-
Μου κόλλησε, και το τραγουδάω εδώ και δύο ώρες... χαχαχα
-
@criuser said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Βολτίτσα Αργος - Ναύπλιο την Κυριακή με το Αιρκρος...
Αναχώρηση από το βενζινάδικο που έβαλα πετρέλαιο 40 ευρώ με 1,58.
Φαγητό στην Σπηλιά..Επιστροφή από Ναύπλιο που σταματήσαμε για να αγοράσουμε πορτοκάλια και λεμόνια...
Επιστροφή και παρκάρισμα κοντά σε φιλικό σπίτι, όπου είδαμε τα μάτς .
Είχε κίνηση στην επιστροφή.
Καλημέρα σας.
Ποια εφαρμογή είναι αυτή με τα στατιστικά του ταξιδίου?
Εγώ μόνο android auto ξέρω και χρησιμοποιώ με σύνδεση κινητό.Μόνο χάρτες βγάζει.Ευχαριστώ.
-
@v_a said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Και το ευχάριστο στιγμιότυπο της ημέρας
Πριν μισή περίπου ώρα, καθώς επέστρεφα σπίτι, σταματάω σε φανάρι. Δίπλα μου γνωστό ντισελακι ... Με το που σβήνει τη μηχανή του με start stop, το φανάρι πρασινιζει. Ξεκιναω ηλεκτρικά, φεύγω και ακουω ταυτόχρονα, τη μίζα να γυρίζει, αντε να ξαναπάρει η μηχανή αντε ξανά το κροταλισμα. Όσο γινόντουσαν αυτά, ειχα φύγει ήδη 100μ μακρια.
Εκκίνηση με ρεύμα = αξία ανεκτίμητη
Παιδιά, ότι και να λέμε το μέλλον πάει προς τα εκεί, μας αρέσει ή όχι - απλά έχουμε την τύχη ή ατυχία να είμαστε η μεταβατική γενιά.Αντίστοιχα θα νιώθει και το ντιζελακι όταν θα πηγαίνει με 20-30 χλμ παραπάνω ταχύτητα στην εθνική και όταν θα σταματήσεις για ρεύμα αυτό θα έχει φύγει χιλιόμετρα και όχι μέτρα μακριά…Γιατί τίποτα δεν είναι τέλειο και όλα έχουν 2 όψεις.
-
@xristoskor said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Πριν μισή περίπου ώρα, καθώς επέστρεφα σπίτι, σταματάω σε φανάρι. Δίπλα μου γνωστό ντισελακι ... Με το που σβήνει τη μηχανή του με start stop, το φανάρι πρασινιζει. Ξεκιναω ηλεκτρικά, φεύγω και ακουω ταυτόχρονα, τη μίζα να γυρίζει, αντε να ξαναπάρει η μηχανή αντε ξανά το κροταλισμα. Όσο γινόντουσαν αυτά, ειχα φύγει ήδη 100μ μακρια.
Παιδιά, ότι και να λέμε το μέλλον πάει προς τα εκεί, μας αρέσει ή όχι - απλά έχουμε την τύχη ή ατυχία να είμαστε η μεταβατική γενιά.Αντίστοιχα θα νιώθει και το ντιζελακι όταν θα πηγαίνει με 20-30 χλμ παραπάνω ταχύτητα στην εθνική και όταν θα σταματήσεις για ρεύμα αυτό θα έχει φύγει χιλιόμετρα και όχι μέτρα μακριά…
Στις χώρες με σοβαρούς και υπεύθυνους πολίτες όλοι πάνε με τα όρια ταχύτητος ασχέτως καυσίμου και ιπποδυνάμεων ,στην Ελλάδα το θεωρούμε δικαίωμα να πηγαίνουμε με 150-160 .
