-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Πήγα και μια βόλτα σήμερα για δοκιμή τα primacy 4+ καμία σχέση με τα ecocontact τουλάχιστον σε θέμα άνεσης και γενικά.
Yaris Cross δεν είσαι?
Και γω το ίδιο λάστιχο σκέφτομαι στο μέλλον... Τα ecocontact σπινιάρουν για πλάκα και έχουν και λίγο θόρυβο κύλισης. Πραγματική αποτυχία.Ναι YC και μάλιστα έκδοση awd με διπλά ψαλίδια πίσω, εκτός από σπινιάρισμα πολύ ξερά στις λακούβες. τα eco άμα διαβάσεις κριτικές αναφέρουν awful, terrible κλπ https://www.tyrereviews.com/Tyre/Continental/EcoContact-6.htm
Αυτά που έβαλα primacy 4+ είδα γενική βελτίωση και ειδικά στην άνεση όπως αναφέρει high level of comfort https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4-Plus.htm -
Διαβάζω γνώμες για ecocontact και δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω για τα χάλια τους και ας μην τα ξέρω.
Απλά για να μην ξεχαστούμε και την πατήσει κανείς άνθρωπος, χειρότερα των ecopia, δύσκολα θα κυκλοφορήσουν!
Φιλικά... -
@manast said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Διαβάζω γνώμες για ecocontact και δεν έχω κανένα λόγω να διαφωνήσω για τα χάλια τους και ας μην τα ξέρω.
Πήγαινε κάνε test drive με κανένα κατασκευασμένο ευρώπη, λογικά ecocontact θα χει.
-
@chriso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα falken ziex310 που φορούσα στο δικό μου αυτοκίνητο ήταν όντως τραγικά από θέμα κατανάλωσης. Κάθε γκαζιά έβλεπα την βελόνα του καυσίμου να πέφτει..
Αυτό πρώτη φορά το ακούω για τα 310. Και εγώ αυτά φοράω στο Mazda αλλά δεν έχω καταλάβει αύξηση στην κατανάλωση
-
@bathan said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα falken ziex310 που φορούσα στο δικό μου αυτοκίνητο ήταν όντως τραγικά από θέμα κατανάλωσης. Κάθε γκαζιά έβλεπα την βελόνα του καυσίμου να πέφτει..
Αυτό πρώτη φορά το ακούω για τα 310. Και εγώ αυτά φοράω στο Mazda αλλά δεν έχω καταλάβει αύξηση στην κατανάλωση
Δίχως να τα χω φορέσει,κάποια στιγμή που τα είχα ψάξει το είχα δεί αυτό ,στο εξωτερικό που υπήρχαν reviews μιλούσαν για τραγική διαφορά σε σχέση με premium.
-
Και γω τα φοράω......δεν έχω δει αύξηση.
Υπερβολικός ο αποπανω -
Τι να πω, αυτή ήταν η εμπειρία μου. Γενικά με το που τα έβαλα ένιωσα αμέσως το αμάξι να ξεκινάει με περισσότερη δυσκολία. Ίσως να φταίει ότι οι διαδρομές μου είναι κατά 90% διαδρομές του τέταρτου -εικοσαλεπτου στην πόλη μεσα με πρώτη, δευτέρα άντε και καμιά τρίτη, φανάρι κάθε πενηντα μέτρα κ.λπ. οπότε δεν ήταν το καλύτερο ελαστικό για εμενα. Στην εθνική οπότε έβγαινα το ευχαριστιομουν το falken και σίγουρα ήταν καλύτερα τα πράγματα από άποψη κατανάλωσης. Αν οδηγούσα πιο συχνά σε ανοιχτό δρόμο σίγουρα θα τα ξαναβαζα. Πάντως σε κάθε τεστ που έχω διαβάσει είναι συνήθως από τα τελευταία στο τομέα αυτόν.
-
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
ο συγκεκριμενος ειναι απο το γραφειο μου στα 100 και στα 500 μετρα
παω οικονομου ομως.... οταν τον δοκιμασα ηταν βαθεια απογοητευση.Εγώ τελευταία φορά άλλαξα στον Φωκά στον Γέρακα και είναι ο μοναδικός που όχι μόνο τσέκαρε τη ρεζέρβα αλλά επέμενε και άλλαξε το λάστιχο της ρεζέρβας που ήταν της μάνας του, λόγω ηλίκίας, με ένα από αυτά που βγήκαν.
