποδύναμης και βενζίνης με παρόμοια κατανάλωση.
Άρα, ναι πριν την ύπαρξη των toyota hybrid 5ης γενιάς ήταν πολύ καλή κατανάλωση. Πλέον σήμερα είναι μέτρια.
Κρίμα που δεν πρόβλεψα το μέλλον όταν αγόρασα b-suv, ότι δεν θα ήταν το αυτόματο ντίζελ σε τιμή ευκαιρίας η μόνη λύση, αλλά στο άμεσο μέλλον θα παρουσίαζε μια άλλη εταιρεία ένα λίγο ακριβότερο μοντέλο, λίγο πιο στριμώκολο και θορυβώδες, με μόνο 2 χρόνια αναμονή για την παράδοση, που θα πετύχαινε παρόμοια μέση κατανάλωση ενός λίγο ακριβότερου καυσίμου.
Κι ακόμη περισσότερο, ότι 4 χρόνια μετά θα μπορούσα να είχα αγοράσει ένα δίλιτρο c-suv μόνο 15 χιλιάρικα ακριβότερο με καλύτερες επιδόσεις και παρόμοια επίσης κατανάλωση...
Σε κάθε περίπτωση, κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο μπορούμε να αλλάζουμε αυτοκίνητο, στην 3ετία είναι η χρυσή τομή.
Πως δεν το είχα σκεφτεί...
-
Γιατί ρώτησες αν έκανες καλή αγορά ή όχι; Αν είναι καλή η κατανάλωση δεν ρώτησες;
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
με μόνο 2 χρόνια αναμονή για την παράδοση,
Ακομα και εδώ διαστρέβλωση!! Ποτε δεν ηταν 2 χρονια. 12 μηνες ηταν μαξ και εχει πέσει ηδη στους 6-8. Και θα μειωθεί και άλλο.
-
Είναι μέτρια η κατανάλωση του Αιρκρος στα 5 λίτρα, δηλαδή στα 8 ευρώ, το οποίο πάει χαλαρά όρια + 20 έως + 30 και το συγκρίνουμε με αργά αυτοκίνητα, που είναι γρήγορα μόνο στα χαρτιά και καίνε πηγαίνοντας αρκετά πιο αργά, σχεδόν το ίδιο με το ντίζελ σε λίτρα, αλλά κάπου 2 ευρώ παραπάνω...
Το ότι πάνε γρήγορα, δεν το βλέπω στο δρόμο...
Αργά πάνε μαζί με τα κτελ και το τζιβι του γάτου, για να μην κάψουν...
Α και με τα τέσλα παρέα και τα άλλα ηλεκτρικά... -
Και εγώ έχω δει άπειρα aircross να πηγαίνουν αργά. Ειναι αυτό κριτήριο;
Ξαναλέμε 200 άλογα, βενζίνη, c suv, με 7,5" για το 0-100 και 11" για το diesel με ίδια μέση κατανάλωση.
Τι να συζητούμε;
-
https://www.auto-data.net/gr/citroen-c3-aircross-phase-i-2017-1.5-bluehdi-120hp-automatic-39044
9,6 έχουν τα αιρκρος μας...
Και το 0-100 δεν είναι το δυνατό σημείο του ντίζελ, σε σχέση με την βενζίνη.
Η κατανάλωση που λές για το ΚΚ είναι ψεύτικη και πρακτικά ανύπαρκτη.
Γιατί αν πάμε εμείς το ίδιο αργά με αυτά θα κατέβουμε στα 4 λίτρα, όπως σου έδειξα.
Αν πάνε όπως πάμε εμείς, αντί για 5 λίτρα θα έχουν 7 ήτοι 13 ευρώ στα 100 χλμ, έναντι 8...
-
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
https://www.auto-data.net/gr/citroen-c3-aircross-phase-i-2017-1.5-bluehdi-120hp-automatic-39044
9,6 έχουν τα αιρκρος μας...
