-
-
@nicktsaf said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα δόθηκε η παραγγελία : Toyota Yaris Cross Hybrid Style σε γκρι.
Η αναμονή εξακολουθεί και είναι 12 μήνες!!!
Υπομονή....YPOMONH FILE AN KAI....GIA MENA DEN AJIEZEI...OYTE H ANAMONH OYTE TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΙΛΕ...ΟΥΤΕ ΟΙ 2 ΑΝΑΤΙΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ....ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟς ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΣΤΙΛΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΦΑΩ 2 ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙς ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΚΤΙΒ ΠΛΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ...ΑΛΛΙΩς ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΛΛΟΥ....ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟς ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ....ΑΛΛΑ...ΟΠΩς ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ...ΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ...
Σας παρακαλούμε να γράφετε με πεζά (μικρά) Ελληνικά, όπως ορίζει ο Κανονισμός. Ευχαριστούμε. {Admin}
-
@cptm said in Toyota Yaris Cross:
Σήμερα δόθηκε η παραγγελία : Toyota Yaris Cross Hybrid Style σε γκρι.
Η αναμονή εξακολουθεί και είναι 12 μήνες!!!
Υπομονή....YPOMONH FILE AN KAI....GIA MENA DEN AJIEZEI...OYTE H ANAMONH OYTE TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΙΛΕ...ΟΥΤΕ ΟΙ 2 ΑΝΑΤΙΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ....ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟς ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΣΤΙΛΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΘΑ ΦΑΩ 2 ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙς ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΕΤΥΧΕ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΚΤΙΒ ΠΛΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑ...ΑΛΛΙΩς ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΑΛΛΟΥ....ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟς ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ....ΑΛΛΑ...ΟΠΩς ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ...ΟΣΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ...
Σας παρακαλούμε να γράφετε με πεζά (μικρά) Ελληνικά, όπως ορίζει ο Κανονισμός. Ευχαριστούμε. {Admin}
Του χαλας ρε φιλε την διαθεση.Δεν αξιζει η αναμονη ειναι σχετικο.Με το καλο και στους δυο σας.
-
Αν δεν έχεις άμεση ανάγκη από όχημα δεν πειράζει ο χρόνος στην αναμονή αλλά μόνο αν αυξηθεί η τιμή.
-
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Αν δεν έχεις άμεση ανάγκη από όχημα δεν πειράζει ο χρόνος στην αναμονή αλλά μόνο αν αυξηθεί η τιμή.
Υπαρχει αυτοκινητο , αλλα η αναμονη οντως ειναι μεγαλη!!
Οσο αφορα την αυξηση κανεις δεν γνωριζει αν θα αυξηθει και ποσο.... -
Να έχεις την αναμονή που είναι μεγάλη αλλά να έχεις κ την αγωνία πόσο αύξηση μπορεί να φας.
Αυτό είναι τραγικό. -
Οσο αφορα την αυξηση κανεις δεν γνωριζει αν θα αυξηθει και ποσο....Μα εγώ γι αυτό θα ακυρωνα γιατί μου λέει το ο ίδιος ο αντιπρόσωπος με το χέρι στη καρδιά θα φας 2 ανατιμήσεις όχι 1..γιατί η Toyota κάνει κάθε Ιούνιο και Ιανουαρίο και εγώ θα παραλάμβαναν Φεβρουάριο του 24...θα πηγαινε το Yaris 28.000!!!!ποιο το Yaris!!!!ε όχι ρε πούστηδες δε σας τα δίνω ούτε περιμένω...δε στο λέω να σε ξενερώσω απλώς η πραγματικότητα είναι αυτή...είπα να κάνω υπομονή γιατί κι εγώ είχα αμάξι...να κάνει τη δουλειά της...αλλά η αύξηση παραπαει...
Μα καλά θα μου πεις γιατί το παρήγγειλες;ειμουν τυχερός και μου έκατσε η ακύρωση...αλλιώς θα πήγαινα σε KIA STONIC ή nissan Juke..στην ουσία μόνο την υβριδική τεχνολογία πληρώνεις...αλλά αυτό με την αναμονή και την ανοιχτή τιμή είναι τραγικό στη Toyota δυστυχώς...