επίσης είδα καθάρισε με βούρτσα το χείλος στις ζάντες. -
Για να το λέει ο κ. Γάτος κάποιο λόγο θα έχει, προσωπικά δεν αμφισβητώ.
Τα δικά μου επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν από λαστιχάδες πχ.διαφορετικές ημερομηνίες στην ίδια τετράδα, μέχρι γρανάρισμα σπειρώματος απλά κάνω την ερευνά μου, βλέπω τι θέλω και ποιος τα έχει διαθέσιμα τα τσεκάρω πριν τα βάλει και μετά πληρώνω.
Στο Φωκά τα βρήκα άμεσα διαθέσιμα, εντάξει δεν είδα τίποτα περίεργο στη τοποθέτηση. -
Αυτά που έβαλα εγώ στον φωκά ήταν 3μήνου πάντως (πιρέλλι).
-
@a65 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για να το λέει ο κ. Γάτος κάποιο λόγο θα έχει, προσωπικά δεν αμφισβητώ.
Τα δικά μου επειδή την έχω πατήσει στο παρελθόν από λαστιχάδες πχ.διαφορετικές ημερομηνίες στην ίδια τετράδα, μέχρι γρανάρισμα σπειρώματος απλά κάνω την ερευνά μου, βλέπω τι θέλω και ποιος τα έχει διαθέσιμα τα τσεκάρω πριν τα βάλει και μετά πληρώνω.
Στο Φωκά τα βρήκα άμεσα διαθέσιμα, εντάξει δεν είδα τίποτα περίεργο στη τοποθέτηση.ειμαι απο το ενα καταστημα του μερικα νουμερα διαφορα, 12 ειμαι εγω και 33 αυτος, και απο το αλλο 250 μετρα
οταν πηγα δεν ηταν το service αυτο που επρεπε, σφιξιμο οτι ναναι, ζυγοσταθμιση χειροτερη απο οτι το πηγα, βιασυνη να διωξουν τον πελατη, στυλακι εγωξερω, και γενικα δεν μου αρεσε η προσλαμβανουσα. και οταν ξαναπηγα για τη λαθος ζυγοσταθμιση δεν δεχτηκαν το σφαλμα τους, οκ κλαιν σγα τα γιουρα, αλλα ξανακαναν νεα χειροτερη και απο τη προηγουμενη. διεγραφησαν.
αντιθετα απεναντι απο εμενα εχει μπιληρη - λαστιχα γιατι εχω και τις ζαντες αλλα σε αλλο δρομο. σαν γειτονα του πηγαινω οτι εχω χαμηλης σχετικα δυσκολιας πληρωνοντας πριμιουμ μια και ειναι μικρο μαγαζι αλλα στα 10 μετρα λες και καλημερα. ο γιαννης μολις δει τη δυσκολια, σου λεει πηγαινε αλλου δεν μπορω να το υποστηριξω.
στον οικονομου παω γιατι ειναι ανοιχτος παντα και καθε φορα ειναι αψογος στις υπηρεσιες του. και φυσικα διορθωσε τη ζυγοσταθμιση του φωκα μολις ειδε το αμαξι, το γκεικο φεβ, κανοντας τη σε διαφορετικη συσκευη. -
Στο Φωκά στο Περιστέρι έχω αλλάξει κι εγώ δύο φορές ...τη μία διαφορετικές ημερομηνίες στην τετράδα και την άλλη T δείκτη ταχύτητας σε αυτοκίνητο με Η , αλλά δεν τα θεωρώ τόσο τραγικά όσο το ότι περίμενα 1.5 ώρα παραπάνω , ενώ είχα κλείσει ραντεβού...ο μπιληρης συμφωνώ κι εγώ εξαιρετικός και καλλιτέχνης μου έκανε τις ζάντες καινούργιες και τα λάστιχα πολύ φθηνότερα του μέσου όρου # Τίτλος
-
Καλησπέρα σας. Σε kia sportage με διαστάσεις ελαστικών 225/60/17 για ποια ελαστικά να κοιτάξω? Σε αυτήν ακριβώς την διάσταση ή μπορώ να δω και σε παραπλήσια λόγω διαθεσιμότητας ή διαφοράς τιμής. Ευχαριστώ πολύ!
