-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Σε ολες τις περιπτωσεις? Επιπεδο/επικλεινές
Κανονικά ναι, αλλά ο τόσο ψυχαναγκασμός είναι κυρίως σημαντικός σε δρόμο με μεγάλη κλίση. Σε ίσιο δρόμο εγώ δεν ασχολούμαι, απλά βάζω P και αφήνω το ηλεκτρικό χειρόφρενο να εμπλακεί μόνο του. Σε μεγάλη κλίση όμως, ναι κάνω την παραπάνω διαδικασί.
και στην παγωνιά...? αφου γίνει η διαδικασία λυνεις το χειρόφρενο?
-
Σε αυτοκίνητο με ηλεκτρικό χειρόφρενο, σε αφήνει να το βγάλεις εκτός;
-
@antonakis said in Toyota Corolla Cross:
Στο οπελ μου ναι. Αν και ειναι ηλεκτρικό δεν εμπλεκεται αυτόματα.
Μόνο η αποσυμπλεξη γίνεται αυτοματα οταν βάλεις πρωτη να φύγεις.Σε peugeot 5007 (παλιο μοντελο) μπαίνει μονο του μολις σβήσει το αυτοκίνητο και αν θελεις το αποσυμπλεκεις εσυ μετά.
-
και στην παγωνιά...? αφου γίνει η διαδικασία λυνεις το χειρόφρενο?
Εαν ειναι ηλεκτρικό όχι. Εαν είναι μηχανικό, στο πολύ κρύο πρέπει αλλά μετά εξαρτάται πόσο ασφαλές είναι το μπλοκάρισμα μόνο με το κιβώτιο.
-
Τα ηλεκτρικά βρακιά, θέλουνε και γειωμένους...
Τουλάχιστον τα περισσότερα αν όχι όλα τα ηλ. χειρόφρενα, δεν έχουν συρματόσκοινο, άρα δεν φοβάσαι μην παγώσουν. Αν κάποιος είναι γνώστης ας βεβαιώσει ή απορρίψει.
Πράγματι, για την απορία του @antonakis κανείς;Edit. ενδιάμεσα υπήρξαν απαντήσεις.
-
Ναι σε αφήνει. Τουλάχιστον σε όσα έχω οδηγήσει εγω...δεν τα έχω δοκιμάσει όλα!
-
Δηλαδή τα εκατοντάδες εκατομμύρια αυτομάτων αυτοκινήτων σε όλο τον πλανήτη, που δεν ακολουθούν αυτά τα ψυχαναγκαστικά κάποιου γιουτούμπερ, είναι χαλασμένα;
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Δηλαδή τα εκατοντάδες εκατομμύρια αυτομάτων αυτοκινήτων σε όλο τον πλανήτη, που δεν ακολουθούν αυτά τα ψυχαναγκαστικά κάποιου γιουτούμπερ, είναι χαλασμένα;
Μπορεί να είναι influencer, οπότε έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η γνώμη του.
-
Βασικά νομίζω ότι κυρίως Αμερική, γίνονται πολλά ατυχήματα με ανθρώπους που δεν "κουμπωσε¨ καλά το κιβώτιο σε P, εκεί γενικά δεν βάζουν χειρόφρενο για κάποιο λόγο και τους πάτησε το ίδιο το αμάξι τους...
Ίσως κάτι με το IQ δυτικά του ατλαντικού. -
Βασικά νομίζω ότι κυρίως Αμερική, γίνονται πολλά ατυχήματα με ανθρώπους που δεν "κουμπωσε¨ καλά το κιβώτιο σε P, εκεί γενικά δεν βάζουν χειρόφρενο για κάποιο λόγο και τους πάτησε το ίδιο το αμάξι τους...
Ίσως κάτι με το IQ δυτικά του ατλαντικού.Υπήρχε ένα τρομερό σκάνδαλο με το ηλεκτρικό χειρόφρενο των FCA που απεμπλεκε μόνο του.. κυριολεκτικά τους έλιωναν τα αυτοκίνητά τους.