Μερικές μέρες εύχομαι πραγματικά να πάει το λίτρο 3 € , μόνο έτσι θα κοπεί η συνήθεια
μη στεναχωριέστε θα πηγαίνετε ακόμα πιο μακρυά και πιο οικονομικά με τα ντίζελ πχ το yaris ντίζελ με 90-110 πέφτει κάτω απο τα 4 λίτρα . -
@monman2 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
@xristoskor said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Παιδιά, ότι και να λέμε το μέλλον πάει προς τα εκεί, μας αρέσει ή όχι - απλά έχουμε την τύχη ή ατυχία να είμαστε η μεταβατική γενιά.Αντίστοιχα θα νιώθει και το ντιζελακι όταν θα πηγαίνει με 20-30 χλμ παραπάνω ταχύτητα στην εθνική και όταν θα σταματήσεις για ρεύμα αυτό θα έχει φύγει χιλιόμετρα και όχι μέτρα μακριά…
Στις χώρες με σοβαρούς και υπεύθυνους πολίτες όλοι πάνε με τα όρια ταχύτητος ασχέτως καυσίμου και ιπποδυνάμεων ,στην Ελλάδα το θεωρούμε δικαίωμα να
πηγαίνουμε με 150-160 .
Μερικές μέρες εύχομαι πραγματικά να πάει το λίτρο 3 € , μόνο έτσι θα κοπεί η συνήθεια
μη στεναχωριέστε θα πηγαίνετε ακόμα πιο μακρυά και πιο οικονομικά με τα ντίζελ πχ το yaris ντίζελ με 90-110 πέφτει κάτω απο τα 4 λίτρα .Όλο το ζουμί ηταν η αυτονομια και εσυ από αυτό έβγαλες συμπέρασμα για τα ορια; Είπα ότι πανε 20-30 χιλιόμετρα πάνω. Νομίζεις ότι τα ηλεκτρικά πανε με 130 και θίχτηκες; Εγώ εννοούσα ότι μπορώ να παω ΜΕ τα ορια ενώ το ηλεκτρικό ΟΥΤΕ καν με αυτά. Αυτά! Και περί σοβαρών ανθρώπων και φράσεις στεναχωριέστε αλλου γιατί χαμπάρι δεν πήρες του τι είπα και απάντησες αλλά αντί άλλων και σε υφάκι ότι να ειναι. Και τέλος αν είναι να περάσω τα όρια έχω άλλο αμάξι και όχι το ντιζελακι και τα έχω περάσει κατά πολύ όταν ήταν να πάω εσπευσμένα το παιδί μου νοσοκομείο πριν 2 μήνες από επαρχία. Δεν ειμαι καθόλου αρνητής των ηλεκτρικών και μου αρέσουν όλα τα αμάξια για την χρήση που είναι πιο κατάλληλα για εμένα. Τις δηθενιες δεν μπορώ.
-
Αρχίζω να εύχομαι τα 4 € το λίτρο , βλέπω οτι περισσεύει η υποκρισία ...
-
Οι ευχές τσάμπα είναι! Ευχήσου ότι θες!
-
Εδώ μέσα όλοι μα όλοι οι ιδιοκτήτες ντίζελ εχουν παινευτεί για την εξάντληση της μεγαλοψυχίας των οργάνων ελέγχου (150) και κάθε μέρα όλοι το βλέπουμε αυτό στους δρόμους .
Τα ντίζελ πάνε πιο γρήγορα απο όλους και πάνω απο τα όρια απο ΙΧ μεχρι βαν και κλούβες , πρόσφατα πέτυχα και νταλίκα που στο δρόμο προς την Κατερίνη την μέτρησα με το YC στα 115 .
Το φθηνότερο καύσιμο διαφθείρει την συνείδηση και αντί να κοιτάτε το δρόμο μπροστά σας μετράτε πόσα tesla και υβριδικά περνάτε σαν σταματημένα ,,, κανάγηδες εεε κανάγηδες
Ο lap θα σας τα χώνει στα φορολογικά και ρύπων ,εγω στην υπερβολική ταχύτητα
-
Εδώ μέσα όλοι μα όλοι οι ιδιοκτήτες ντίζελ εχουν παινευτεί για την εξάντληση της μεγαλοψυχίας των οργάνων ελέγχου (150) και κάθε μέρα όλοι το βλέπουμε αυτό στους δρόμους .