Και το 0-100 δεν είναι το δυνατό σημείο του ντίζελ, σε σχέση με την βενζίνη.
Η κατανάλωση που λές για το ΚΚ είναι ψεύτικη και πρακτικά ανύπαρκτη.
Γιατί αν πάμε εμείς το ίδιο αργά με αυτά θα κατέβουμε στα 4 λίτρα, όπως σου έδειξα.
Αν πάνε όπως πάμε εμείς, αντί για 5 λίτρα θα έχουν 7 ήτοι 13 ευρώ στα 100 χλμ, έναντι 8...
Αφού σου την γράφουν οι ιδιοκτήτες τους, τι ψεύτικοι....μας δουλεύεις;
11 έχεις, άσε τι λέει το εργοστάσιο... Το ίδιο αργό είναι παντού. Δεν συγκρίνονται τα 130 άλογα με τα 200
-
Α να πιστέψω τους ιδιοκτήτες τους, όχι το εργοστάσιο, ούτε τα δικά μου μάτια και το πόσο λέει η αντλία και η εφαρμογή...
Ωραίος . Μονά κερδίζεις, ζυγά χάνω...
-
Το προβλημα ποιο ειναι για να καταλαβω τωρα? Οτι μπορει ενα βενζινοκινητο υβριδικο 200 ιππων να εχει καλυτερες επιταχυνσεις απο ενα ντιζελ? Μαλιστα. Για οσους δε γνωριζουν υπαρχουν και υβριδικα ντιζελ με 300 + αλογα. Και? Υπαρχουν και βενζινοκινητα με 80 αλογα. Και? Διαπιστωμενο απο 2 κολλητους. Τα υβριδικα τουσον που κατεχουν κατω απο 7,8 δεν πανε παρα μονο δεμενα με ιμαντα πισω απο ΚΤΕΛ. Ναι αλλα εχουν 0 - 100 σε 8,5 + θα μου πεις. Και η GLa μου ετσι υποσχεται. Το μονο που δεν εχω τσεκαρει. Αντιθετα με νορμαλ οδηγηση διχως βαρη μπαταριας, διχως να ακολουθω δηλαδη τα ΚΤΕΛ εχει μεση 5,8 με 7,2 αναλογα τη διαδρομη. Βεβαια η πολυ καλη αυτη καταναλωση της βενζινοκινητης μερκ δε συγκρινεται με το 5,2 εως 6,2 στις ιδιες διαδρομες του ντουστ. Το ντιζελ αποσβενει πραγματικα απο το πρωτο γεμισμα. Σε ενα φεβ με τα ιδια χλμ με το δικο μου θα μιλαμε για αλλαγη μπαταριας το λιγοτερο.
Αυτα βεβαια ειναι γνωσεις που δεν τις αντλει καποιος απο τα περιοδικα ή προσπεκτους εταιρειων αλλα απο μακρα συμβιωση με το καθε αυτοκινητο. Το ντουστ στα 212000 χλμ παλι μου εκαψε 2 λαμπες. Με χαλασε αλλα θα το αντεξω κι αυτο. Ενα σκασμο διευρα εχω σκορπισει για λαμπες. Εως και 30 γιουρα συνολο. Να τα λεμε κι αυτα. -
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι χρήστες εδω μέσα δε θέλουν να έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ στο καύσιμο κίνησης. Το ντήζελ είναι κακό, πρέπει να σταματήσεις εδώ και τώρα να το χρησιμοποιείς γιατί έτσι αποφάσισαν για σένα! Τι δεν κατάλαβες; Δε σκέφτεσαι τις όρκες; Τις φώκιες μονάχους-μονάχους; Τι σημαίνει "δεν έχω λεφτά για άλλο αμάξι" ή "εξυπηρετεί τις ανάγκες μου" ή "καίει λίγο" ή "έτσι γουστάρω ρε αδερφέ!"; To θέμα είναι το virtue signalling, να δείξουμε την ηθική μας για να μας κάνουν φιλικό πατ-πατ στην πλάτη 10 άγνωστοι σε ένα forum αυτοκινήτων.