-
Α γεια σου ναι. Αλλά ισχύει ότι γενικά αυτοί δεν βάζουν χειρόφρενο, παρά μόνο σε μεγάλες κλίσεις.
-
Feedback σχετικά με σκαλίσματα στο ΨΨ και λοιπές παρατηρήσεις-σεντονάκι!
-
Λαστιχένια "πατάκια" για τις θήκες = 100% μπαίνετε άφοβα!
-
Προστατευτικές μεμβράνες για οθόνες και piano black = 30% ψιλομούφα...μην ασχοληθείτε καλύτερα
-
Led για πίσω φλας = 100%...must για μένα γιατί συγχρονίζει με τους καθρέφτες που είναι επίσης led
Επίσης μέτρησα την απόσταση από κάτω και όντως τα 16εκ τα κάνει η κωλοεξάτμιση.
Τα ψαλίδια είναι στα 20εκ.
Με λίγο καλύτερη μελέτη σίγουρα θα μπορούσα να κερδίσουν 3-4εκ αλλά μάλλον δεν ασχολήθηκαν. Το κοντινοτερο μηχανικό μέρος είναι η πίσω αντιστρεπτική...το πίσω μοτέρ είναι αρκετά πάνω για να δεχτώ ότι επηρεάζεται με κάποιο τρόπο από τις θερμοκρασίες. Στην τελική ας του έφτιαχναν ένα προστατευτικό.
-
-
Ευτυχώς δεν μέτρησε και στο corolla απόσταση από το έδαφος ο Μότης όπως είχε κάνει στο yaris cross να το βγάλει 50 εκατοστά!
Για να πάρετε μια γεύση γιατί εσείς δεν ξέρετε είχε μετρήσει 28.5 εκατοστά πίσω στο γιαρις και 27 μπροστά! Υπάρχει και βίντεο στο κανάλι του... -
Προφανώς και όχι. Μιλάμε για τον απόλυτα σωστό τρόπο, κυρίως για την προστασία του αυτόματου κιβωτίου. Για αυτό π.χ. το αυτόματο του πατέρα μου στα 270.000χλμ δεν έχει κάνει κιχ και ξέρω άλλους με ίδιο αυτόματο που στα 150-200.000χλμ έχουν προβλήματα.
-
Με τα μπροστινά φλας έχει ασχοληθεί κανείς για led? Σε Active Plus cc.
-
@stefan147
Easter egg και μέσα από φανάρι.. τι λες!!! -
Σήμερα ήρθε και η ειδοποίηση οτι μπορώ να παρακολουθώ την εξέλιξη στο myT
-
@stefan147
Easter egg και μέσα από φανάρι.. τι λες!!!Ναι ναι έχει παντού τέτοια! Αυτά ξέρανε να τα βάλουνε...κάτι άλλα πιο σημαντικά όχι!
-
Stef τα λαστιχένια για ποτηροθήκες κλπ. κρύβουν τον ambient φωτισμό που βρίσκεται στον πάτο των θηκών ή όχι; Σκέφτομαι να τα παραγγείλω και εγώ. Βρήκα την πίεση ελαστικών, πολύ χρήσιμο που την απεικονίζει real time, όταν ζεστάθηκαν τα ελαστικά ήταν ακριβώς 25 bar και τα 4 (στο golf απλά προειδοποιούσε σε περίπτωση απώλειας πίεσης). Και κάτι που παρατήρησα σήμερα, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν στον ήλιο όλη μέρα η πανοραμική ήταν κρύα, οπότε μάλλον έχει μονωτική επικάλυψη, αντιθέτως, η παλιά ηλιοροφή έκαιγε.
-
Δεν εχεις κανένα θέμα. Δεν καλύπτουν τπτ. Πετάς κλειδιά κτλ μέσα και δε βροντάει ο τόπος. Σημαντικό γιατί δεν είνια ότι έχει πληθώρα θηκών.
Το σύστημα του Golf δεν είναι με dedicated αισθητήρα ανά τροχό. Μετράει διάμετρο το abs κι αν βγει εκτός σου βαράει καμπανάκι. Ενώ ο αισθητήρας δείχνει real time πίεση.
Toyota Corolla Cross