Τα ντίζελ πάνε πιο γρήγορα απο όλους και πάνω απο τα όρια απο ΙΧ μεχρι βαν και κλούβες , πρόσφατα πέτυχα και νταλίκα που στο δρόμο προς την Κατερίνη την μέτρησα με το YC στα 115 .
Το φθηνότερο καύσιμο διαφθείρει την συνείδηση και αντί να κοιτάτε το δρόμο μπροστά σας μετράτε πόσα tesla και υβριδικά περνάτε σαν σταματημένα ,,, κανάγηδες εεε κανάγηδες
Ο lap θα σας τα χώνει στα φορολογικά και ρύπων ,εγω στην υπερβολική ταχύτητα
Ελπίζω να κάνεις πλάκα Ε με τις γενικές απόψεις στην αρχή; Φταίει το καύσιμο δηλαδή που παραβιάζουν τον νόμο; Δηλαδή στην εθνική αυτοί που είναι κίνδυνος για την ασφάλεια είναι τα ντίζελ; Όχι τα κυβικάτα SUV και σεντάν; Οποίος παραβιάζει το νόμο ανεξάρτητων των πάντων να τιμωρείται από το νόμο. Επειδή εδώ μέσα έχετε μια κόντρα των άκρων οι μεν έχετε τα ντιΖελ ΘΕΟ οι δε Διαβολο δεν φταίμε οι υπόλοιποι να μην μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση σαν άνθρωποι. Αυτά για μένα και δεν το συνεχίζω. Και εννοείται δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε
-
H εφαρμογή που βγάζει τα στατιστικά είναι η My Citroen που έχουν όλα τα αυτοκίνητα.
Τώρα για τις αστειότητες περί ορίων που σκούζουν οι κάτοχοι των αργών και βενζινοβόρων, πλήν μποτιλιαρισμάτων υβριδικών, μπορώ να σχολιάσω τα εξής.
Εγώ κινούμαι με ταχύτητες έως όρια+20 και πολύ σπάνια έως όρια+30. Δηλαδή στο κομμάτι που δεν κινδυνεύεις και με μεγάλο πρόστιμο, ούτε ενοχλεί τόσο.
Εννοείται ότι αυτά τηρούνται αυστηρά σε σημεία όπως τα τούνελ, όπου με όριο 80 μπορεί να πάω 100, αλλά δίπλα μου κάτι βενζίνες και υβριδικοί, αν είναι κατηφόρα το τούνελ, μπορεί να με περνάνε με 130-140, για να προλάβουν λίγο τον χρόνο, αφού ανεβαίνουν τις ανηφόρες με 70-80.
Η μέγιστη ταχύτητα που είδα στο κοντέρ στην βόλτα ήταν τα 157 με όριο τα 130, που πραγματικά θα ήταν και κάτω από τα 150.
Οτι τα υβριδικά στις διαδρομές αυτές δεν θα είχαν τα 4-5 λίτρα που έχω, άλλα τα 6 με 7 ίσως και παραπάνω με τις ίδιες ταχύτητες είναι δεδομένο.
Ελάχιστα αυτοκίνητα πηγαίναμε στον ίδιο ρυθμό μόνο ντίζελ.
Τώρα δε με 5-6 ευρώ διαφορά στα 100 χλμ, συνεχίστε να τραγουδάτε τον πόνο σας...
Γιατί μας είχατε πρήξει με τις καταναλώσεις στις κατηφόρες και στις λεωφόρους πίσω από το λεωφορείο.
-
Οτι τα υβριδικά στις διαδρομές αυτές δεν θα είχαν τα 4-5 λίτρα που έχω, άλλα τα 6 με 7 ίσως και παραπάνω με τις ίδιες ταχύτητες είναι δεδομένο.
Το έκανα και έγραψα πόσο είχα με B Suv. Οριακά 6, το 7 δεν το πλησιάζει με τίποτα και φυσικά ούτε λόγος για παραπάνω. Είναι στο 6αρια με τις ταχύτητες που λές.