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι χρήστες εδω μέσα δε θέλουν να έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ στο καύσιμο κίνησης
Βρε Ντιέγκο, έχει κανείς μας επιλογή μεταξύ του ατμοκίνητου με κάρβουνο οχήματος και αυτών με ορυκτων καυσίμων;
Οι επιλογές που νομίζεις πως έχεις είναι αυτές που υπαγορεύονται μέσα σε ένα αποδεκτό πλαίσιο χρήσης πηγών ενέργειας. Αυτό το πλαίσιο αλλάζει.... Ρε τι φυντανι εισαι εσύ;
-
Η οποια μεταβαση γινεται ή θα γινει στην τεχνολογια, περνα απο διαφορα σταδια ωριμανσης. Δεν εχω καμια φουρια να χρυσοπληρωσω κατι που οταν ολοκληρωθει θα κοστιζει πολυ λιγοτερο να αποκτηθει. Για πολλα χρονια η αγορα αυτοματου οχηματος πχ ηταν απαγορευτικη για τον πολυ κοσμο. Η αγορα τηλεορασης ανω των 32 ιντσων τα ιδια. Οι πρωτες λαμπες λεντ κοστιζαν ενα σκαζμο χρηματα και τωρα μπορεις να παρεις απο το πανερι. Φαντασου καποιον το 2010 να σου τα χωνει γιατι δεν εβαλες λαμπες λεντ στο σπιτι σου...
-
Ντιεγο οπως καταλαβαινεις υπαρχουν και τετοιοι τυποι.
-
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Φαντασου καποιον το 2010 να σου τα χωνει γιατι δεν εβαλες λαμπες λεντ στο σπιτι σου...
Σπύρο κάνεις λάθος παραλληλισμό.
Ο σωστός θα ήταν πως το 2010 συζητάς την εξέλιξη των led λαμπτήρων, τα διάφορα οφέλη τους, την σταδιακή μείωση της τιμής τους και της αύξησης των πωλήσεων τους καθώς και τα οφέλη από την μελλοντική υιοθέτηση τους.
Και ως αντίλογος αρθρώνεται το επιχείρημα πως καταπατείται το δικαίωμα της επιλογής λαμπτήρων πυρακτώσεως.Και ότι τα οφέλη σε κατανάλωση ρεύματος είναι μυθεύματα, πως δεν πιστεύουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα δεδομένα από μελέτες βιωσιμότητας κατά την υιοθέτηση τους, πως είναι μια επιπλαστη ανάγκη που εξυπηρετεί τους μεγιστάνες που επενδύουν σε αυτές για να βγάλουν λεφτά, πως καλά ήμασταν τόσα έτη με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, ζεσταίνουν και το σπίτι.
Οπότε Σπύρο ναι είσαι στους τύπους που δεν καταλαβαίνουν το αντικείμενο της συζήτησης. Υπάρχουν και αυτοί οι τύποι. Δεν πειράζει, ότι μπορεί ο καθένας, για αυτό συζητούμε για να μαθαίνουμε νέα πράγματα
-
Βλακεια διχως ορια θα ελεγα εγω για σενα. Τον τιτλο του νηματος μαλλον δε τον εχεις δει καν. Ανικητος!
-
Μπεεεε μπρρρρρρρ μπεεεε
-
Βεβαια για κατι τρολ αντιδρασεις τετοιου τυπου ειναι η τροφη τους. Οταν θελω ομως να μαθω κατι δεν κανω καβγα με τους αλλους. Σωπαινω και αναζητω τους ειδικους. Ψιλα γραμματα για καποιον που κινειται με φημες και διαδωσεις οπως εσυ.
-
Σωστά!
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση