-
@pgp737ng said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
![0_1676727186523_70A44625-FD19-42F9-ADAE-25C468186891.pic](Uploading 100%)
???
-
Περι κρέατος και επειδή τυχαία διάβασα σήμερα συνέντευξη του Έλληνα πρώην πρωταθλητή bodybuilding Γιάννη Μάγκου που έκανε μεταμόσχευση νεφρού η φυσιολογική λήψη πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης που ακολουθεί πλέον είναι στο 0,8-1,2 ανά σωματικό κιλό, ότι αναφέρει δηλαδή και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μα και εμπειρικά να το δεις, δες στο περιβάλλον σου ποιος υποστηρίζει την μεγάλη κατανάλωση κρέατος και δες το σώμα του. Ούτε μελέτες πανεπιστημίων χρειάζεται, ούτε τίποτα. Τις περισσότερες φορές είναι εμφανέστατη η λανθασμένη διατροφή από την παχυσαρκία του.
Δεν υπάρχει γεύμα που να μην υπάρχει κρέας (ακόμα και στην χειρότερη μορφή του "αλλαντικό"), έστω και σαν συνοδευτικό!!! Παράγοντας κρεατοφαγία
Περπατάω κάθε μέρα γύρω στα 9 χλμ πήγαινε - έλα στην δουλειά. Πάω 1-2 φορές σούπερ μάρκετ με τα πόδια (ακόμα και μεγάλο)! Παράγοντας γυμναστική
Ο πατέρας μου είναι 1,75 και άρχισε να παχαίνει χωρίς να έχει περίεργους δείκτες (ζάχαρα κλπ κλπ) μετά τα 45 έτη (μέχρι τότε ήταν γύρω στα 70κιλα) ΚΑΙ η μητέρα μου είναι 1,50 και με περίπου ιδιο τρόπο ζωής με εμένα (περπάτημα για δουλειές κλπ) ποτέ δεν πέρασε τα 50 κιλα! Παράγοντας κληρονομικότητα
Δουλεύω μπροστά σε Η/Υ. Παράγοντας εργασία
Κατάλαβες τι εννοώ πολλοί παράγοντες;;;Υποστηρίζω φανατικά την κατανάλωση κρέατος!!!
Είμαι 1.65 και για να φύγω από τα 55κιλα έπρεπε να πάω φαντάρος! Από τοτε παίζω από 60 εως 65
@gatoz , @fanis75 , @mastoras78 , @criuser και @harisma23 μπορούν να το πιστοποιήσουν!!! -
Πρώτα από όλα η απόσταση των κιλών από το ύψος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο διότι μπορεί αν αποτελείται από λίπος και όχι μυϊκό ιστό. Είναι ένα δείγμα καλού βάρους αλλά θέλει περαιτέρω εξέταση.
Ξέρω άνθρωπο που στα 25 του είχε χοληστερίνη και ήταν σωματαρα ( ψηλός, πλάτες, σιξ πακς κτλ) αλλά έτρωγε βρόμικα συχνά
Εσυ μπορεί να είσαι ότι θέλεις, το θέμα που θίγω εγώ είναι η προσοχή και την στηρίζω μέσω σοβαρών μελετών και μέσω ανακοινώσεων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.
Γενικά ας προσπαθήσουμε λίγο να είμαστε μια έστω λίγο καλύτερη γενιά από τις προηγούμενες. Είμαστε ως χώρα οι τελευταίοι των τελευταίων στα πάντα. Δεν υπάρχει αρνητικός δείκτης που να μην είμαστε πρωτοι.
Προφανώς μεγαλώσαμε με λάθος έθιμα και απόψεις. Ας κάνουμε μια προσπάθεια ως νεότεροι. -
Πρώτα από όλα η απόσταση των κιλών από το ύψος δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο διότι μπορεί αν αποτελείται από λίπος και όχι μυϊκό ιστό. Είναι ένα δείγμα καλού βάρους αλλά θέλει περαιτέρω εξέταση.