Προφανώς ανάλογα με την χρήση ο καθένας επιλέγει, εσύ που κάνει 400χλμ αυθημερόν για πλάκα, θες ντήζελ. Εγώ που κάνω το 90% των χλμ στην πόλη και τα 400χλμ δεν είναι καν το μεγάλο μου ταξίδι, θέλω υβρίδιο αφού με το ντήζελ έκαιγα παραπάνω. Και τα 2 καλά, το καθένα για την χρήση του.
-
@fanis75 said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Το έκανα και έγραψα πόσο είχα με B Suv. Οριακά 6, το 7 δεν το πλησιάζει με τίποτα και φυσικά ούτε λόγος για παραπάνω. Είναι στο 6αρια με τις ταχύτητες που λές.
Προφανώς ανάλογα με την χρήση ο καθένας επιλέγει, εσύ που κάνει 400χλμ αυθημερόν για πλάκα, θες ντήζελ. Εγώ που κάνω το 90% των χλμ στην πόλη και τα 400χλμ δεν είναι καν το μεγάλο μου ταξίδι, θέλω υβρίδιο αφού με το ντήζελ έκαιγα παραπάνω. Και τα 2 καλά, το καθένα για την χρήση του.
Τόσο απλά φίλε μου! Τόσο απλά!
-
Ενταξει monman με ολο το σεβασμο στο προσωπο σου και συμμεριζομσι την χαρα σου και ολων για το αυτοκινητο.Αλλα και γω αυτο καταλαβα που εγραψε το παλλικαρι παραπανω,πως οταν το ηλεκτρικο σταματησει να φουλαρει τοση ωρα που θελει και με την μικρη αυτονομια που εχει ο ντιζελας και ο βενζινας θα εχει φτασει και θα εχει τελειωσει και τον καφε.
Περι οριων ταχυτητας συμφωνω πως δεν πρεπει να ειμαστε υπερβολικοι -
Να γιασει το δαχτυλο που γραφεις Φανη αυτο λεω τοσο καιρο. Ο καθενας αυτο που τον συμφερει.
-
@alex-mix said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Να γιασει το δαχτυλο που γραφεις Φανη αυτο λεω τοσο καιρο. Ο καθενας αυτο που τον συμφερει.
OXI...
Το δικό μου είναι το καλύτερο
Έτσι δεν λέγαμε όταν ήμασταν μικροί?
-
OXI...
Το δικό μου είναι το καλύτερο
Έτσι δεν λέγαμε όταν ήμασταν μικροί?
Χαχα
-
Επειδή εδώ μέσα έχετε μια κόντρα των άκρων οι μεν έχετε τα ντιΖελ ΘΕΟ οι δε Διαβολο δεν φταίμε οι υπόλοιποι να μην μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση σαν άνθρωποι.
Πριν γράψεις ελπίζω να νηστεψες από diesel
-
Οι ευχές τσάμπα είναι! Ευχήσου ότι θες!
ΦΠΠ.
Αν ήμουν υπουργός οικονομικών θα θεσπιζα τον Φόρο Προστιθέμενης Πιθανότητας.
Σου λέει αν βγει αληθινή η ευχή....πλερω! -
@lap said in Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά:
Επειδή εδώ μέσα έχετε μια κόντρα των άκρων οι μεν έχετε τα ντιΖελ ΘΕΟ οι δε Διαβολο δεν φταίμε οι υπόλοιποι να μην μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση σαν άνθρωποι.
Πριν γράψεις ελπίζω να νηστεψες από diesel
Δηλώνω αμαρτωλός
-
Εγώ εννοούσα ότι μπορώ να παω ΜΕ τα ορια ενώ το ηλεκτρικό ΟΥΤΕ καν με αυτά.
400+ χλμ με 130 χλμ /ώρα βγάζει ένα Τέσλα.
Στα επόμενα έτη με 150 χλμ /ώρα με τις μπαταρίες στερεού τύπου θα βγάζουν 650 χλμ αυτονομίας.
Οι δε στερεου τύπου θα φορτίζουν από το 10-80% σε 20 λεπτά σε δυνατό φορτιστή
Βενζίνη vs Diesel vs Υγραέριο vs ΦΑ vs Υβρίδια vs Ηλεκτρικά