-
Οι απώλειες των Ουκρανών είναι δευτερεύουσας σημασίας. Όσες και να 'χουν, για την πατρίδα τους πολεμάνε. Ή θα σταματήσουν και θα παραδοθούν, δεν έχουν άλλη επιλογή.
Για τους Ρώσους όμως δείχνουν το κόστος που πληρώνουν σε σχέση με τα οφέλη τους απ' αυτό τον πόλεμο. Όσο μεγαλύτερο, τόσες περισσότερες οι 2ες σκέψεις για ειρήνη.
Γι' αυτό και είναι σημαντική η στρατιωτική ενίσχυση από το ΝΑΤΟ. Και γι' αυτό προφανώς δεν τους δίνουν και πιο επιθετικά όπλα για να μπορούν να χτυπήσουν και μέσα στη Ρωσία. -
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Trollάρεις;
Να τρολλάρω ; ρεύμα ολο κοβόταν ίντερνετ νετφιξ δεν είχαν ... αυτά για την κόρη .
ενας αστυνομικός στο χωριό του ΤΟΝΙΣΕ εγω προσέχω τον παππού μη φοβάσαι για να πάρει κανα δωράκι
ααα και στα σύνορα του έριξαν πρόστιμο γιατί είχε λήξει δυο μέρες το αλβανικό ΚΤΕΟ .
και αυτός λεει μόνο με λεωφορείο την επόμενη φορά ... και μόνος του!
-
Στο προγραμμα ειναι κι αυτα. Βρισκονται εκει που βρισκομασταν εμεις τη δεκαετια του 70. Ξεκολησαν ομως απο το 50. Για αυτους προοδος ειναι.
-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Καμία τύχη….
Σοκαριστικό!!!
Τι είναι αυτά τα...stugna , έχουν και δικά τους και τους έχουμε στείλει ένα σκασμό javelin και εκείνα τα μιας χρήσης nlaw που μπορεί να τα χειριστεί και μικρό παιδί.
Υπεροπλία οι Ουκρανοί.Εν τω μεταξύ με στεναχώρησε πολύ το βίντεο αυτό , σε ανοιχτό χώρο , φαίνεται ότι κουβαλούσαν και κάποιο τραυματισμένο οι δύο Ρώσοι ανάμεσα τους , δεν ήξεραν που πατούσαν και που βρίσκονταν μάλλον μέσα σε ναορκοπέδιο , σαν χαμένοι , χωρίς καμία υποστήριξη και κάποιος τυπάκος απο ... πόσο μακρυά δεν ξέρω τους εξαύλωσε!!!!
Σε άρμα ναι να το χρησιμοποιούσα , αλλά σε ανθρώπους και μάλιστα έναν εξ αυτούς τραυματισμένο εγώ προσωπικά δεν θα πατούσα το κουμπί .
-
Αυτος ειναι ο πολεμος.
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Υπεροπλία οι Ουκρανοί.
Αυτό φαντάζομαι ήταν αστεϊσμός.
-
Να ριχνεις αντιαρματικα βληματα κατα μεμονομενων στοιχειων πεζικου δειχνει τρομερη απελπισια. Απο στρατιωτικης σκοπιας δεν ασχολησε καν ωστε να μη προδωσεις τη θεση σου.
-
Από στρατιωτικής άποψης είναι γελοία η χρήση αυτού του όπλου από τόσο μικρή απόσταση που αρκούσαν δύο ριπες τυφεκίου, αλλά ως σκηνοθετημένη προπαγάνδα εκτέλεσης (Ίσως αιχμαλώτων) με κάλυψη από πολλαπλές κάμερες, έχει άρτια παραγωγή.
Απ τη στιγμή που οι Ρώσοι είναι εισβολείς δεν έχουν τη συμπάθεια του κοινού, αυτό όμως που διαφεύγει σε όσους περιμένουν την ήττα τους, νομοτελειακά κάποια στιγμή στο μέλλον, είναι πως η παράταση της σύγκρουσης επ αόριστο τους βολεύει και βαρύνει πολύ περισσότερο τους αμάχους και πρόσφυγες.
-
-
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1434824/schedio-mpainten-gia-eirineysi-stin-oykrania/
Εχω πολλές φορές γράψει για την κυνικότητα των διεθνών σχέσεων...
Αφού λοιπόν ξεσηκώσανε τον ηθοποιό να το παίξει ηγέτης και αφού έκαναν το μεγάλο σκυλί να αρχίσει τα δαγκώματα, τώρα πλέον οι ηθικοί αυτουργοί...
Διάλλειμα εδώ...
Ο Τράμπ που δεν έκανε πολέμους ήταν ο έτσι και ο αλλιώς...
Ενώ οι δημοκρατικοί που είναι με τους δικαιωματιστές ξεκινάνε τους πολέμους για πλάκα και είναι τόσο ανόητοι που δεν ξέρουν να τους τελειώνουν...Τέλος του διαλλείματος.