Εσυ μπορεί να είσαι ότι θέλεις, το θέμα που θίγω εγώ είναι μέσω σοβαρών μελετών και μέσω ανακονωνσεων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.
Γενικά ας προσπαθήσουμε λίγο να είμαστε μια έστω καλύτερη γενιά από τις προηγούμενες. Είμαστε ως χώρα οι τελευταίοι των τελευταίων στα πάντα. Δεν υπάρχει αρνητικός δείκτης που να μην είμαστε πρωτοι.
Προφανώς μεγαλώσαμε με λάθος έθιμα και απόψεις. Ας κάνουμε μια προσπάθεια ως νεότεροι.Ρε λαπ έλεος!!!! Περπατάω 9χλμ τη μέρα!! λες από τα 62 κιλά που είναι τώρα να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό λίπους από μυϊκούς ιστούς;;;
Λάθος έθιμα η μεσογειακή διατροφή;;; Πες το σε διατροφολόγους αυτό!!! Και αυτοί με βάση σοβαρές μελέτες και επιστημονικά δεδομένα σπούδασαν!!!
Πολλοί παράγοντες λέμε!!! Ξεκόλλα μόνο από τον ένα!!!
-
@nickthetrib said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εσυ μπορεί να είσαι ότι θέλεις, το θέμα που θίγω εγώ είναι μέσω σοβαρών μελετών και μέσω ανακονωνσεων του παγκόσμιου οργανισμού υγείας.
Γενικά ας προσπαθήσουμε λίγο να είμαστε μια έστω καλύτερη γενιά από τις προηγούμενες. Είμαστε ως χώρα οι τελευταίοι των τελευταίων στα πάντα. Δεν υπάρχει αρνητικός δείκτης που να μην είμαστε πρωτοι.
Προφανώς μεγαλώσαμε με λάθος έθιμα και απόψεις. Ας κάνουμε μια προσπάθεια ως νεότεροι.Ρε λαπ έλεος!!!! Περπατάω 9χλμ τη μέρα!! λες από τα 62 κιλά που είναι τώρα να είναι μεγαλύτερο το ποσοστό λίπους από μυϊκούς ιστούς;;;
Λάθος έθιμα η μεσογειακή διατροφή;;; Πες το σε διατροφολόγους αυτό!!! Και αυτοί με βάση σοβαρές μελέτες και επιστημονικά δεδομένα σπούδασαν!!!
Πολλοί παράγοντες λέμε!!! Ξεκόλλα μόνο από τον ένα!!!
Μεσογειακή διατροφή; Έχεις ιδέα τι σημαίνει μεσογειακή διατροφή; Ποιος που υπερκαταναλωνει κρέας κάνει χρήση της μεσογειακής διατροφής; Για ξανασκεψου τι έγραψες;
Προφανώς και δεν τρώει σύμφωνα με την μεσογειακή διατροφή! Νομίζει. Αλλά το "νομίζω"από την πραγματικότητα έχει μια απόσταση.
Επίσης θυμώνεις για πράγματα που προφανώς δεν έχεις ιδέα, το ποσοστό λίπους και η τοποθεσία του στο σωμα επηρεάζει την υγεία ακόμα και τον φαινομενικά λεπτών ανθρώπων. Μπορεί κάποιος να είναι στα κιλά σου και να έχει μεγάλο ποσοστό λίπους και να πάσχει και απο ζάχαρο.
Το ότι περπατάς 9χλμ την ημέρα είναι πάρα πολύ θετικό, αλλά....αν δεν κάνεις μετρήσεις λίπους δεν μπορείς να ξέρεις τα ποσοστά λίπους ακομα και με τόσο περπάτημα. Δεν είναι όλα τοσα απλά όσο νομίζεις.
-
@lap said in [Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]]
Προφανώς μεγαλώσαμε με λάθος έθιμα και απόψεις. Ας κάνουμε μια προσπάθεια ως νεότεροι.