Και θα συμφωνήσω 100% με έναν εδώ μέσα που μου δε πει ότι blind spot detection και αναδιπλούμενος καθρέφτες για τη πόλη είναι SOS!!!ούτε αυτά έχει...όπως επίσης πίσω πλαφονιερα και οι πόρτες πίσω δεν ανοίγουν αρκετά αν έχεις παιδιά με καθίσματα..αυτά για μένα...αλλά...δε μπορείς να τα έχεις όλα σε αυτή την ζωή!!!
Γενικά είναι δύσκολη εποχή για αγορά αυτοκινήτου...όμως σε γενικές γραμμές το αμάξι αξίζει και έχει και θα έχει πολύ καλήεταπολωληση ειδικά στην Ελλάδα!!! -
@chrisk6 said in Toyota Yaris Cross:
Να έχεις την αναμονή που είναι μεγάλη αλλά να έχεις κ την αγωνία πόσο αύξηση μπορεί να φας.
Αυτό είναι τραγικό...και στο τέλος της αναμονής να σου δίνουν απλά ένα Yaris.. αξία ανεκτίμητη!
-
Δεν ξέρω αν θα συνεχιστουν με το ίδιο παττερν οι αυξήσεις. Σίγουρα τίμιο που ενημερώνουν αλλά δεν έχει καμία λογική να πάει 25 η βασική έκδοση και 28 η μεσαια.
-
Οσο αφορα την αυξηση κανεις δεν γνωριζει αν θα αυξηθει και ποσο....Από την άλλη αν δεν βαλεις ποτε παραγγελία να παιρνεις σειρά δεν θα έρθει και ποτε. Τι να πω. Βάλε μια να τρέχει και αν βρεις κάτι άλλο πάρε αυτό και ζητα πίσω τη μικρη προκαταβολη για το YC.
-
Οσο αφορα την αυξηση κανεις δεν γνωριζει αν θα αυξηθει και ποσο....Από την άλλη αν δεν βαλεις ποτε παραγγελία να παιρνεις σειρά δεν θα έρθει και ποτε. Τι να πω. Βάλε μια να τρέχει και αν βρεις κάτι άλλο πάρε αυτό και ζητα πίσω τη μικρη προκαταβολη για το YC.
Με αυτη ακριβως τη λογικη το εκανα και εγω!!
τελος αυτης της βδομαδας αρχες της επομενης παραλαμβανω...ουφφφφφ -
Μερικές πρώτες εντυπώσεις, τώρα που έκανε 1.200χλμ το αυτοκίνητο και επίσης το ΣΚ το είχα εγώ κυρίως. Έτσι πήγα μια καταδρομική Χαλκίδα (χωρίς οικογένεια) για έναν σοβαρό λόγο υγείας. Μετά πήγα Μαρκόπουλο το απόγευμα σε παιδικό πάρτυ και Κυριακή στο Πέραμα σε έναν ξάδερφο. Οπότε έκανα αρκετά χιλιόμετρα ως οδηγός, τόσο σε εθνική όσο και σε ΑΟ, πόλη κλπ.
Το αυτοκίνητο είναι αρκετά καλύτερο από ότι το περίμενα, ομολογώ ότι ειδικά στο ταξίδι το περίμενα αρκετά χειρότερο, ενώ είναι αντικειμενικά πολύ καλό.
Πήγα σβέλτα και γυρισα λιγο πιο σβέλτα, δλδ ήμουν στα 130-150 σο πήγαινε και 140-150 στο γύρνα (δεν είχα παιδί μαζί είπαμε, μόνο τον πατέρα μου). Στην Ε.Ο με πέρασαν μόνο τα εξής: Subaru Impreza STi, Merc C230 Kompressor, 3008, Volvo V40 & Ford Focus. Όλοι ταξίδευαν με 100-110χαω, εκτός από ένα Τέσλα που πήγαινε με 100χαω. Κανείς δεν θέλει να κάψει και αφού είμαστε στο θέμα, 5.7 στο πήγαινε και 6 στο γύρνα – το πήγαινε ήταν με normal mode, ο γύρνα με power mode.