Οι ηθικοί αυτουργοί λοιπόν, λένε ξεδιάντροπα, ειρήνη έναντι εδάφους...
Εμείς που τρέχαμε από πίσω, να το ξαναδούμε πόσο εύκολα το λένε, γιατί μπορεί να το ξαναπούνε σε εμάς αύριο.
Ο ηθοποιός εύκολα θα έχει την τύχη του Τσαουσέσκου .
Αρχισε και η γεροντική άνοια να καταλαβαίνει, ότι ο μεγάλος σκύλος δεν γίνεται να χάσει, γιατί χάνεται και ο ίδιος και θα βρεθούν πάντα κάποιοι με λογική Σαμψών.
Σκεφτείτε τίποτα 65άρηδες+ στρατηγούς καριέρας, που έμειναν γεροντοπαλλήκαρα, πόσο εύκολα μπορούν να πατήσουν το κουμπί.
Ο κυνισμός λοιπόν των δημοσίων σχέσεων έχει το νέο σλόγκαν για τους αδύναμους. Ειρήνη έναντι εδάφους...
Εννοείται ότι τέτοιες συμφωνίες θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη, αφού πλέον η λογική της Ελβετίας και της παλλαϊκής άμυνας, απέναντι σε όποιον μεγάλο, θα μπει στο τραπέζι, μια και ο άλλος μεγάλος έχει ανόητους στο τιμόνι.
-
Shell reports highest profits in 115 years
Profits hit $39.9bn (£32.2bn) in 2022, double last year's total and the highest in its 115-year history.
Energy firms have seen record earnings since oil and gas prices jumped following the invasion of Ukraine.
Μιλάμε για εταιρίες που την τελευταία 5ετία είχαν κάνει αποεπενδύσεις πολλών δεκάδων (εκατοντάδων συνολικά) δισεκατομμύριων στους υδρογονάνθρακες, κι ήρθε καπάκι κι έκατσε ο πόλεμος... πως τα φέρνει η ζωή...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1434824/schedio-mpainten-gia-eirineysi-stin-oykrania/
Ποιον να πιστέψεις; Ο ένας έτσι, ο άλλος γιουβέτσι...
-
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Shell reports highest profits in 115 years
Profits hit $39.9bn (£32.2bn) in 2022, double last year's total and the highest in its 115-year history.
Energy firms have seen record earnings since oil and gas prices jumped following the invasion of Ukraine.
Μιλάμε για εταιρίες που την τελευταία 5ετία είχαν κάνει αποεπενδύσεις πολλών δεκάδων (εκατοντάδων συνολικά) δισεκατομμύριων στους υδρογονάνθρακες, κι ήρθε καπάκι κι έκατσε ο πόλεμος... πως τα φέρνει η ζωή...
Τα κέρδη θα πάνε για τα πρατήρια ... ηλεκτρικού ρεύματος και τα power banks που θα εχουν για να μην πέφτει το σύστημα της ΔΕΗ . Θυμήσου το...
-
-
Τι φταίνε τώρα τα φανταράκια μή επαγγελματίες και χωρίς σοβαρή εκπαίδευση να σκοτώνονται ή στην καλύτερη να καταστρέφουν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους για τον εγωισμό των στρατηγών , των αξιωματικών , και του Ζελένσκι...
Τράβηξε πάρα πολύ αυτός ο πόλεμος , ήρωες οι αμυνόμενοι , μπράβο τους θα μείνουν στην ιστορία αλλά έπρεπε εδώ και καιρό να βρεθεί λύση για την ειρήνη και ανακωχή.
Απειθαρχία , μπινελίκια στους ανωτέρους μου και καλύτερα 10 χρόνια φυλακή παρά θάνατος χωρίς καμία αξία και αναγνώριση.
Ακόμη θυμάμαι τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η εισβολή των Ρώσων , με χιλιάδες αυτοκίνητα Ουκρανών να προσπαθούν να φύγουν για Πολωνία και τους Ουκρανούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς να κατεβάζουν απο τα αυτοκίνητα τους άνδρες κάτω απο 60 χρονών με την βία...
Τρέμω μόνο στην ιδέα να ήμουν στην θέση τους , στα 40 μου να άφηνα μόνη της την γυναίκα μου και 2 μωρά παιδιά ... για ποιό λόγο , τι να προσφέρω εγώ στην μάχη , αν και έφεδρος αξιωματικός κατά την θητεία μου που απολύθηκα με τον βαθμό του ανθυποσμηναγού (ΔΕΑ οικονομικού έτσι όχι ...μαχίμι να τρώω νέους και να το παίζω αξιωματικάρα) δεν νομίζω πως θα μπορούσα να βοηθήσω σε κάτι περισσότερο απο μια θέση σε ένα γραφείο.Καλά για τους Ρώσους δεν το συζητάω , αυτοί ξεφτυλίστικαν για πάντα απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα , έστειλαν άσχετα παιδάκια , κυριολεκτικά ως κιμά σε κρεατομηχανή.