Εδώ πάει η μεσογειακή διατροφή
-
Η υπερκατανάλωση κρέατος σου ήρθε ως επιφωτιση ή ως συνήθεια καθώς μεγάλωσες τη δεκαετία του 90 τρώγοντας πολλά κρέατα και αλλαντικά. Αυτό εννοώ ως έθιμο.
Μεγαλώσαμε λάθος όσον αφορά την διατροφή μας. Δεν τα ήξεραν τότε και οι γονείς μας. Πλέον έχουν γίνει μελέτες δεκαετιών. Γνωρίζουμε.
Ας προσπαθήσουμε ως νέα γενιά να το βελτιώσουμε. Αυτό το απλό λέω.
-
This post is deleted! -
Για 0,1 BMI δεν μας βάζει στην υψηλότερη βαθμίδα.
Γενικά είμαστε χάλια. Και το θέμα είναι τα νέα παιδιά. Οι γονείς τους όντας ανίδεοι, τα κάνουν παχύσαρκα. Καθίστε να δούμε μήπως στο μέλλον περάσουμε κατά πολύ το 25%
Από το 25% και πάνω ο άνθρωπος θεωρείται υπέρβαρος. Δηλαδή ο μέσος όρος των ανθρώπων στην χώρα μας φλερτάρει με το υπέρβαρο! Που προφανώς αυτό δεν αποτελείται από μυϊκό ιστό, αλλά από λίπος.
Ποιος; Η Ελλάδα με την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή!
-
ένα λεπτό βρε @lap γιατί με την τσίκνα δεν βλέπω τι γράφεις...
] -
#provatina_mono
-
#cholisterini_sto_theo
#spogkodis_egkefalopatheia_oeo
#mono_vitara -
This post is deleted! -
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
ένα λεπτό βρε @lap γιατί με την τσίκνα δεν βλέπω τι γράφεις...
]Κοίτα πάνω!!!!
-
Δεν καταλαβαίνω τους τσακωμούς. Αν δεν βλέπετε το πουλί σας, αλλάξτε διατροφή.
Απλή μέθοδος μέτρησης παχυσαρκίας. -
@super-t said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ξεκάθαρο correlation. Η Ελλάδα με κόκκινο και πράσινο, τα υπόλοιπα, οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και η Νορβηγία.
Μπλε πάνω από BMI 30, πορτοκαλί πάνω από 25.
Body mass index (BMI) is a value derived from the mass (weight) and height of a person.
Major adult BMI classifications are ... overweight (25 to 29.9), and obese (30 or more).Πρέπει να ομαδοποιήσεις τα αποτελέσματα σύμφωνα με το ύψος. Τώρα είναι χύμα δεν μπορεί να βγει έγκυρο αποτέλεσμα διότι αυτό που ψάχνεις έχει ως βασικό παράγοντα το ύψος και στον πίνακα σου δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτό.
Για παράδειγμα σε πληθυσμούς με παρόμοιο ύψος όπως Ιταλοί και Έλληνες οι διαφορές είναι σημαντικές. Προφανώς αυτή η σύγκριση εχει βαρύτητα.
-
Μα το BMI βγαίνει απο ύψος και βάρος αν ανέβασε στατιστική με BMI τότε έχει υπολογιστεί το ύψος
-
Από όσο γνωρίζω ανάλογα το ύψος αλλάζει και η βαρύτητα του δείκτη μεταξύ ανθρώπων.
Δηλαδή το ύψος επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό την εξαγωγή του δείκτη σε κάθε άνθρωπο.
Για αυτό λένε καλύτερα να είναι σε παρόμοιο ύψος όταν συγκρίνεις δύο BMI
-
Ωραία μαλώσαμε και σήμερα..... Πέρασε η μισή μέρα...
Τώρα για το υπόλοιπο της ημέρας, να συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]