To αυτοκίνητο επιταχύνει εξαιρετικά στο 80-110, 100-130 και 120-150 για προσπεράσεις, δεν το περίμενα. Επίσης, στο τέρμα γκάζι βουήζει λιγότερο από την Κορόλα (!!) και η χροιά του ήχου είναι πιο ωραία από την Κορόλα, πιο σπορτίφ (όσο μπορεί να είναι), μου θύμισε την διαφορά της 116 που είχα με την ίδια 3κύλινδρη. Από την άλλη στο μισό γκάζι η αίσθηση «πατιναρίσματος» είναι πιο έντονη, δεν ξέρω γιατί όμως. Νοιώθεις σαν να ζορίζεται πιο πολύ το σύστημα (δεν ισχύει αίσθηση είναι), όμως επιταχύνει πολύ καλά τουλάχιστον. Βέβαια να σημειώσω ότι η διαφορά βάρους με το απλό Yaris είναι αισθητή στην σπιρτάδα.
Το ταξίδι μέχρι τα 120-130χαω είναι σούπερ, μετά αρχίσουν οι αεροδυναμικοί θόρυβοι (νομίζω από καθρέπτες ή κολώνες ή όλα μαζί!) και από τα 150 και πάνω είναι πολύ έντονοι, τόσο που το μοτέρ δεν ακούγεται καθόλου! Γενικά στα 130 ταξιδεύεις χωρίς θόρυβο από μηχανή και ανεκτά από αεροδυναμική ώστε να μπορείς να μιλήσεις.
Η οδική συμπεριφορά είναι εξαιρετική, με την ανάρτηση να ελέγχει το αμάξωμα πάρα πολύ καλά, χωρίς πλεύσεις και είναι ελαφρώς σκληρή χωρίς να ενοχλεί όμως στην άνεση, απλά το καταλαβαίνεις στις ανωμαλίες του οδοστρώματος που δεν πλέει καθόλου, επανέρχεται αμέσως χωρίς ταλαντώσεις. Στρίβει πολύ καλά και εμπνέει σιγουριά, δεν το περίμενα τόσο καλό, μου θύμισε λίγο το Puma και χαμογέλασα χωρίς να το θέλω. Στο συγκεκριμένο τομέα τοποθετείται μαζί με τα άλλα κορυφαία στην κορυφή της κατηγορίας του. Πραγματικά οδηγήστε το και θα καταλάβετε.
Μου έκανε εντύπωση (αρνητική) ότι ενώ ο ηλεκτροκινητήρας είναι πιο δυνατό από αυτόν στην Κορόλα μου και άρα θεωρητικά μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα ηλεκτρικά, αυτό δεν συμβαίνει! Ο θερμικός μπαίνει πιο εύκολα μπροστά, εννοώ με λιγότερο γκάζι από ότι στην Κορόλα. Επίσης στην ΕΟ ενώ θεωρητικά μπορεί μέχρι τα 130 χάω να πάει ηλεκτρικά (η Κορόλα το κάνει μέχρι τα 120), δεν το είδα στην πράξη.
Η ποιότητα είναι χαμηλή ναι και φαίνεται σε σημεία όπως το τιμόνι, οι επενδύσεις στις πόρτες κλπ. Αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό, τουλάχιστον για τις €21.000 που κόστισε και σίγουρα αυτά τα χρήματα δικαιολογούνται μέχρι σεντ στο ταξίδι και στην πόλη, το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό και δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θα κάνω ταξίδι με συμβιβασμούς και τελικά μια χαρά το ευχαριστήθηκα, ακόμα και ο πατέρας μου (θυμίζω οδηγεί bmw e46 330xi) μίλησε πολύ θετικά για την άνεση, οδική συμπεριφορά και γενικά το πόσο καλά ταξίδευε.