-
@troxos4 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σας. Σε kia sportage με διαστάσεις ελαστικών 225/60/17 για ποια ελαστικά να κοιτάξω? Σε αυτήν ακριβώς την διάσταση ή μπορώ να δω και σε παραπλήσια λόγω διαθεσιμότητας ή διαφοράς τιμής. Ευχαριστώ πολύ!
Πολύ αόριστα ρωτάς και δε βλέπω απαντήσεις.
Γιατί να βάλεις παραπλήσια, εφόσον υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτή τη διάσταση?
https://www.skroutz.gr/c/578/lastixa-autokinitou/f/1583945/225-60R17.html?o=225%2F60%2F17
Θα διάλεγα Goodyear EG2 ή Michelin Primacy 4 +
(τα καινούργια) καλύτερο επίπεδο άνεσης.
Και τα Turanza,Hankook, Falken,Kumho καλά είναι αναλόγως τι θέλεις, έχει πολλά τέστ να διαβάσεις που υπερτερεί το καθένα https://www.tyrereviews.com/
Μόνο eco μη βάλεις θα το μετανιώσεις. -
@troxos4 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
εγώ σε Qashqai 215/60/17 έβαλα τα goodyear efficient grip2 Suv. Hθελα καλοκαιρινό και ασφάλτινο και νομιζω πως απο τα test που διαβασα είναι μαζι με το Michelin primacy 4+ τα καλυτερα αλλά και σχετικά ακριβα
για λίγο πιο οικονομικά θα κοιταζα τα Hankook -
Καλημέρα σας. Σε άσφαλτο κινούμαι. Γύρω στα 1000 Χιλ./ μήνα. Θα ήθελα να φρενάρουν όταν χρειάζεται και να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβα. Εκ πρώτης τα Goodyear κοιτούσα χωρίς να έχω άποψη. Ευχαριστώ τους 2 από πάνω για τον κόπο να απαντήσουν!
-
Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο και επειδή όλο και περισσότερο ακούω για όσο το δυνατόν αθόρυβα ελαστικά.
Ο αριθμός με τα db στις ετικέτες των ελαστικών είναι αντιπροσωπευτικός;
Ένα λάστιχο με 69 και έβαλε 71 έχει διαφορά που θα την αντιληφθεί κάποιος; -
@gtsartsal said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο και επειδή όλο και περισσότερο ακούω για όσο το δυνατόν αθόρυβα ελαστικά.
Ο αριθμός με τα db στις ετικέτες των ελαστικών είναι αντιπροσωπευτικός;
Ένα λάστιχο με 69 και έβαλε 71 έχει διαφορά που θα την αντιληφθεί κάποιος;Βεβαίως! Κάθε 10db αύξηση, είναι διπλασιασμός της έντασης. Αν μάλιστα ο παραγόμενος ήχος περιλαμβάνει και συχνότητες κοντά στα 1000Hz η και λίγο πιο πάνω, (εκεί έχουμε μεγάλη ακουστότητα) είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Και η συχνότητα του ήχου ανεβαίνει με την ταχύτητα. 2-3 db κάνουν αισθητή διαφορά.
-
Έχω σχεδόν καταλήξει σε Goodyear all season vector gen3 διάσταση 215/65/16. Το θέμα μου είναι ότι με δείκτη V που έχουν όλοι στην Ελλάδα (το Η έχει έλλειψη) έχει βαθμό καταλανωσης c , στο βρεγμένο Β και θόρυβο 72db.
Αντίστοιχα το ιδιο ακριβός λάστιχο με δείκτη Η έχει βαθμό κατανάλωσης A , στο βρεγμένο Β και θόρυβο 71db.
Φυσικά για το αμάξι μου αυτές οι ταχύτητες είναι απλησίαστες οπότε δεν με αφορά αυτός ο δείκτης. Θα ήθελα να έχει τον H προφανώς. Ποια η διαφορά του ελαστικού ανάμεσα σε αυτούς τους δύο δείκτες? Γιατί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στη καταλανωση? Να προχωρήσω στην αγορά του V ? -
Διπλασιασμός της έντασης είναι στην θεωρία, αλλά στο αυτί δεν είναι έτσι.
Το αυτί λοιπόν καταλαβαίνει διπλασιασμό της έντασης στα 10 db: https://www.acousti-tech.com/en/blog/detail/sound-level-and-auditory-perception-4129
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]