Πρέπει να σβήσουν εντελώς αυτοί απο την ιστορία , να μπούν δίπλα στους Ναζί.PS: Άσχετο , εδώ και πολλά χρόνια έχω χάσει κάπου το απολυτήριο του στρατού και τα σχετικά έγγραφα , υπάρχει κάποιος τρόπος να το βρώ και απο ποιά υπηρεσία αν γνωρίζετε;
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τράβηξε πάρα πολύ αυτός ο πόλεμος , ήρωες οι αμυνόμενοι , μπράβο τους θα μείνουν στην ιστορία αλλά έπρεπε εδώ και καιρό να βρεθεί λύση για την ειρήνη και ανακωχή.
Προφανώς η σκέψη σου είναι ότι οι Ρώσοι πήραν ότι πήραν, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω, άρα "να βρεθεί μια λύση" πάνω στο τωρινό status quo.
Και αν οι Ρώσοι θέλουν να συνεχίσουν μέχρι να καταπιούν όλη την χώρα (λέω εγώ τώρα...), ποια είναι "η λύση"; -
Μια λύση θα ήταν να χαλαρώσει λίγο την προσπάθεια το ΝΑΤΟ να κάνει βάση ακόμα και στην Κόκκινη Πλατεία!
-
@antonmone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Μια λύση θα ήταν να χαλαρώσει λίγο την προσπάθεια το ΝΑΤΟ να κάνει βάση ακόμα και στην Κόκκινη Πλατεία!
Σιγά μην κάνει και το Πεκίνο.
-
@antonmone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όσο η Ουκρανία δεν είναι υπό τον πλήρη έλεγχό τους (έστω και με κάποιο καθεστώς μαριονετών) οι Ρώσοι θα έμπαιναν έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα. Τα υπόλοιπα ("νεοναζί", ρώσοι καταπιεσμένοι αδελφοί, νατο κλπ) είναι προφάσεις-αφορμές και όχι αιτίες της μπούκας.
Άλλωστε όπως είδαμε, η πρώτη φάση του έργου (Κριμαία) ξεκίνησε το 14 αμέσως μετά τον εξοστρακισμό του Γιαννούκοβιτς για να διασφαλιστεί το λιμάνι της Σεβαστούπολης. -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Προφανώς η σκέψη σου είναι ότι οι Ρώσοι πήραν ότι πήραν, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω, άρα "να βρεθεί μια λύση" πάνω στο τωρινό status quo.
Και αν οι Ρώσοι θέλουν να συνεχίσουν μέχρι να καταπιούν όλη την χώρα (λέω εγώ τώρα...), ποια είναι "η λύση";Ειλικρινα;
Εύχομαι η Δύση να έχει ήδη περάσει απο την φάση του σχεδιασμού στην υλοποίηση επιχειρήσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας που θα αποκλείει τον παράφρονα απο την χρήση των πυρηνικών όπλων , δεν ξέρω πως , με πραξικόπημα , δολιοφθορά , με χρηματισμό και συμμαχίες των κατάλληλων ανθρώπων που βλέπουν την χώρα τους να οδηγείται σε επικίνδυνα μονοπάτια, και μετά full scale στρατιωτικές επιχειρήσεις απο όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και τον πλήρη έλεγχο της χώρας , αφού πρώτα έχουν εξασφαλίσει το τουμπεκί ψιλοκομμένο απο τους εν δυνάμει σύμμαχους της.
Και με βάση αυτό που βλέπουμε στην Ουκρανία δεν το βλέπω και δύσκολο να επικρατήσουμε στρατιωτικά εναντίον της Ρωσίας αν έχει αποκλειστεί το απονενοημένο.
Άσε που στοιχηματίζω πως και τα πυρηνικά τους έτσι και αλλιώς θα είναι άχρηστα , δεν θα δουλεύουν , απαξιωμένα και σίγουρα υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που θα εξασφαλίσουν την μη χρηση τους.
Ποντάρω και σε μια ισχυρή αντίσταση στο εσωτερικό τους που ας οδηγήσει ακόμη και σε εμφύλιο μεταξύ τους , τέλος πάντως ας γίνει ότι είναι να γίνει για να εξασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών αυτών.Με τον Χίτλερ αργήσαμε και έχουμε πάρει το ιστορικό μάθημα μας.
Δηλαδή προκρίνω μια λύση όπως με την διάλυση της Ναζιστικής Γερμανίας.
Παγκόσμιο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας αλλά χωρίς την απειλή των πυρηνικών.
Διαφορετικά ο νέος Χίτλερ αν πάρει την Ουκρανία θα προχωρήσει και αλλού.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]