Κάτι άλλο που θέλω να σημειώσω είναι ο εξοπλισμός. Όσοι με διαβάζουν αρκετά ξέρουν ότι είμαι γκατζετάκιας και γενικά πολλές φορές θέλω εξοπλισμό της υπερβολής. Τελικά δεν με ενοχλεί και τόσο η βασική έκδοση, αφού τα περισσότερα χρήσιμα σε εμένα για την καθημερινότητά μου τα έχει. Εάν μπορούσα να φτιάξω custom έκδοση, όπως π.χ. μπορείς στους Γερμανούς, θα ήθελα το εξής, Ένα Yaris Cross Active με επιπλέον εξοπλισμό:
- list itemΦώτα LED
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπετες
- Ασύρματο CarPlay
- Ηλεκτρικά ανοιγόμενη 5η πόρτα
- Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός/πίσω
Τίποτε άλλο!! Και ναι θεωρώ ότι δεν αξίζει η διαφορά τιμή με το Style, ενώ θα πλήρωνα ευχαρίστως αυτά τα χρήματα (€3.000) για να έχει αυτά τα 5 επιπλέον έξτρα στοιχεία εξοπλισμού, τα οποία άνετα καλύπτονται σαν διαφορά τιμή με αυτά τα χρήματα.
Το ιδανικό μου Yaris Cross (μάλλον όνειρο θα μείνει) θα ήταν με το εξοπλισμό που αναφέρω και το νέο υβριδικό σύνολο της Κορόλα με τα 140 άλογα, το ιδανικό μου αυτοκίνητο! -
Ωραιος ο fanis75 γισ αλλη μια φορα
-
@fanis75 Μας ψηνεις Δευτεριάτικα!
Αντε βρες χρόνο να πάμε για τα φώτα και να τσεκάρουμε και τις υποδοχές για τον ατμοσφαιρικό !Παντως αυτά που θες και εσύ δεν υπάρχουν σε καμία εκδοση όλα μαζι!
Πρέπει να πας σε premier με extra τους αισθητήρες -
Αντε βρες χρόνο να πάμε για τα φώτα και να τσεκάρουμε και τις υποδοχές για τον ατμοσφαιρικό !
Παντως αυτά που θες και εσύ δεν υπάρχουν σε καμία εκδοση όλα μαζι!
Πρέπει να πας σε premier με extra τους αισθητήρεςΘα πάμε....υπομονή!!
Το ξέρω ότι δεν υπάρχουν πουθενά, για αυτό είπα "εαν μπορούσα να το κάνω όπως οι Γερμανοί"...premier και 33-34.000 με τίποτα!! Οπότε μια χαρά βολεύει για αμάξι της γυναίκας η Active. Δεν μου έλλειψε κάτι το ΣΚ που το είχα, και τους χάρτες μου είχα με το καλώδιο (έχω ασύρματο carplay στην Corolla με ανταπτοράκι, μια χαρά).
-
Οπότε μια χαρά βολεύει για αμάξι της γυναίκας η Active.
Χμμμ γιατι το βλεπω να γινεται αμαξι του Φανη σιγα σιγα και οχι της γυναικας
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Οπότε μια χαρά βολεύει για αμάξι της γυναίκας η Active.
-
@alex-mix said in Toyota Yaris Cross:
Μπα....!!! Δεν το δίνει, θέλει αψηλό.
Άσε που η Κορόλα είναι καλύτερη συνολικά, οπότε δεν την δίνω εγώ....χαχαχα!
-
Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Σήμερα το απόγευμα παραλαμβάνω επιτέλους μετά από 15 μήνες αναμονής. Μπορεί κανείς να επισημάνει τα σημεία που πρέπει να τσεκαρω πριν παραλάβω?
-
@tony85 said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπέρα σε όλους παιδιά. Σήμερα το απόγευμα παραλαμβάνω επιτέλους μετά από 15 μήνες αναμονής. Μπορεί κανείς να επισημάνει τα σημεία που πρέπει να τσεκαρω πριν παραλάβω?
Δυστυχώς τα πάντα φίλε μου. Τώρα τελευταία η Toyota δεν φημίζεται για το προσεκτικό της pdi (αν λεγεται ετσι)
Toyota Yaris Cross